Het leven zoals het is : Maneblussers

met categorie:  
De langverwachte docusoap "Het leven zoals het is : Maneblussers" komt er vanaf februari aan. De docusoap zal op 'één' uitgezonden worden en gaat over de doorsnee Mechelaar. De opnames vonden plaats tijdens het najaar van 2004 en het voorjaar van 2005. Over hoeveel uitzendingen het precies gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar de Dijlestad zal in ieder geval gedurende een aantal weken onderwerp van gesprek zijn.

Ik las dit op het regionieuws van radio Reflex.
Mechelen dus weer in de kijker.
Weet er iemand wie ze zoal gevolgd hebben?
Goh, Marc.. mij gelukkig niet. Dàt wil ik de andere Mechelaars niet aan doen ;-)

Ja, ik ben eigenlijk wel eens benieuwd naar die 'Het Leven Zoals het Is Maneblussers'....

Hopelijk hebben ze wel mensen gevolgd die wat positief ingesteld zijn, want anders is het niet noodzakelijk echt reclame voor Mechelen he...
Er is hierover reeds wat geblogt: Kijk maar

Ik heb ooit gesproken met die regisseur die van plan was om Ferre en mij te volgen op de plezante wandeling. Daar is nooit niks meer van gehoord, logisch, als je die serie bekijkt dan moet er wat gebeuren en buiten wat rondleiden gebeurt er niks op zo'n wandeling ( buiten lachen ), dus geen TV onderwerp.

Die mensen vertelden toen dat zij een genuanceerd beeld zullen brengen.

Ik weet van enkele items waar ze bij waren, onder andere de verhuis van een madam, volgens broeder Felix van Scheppers, die er per toeval bij was omdat hij die madam wilde helpen samen met een verhuizer, oud-leerling. Afwachten wat zij daar van maken.
Ik heb ook gezien dat ze Luc Perdieus hebben gevolgd, dat is toch geen negatieveling en bij de voorstelling van diens smoelenboek waren zij uitgebreid aan het filmen, ook niet te negatief dus.
Maar het spreekt vanzelf dat zij natuurlijk enkele controversiële items niet zullen schuwen. Tijdens dat gesprek werd dat duidelijk gesteld en werd er gesuggereerd dat zij al contact hadden met "klagers". Niet te vermijden dus. Volgens de makers hebben zij dit ook duidelijk gemaakt aan het stadsbestuur en die waren akkoord.

Afwachten, maar ik vrees ook voor iets te veel negatief - klagers zijn nu éénmaal spectaculairder.
door rudi op 15/07 21:27:18

Ik meen te weten dat ze ook mensen van Vinci Park zouden volgen, ondermeer Kris de nachtwaker van de ondergrondse parking door de week doet er in mee heb ik horen zeggen.
door Marc VC op 15/07 21:45:06

Ik volg de Rudi die trouwens in mijn straat woont. De mechelaar is wat te veel kankeraar maar ik ben ervan overtuigd dat de vrt met het programma "het leven zoals het is" een positief beeld gaat ophangen van onze steeds mooier wordende stad. Ze hebben o.a. gevolgd: dirk de gendt van het bisdom, chris demey van de dienst lokale economie, een ploeg grondwerkers van de stad, den dirk palstermans van de taverne de kravat, de groene jongens van mechelen-zuid, den dré eeckelaers met zijn paardjes en ik vergeet er nog een paar. Kijken vanaf de lente 2006, een tiental weken lang.
door leo stevens op 17/07 23:34:51
Excuseer maar ik wist niet meer wat ik een half jaar geleden gezegd heb.
Schepen gij hebt precies de Gazet van Antwerpen gelezen in de week :-)

Ik kijk er in alle geval naar uit. Voordat onze stadsgenoten op het scherm komen, krijgen ze ook nog een reportage bij ons in de krant.

Prettig weekend!
T is nie erg, het is ergens opgeslagen op een computer ... (en het zat nog een beetje in mijn koppeke)

Ik ben echt wel benieuwd want ik had al gehoord dat het niet zo een rooskleurig beeld van de stad zou geven, maar allicht zijn dat ook maar gewoon geruchten ...
Oh ja, de eerste aflevering is gepland op 7 februari. Kijken allemaal!
Bedankt voor de informatie, Sven !
Ik vind het beeld dat ze nu geven in de huidige reeks over de Marollen in Brussel wel leuk.
Hopelijk komen we er ook goed uit.
amai die zuren bok van vinci! benieuwd wat die te vertellen heeft, das ook gene positivo hoor. Hopelijk filmen ze ook wa normaal mensen in hun dagelijkse doen en laten, het moeten ni altijd "would be" wereldverbeteraars en cultuurpausen, of excentrieke dorpsgekken zijn.
@Marc VC- geweldig hé, die oer- brusselaars die zijn zoals ze zijn! aan zulke programma 's kunt ge zien dat het niet alleen aan de regie ligt,maar dat ook het volk dat gefilmd word een beetje mee moet willen hé. ik ben heel benieuwd naar de maneblussers.
Het leven zoals het is:Maneblussers
Zes maanden lang streken reportageleider Peter Breuls en zijn medewerkers neer in Mechelen. Ze filmden er het dagelijks lief en leed van een aantal gewone Mechelaars:een ponykweker, de pastoor, twee politie-inspecteurs, een alleenstaande moeder, een hoogbejaarde vrouw, een paar voetbalsupporters, een fotograaf...Het resultaat is een onvervalste tranche-de-vie. Vanaf 7 februari op dinsdag en donderdag om 21.15 uur op Eén.
Bron:Open kaart-vrt nieuwsbrief interne & externe communicatie.
Bij mij zijn ze ook komen filmen alsook bij enkele van men buren.Dat stukje gaat over DIFTAR en de fameuze vuilbak.
Er is ook gefilmd in De Schijf.Maar zien we er wat van??
Ze volgen ook Alain Noez, een van de coördinatoren van het onderwijs in Mechelen, Wayneshof speelpleinbezieler en veel gezien figuur in het verenigingsleven als ook onze collega's van Gienen drank giene klank... Wie weet nog meer?
Ach, is den Alain der ook bij.. allez dan ;-)
Alain is ook wijd en zijd bekend bij "ons" in "den TSM"... zoals ook uw broer zal kunnen getuigen, Jeroen...

Nee, ik weet niet wie er nog allemaal bij was...
Wayneshof?
Ik stond mee aan die wieg, das verdorie meer dan een halve eeuw geleden. Wij zijn allang vergeten. Ben ik nu en miskende kankeraar?
Niets van mannen, roem is héél vergankelijk! Ik weet dat al een halve eeuw!
Het beste voor de huidige ploeg!
Volgens mij hebben zo ook huisdokter Farid Benasser gevolgd, maar dat kan ook voor een andere "Het leven zoals is" zijn :-)
Ze hebben (in het kielzog van priester Dirk Degendt en Frieda Van Vaeck) ook de hele organisatie van de Hanswijkprocessie gefilmd. Zelf was ik Sint-Jozef :)
Ook het zesjarige jongetje Junior, dat door een hersentumor werd getroffen vorig jaar, en daardoor niet meer kon zien of praten, en verlamd was - maar na 3 zware operaties aan de beterhand zou zijn, wordt gedurende een drietal afleveringen gevolgd, net zoals juf Monique Dens, zijn opvoedster in het Internaat Mechelen.
(info uit Gazet van Antwerpen - door Sven Van Haezendonck)
Vanavond is een van de hoofdpunten van het RTV-nieuw gewijd aan dat jongetje.
Blijkbaar hebben ze hem gevolgd als hij terug naar school ging. Ik heb het nog niet gezien, enkel op teletekst gelezen.
Ze volgen oa. Doris, de vrouw van Kanacki (hulptrainer en nu hoofdtrainer van K.V. Mechelen). Doris heeft reeds enkele stukken van de reeks gezien en verzekerde me dat er leuke quotes in voorkomen. Ben benieuwd... .
Ze volgen ook Christine, een aleenstaande moeder van een zoontje. Ze is het type persoon waarvan iedereen zal zeggen, die heb ik al gezien.
Zij werd uit haar huis gezet, en vond geen betaalbare nieuwe woning. Men heeft (dankzij de cameraploeg) voor haar een dakappartement gevonden in de Lange Heergracht. Of verklap ik hiermee al het einde :o)
Vandaag in GVA gelezen:reportage over de Hanswijkprocessie is geschrapt !
Wat gaat er nog overblijven??
Een organisatie waar zoveel mensen zich jaar na jaar voor inzetten, waar zoveel tijd aan "verscheten" is voor de opnames te maken, schrappen ze doodleuk omdat ze niet voldoende materiaal hadden. Belachelijk.
Het zal waarschijnlijk weer te kristelijk zijn geweest voor het "rode" nest in Brussel.
@vadderik:dan blijf je toch kijken naar het "blauwe"-fabriekje in Vilvoorde...
Vadderik wat een onnozele praat is dat nu weer? Laat ons toch eens gerust met je politieke fobieën.
Politieke fobieën, dat is het juiste woord! :o)
Niet vergeten dat deze uitzending voor gans België is, en dat de processie misschien niet interesant genoeg is voor pakweg Zoersel of Kruishoutem. Mechelen heeft stof genoeg, en de 'roden' zullen wel de interesantste dingen eruit halen.

Daarbij niet vergeten dat zulke zaken door productiehuizen gemaakt worden.

Zoals JaTo zegt, kijk dan toch lekker naar Familie of Big Brother, dat is pas reallity!
Nu op Radio1 is men bezig over HLZHI: de Maneblussers, in Wilde Geruchten.
Zijn er nog bloggers aan het luisteren?
'k Zat net in de wagen maar heb het einde van het interview gemist (het ging er net over dat men aan honderden Mechelaars had gevraagd of ze iemand kenden die in het programma werd gevolgd, maar blijkbaar wist niemand van die honderden Mechelaars zelfs maar van het bestaan van het programma)
ik hoop dat ze ook eens een kijkje gaan nemen zijn in de wijken
Vergeet de hulpdiensten niet ;-) deze zijn ook uitgebreid gefilmt geweest. Maar uit bronnen heb ik vernomen dat er heeeel veel geknipt is geweest.

Groetjes,

SN
Om een mooi beeld te maken,kapt de beeldhouwer veel materie weg...
JaTo: dat ook geleerd in de filmschool?
Men heeft ook eens komen filmen in 't Kranske, de 'noodkerk' van Coloma - maar ook dat filmmateriaal zal niet getoond worden op het scherm.
Nooit op een filmschool gezeten.
Gelukkig!
Jullie kennen de echte Markante mechelaars niet.wat jullie laten zien zo zijn er honderd in een dozijn.
de echte markante stads figuren zijn al lang uit het stads beeld verdwenen,den chole,rik snuffel,jef antiek,mille antiek,lorez,den tarzan.
de nog levenden zijn de vele klanten uit de toenmalige herberg de zondaar,de uitbaatster van de zondaar tinne,
de vele klanten van herberg stad antwerpen in de maurits sabbe straat,enz.of neem de klanten van frans de koreaan in de herberg den hovenier.daar vind men de markante Mechelaars.laat het gezegd zijn door een ras echte mechelaar.
"Histories" is een ander soort programma William.En jullie,wie zijn dat.Jullie maken dat programma niet.Jullie kijken gewoon.
hebt ge gekeken naar de marrollen Gust?
wel dat waren echte markante brusselaars.
dat is het leven zoals het is.

een pony fokker die staat te vloeken dat het in keulen donderd,een hond die niet luisterd,enkele voorbij gangers waar een foto van getrokken wordt,dat kan men overal gaan filmen,als men Mechelen niet kent,en het programma verwijst niet naar Mechelen,kan de kijker denken dat het overal gefilmd kan wezen.alleen dat oude vrouwtje verwijst naar mechelen door haar dialect.
neen!
het is gewoon een verkeerd programma en heeft met het echte markante Mechelen en haar markanten bewoners niks te maken
tja soms kan men denken in marokko te zitten in plaats van in mechelen!
dus ik kijk gewoon niet meer!
Goed William,binnenkort begint Big Brother weer. Veel plezier!
Misschien heb jij intresse voor big-
Brother,mij niet gelaten maar deze chit is zeker niet aan mij besteed.Dat jij hoog oploopt met deze Mechelse onzin en met Big Brother,wel gusje elk zijn niveau,nietwaar!
veel kijk plezier.
Hoog oplopen William,wie zegt dat?
De reeks over de marollen was inderdaad schitterend.Maar de Marollen zijn (gelukkig?)Mechelen niet. Dat niet die mensen werden gevolgd die u graag had...pech.Maar hoe dan ook,dit is óók Mechelen.Willen of niet.
Ik begrijp gusje dat ge niet begrijpt wat ik bedoel!
Ik zal nog eens proberen:In brussel lieten ze de markante figuren zien van de marrollen,dat was grotendeels echt.
In Mechelen laten ze gewoon wat voorbijgangers zien ,en items zien die met mechelen niks te maken hebben.een pony kweker die vloekt als een ketter,heeft volgens mij met mechelen niks te maken.
en is en figuur zoals men er duizenden kan vinden.
een bewoner met een grote tuin wiens hond niet in het gareel wil lopen,heeft met Mechelen niks te maken.
Uw reaktie bewijzen dat ge van mechelen en de echte markante Mechelaars geen kloten kent.
De echte platte mechelaars vind ge in de oeroude Mechelse herbergen.in de oude wijken als ze ondertussen niet verdreven zijn door de masaal aanwezige Vreemdelingen.
naar dit programma kijken is gewoon tijd verlies,gelijk kijken naar Big-brother ook tijd verlies is.
dit programma bewijst dat de echte ziel van Mechelen reeds lang kapot is.
en de weinige markante stads figuren die nog over blijven liggen niet wakker van dit programma!
De "familiejuwelen" zomaar kloten noemen...William toch.Uw taalgebruik en uw uitvallen naar de "vreemdelingen" zijn hopelijk geen staalkaart van "de markante" Mechelaar.
En William,ik begrijp best wat je bedoelt:het kan best zijn dat je gelijk hebt,maar daarom krijg je het nog niet.Gewoon volhouden jong.
HET NIVEAU OP DEZE BLOG IS VERSCHRIKKELIJK AAN HET DALEN.
Ik ga grotendeels akkoord met de opmerkingen van William, maar ook met kris die beweert dat het niveau van de blog sterk aan het dalen is.

Tenslotte ook voor William: zoals ik op een andere post opmerkte voor Sven van Haezendonck. Dat kranige oude dametje ( die er trouwens na 3 maanden "home" stukken beter uit ziet!) spreekt alles behalve plat Mechels. Gisterenavond er nog eens extra op gelet en Jeanneke spreekt verrassend gezuiverd voor iemand van haar ouderdom. Ik zou haar achtergrond wel eens willen kennen.
De enige die min of meer Mechels spreekt ( maar ik denk dat hij geen geboren Mechelaar is) is die ponykweker.
Iemand die er ook dicht bij zit is die verstokte roker, maar ook daar mis ik de typisch echte Mechelse trekjes, genre drie koude rauwe eieren, heb ik nog niet of nauwelijks gehoord. Waarmee ik niet wil beweren dat ik het echte Mechels spreek, verre van, maar ik zit er dichter op dan al wie ik tot nu toe zag verschijnen op de Maneblussers ( allez Perdieus zit er soms ook dicht bij) Probleem is dat die mensen nder druk van een micro klaarblijkelijk het al te mooi willen uitleggen. Het is namelijk niet makkelijk altijd konsekwent Mechels te klappen met de hedendagse andere taalinvloedne. Ook ik heb daar last mee als ik bijvoorbeeld gevraagd word een historische wandeling in het plat Mechels te doen. Tijdens de plezante echter geen probleem.
Het zijn zeker geen uitvallen naar de vreemdelingen,gusje!
het is gewoon de realiteit van een op hol geslagen algemeen beleid,niet meer!
ook tegenstander van de vrije mening kris????????????waar hebben we dat nog gehoord!
Ik heb Mechelen nog gekend met de echte markante stads figuren,vandaag de dag lopen er nog wel enkele rond,zoals ze die lieten zien in de marrollen.

wel ik zal het niveau terug opkrikken tot jullie normen zie!en zelf mijn mond snoeren!
einde kommentaar van william !
Met Kris en Rudi, moet ik ook wel erkennen dat het niveau op deze Blog soms wel wat laag is... (ooit ging het er wel wat 'beschaafder' aan toe - buiten enkele uitzonderingen).
Elke mening kan en mag - géén probleem - da's verrijkend - maar het is te hopen dat er terug wat méér respect komt voor de 'anders-denkende' Mechelaar', zonder schelden en zonder denigrerende opmerkingen over deze of gene bevolkingsgroep of 'afwijkende' mening...
Ik denk dat het 'klimaat' op deze Blog hiermee terug wat aangenamer zal worden.
Toch maar proberen hoor... (en ik heb écht niemand in het vizier hoor - 't is een algemeen aanvoelen...)
Bedankt.
Wij weurre wee gediscrimineird he!
geen enkele janet komt aan bod,en Mechelen zit er vol van.
een mager troost,ze reageren hier tenminste toch!
dag schatjes.
Allee madam arthur toch, nauwelijks hebben de blogprominenten erop gewezen dat de zeldzame blogbezoekers die "volkstaal" schrijven hun niveau zo sterk naar omlaag halen, (gelukkig zijn de zelfgenoegzamen er nog om het terug wat naar boven te krikken!) of ge zwiert er weeral "janetten" bij ... Gij weet zeker niet dat "ze" daar hier niet mee kunnen lachen? (Allee, met iets anders ook niet!) Zelden op zo'n saai forum, blog of ander internetgedoe gefrequenteert!
:-)
De enige "humorist" is dan nog een 3de rangs sarcast ... ha ha haaaa.
We gaan niet terug beginnen he Pier.
Zo is efkes plagen en treiteren ok,maar we moeten daar ook geen gewoonte van maken. Met alle respect...
@madam arthur-suske, ge zijt hier welkom hoor, en ge moogt zelfs reageren op vanalles, of gewoon wa vertellen hoe ge mechelen ervaart en zo, tussendoor zitten der wa zeveraars tussen, of wereldverbeteraars, en manne die maar wa komen lullen omdat ze anders toch maar tegen hun vrouw moete zagen( en dan een vossing krijgen).
humoristen, schrikkentisten, peerdepiste.Manne mé groot gelijk en don quichotten. maar laat u vooral niet afschrikken door dit alles, maar doe lustig mee!(ast ma giene zatte praat is) kisses xxx
En zo groeit er toch iets mooi tussen die twee. Afspreken in de Gamma he...heu...mannen!
diene gust,is dat diene lieleke vent die ze gefilmt hemme in de hoecheltjes aan de Gamma,en die zenne frak oupe trekt en eet lielek leut zeen,eikes zeg,nie me zoén gedrocht zenne.ik spring nog lever in ne vouver
vol me krokodillen.of zet mou ma op da peerd in het musea.
mou alleee,das oek mechelen he!
Volgende mail verstuurd naar TV één :

EMAIL :

Indien het onderwerp in de reeks " Het leven zoals het is " mij interesseerd probeer ik zoveel mogelijk de afleveringen te volgen.

Door het feit dat ik geboren en getogen Mechelaar ben en een knap woordje Mechels dialect spreek was ik benieuwd naar de afleveringen van de " Manneblussers ". Maar ik kan enkel beamen wat ook gelezen kan worden op de website " http://www.mechelenblogt.be ".

In de afleveringen over de marollen liet men markante figuren zien, dat was grotendeels echt.
Bij de Maneblussers laten ze gewoon wat voorbijgangers en items zien die met Mechelen niks te maken hebben.
Een pony kweker heeft volgens mij met Mechelen niks te maken.
En is een figuur zoals men er duizenden kan vinden.
Een bewoner met een grote tuin wiens hond niet in het gareel wil lopen, heeft met Mechelen niks te maken.
De echte platte Mechelaars vindt men terug in de oude Mechelse wijken en die missen we toch.

Daar nog tot aan toe en mag u zelfs het verhaal van Doris, de echtgenote van de trainer van voetbalploeg KV Mechelen toevoegen.
Maar dat u deze Doris prime time TV geeft om de Groen-Wit supporter gedurende minuten op het scherm te laten uitkafferen en beledigen als zoowild vind ik toch over de top. Of heeft dit met het feit te maken dat één van de spilfiguren op " één " een fervent KV supporter is.
Niet elke Groen-Wit supporter in hart en nieren is een hooligan en kan volgens mij zomaar niet openbaar uitgescholden worden.

Ik hoop spoedig een vorm van verontschudiging in de geschreven of gesproken pers te mogen lezen of horen !
@Pablo: Er zijn natuurlijk verchillende manieren om zichzelf belachelijk te maken.Maar de uwe is wel de beste...
Pablo, ik kan je misschien troosten met het volgende : iemand van mijn bureau in Oudenaarde vindt die madam van KV gewoon een krapuul. Dat heeft die vandaag gezegd en ze wist niet eens dat ik een Racinger ben.
M.a.w. er zit overal krapuul of het nu groen-wit of rood-geel gekleurd is. Enkele voorbeeldjes van groenwit krapuul hebben we gezien gisterenavond. Maar ik onthoud ook het feit dat bij de vorige derby ( 2 weken geleden uitgezonden) de stewards Mon Phlips kwamen verwittigen voorzichtg te zijn voor roodgeel uitschot dat buiten stond te tieren.
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, zo is het nu éénmaal.
En eerlijk gezegd, zo slecht vind ik de doorsnee Racinger er niet uitkomen. Sponsor MonPhlips vond ik gewoon goed, kalm, rustig en ontroerend te zien hoe hij zat te wenen bij de relletjes. Eerlijk gezegd, ik vervloek het gespuis dat den derby naar de kl... geholpen heeft.
Je brief naar de VRT heeft m.i. weinig zin en sorteert het tegenovergestelde effect. Je moet boven zoiets boven staan.
[off-topic] @Allemaal: Ik ben een inwijkeling in Mechelen, en ik weet niet of ik voor KV of voor RCM moet gaan supporteren ... Kan iemand mij helpen ?
:-)
Ik kijk al uit naar de reakties
DAT gaat hier nog levendig worden Peter!
;-)
Jij durft vragen stellen seg...
@Peter:Als het u om voetbal te doen is kijk dan uit naar een andere (buitenlandse?)ploeg.;-)
t s misschien een eigen topic waard Jan ?
Neen, t was maar een grapje hoor ... Ik snap wel dat dit erg fragiel ligt. Sorry voor de mensen die er niet mee kunnen lachen.
Inderdaad Peter: voor 't moment dat Mechelenblogt wat 'indommelt'...
Aan jou de eer om het zaakje te posten!
Ik ben enkel een voetbalkijker van de 'grote momenten' - en dus absoluut géén kenner of oververhitte supporter -maar mijn sympathie (zonder veel gedweep) gaat uit naar... (raden dus)
En dat komt omdat m'n grootvader speelde in de jeugdafdeling van KV-Mechelen, in een ver en grijs verleden...
En die familiale 'voorbeschiktheid' wordt overgeërfd. Da's de charme en het sympathieke van het fenomeen 'Mechels voetbal'.
En dat daar af en toe wat minder fraaie kantjes aan zijn: tja... Spijtig.
Maar ik gun beide ploegen het licht in de ogen.
(maar het 'portret' opgehangen van de 'trainersmadam' van KV: ik weet écht niet of ik dat amusant of meelijwekkend moet vinden... - maar goed - het zal wel 'het leven zijn zoals het is' zeker?)
ik vind de heisa rond die twee ploegen zo onnozel alst groot is, sjotte kunne ze ni, ze kosten geld als er een derby is,en ze zijn dikwijls de reden van veel verkeer en parkeerproblemen. maw, zet op de plek van de stadions van die 2 ploegen een zwembad of een parkske of zo, dan hebben de omwonenden eindelijk rust. En investeer in de jeugdploegen aan de rand, sporting, fc nieuwendijk en co,das leuker om naar te kijken ook.
Van in de vroege jaren 50 tot zowat midden jaren 70 heb ik de meeste thuismatchen van Racing bijgewoond en het wel en wee van de ploeg meegemaakt. Als het tegenviel verlieten we het stadion met een stevige godver en daar bleef het dan ook bij. Met de beelden die dinsdag werden getoond ben ik blij dat ik het zowat 2 decennia geleden heb opgegeven om mijn centen aan een dergelijke barbarij te vergooien.
Na de laatste aflevering moet de kijker er nu wel van overtuigd zijn dat de Mechelaar behalve ziekelijk en stervend ook een marginaal en een krapuul is. Afvoeren die shit!
ja op de racing hebben ze het goed uitgehangen,een Mechelaar onwaardig.
maar dat wijf van de trainer van de kakkers is een rastonieke zottin.
Dat wijf heeft sex tekort dat ziet ge,en zuipen doet ze gelijk een tempelier eikes zeg!!!!.is dat een echte Mecheles,wel dan ben ik beschaamd om een mechelaar te zijn.
Ik zie dat mijn reactie leven in de brouwerij brengt , het gaat er me niet over wie nu de beste is of wat. Maar eens je je clubkleuren hebt laat je die ook zomaar niet door de modder halen. Mijn keuze dateert al van in de jaren 60 en toen was het nog veel erger ! Dan merkte je pas het klasse verschil en dan heb ik niet ovber de spelers. Nu ben ik ook geen hevige fan meer en zeker geen hooligan want dan had ik dat zaakje anders moeten opgelossen zeker. En dan zou ik het wanspektakel van de laatste derby zelf moeten herhalen. Enerzijds zie ik vele reacties met de vraag dat voetbal nog een leven heeft in Mechelen ? Wie weet , een fusie ? Anderzijds de plaats te ruimen voor parkjes of speelplaatsen lijkt me wel leuk maar ik denk dat " Achter de Kazerne " voor de echte Mechelaar vlug zal ingenomen worden door Telenet.
Ploegen van een lagere divisie sponseren en assisteren heb ik jaren gedaan en weet uit ervaring dat het het gras daar ook niet groener is ( Voorbeeld = KSV Pasbrug en FC Nieuwendijk ). En ten laatste de gekke reactie van een puber die niet verstaat wat het is achter uw kleuren te staan. Maar het is niet de bedoeling om gaan te schelden want dat hadden al anderen voor mij gedaan aangaande de Maneblussers. Dus laat de reacties maar komen mss idd de moeite om een apart hoodstuk aan te wijten.
Als men dat wijf van de kakkerse trainer
bezig zie,vraag ik mij af,hoe kan men van de voetbal nog genieten.
Het is een dom gefrusteerd mens,die inderdaad iets tekort gedaan wordt.
Ik heb uit goede bron vernomen dat ze vroeger regelmatig een pak rammel kreeg van hare trainer.Misschien ligt daar het probleem voor haar gedrag in de tribune!
In alle geval geeft zij een verkeerd ziekelijk beeld van de normale suporter.
Wat jij hier komt lullen pablo heeft ene
William hier boven al eerder geformuleerd op deze site.hoogheids waanzin is ook een Mechelse ziekte.
Een echt beeld van Mechelen????
Bijna dertig procent stemt hier op het Vlaams Belang,hoe zou dat toch komen in deze zieke stad.
de stad is vergeven van de vreemdelingen en een van de onveiligste steden van het land,mijn vraag is welke dikke prater durft bij avond en ontij nog alleen buiten komen.
awel dat is ook mechelen.maar dat laten de rode rakkertjes van de brt niet zien.
Het VB heeft gesproken...
BNRO,NIR,BRT,BRTN...en inmiddels zitten we al bij VRT...een beetje achter Ceriel? Leve het "blauwe fabriekje" van Vilvoorde...
Leve het "blauwe fabriekje" van Vilvoorde...door Paul

De VLD heeft gesproken ...
ik kan je misschien troosten met het volgende : iemand van mijn bureau in Oudenaarde vindt die madam van KV gewoon een krapuul.door rudi

Crapuul breekt stadia af, steelt, rooft en moord ... Geëmotioneerde mensen (het gedrag van "die madam" is gereleveerd aan haar inkomen n.b.) die krasse taal uitslaan, schelden vloeken en tieren zijn, uiteraard op een correct forum, bevolkt door hoogstaande mensen (die regelmatig het niveau opkrikken), evenwaardig aan crimineel crapuul ... Ja watte!
@Pier:Zoals blijkt uit een recent verschenen boek, heeft de VLD niet alleen gesproken,maar er ook voor betaald...
Wat is er trouwens geworden van de VNOS?
wat een geluk dat de serie is afgelopen.
Vanaf nu kunnen we ons opwarmen aan de meer menselijke gedragingen van het leven in Plankendael. Hopelijk zal dat niet zoveel stof doen opwaaien als de naar voor gebrachte "maneblussers".
Hopelijk heeft nu iedereen zijn zeg gehad over dit mechelaars onwaardig programma dat enkel op wat sensatie dreef.
@polle:Dat had je gedacht. Wacht maar op de reacties van kijkers die het een schande zullen vinden. Beelden tonen van dieren in gevangenschap...alle dierentuinen moeten dicht...de dieren horen in de natuur thuis...al dat gezever over kweekprogramma's...om het geld is het te doen...dierenhandel tussen de dierentuinen...

Enfin,we kunnen zo nog een tijdje doorgaan. Maar het zal zeker een ander programma zijn dan een over onwaardige Mechelaars...;-)
Heb met het VB niks te maken ,ik zeg alleen wat ik zie en denk,punt aan de lijn.Maar van sommige individuen mag dat blijkbaar niet meer he! arongant Pauleke.
Mechelen is een stad van vis nog vlees,ze ligt tussen twee karakter steden Antwerpen en Brussel,wat geen karakter heeft kan men ook niet laten zien.de enige bewoners met karakter zijn de vreemdelingen,die hebben haar op hun tanden.daarom verander ik de naam van Mechelen in Marochelen.
het enige wat men van deze stad kan laten zien is negatief,daarom een honden temmer,een paardeluller,wat hooligans,een gek wijf,en wat omhoog gevallen strekeventen al la paul,en daar zit deze stad vol van kijk maar eens naar de huidige blauwe Burgemeester.De vorige een gele was een zatterik en had een kop als opsinjoor.
Voor dat ik je aanraad dringend te verhuizen uit dit hellegat, Ceriel, wil ik je nog even dit meegeven: de vorige burgemeester was geen gele, maar een rode. Je bent enkele jaren ten achter wat onze burgervaders betreft.
Ik blijf het verder erg vinden dat mensen de zaken wat genuanceerder durven zien onmiddellijk worden getaxeerd als kortzichtige rode idioten. Er is een verschil tussen van gedachten wisselen met respect voor ieders mening en roepen en tieren.
respect voor ieders mening door rudi

Ik neem aan dat u "respect voor de vrijheid van uiten van een mening" bedoeld; Respect voor uw mening hoef ik toch niet te hebben?
@ Rudi Maak je niet zo druk om de woorden van Pier en Ceriel...ze zien toch alles zwart/wit in hun betoog...er is géén enkel ruimte voor nuance...het is hopeloos om met hen te discussiëren...ze zijn blind voor al het goede in Mechelen en blazen het slechte honderdmaal op ....ze geloven blindelings de propaganda-leugens van Vlaams Belang...
Wees gerust rudi,ik heb dit oord van onveiligheid reeds jaren verlaten en ik voeg er aan toe nadat ik en de mijnen overvallen werden door vijf Marokkaanse jongeren,hoort ge goed vijf!!!en niet tegenstaande de daders gekend waren gingen ze gewoon vrijuit.seponeren noemen ze dat.die zelfde schoellies hebben jaren daarna Mechelen onveilig gemaakt aan de kleine statie,remember?????om dan uiteindelijk in een luxe instelling terecht te komen.alleen zijn het gepatenteerde lafaards.dat ondervind ik hier ter dorpe waar de enkelingen die hier gevestigd zijn heel wat minder praats hebben.
En inderdaad zult ge wel gelijk hebben welke idioot er achtereenvolgens burgemeester geweest is van Marochelen.toen ik de stad voorgoed verliet was het een zatte cvp,er.
Erg is het als ge de keuze hebt tussen blijven in een onveilig oord,of uw geboorte stad verlaten voor een beetje meer veiligheid.en van het V.B. is hier bij ons zelfs geen sprake!
Ik heb hier Taise vrienden die een frituur uitbaten,een turkse buur met een kebab zaak,lekker!maar hier huist ook een Marokkaan met een Belgische Vriendin die verdacht worden banden te hebben met teroristische organisaties.
en die worden dan ook scheef bekeken door iedereen.
jaja natan gij ben de slimste,gij ziet alles in kleur,rood zeker en waarschijnlijk nog nat achter de oren.!te horen aan uw uitlatingen over het V.B.wat mij geen bal kan schelen,trouwen heel de politieke boel kan voor mij de hoogste boom in.
Ik heb hier boven juist verteld waarom ik Mechelen negatief bekijk en verlaten heb,ook al blijft het mijn geboorte stad.mag dat nog ja!!!!
@ Ceriel ik heb een hekel aan alle vormen van extremisme, zowel links als rechts....
Misdaad moet streng aangepakt worden, of dat hij nu uitgaat van Marokkanen, Vlamingen, Walen of Vlaams Belangers...ik ben voor zero intolerantie....
@ Ceriel ik plaats dus PVDA , marxist-lenisten, maöisten, stalinsten op dezelfde hoogte als Vlaams belangers....
voor alle andere partijen heb ik een genuanceerd beeld: ik zie zowel de goede als de slechte elementen van ieder democratische partij
Zeker Natan uit mijn uitlatingen kunt u afleiden dat ik dweep met uw beschuldigingen,ge zijt ne slimme,of mag ik op zijn mechels zeggen "spoot zeiven geft oek water ".wel ik zal U zeggen dat zelfs de zelf benoemde democratische partijen samen met alle extremisten "den boom in kunnen",geen politiek voor mij.
de Politiek van vandaag maakt de samenleving kapot,en dat is te merken aan ventjes gelijk gij die waarschijnlijk dwepen met de blauwe smeerlapkes.en zich geen kloten aantrekken wat er naast hun deur of in hun straat gebeurd!wie bekijkt hier alles wit zwart????
heb ik een genuanceerd beeld: ik zie zowel de goede als de slechte elementen van ieder door natan

Al een geluk dat ge 't zelf zegt ... Hahahaaa
ieder vogeltje zingt zoals het gebekt zoals ik reeds eerder opmerkte.
Ceriel in welke zalige gemeente woon je eigenlijk?
Ceriel ik vraag me af in welke samenleving jij woont.... ik woon in belgië, een land met één van de beste onderwijssysteem van de wereld, een bourgondisch land waar het goed eten en drinken is, een land die behoort tot de 10 rijkste landen, een land met een degelijk gezondheidsysteem en met een hoge sociale bescherming, een land met een rijk cultureel leven....

Let op ik zie ook heelwat verbeterpunten:
België is ook een land die een beter werkende justitie verdient, waar de politiediensten nog efficiënter kan werken, waar de armoedebestrijding beter kan, waar de strijd tegen fiscale fraude geïntensifieerd kan worden, waar het bestuur behoorlijker kan werken,....
Ik wil me zelfs niet mengen in deze 'discussie' - ik word daar alleen maar intriestig en hopeloos van.
Ik verwijs met alle plezier naar de post van Markec over correct en beleefd internetverkeer...
Doe ermee wat je wil - maar als hier, zoals de laatste tijd wel méér gebeurt, de boel zo 'verziekt', haak ik af...
hopelijk keert het 'gezond verstand' snel terug...
De geachte heer Jans indachtig,die zich niet wil mengen maar het toch doet,en verwijst naar gezond verstand.
En de zeer geachte heer nantan wil ik er op wijzen dat wij inderdaad in een mooie en rijk gevuld landje leven,en dat onze ouders en grootouders daar de garantie voor waren.
Maar ik wil er de zeer gestrenge heer natan op wijzen terwijl ik nederig buig en groet.dat het de politiekers zijn van allerlei slag die ons landje naar de teeltballen helpen,ik wil het woord kloten niet gebruiken om de zeer geachte edele heer natan niet te chokeren.
Ik wil er de geachte heer natan op wijzen datik het volgende vind.als ik mag Ja,dank U???coruptie en bedrog van overheids wege viert hoogtij,zelfs de sport is niet zuiver meer op de graat,de rechtvaardigheid is voledig de wereld uit,want dit klootjes volk
stort wel miljoenen in bodemloze putten,
zoals afrika,en voor alle andere wereld
rampen,maar weet niet eens dat zijn buurman of vrouw honger lijd en soms dagenlang gekrepeerd ligt weg te rotten zonder dat ook maar iemand er erg in heeft.dit klootjes volk weet niet eens dat er mensen zijn die in een garage moeten wonen of gewoon op de straat,het zal hun een zorg zijn.alleen sensatie beelden op tv tonen soms de ware aard van dit fantastisch bourgondisch landje.
weet de geachte heer natan dat er dagelijks zeven zelfmoord pogingen zijn,waarvan er twee lukken.
neen zeker!!!!!!!!!!!!!!!!!
daarom zeg ik dat de huidige politiekers gewoon zakkevullers zijn,eigen zak eerst,visa kaarten vergeten soms enz,enz,enz!
en dat gebeurt zowel in mechelen als elders in dit land.
dus doe je oogkleppen af man!
Ondertussen heft Ceriel ons nog steeds niet gemeld in welke zalige gemeente hij woont. Schrik misschien dat een bende "linkse rakkers" zijn paradijsje komen verstoren?

Trouwens, Ceriel, je bent een even grote lafaard als de allochtonen, die je beschrijft in één van je vorige posts. In plaats van te proberen iets te doen aan een inderdaad uit de hand gelopen situatie en dat ter plaatse, kies je voor de vlucht naar één of ander rustig dorp. Dan heb ik toch veel meer respect voor diegenen die dan hier blijven en er alles aan doen om er wat van te maken. De beste stuurlui staan dus weer eens aan wal. Maar ja ik ben één van die naiëvelingen ( maar geen geitenwollensokkendrager, noch een rode rakker, noch een oogkleppendrager) die de woede opwekken van jezelf en anderen...

En ter overweging van iedereen. Ieder land heeft de regering die het zelf verdient. Duidelijk wat ik denk over het niveau van inwoners en politiek van deze natie? Als ik dus jouw redenering moet volgen dan wordt het zeker anders, maar zeker NIET beter met mensen met jouw mentaliteit aan het roer.
Ieder land heeft de regering die het zelf verdient. door rudi

Weer betrapt op een onzorgvuldigheid ... in uw woede leest gij niet alleen dingen die er niet staan, ge antwoordt ook onoverwogen. Beleefd om u daar op te wijzen is dit wellicht niet, maar 't is er niet minder waar om, nietwaar rudi?
wel Ceriel meld U dat hij in Keerbergen woont,in een klein stulpje met een hele grote tuin,heeeeel ver weg van de multicul.Ceriel mag dan een lafaard zijn hij is er gelukkig en tevree.en Ceriel heeft geen behoefde iets aan de ziekelijke scheef getrokken situaties die Mechelen vandaag kent ook maar iets te doen.dat laat ik aan fafoelekes over gelijk mijnheer Rudi.
Rudi vind de taart lekker,niet tegenstaande ze verzuurt is,roept hij met een zure smoel dat ze lekker is.dus laat rudi maar wentelen in zijn sop,en de kastanjes uit het vuur halen.
Ceriel wenst dat rudi in zijn oord van zalige rust ooit eens overvallen wordt door zijn troeteltjes en dan hoop ik dat hij een dikke vossing krijgt op zijn bakkes,en zijn wijf over de straat stenen gesleurd wordt om haar chakos te beschermen.rudi zal dan gaan huilen bij de politie,en dan zal rudi met de achterrzijde van multiculturele samenleving kennis maken.de politie zal zeggen dat rudi kan gaan witten,en misschien de vraag stellen of hij het niet uit gelokt heeft,of wat hij zo laat op de straat nog verloren heeft.
rudi zal dan als een geslagen laffe hond
eens aan ceriel denken.
maar ik denk dat rudi bij avond niet meer alleen zal buiten komen,Ceriel is een slimme lafaard,rudi is een domme lafaard.
och pier, spijkers op laag water: het is "ieder volk..."...maar het is nogal duidelijk wat ik meende hé. Een voor de rest snap ik echt niet wat je met je eeuwige jezuiëtenreplieken nu weer probeert te bewijzen. Je bewijst me echter wel dat je jezelf voor een god houdt in het diepst van je gedachten... wat je goede recht is. Verdere commentaar is hier overbodig.
wie bang is krijgt slaag, Ceriel. Verder mijn hartelijke dank voor uw gemeende wensen. Dit bewijst nog maar eens welk vlees we hier in de kuip hebben.
Van mijn kant wens ik je GEEN overval in het rijke Keerbergen toe.
Ik antwoord gewoon op uw niveau Rudi,niet meer niet minder,U noemt mij een lafaard omdat ik mijn gezin veilig stel.daarom wens ik U nogmaal een dikke rammeling van uw geliefde marokkaanse
stads genoten.laat die maar eens genieten op uw kuipvlees te timmeren.
als ze denken dat ze op varkens vlees timmeren staat ge er goed voor man!
Misschien kloppen ze uw betweterigheid er voor goed eens uit.
niveau ?
Verdere commentaar is hier overbodig.door rudi

Zie eerder berichtje over "commentaar"; Mijn jezuiëtenrepliek is er slechts om u op uw gebrek aan argumentatie te wijzen, commentaar ja, zinnige replieken oh maar ...
@allemaal: heeft er iemand iets op tegen om in de toekomst het enkel over argumenten te hebben, en niet meer de man te spelen ?
het is "ieder volk..."...maar het is nogal duidelijk wat ik meende hé. door rudi

Ieder "land" "volk" heeft de regering die het zelf verdiend. Ook onder militaire regimes, ook onder imperialistisch bewind, ook Oligarchieën, ook Theocratieën ... maar voor de rest zijt ge wel duidelijk hoor!Hahahahaaa ...
In feite stel ik mij de vraag is rudi wel een echte Mechelaar?????????????
Ik denk eerder dat het een afstoot,of een verloren schot is van en soldaat van napoleon.
Aangezien "Maneblussers" op één is afgelopen, staat niets het afsluiten van deze topic in de weg.
Is er dan niemand van de bloggers die hier een punt wil achter zetten? Zij dragen toch een stuk van de verantwoordelijkheid, zij "leveren" de bijdragen.(Vaak ondoordacht?) Zij kunnen zelf, al dan niet in overleg heb ik ooit begrepen, elkaars "stukken" afsluiten.
Het is goed een oproep te doen voor meer verdraagzaamheid, beleefdheid en het spelen van de bal, maar uiteindelijk zijn het de bloggers die er een eind kunnen aan maken. Ik leg een stuk(je) van de verantwoordelijkheid bij hen!