Blije Bloggers op de afspraak voor Mooie Mechelse Momenten, in Riad én d' Afspraak (het verslag)

met categorie:  

We hebben er vele weken naar uitgekeken, en ondertussen ligt het alweer achter ons: "het grote Mechelen Blogt Treffen" in d'Afspraak én in Riad. En of het een geslaagde avond werd? Jazeker! Er is zelfs al sprake van een vervolg.

Het was een avond van gezellig tafelen, leuke annekdotes en herinneringen ophalen, heerlijke Margrietjes en Chouffkes en ander vocht consumeren, hier en daar een mop of twee drie, af en toe een serieuzere noot ook... Ja, om het met een 'bejaard cliché' te zeggen: de afwezigen hadden kilometers ongelijk!


Woensdag 22 februari. Even voor 18 uur. Het grote 'Blogtreffen Moment' was bijna aangebroken. Nog even bij Herman in d' Afspraak binnengesprongen, om te checken of alles in orde was, en op naar Riad waar enkele van de Bloggers afspraak hadden om een hapje te nuttigen voorafgaand aan het Blogtreffen.
Bij Riad aangekomen, het was toen vijf voor zes, bleken Rudi, Filip, JanS al gezellig aan de voor ons gereserveerde tafel te zitten. Garda, Hanna en aTom was ik "onderweg" al tegengekomen. En zo was de Riad-ploeg bijna compleet. Niet veel later vervoegden ook Peter en Patricia en Florisla het gezelschap. Dan was het nog even wachten op "Sven van de Gazet".

 

Bloggers in de Riad

Gulzig als we waren (nu ja...), besloten we toch al aan de aperitief te beginnen, maar Sven Van Haezendonck zou nu ook niet zo lang wegblijven natuurlijk. Zo zou snel blijken...

Mafkoul of Makfoul, that is the question
De door mij zo aangeprezen Mafkoul bleek Makfoul te zijn. Of was het toch andersom? Een gerecht dat door menig Blogger gesmaakt werd, maar ook de andere heerlijke Marokkaanse spijzen vielen in de gratie van de Bloggende eters. En ik moet zeggen het zag er dan ook allemaal verrukkelijk uit!

Blije Bloggers op de afspraak in d' Afspraak
Gezellig tafelend hadden we bijna niet in de gaten dat we moeilijk tijdig in d' Afspraak zouden geraken. Dus even met Vanessa van d'Afspraak gebeld dat we wat later zouden zijn: "Geen Probleem, meneer". Enfin, om 20.30 arriveerden we in het sfeervolle Herenhuis dat we beter kennen als d'Afspraak. We troffen er Roger, Nen Echte Mecheleir en ook Louis Wijckmans, zij het virtueel, want zijn foto stond prominent te prijken aan de voor ons gereserveerde "blogtafel". Tof!

Het zou niet lang duren vooraleer we gezelschap kregen van Walter, Jeroen van FP en... Sint-Netels! Ook Jeroen Marivoet vond zijn weg naar het Blogtreffen. En zo was de pers toch ook vrij goed vertegenwoordigd: Sven (GVA) en Jeroen (HN). Ook leuk om vrienden van mij, bloggers in spe (ja toch he?), Wim en Ann er te mogen verwelkomen...


Sint-Netels had zijn cartoonboek meegebracht, en ik kan u vertellen: you ain't seen nothing yet! Als u van zijn cartoons houdt hier op de Blog: hij heeft nog veel meer moois in zijn tekenpen zitten...

Moet het gezegd dat de Margriet en de La Chouffe rijkelijk vloeiden? Is het nodig u te vertellen dat er veel gelachen werd en dat het supergezellig was? De foto's die u ongetwijfeld al hebt bewonderd op Flickr?

Een heel erg ontspannen, gezellige avond was het, die weer veel te snel voorbij was! Maar: niet getreurd. Er is al een plan voor een vervolg... Een en ander heeft te maken met de Zenne en Fietsen... U hoort er vast nog meer over een in niet al te verre toekomst!


Tot slot: alle aanwezigen bedankt om het tot zo'n toffe en memorabele avond te maken, en zeer zeker ook een dikke merci aan de mensen van Riad en natuurlijk ook Herman van d' Afspraak van harte bedankt!

Foto's:
>> Florisla's fotoreportage
>> aTom's fotoreportage [toegevoegd door Markec]

Ja, dat heb ik dus gemist. Ik had tegelijkertijd een bestuursvergadering van de ouderraad. En die durven ook uitlopen... Wie weet volgende keer; ik had reeds vernomen dat het zo tof was.
@mapo: zoals gezegd, wordt ongetwijfeld vervolgd! Hopelijk kan je er dan wél bij zijn he ...
Hello,Bloggers.Ik heb vandaag 19 fotos ontvangen van mijn vriend Jan,Het ziet er naar uit dat gij allemaal een heel goede en plezierige avond hebt doorgebracht,ik voel mij echt blij dat ik er was bijgevoegd al was het maar in foto,en als ik het in het Engels kan zeggen,Your birthplace will always have a special place in your heart,Dank u Mechelaars voor de gelegenheid dat gij mij geeft om met mijn geboorte stad in gevoel te blijven.Louis
You're welcome, Louis!! Door jou foto, die goed in 't zicht stond, was je er eigenlijk toch een beetje bij he!!!!
En zeggen dat ik mijne sjaal was vergeten die avond in d'Afspraak. Maar hij lag er nog vandaag. De waard had hem opzij gelegd.

In ieder geval: hop naar de zomerbarbecue, annex fietsen ...
@Peter: Inderdaad, markec had die zien hangen op de stoel maar omdat we niet wisten van wie de sjaal was, hebben we hem ter bewaring aan Herman gegeven, zo kwam de sjaal wel terug bij de eigenaar, hé.
@Peter - goed dat je je sjaal terughebt! Enne, ik kijk al uit naar die Zennegat-Barbecue Xperience ;-)

@Garda - inderdaad, maar daar waren we nu toch wel nogal gerust in he.. Niet?
Had er geire bij geweest, maar moest met mijn bank rondlopen. Spijtig van de " schoan smoelen " die ik gemist heb. Toch veel succes gewenst voor de
blog-toekomst.
...de volgende keer dan maar Luc...
Of je 'schoan smoelen' zou kunnen 'trekken' hebben, laat ik in het midden ;-) , maar er heerste in ieder geval een toffe, sympathieke sfeer op deze eerste Blogmeeting!
- een groep Mechelaars, van alle mogelijke leeftijden, achtergronden en wijken - maar met één passie: onze Dijlestad!
Dit is een (h)échte vriendengroep aan het worden - Mooi!
Voor herhaling vatbaar!
Spuitgat 11 komt ook nog even iets zeggen.... Het was inderdaad een zeer leuke aangename avond, eerst lekker gegeten, erna lekker gedronken, etc etc, nieuwe mensen die je online al 'ontmoette' die nu een gezicht kregen, etc etc...
Het smaakt naar meer....
En sorry dat ik 'al' om 22u45 doorging, maar moest de dag erna om 6u al weer 'helder' opstaan.

Maar inderdaad....een goed succes....!
pS: eveneens er aan toe te voegen.... de vegetarische makfoel of maffe kool was véél meer dan de vlees-schotels. Een soort van allerlei groenten met lekkere kruiden, voor mij echt een tweede keer waard!
Bloggers in spé, idd. We zullen daar eens werk van maken.
Toffe mensen ontmoet in d'Afspraak, dus zeker voor herhaling vatbaar.
Ik zag een rokende vrouw op de foto. Ver beneden mijn stand mij in zulkdanig gezelschap te begeven.
beste Bloggers,
Nen dikke proféciat mé aule initiateef,spaatig genoeg kom-me-ol savond ni boote oem gezondhédsreidene.
In eeder geval doo zoe vauts,Mechele
kan er ma goo baa vaare.
De Warre
Ik zag een rokende vrouw op de foto. door filip

Ze had misschien eventjes daarvoor de liefde bedreven?
@pier:Rook jij nog Pier,of ben je gestopt?
@ filip: sorry, ik wist niet dat rokers niet mogen bloggen
@Luc den portrettentrekker: wees gerust; als het aan ondergetekende ligt komen er nog wel meer van deze 'blogtreffens'! En dan kan je er hopelijk wel bij zijn en de nodige kiekjes schieten ;-)

@JanS: héél mooi gezegd.. En ik kan er alleen maar 200% mee akkoord gaan!

@Hanna: Ja, zo vroeg al doorgaan: 22.45 tsss! hehe.. Wij zijn ook doorgegaan: maar dan in àndere betekenis ;-)
Maar ja: het was de moeite he! En de loftrompet over RIAD alsook de porties aldaar mag zeer zeker !!!

@hey, Anneke!!! Welkom op de blog! Het is je dus gelukt!! Hoi, hoi! ;-)

@filip: Que??? Waar slaat dit nu weer op? Dus mensen die roken zijn volgens jou minderwaardig? Hallo?! Moet er nog zand zijn? Zelf ben ik al jaren overtuigd niet-roker, maar dat wil niet zeggen dat ik daarom tégen rokers ben, of zoals jij mezelf "meer" vind omdat ik niet rook. Roken of niet roken het is een keuze die je ZELF maakt. Ja toch?

@Warre: bedankt!! Maar volgende keer ben je er hopelijk bij he ;-)
Aan ALLE bloggers, nieuwbakken bloggers en bloggers in spe: we doen hopelijk snel opnieuw een blogtreffen, en daarop is uiteraard elkeeen welkom die deze blog leest of zelf blogt hierop. Laar jullie door rare uitspraken van sommigen alhier vooral niet afschrikken....

Het valt me trouwens op dat diegenen die op alle mogelijke onderwerpen hier blijkbaar wedstrijdje spelen om om ter negatiefst te zijn, nooit eens of zelden, ook iet sonstructiefs poneren, laat staan aan een leuk initiatief meedoen: maar bon dat is maar MIJN indruk he...

Maar om terug terzake te komen: graag nog meer blogtreffens!
Veel schoon volk, veel schoon verhalen, veel schoon cartoons van Sint-Netels. En toch heb ik niet iedereen kunnen spreken! In 't vervolg een walking dinner?
Trouwens, maak er maar een biking dinner van richting Zennegat, tegen dan kan je misschien al langskomen bij mijn drijvend huis.
Ha, de Jeroen: inderdaad aan schoon volk en dito verhalen alsook cartoons géén gebrek! Enne.. de volgende blogmeet... ja, waarom niet: we maken er een "fietseling" van met als hoogtepunt eindstop 't Zennegat, al dan niet gecombineerd met een bezoekje aan uw drijvende woonst ;-)

Ge ziet, we zijn weer bezig he.. "mannen maken plannen, deel zoveel"
Éla, markec, en what about the vrouwen? *lol*
Erh... correctie: mannen EN VROUWEN maken plannen.
Goed zo? ;-p
Ik wil niet stoken zene markec maar het zijn toch wel de mannen die tot nu toe met de plannen boven water gekomen zijn. :-)
*** zingt een liedje ****
... en hij kijkt de andere kant uit
Natuurlijk, het is ook niet moeilijk, als je het goed bekijkt zijn de vrouwen jammer genoeg nog altijd in de minderheid op mechelen blogt ! :-((
Ik zal die van ons eens proberen warm maken Garda ;-)
Dat is een heel goed idee, MarcVC ;-)
Waarom niet na 'Mechelen, stad in vrouwenhanden' een blog in vrouwenhanden??
Waarom niet na 'Mechelen, stad in vrouwenhanden' een blog in vrouwenhanden??
Inderdaad waarom niet, hé, Filip?

Hier komt dan een warme oproep aan alle vrouwen die toch mechelen Blogt af en toe bezoeken... wel,blijf niet passief maar reageer massaal!
Ter compensatie van het gebrek aan vrouwen op de blog zal ik vanaf nu de helft van de tijd die ik spendeer aan Mechelen blogt een pruik opzetten en denken waar ik mijn autosleutels, gsm en shakochje heb gelegd.;0)
En een beetje kwaad worden op jezelf,omdat je weer veel te lang voor die computer zit?;-)
@ Jeroen van FP: zorg dan wel dat je webcam goed is ingesteld he... ;o)
Stel je voor dat die vrouwen dan roken en dat daar dan foto's van op de Blog verschijnen zeg ;-)
Voilà zie, net terug van skiverlof ( ondanks alle berichten over sneeuwstormen en monsterfiles werd het traject CH - BE aan een gezwind gemiddelde van 103 km/h afgelegd, dus zo erg was het nu ook weeral niet ) en bijgevolg een weekje zonder geblog, wat op zich ook niet zo erg is.
Het avondje in d'Afspraak was wel leuk, het is idd eens interessant om de mensen achter de teksten te zien, en tegelijk vast te stellen dat het toch niet de smeerlappen zijn die ik dacht dat het waren (lacht).
...maar na de grote 'outing' kruipen we graag terug in onze 'oude' rollen - trek ik terug geitenwollen-sokken aan om de wereld te verbeteren, en schiet jij lustig met je jachtgeweer alle politiekers en ongevraagde-post-in-je-brievenbus-stekers, lustig van je erf...
Er moeten immers nog zekerheden zijn op deze Blog.
(lacht ook redelijk)