De Mechelse Schatkamer...

met categorie:  
Het klinkt bijna als een de titel van een spannend boek.

Nu de stad zich niet langer officieel in Vrouwenhanden bevindt, en de werken vorderen, komt het stof op de Lamot-site een beetje tot rust.

Misschien eens een ideaal moment om de verborgen schatten van de gloednieuwe erfgoedcelcollecties te gaan ontdekken ?

Op de Lamot-site zelf zijn ze alvast al heel erg enthousiast:

In het Erfgoedcentrum Lamot kan je je niet vervelen. Je maakt er op een ongedwongen manier kennis met de wortels en het verleden van Mechelen en de hele regio. Loop gratis binnen in de mysterieuze Schatkamer. Zoek sporen van erfgoedactiviteiten in het Erfgoedlabo. Neem deel aan kleine en grote evenementen zoals gezellige vertelnamiddagen, een heuse erfgoedquiz, activiteiten op maat van kinderen en jongeren, diepzinnige reflectiemomenten. Werp een blik achter de schermen van musea en archieven of duik in de wereld van archeologen en genealogen.

Je reis door het Erfgoedcentrum start in Mechelen-Centraal, de grote onthaalruimte in Lamot. Op de Erfgoedkiosk kan je surfen op de website van het Erfgoedcentrum, je vindt er een brievenbus voor jouw suggesties, folders en affiches over de recentste activiteiten... Jouw trefpunt voor boeiende trips doorheen ons erfgoed!

Zijn er al bloggers die een kijkje zijn gaan nemen in onze schatkamers ?
Was het de moeite waard ? Ben je daarna even gestopt in het Grand Café voor een hapje of drankje ? Of enkel en alleen al voor het zicht over de Dijle en Vismarkt ?

Kortom, hebben jullie al aangename Lamot-momenten beleefd ?
Nee Bart, in de 'schatkamer' ben ikzelf nog niet gaan kijken. Ik heb al wel een paar keer m'n neus binnengestoken in het erfgoedcentrum- maar toen was de schatkamer nog niet geopend...
Wél wil ik aanstippen dat het 'onthaal' in het erfgoedcentrum vriendelijk en uitnodigend was. Moet gezegd!
Het hele concept zegt me wel wat - nu nog wat afwachten hoe het in de praktijk verloopt.
Verder ben ik héél tevreden met het Lamotgebouw (en zie ik de onvolkomenheden door de vingers - als...ze aangepast worden...).
Architecturaal is het vernieuwend en verrassend. Ik krijg niet genoeg van het aangeboden panorama, zittend genietend van m'n Margriet, achter de grote glaspartijen... Ook eten in Lamot is een aangenaam 'iets'. Héél lekker, origineel, en mooi gepresenteerd.
Ik denk er nog vaak te zullen binnenlopen...