Mechelen lééft !

met categorie:  

Tijdens zijn Nieuwjaarsreceptie vorige week verkondigde Kardinaal Daneels de blijde boodschap: "Mechelen Leeft". Wel, het overkomt me niet elke dag, maar ik gééf de Kardinaal volmondig gelijk. Mechelen leeft, beweegt, bruist... meer dan ooit. Moet het nog gezegd? Ook vele Mechelaars zullen het hier wellicht (hopelijk) mee eens zijn. Niet? Zij die er vandaag bij waren op de "Groete Mét" en de Veemarkt alleszins denk ik! Ik zag in ieder geval toch vele vriendelijke & tevreden gezichten vanmorgen op de Grote Markt!

De Nieuwjaarsreceptie vanmorgen was reuze gezellig. Overal kraampjes waar je warme dranken (soep, glühwein, koffie, ...) of een frisse pint, glaasje wijn... of .. jenever kon krijgen. Overal lachende gezichten. En op de achtergrond speelde een coverbandje. De heren bleken allen "Eddy" te heten en brachten een hele reeks bekende en nog meer bekende Vlaamse Schlagers ten beste...
Het was leuk om met vele Mechelaars eens even te keuvelen, na te praten over het succesvolle jaar dat 2005 was voor Mechelen, en hoopvol naar de toekomst te kijken. De mensen die ik sprak waren het er alleszins mee eens: er is in Mechelen op korte tijd toch veel ten goede veranderd. Met andere woorden: "we zijn goed bezig"...

Iemand zei me vandaag: "dat mogen ze gerust elke zondag doen". Tja... ;-)

Goed om bekende en minder bekende gezichten te zien. De heren en dames politici van alle pluimage waren goed vertegenwoordigd, maar vooral ook "dé Mechelaar" was aanwezig. Jan en alleman! En zo hoort het...
O ja, ook Mechelen Blogt! was niet bepaald ondervertegenwoordigd ...

En, beste lezer: was u er ook bij & Blij? Was u een van die vele blije gezichten ?

Zullen we er maar meteen een jaarlijks event van maken van zo'n Nieuwjaarsreceptie?

Dit was een unieke gelegeneid, weer een van die momenten waarop men fier is in Mechelen te wonen. Drank genoeg versnaperingen genoeg en volk bij bosjes. 'T was een leuke belevenis waar men kon zien dat Mechelen inderdaad weer leeft. Ik heb nog nooit zoveel met onbekenden uit mechelen een praatje kunnen maken, 't zou inderdaad alle zondagen feest mogen zijn, spijtig dat dat in de praktijk niet kan zonder dat de opcentiemmekes de pan uitswingen.

Best geslaagd toch
Ik denk dat ik weet wie gezegd heeft om dat elke zondag te doen ;-)

Het was supergezellig, met dank aan de weergoden, want die hemelsblauwe lucht en die stralende zon kan je niet op voorhand bestellen.
Wij zijn even over de Grote Markt gewandeld vanmorgen, en ik moet zeggen dat ik vooral lange rijen wachtende mensen heb gezien, en een coverbandje dat erg melige smartlappen aan het spelen was.
We hadden het snel bekeken. Misschien hadden we wat langer moeten blijven om de sfeer op te snuiven ...

Dat Mechelen leeft en bruist daar ben ik zeker van, maar ik vond de receptie van vandaag nu niet echt het voorbeeld.
Dan had je inderdaad echt eens wat langer moeten stilstaan. Je hebt echt iets gemist.
Ik heb nooit lang moeten wachten op een versnapering of drankje, behalve bij het smoutebollenkraam op de Veemarkt, maar dat had ik er graag voor over.
Ja Peter, je bent te snel vertrokken, De lucht gonste van goedgeluimde Mechelaars die er allen mee eens waren dat dit een unieke gelegenheid was. Er was helemaal geen reden tot gezeur
@LievenP: inderdaad, het was supergeslaagd! Ook ik kwam veel bekend volk tegen, en ja tijdens het soms even aanschuiven aan de kraampjes sloeg ik ook een praatje met nobele onbekenden. Gezellig!

@MarcVC: ik denk dat ik het ook wéét ;-)
Goh.. Ja en die hemelsblauwe lucht.. hm.. een smartlap komt in me op... "hemelsblauw..." ...

@Peter: die melige smartlappen; het is ook nu niet iets wat ik elke dag opzet hoor, maar mij heeft dat alleszins niet gestoord hoor: het waren vooral goede muzikanten die er de ambiance in wisten te brengen... lange rijen.. hm.. hangt er misschien van af waar voor je aanschoof.. ik moet zeggen dat ik nooit echt lang heb moeten wachten.. Jammer dat we elkaar niet gezien hebben.. het is me eigenlijk vrij goed gelukt om overige Bloggers te ontmoeten ;-)

Volgende keer langer blijven Peter, dan kunnen we tenminste ook es een praatje slaan ;-)

"t was fijn om weer eens een 'real life' praatje te slaan met Garda, Filip, Marc VC en zijn echtgenote, Rudi, Gert, Leo Stevens, Sven Van Haesendonck, .. en ook met vele anderen, daarom niet bloggenden...
Ja jongens, ik heb allicht wat gemist. Maar ik had niet de moed om aan te schuiven, voor dit 'brood en spelen' evenement.

Volgende keer beter ...
... alleszins in d'Afspraak he Peter, dat is een afspraak ;-)
aja, Markec, d' afspraak in d' Afspraak
Inderdaad, het was absoluut een succes!

Opvallend veel tevreden mensen, lekkere drank en hapjes, ambiance troef.
Heel zeker voor herhaling vatbaar.
En ja, die smartlappen och dat viel nog best mee, hoor, dat bracht er wel wat extra stemming in.
Het was ook plezant om bovenstaande bloggers te ontmoeten, en wellicht waren er nog wel meer aanwezig, hé.

Zoals Kris, want die reageerde onder een andere post waar ik al een reactie had geplaatst nl. de post over de metrofuifzaal...
@Garda: ja, zeker voor herhaling vatbaar he ....

Kris: nu hebben we je nog niet ontmoet! Kom je naar de blogdrink op 22 februari?
Eerlijk gezegd: niets is perfect, maar de aanwezigen hadden de kans het voor zichzelf zo goed als mogelijk te maken. Toffe sfeer, veel bekend volk, veel nieuwe gezichten leren kennen, en natuurlijk inderdaad dank aan de weergoden.

Niet voor elke week, das juist, gezien die arme belastingen. Maar elk jaar mag het er voor mij gerust wezen. Laat ons het goeie weer voor volgend jaar al maar bestellen.

Eén ding toch: een rode kruis tentje mag er bij, want als het weer eens 2à minuten duurt vooraleer er een ziekenwagen aan komt als er iemand bewusteloos ligt, moet er toch op meer dan alleen maar toevallige voorbijgangers en hun goodwill gerekend kunnen worden. Maar dat is het enige smetje op een voor de rest geslaagde organisatie.
20 minuten bedoelde ik, voor alle duidelijkheid en voor wie het niet kan geloven.
@Karel Van Butsel: inderdaad, niets is perfect. En het door jou geschetste voorval, zou inderdaad naar de toekomst toe best vermeden kunnen worden he... 20 minuten is wel érg lang he...

Heb je gezien (in de verte) maar ben niet tot bij jou geraakt, ik had het luxeprobleem veel bekende gezichten te zien ;-)

Goede weer voor volgend jaar reeds bestellen: dat klinkt als een prima idee!
Gezien het succes, mede te danken aan het goede weer, voor herhaling vatbaar volgend jaar. Wel wat meer kraampjes voorzien zodat er minder lang dient aangeschoven.
Ook een pluim voor mijn mannen van het stadsmagazijn die alles hebben opgebouwd en de markt snel erna weer hebben opgekuist.
@garda& markec- 22 feb moet ik werken, helaas, anders had ik mischien wel eens binnengewipt. Maar ongetwijfeld zien we mekaar nog wel eens hoor. Vanmorgen heb ik nochtans eens rondgekeken op de markt in de hoop hier of daar iemand te herkennen, maar men visueel geheugen zal nog een beetje geslapen hebben mischien.
En ik heb dit alles gemist... snif... Maar ja, ik moest dan ook werken. Tja, de plicht roept.
Maar volgend jaar kruis ik deze zondag beslist aan in m'n agenda als vrij te houden dag!
Jullie reacties maken me een tikkeltje 'jaloers'.
Vertel er maar over op 22 feb.!
(En géén nood Kris - ook dit eerste Blogtreffen zal wel een vervolg krijgen - niet?! Dus: nog kansen genoeg tot ontmoeting...)
@Leo Stevens: "uw mannen" hebben dat inderdaad goed gedaan. Ook de bediening aan de kraampjes verliep vlotjes en steevast met de volle glimlach.. Mechelen was vanochtend/middag volledig "Sam" ;-)

@Kris: ... jammer dat we elkaar niet gevonden hebben dus, maar er komen ongetwijfeld nog mogelijkheden hoor.. en kan je het blogtreffen niet bijwonen? Mijn kop eraf als er geen vervolg op komt !

@JanS:.. we hebben je ook gemist hoor... maar er was niks an te doen he... Gelukkig kan je je schade inhalen op 22 februari.. of wellicht zien we elkaar wel vroeger...
@Markec: ik heb JanS nog gezien deze middag als ik van de receptie terugkwam. Ik had hem al een beetje laten watertanden door kort te vertellen hoe het geweest was. :-p
Was stout van mij maar ja, dat moet ook kunnen hé. ;-)
't is je vergeven Filip...
ter info- het waren vooral de mannen van mechelse feesten die de organisatie in handen hadden, dus al de lofbetuigingen posten op naam van Jef van Dun en co!
Merci jans, anders had ik vannacht niet kunnen slapen se. :-)
@Filip: gij rakker.. gelukkig is JanS vergevingsgezind...

@Kris: ah.. ja.. ere wie ere (ook) toekomt natuurlijk he...
Ik heb die prachtige dag in Mechelen besloten met een ongelooflijk goed Jazz concert van de groep van Kris Joris in de Mille. Veel volk en ambiance en de jongens waren echt op dreef. Drie uur hoogstaande jazz en dat voor 5¤.
Leuk zondagje Mechelen was het weer!
Inderdaad...het was een leuke bedoening...en wat me blij veraste: veel lachende gezichten. De verzuurde klagende Mechelaar was afwezig...wat een verademing...
De nieuwsjaarreceptie is voor herhaling vatbaar...en ik heb me niet gestoord aan de lange rijen bij de kraampjes...
oei een taalfoutje ik bedoel verraste
Ik kon er helaas niet bijzijn.... familiebezoek...
Maar volgend jaar ben ik zeker van de partij!
Dat is geen excuus Hanna. Je had ze gerust kunnen meenemen. Was is een originele manier geweest om Mechelen te leren kennen. ;-)
Mechelen: doe zo voort!!!
@Rudi: ja, dat is inderdaad wel een zeer fijne wijze om je zondag mee af te sluiten, alvorens aan een zoveelste werkweek te beginnen!

@Natan, gelukkig dat het je blij verraste ipv veraste ;-) ... ja,inderdaad: zeker voor herhaling vatbaar ...

@Hanna: je hebt écht iets gemist hoor.. volgend jaar beter?

@Britt: kort en krachtige commentaar, maar o zo duidelijk ;-)
@Markec Zolang Vlaams belang niet de plak zwaait op stadshuis, heb ik weinig schrik om verast te worden...
Ik ga weer eens den ambetante ithangen. Wie waren er weeropvallend afwezig zondag?

Tot men spijt weer onze alochtonen. Ik val in herhaling, waarom zijn die er niet als men zijn wil tot integrtie kan etaleren?
De enige allochtoon die ik gezien heb was Ali Salmi, die me ook een oprecht gelukkig 2006 toewenste. Dat wens ik ook aan hem aan Hamid en andere positieve allochtonen op en buiten deze blog, maar jongens, toon jullie eens van jullie beste kant als al die autochtone Mechelaars dat kunnen vaststellen.
En zoals gezegd een blokker ben ik dus helemaal NIET, maar het is triest dit weer maar eens te moeten vaststellen.
Het viel me ook op, maar ik maak er me al lang geen illusies meer over, die mensen hebben het gewoon niet op onze gebruiken begrepen.
@ Rudi ... niet alleen allochtonen waren afwezig, ook de categorie 'verzuurde mechelaars' waren massaal afwezig...deze categorie zie je niet op parkpop, dijlefeesten, maanrock, stad in vrouwenhanden,ed....maar wees gerust ze bestaan (spijtig genoeg)en sluiten zich thuis op ....
@Natan misschien is het juist omdat ze niet naar die initiatieven komen dat ze nog steeds 'verzuurd' zijn.
@Natan, wat die verzuurden betreft heb je gelijk met uitzondering van die van hieronder:
de "delegatie" van het blok die, zoals steeds, stilletjes naast elkaar, zwijgend, uitdrukkingsloos, wel aanwezig waren. In hun eigen groepje, zonder verder contact, bewust van hun grote(?) gelijk (?)
@natan- ik ben erop af gestapt , en bij de vraag: en vinden jullie het ook een beetje leuk jongens? zochten ze direct steun bij mekaar, "voor zooiet hebben ze wel geld hé" zeiden ze,"maar da ze op een tijd bom zitten, da hebben ze hier nog ni deur". ik ben van de slappe lach bijna van de markt gerold, en gelukkig kon ik bij de stokke terecht voor mijn portie karrakollen!
Meen je dat nu echt Natan, heb je dat echt gedaan?
Gvd, ben ik 3 keer de markt rondgewandeld en ik heb geen een van jullie herken ( waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik ulder gezicht niet ken ), ja, de Leo Stevens, die heb ik herkend, maar ik voelde nu niet direct de drang om hem eens lieflijk over de bol te aaien ( lacht ).
En herkenD is uiteraard met een 'd' vanachter... D'OH!
m'n beste Sint: ik had me zélfs niet verstopt achter een oesterkraam... (weet je nog ;-) Dus dat was het niet...
Maar we zien mekaar wel in d'Afspraak binnenkort?
@Sint Netels: tenzij uw voorkeur uitgaat naar het Limburgse taalgebruik...
netels, ik heb bij de "beste frituur" een goei recept voor "schepsaas" opgeschreven, ge moet het maar eens proberen.
@rudi-ja jo Ik heb da echt gedaan! Dan verschiete ze hoor,maar daar doe ik het voor hé(haha)
Meest gezonde reactie tov Vlaams belangers is ze te negeren. Ze blinken toch uit in louter negativisme, hebben voor géén enkel probleem een redelijke oplossing en wentelen zich in hun eigen gelijk.
onze stadsbestuurders moeten zich concentreren op goed bestuur en dit voor alle beleidsdomeinen zoals veiligheid, mobiliteit, cultuur, ......dat is het enige efficiente wapen tegen toenemende invloed van Vlaams Belang...
nee natan, gewoon laten merken dat ge ze niet au serieux neemt, en er eens mee lachen, dan krijgen ze het wél steken hoor! (heimelijk lachje)
...En dit is toch wel 'de beste': wij Mechelaars torsen al eeuwenlang het imago van 'zeurders' mee, maar de Leuvenaars zouden nog véél grotere 'zageventen' zijn. Het open forum van de website van de stad Leuven bewijst het: (http://www.leuven.be/forum) negentig procent van de posts is ronduit zwartgallig.
En wat méér is: volgens Ive Loockx (in GVA) zouden Antwerpenaren, Gentenaren én MECHELAARS (!) veel minder zeuren en blijkbaar met meer trots over hun stad praten...
Nu jij... Is ons imago dan toch onterecht? Goed bezig mannen!
Er stond vandaag een stukje over deze site en de mapt.be in de Metro.
@ Jans Hoe beter het bestuur van de stad, hoe minder reden om te klagen
Hoe positiever het stadsbeleid, hoe minder negativisme in je stad...
Gedeeltelijk waar Natan - een stad waar heelwat vierkant draait mag terecht kritisch bekeken worden...
Maar het 'klagen' kan ook in 't bloed zitten.
Dit is ook een negatief kantje van een tijdsgeest. Een straf voorbeeld hiervan kwam gisteren nog in 't nieuws: het sluiten van een kinderspeelpleintje, omdat buurtbewoners moeilijk tegen het lawaai konden...
Tja, ik wil het versleten modewoordje 'verzuring' niet graag gebruiken (ik vind nu niet dadelijk een synoniem), maar ergens zit dat egoïsme, gezeur en verantwoordelijkheden -altijd -bij -een ander -leggen, en niet bij jezelf, toch héél erg ingebakken in de hedendaagse mens.
En dit blijf ik spijtig vinden.
Ik pleit dus voor het vrijwilligerswerk, voor de buurtcomité's, voor de wijkraden, voor de jongeren die zich inzetten in jeugdbewegingen, ...., voor al die dingen en mensen die daadwerkelijk iets doen aan gemeenschapsopbouw, en die hun (soms terechte) kritiek weten ombouwen tot positieve energie.
(En dit is geen 'vergoeilijking' van een aantal minder leuke aspecten van de stad - en ook géén vrijgeleide voor de beleidsmensen van de stad...).
@janS-allemaal waar, daarjuist op het middagnieuws: "volgens een onderzoek van de VUB zou 50% van de automobilisten die s'ochtends in de file staan, het openbaar vervoer gaan gebruiken als dit overal goed zou aansluiten wat betreft bus-trein/uur.
de andere 50% zou er nog niet aan denken om de wagen thuis te laten, zelfs al was het openbaar vervoer gratis!" wedden dat die die 50% weigeraars, diegene zijn die je de pas afsnijden en regelmatig met het middelvingertje zwaaien?

onverdraagzaamheid, verzuring, egoisme en eenzaamheid, is de grootste handicap van de mens heden ten dage.
@Kris: in uw reactie kan ik me HELEMAAL vinden.
NB.: er reageren de laatste tijd twee 'Krissen' - nu heb ik dat pas door.
(jij bent dus toch wel degelijk onze 'Sinte-Mette-Kris' hé ;-)
De andere Kris is een jonger iemand volgens mij... Klopt dat zo een beetje? - kwestie om te weten wie achter welke 'Kris' schuilgaat...
@janS-st mette kris van lint ja.
NOOD OPROEP !! Beste blogers:wie kan me schoolfoto's bezorgen van de gemeenteschool in de St Jansstraat,zotussen 1936 en 1944?
t'is voor onze Louis uit Amerika.Ik weet wel in die tijd werden niet zoveel foto's genomen maar je weet nooit.
JanS,
die "Sinte Mette Kris", wie is dat weer? Was dat die gast die ook op het feest was en zich spijtig genoeg niet bekend maakte bij mij?
he Mecheleir,bedankt voor die nood oproep,Ge kunt nooit weten,He? Maar als iemand zou een foto vinden waar ik opstond,ik kan mij zelf waarschijnlijk niet meer herkennen,Dat is een eeuwigheid geleden.Dit is voor Kris,Ik zag uw reaction,ik dacht dat it pleasant was,maar waarom moest ge die karrekollen opbrengen? Het water komt nog altijd in mijn mond als ik er op denk,Hier hebben wij dat niet.
@rudi-euh, bij mijn weten heb ik nog geen feest meegemaakt onder bloggers of zo, en verleden week op de nieuwjaarsreceptie heb ik tevergeefs geprobeerd om hier of daar een blogger te onderscheiden. Buiten een kort onderhoud met enkele zure VBers die me een lachstuip bezorgden, heb ik wel hier en daar een leuk gesprekje gehad met de mechelse medemens.
Zogauw ik daar de kans voor heb zal ik jullie graag ontmoeten, en de eerste waar ik me bekend tegen maak, dat ben jij.tot dan.
Beste Kris - ik wil je ook wel eens ontmoeten... Kom je ook op 22 feb.?
En inderdaad Rudi, 'onze' Kris is degene waar we ooit een speels dispuut mee hadden rond ons aller Sinte-Mette... Lees maar na op jouw post.
Maar... nadat hij op een Lierse cafétafel het Sinte-Mettelied ten berde bracht, hebben we hem graag aan onze Mechelse boezem gedrukt... ;-)
(en ik moet zeggen: z'n reacties zijn vaak 'direct' - maar ik kan me er wel regelmatig in vinden...).
Dus: ik kijk uit naar de Grote Ontmoeting.
@jans-haha, De Grote Ontmoeting! tja, zoals ik reeds eerder zei -tegen St netels geloof ik- ik kan er helaas de 22e niet bij zijn omdat ik moet werken, maar uitgesteld is niet verloren. En ach"dispuut", het is dikwijls "spielerei" hoor! Daar leent deze blog zich ook wel eens voor, maar gelukkig kunnen we de ernstige zaken daarvan scheiden, en heb ik hier al veel serieuze mensen aan het woord gezien, gehoord? En direct? tja, van sommige dingen kolkt mijn bloed ook wel eens jan!tot ziens.
Inderdaad: 'spielerei' - toegegeven, ik heb me met dat over-en-weer-spelletje over onze 'Mechelse geMijterde' best geamuseerd, en 'gespeeld' boos gemaakt...
Maar zoals je stelt: er zijn andere 'dingen' die me écht 'ambetant' maken, en die liggen op héél andere terreinen.
(enne, we zien mekaar wel eens 'elders' - vroeg of laat...)
Ik begin al uit te kijken naar 22 februari en vooral naar het etentje in de Riad. Niet vergeten te reserveren voor mij hé mannen.
22 februari:mijn pet ligt al klaar.
Mij kan je herkennen aan die fameuze pet met de tekst "Deze Pet Stopt Aan Elke Kroeg" (niet vergeten he mannen)
@jans- ik dacht even dat die rotsformatie op de foto, het grafmonument was aan het kerkhof van de Elzestraat. Daar is heel wat over te doen, klasseren of niet, of afbreken. moet naar het schijnt wel de moeite zijn om te behouden. (en om een fotootje van te gaan trekken?, tis toch onze mechelse buurgemeent hé, dus dan mag het!)
Om terug op de nieuwjaarsreceptie te komen... heeft iemand van de aanwezigen zich herkend op de foto in Onder Den Toren?
@Hanna: Goh, ik heb heel goed gekeken zelfs met een vergrootglas maar ik kan me er toch niet tussen vinden... ;-))
Ik weet nog heel goed waar we stonden, maar ja, tussen zo'n massa volk is dat eigenlijk omnogelijk, hé !
tis wel een stemmige foto, zo vanop het balkon(?) genomen, leuke sfeer ook.
garda: zo'n massa volk
rudi: Wie waren er weeropvallend afwezig zondag? Tot men spijt weer onze alochtonen waren wel aanwezig: de "delegatie" van het blok, zoals steeds, stilletjes naast elkaar, zwijgend, uitdrukkingsloos
natan: De verzuurde klagende Mechelaar was afwezig...wat een verademing...

Proficiat, wetende dat 1 op 3 Mechelaars voor het Vlaams Belang stemt, in acht genomen dat er géén allochtonen (1 uitzondering) aanwezig waren; is de enig mogelijke conclusie uit jullie verslagen, dat de markt vol socialisten, liberalen en katholieken stond! Ik heb mij duidelijk vergist met te stellen dat er hier géén grappenmakers op het blog zitten! Hahahahaha ... (wegens het ontbreken van mimiek: ik kan een sarcastische glimlach niet onderdrukken bij het typen van dit berichtje!)
@ pier: is het echt nodig om in elke topic uit te halen naar de 'alochtonen' en allerlei politieke bevolkingsgroepen?
Is er nu echt niets waar je eens positief over kunt schrijven wat betreft de Mechelaars?
@pier

Het is jammer dat figuren zoals jij op het blog hun gebrek aan relevantie trachten te compenseren.
@ Hanna. Tracht nu eens objectief te lezen wat er staat. Ik haal de postings van garda, rudi en natan aan. Zij stellen dat er véél volk was, dat er géén allochtonen waren, en dat er slechts een handjevol "verzuurde" Vlaams Belangers op de markt aanwezig waren. Waarop ze dit laatste gegeven baseren dat weet ik niet; Dragen VB’ers soms een hakenkruis op hun jas? Mijn conclusie is dan toch overduidelijk: ik stel slechts vast op basis van HUN gegevens! Merk tevens op dat ik slechts REAGEER op aanvallen van "politiek correcten". Waarom worden hun giftige verwijten naar 1 derde van de Mechelse kiezers op deze blog altijd als zoete broodjes geslikt, en waarom worden mijn replieken CONSTANT als aanvallen beschouwd terwijl ik slechts van antwoord dien ... Is zo'n opmerking zoals hierboven niet een uitnodiging om ruzie te maken? Tracht ook eens, indien u echt eerlijk wil zijn, tegenargumentatie op mijn stellingen te vinden in plaats van verwijten, die zul je nauwelijks vinden.
Zoals u waarschijnlijk weet is er niet meer nodig dan de vraag van de poster van dit item, in casu markec, om op zijn item te verdwijnen en ik ga onmiddellijk op zijn wens in. Maar bedenk wel dat dit tevens toegeven is dat jullie absoluut géén kritiek verdragen! Om de relevantie met deze posting te onderstrepen: ik beweer dat er wel, vrolijke en gezellige Vlaams Belangers tijdens het gebeuren aanwezig waren!
@ pier, bedankt voor je reactie. ik zie het hierdoor meer in perspectief. Mijn excuses.
@pier: ik weet niet waar gij dat allemaal haalt, maar ik wil hier wel absoluut heel duidelijk stellen dat ik nergens iets heb geschreven over allochtonen of Vlaams Belangers of andere partijen ! Ik heb inderdaad geschreven dat er een massa volk aanwezig was...en dat was ook zo, maar wat is daar verkeerd mee ?
Best mogelijk dat er ook Vlaams Belangers aanwezig waren, en waarom ook niet? Ik heb daar geen problemen mee, hoor.
@Garda Net zoals jij, Garda, heb ik op deze Blog nog nooit iets negatief geschreven over allochtonen; Wel over allochtone criminelen, maar die stel ik gelijk met "onze" witte criminelen, ik discrimineer niet, ziet ge! Ik heb ook niet gesteld dat GIJ iets over allochtonen hebt geschreven, dat was rudi, hij heeft er die avond slechts 1 gezien, naar eigen zeggen. Ik weet dan ook niet waarom gij denkt dat ik u iets verwijt? Indien gij kritiek op mij wil spuien, dat hoef je niet te laten hoor, dat maakt discutie tot discutie in plaats van zeemzoeterige wederzijdse mauwstrijkerij, ik vraag alleen om argumenten te gebruiken; Dat doe ik toch ook?
@ Hanna, uw opmerking betreffende mijn uithalen naar allochtonen wijt ik aan onaandachtzaamheid; Dat kan iedereen overkomen. Uw vraag naar "positieve reacties" langs mijn zijde is terecht; ik discuteer nu eenmaal graag en beklemtoon dan het negatieve, het positieve wordt door jullie immers genoeg bovengehaald! (flauw grapje hoor!) Maar u bent mij géén excuses verschuldigd hoor, en op mijn beurt dank ik u voor uw reactie!