Inloophuis Vlaamse Liga Tegen Kanker

met categorie:  

Eergisteren werd aan de Minderbroedersgang in Mechelen door de Vlaamse Liga Tegen Kanker een 'Inloophuis' geopend. In zo'n 'inloophuis' kunnen kankerpatiënten, hun familie en vrienden terecht met vragen en voor (psychische) steun. Momenteel zijn er in Vlaanderen al vijf inloophuizen.
Dit inloophuis is een knap initiatief en gelegen op de site van De Cellekes in de Minderbroedersgang.

Individuele steun en opvang

Het inloophuis wil buiten het ziekenhuis in een informele en warme sfeer opvang en steun bieden aan mensen met kanker, hun familie en vrienden. Onze vrijwilligers, de gastvrouwen en de gastheren van het huis


  • begrijpen dat u het moeilijk hebt, dat u zorgen, verdriet en twijfels kent en zij luisteren naar uw verhaal

  • weten dat u met veel vragen zit en geven u graag informatie

  • maken u graag wegwijs in de wirwar van ondersteunende diensten tijdens het ziekte- en verwerkingsproces

  • geven géén medische hulp


Groepsactiviteiten

Naast de individuele opvang tijdens de vaste openingsuren worden er heel wat groepsactiviteiten georganiseerd. U kan ervaringen delen met lotgenoten en u krijgt informatie. Op geregelde momenten zijn er koffieochtenden of -namiddagen. Het zijn gezellige informele bijeenkomsten waar mensen de kans krijgen spontane contacten op te bouwen met lotgenoten. Daarnaast zijn er themamomenten over uiteenlopende onderwerpen en gespreksgroepen. Ze worden professioneel begeleid en vinden plaats in een rustige, aangename sfeer.

Openingsuren

Een afspraak maken hoeft niet. U kan zomaar binnenlopen, elke werkdag doorlopend van 9.30u tot 16.30u. De agenda van activiteiten, het adres en een wegbeschrijving vindt u op de webpagina van het inloophuis Brugge, Gent, Leuven of Mechelen.

mooi initiatief!
(en...in een mooi 'kader')
inderdaad, alleen spijtig dat het zo nodig is. Maar een beetje menselijke aandacht door mensen die ervaring hebben met deze ziekte en zijn beslommeringen, is wel op zijn plaats in deze tijden.(en in elke grote agglomeratie)
Dit, en soortgelijke initiatieven, maken onze stad, en onze samenleving 'beter'. En da's, zoals Kris hier stelt, écht op z'n plaats in deze tijd.
Proficiat voor de initiatiefnemers.

Dag,

Ik heb niet direct een reactie, maar even een vraag. Wij hebben vorig schooljaar met onze lln van 7 thuis-en bejaardenzorg een bezoek gebracht aan de Cellekes. De lln vonden dit bezoek zeer de moeite waard. Is het daarom mogelijk om op dinsdag 13 mei e.k. in de NM een bezoek aan jullie huis te plannen? Wij zijn met 5 lln en 2 lkr en hadden graag even iemand van jullie aan het woord gehoord ivm met jullie initiatief.

Vriendelijke groeten,

An Tistaert

leerkracht aan het St. Aloysiusinstituut voor verpleegkunde te Lier

 

@ An Titsaert:

Ik denk dat je daarvoor best een mailtje stuurt naar: mechelen.vliga@tegenkanker.be t.a.v. Hubert Bosmans of Hilde Van Derkrieken. Bellen kan ook: 015/40.08.90

Ik weet dat er die dag wel een les relaxatie gepland staat, maar waarschijnlijk is dat niet echt een bezwaar.

Suc6!