Waar doe jij het ?

met categorie:  
Ik heb het al op veel plaatsen gedaan..

ik deed het al in Antwerpen,
in de schaduw van de kathedraal en z'n straatjes.....

ik deed het al in Leuven,
gepropt tussen een massa studentenlichamen....

ik deed het al in Brussel,
in al haar hoofdstedelijke stijl....

en ik deed het natuurlijk ook al in Mechelen,
starend naar de hemel boven de Grote markt, met een fles champagne in de hand.
Ik heb het natuurlijk over de nacht van oud op nieuw.

Is Mechelen de moeite om de kou op te zoeken die nacht ?

of zijn er warme plekjes waar onder de gloed van de verwarming en de alcohol kussen uitgedeeld kunnen worden ?

Of blijf je liever thuis, de familiebezoeken van de volgende dag al in gedachten ?

Kortom,waar is het leuk oudjaar vieren in Mechelen ? Zijn er typisch Mechelse gebruiken ? December is begonnen....dus nog net een maandje de tijd om nuttige tips te produceren en te plannen.
Zelf heb ik een niet onaardig aantal ouwejaarsnachten gepasseerd in de vele dancings die onze hoofdstad rijk is/was ( Mirano, Fuse, Fool Moon, Who's Who's Land, etc, etc,.. ), ooit, 1998-1999 dacht ik dat het was, deed ik het eens in de ondertussen verdwenen mechelse club 'Revue', en dat was een nachtje om in te lijsten, jammer dat ik toen nog niet constant met een fototoestel rondliep.
Maar nu wordt een mens een jaartje ouder en kan ik een nieuwjaarsfeestje in besloten kring best apprecieren, twee jaar geleden was het een fuifje bij mij thuis, vorig jaar was het een etentje bij een bevriend koppel in Mechelen en dat zal het deze keer ook worden, net zoals bij mij hebben we bij hun ook een goed zicht op het vuurwerk; zeer plezant.
Voor ik het vergeet: boven in een skistation in Davos ( skigebied in Zwitserland ) heb ik het ook eens nieuwjaar gevierd, dat was ook een best leuk moment (lacht).
ik heb nog nooit oud&nieuw in Mechelen gevierd.... ik breng die tijd door bij mijn familie (buiten Mechelen). Ik hoop dus maar dat het vuurwerk op 31 december even spectaculair is als dat van 11 en 21 juli.
...En wij vieren het al enkele jaren op de ultieme grens van Mechelen en Hofstade: in de Grensstraat, bij een bevriend gezin, en dan nog met andere vrienden erbij... gezellige boel. En om middernacht is er de onvermijdelijke champagne, en gaan we de straat op om het vuurwerk dat overal losbarst te 'bewonderen'...
Da's de formule van de laatste jaren..., want die veranderde al enkele malen... Maar wel telkens met vrienden.
Kerstmis is meer een familiefeest voor ons.
hello jans dat word hier ook meer gefeest dan nieuwjaar veel huizen zijn mooi versiert en dat brengt een echte Kerst-stemming aan.Ik zal dit jaar echt niet in een X-mass stemming zijn.Mijn vrouw is op Nov.22 gestorven.Voor mij zal dat wel een van de droevigste kerstmisses zijn dat ik ooit heb meegemaakt.Keep me in your prayers.Tot de volgende maal have a merry X-mass and and a happy newyear Louis
hello jans dat word hier ook meer gefeest dan nieuwjaar veel huizen zijn mooi versiert en dat brengt een echte Kerst-stemming aan.Ik zal dit jaar echt niet in een X-mass stemming zijn.Mijn vrouw is op Nov.22 gestorven.Voor mij zal dat wel een van de droevigste kerstmisses zijn dat ik ooit heb meegemaakt.Keep me in your prayers.Tot de volgende maal have a merry X-mass and and a happy newyear Louis
Beste Louis - dan moet je inderdaad een moeilijke tijd meemaken. Het spijt me zeer van je vrouw. Ik wil dan graag mijn deelneming betuigen in je verdriet. Ik hoop voor jou dat het droeve van deze dagen, ooit, langzaam maar zeker, mag overgaan in een warm, dankbaar gevoel bij het ophalen van vele mooie herinneringen aan jullie leven te samen.
Vanuit je geboortestad Mechelen wil ik je graag de hand reiken, en ik hoop dat je de feestdagen niet te eenzaam hoeft door te komen...
Veel sterkte Louis! enne... 'bezoek'ons nog maar vaak!
Beste Louis, ook vanwege mezelf mijn innige deelneming met dit verlies.
Hou maar contact met Mechelen voor troost en aangename herinneringen.
Veel sterkte.
wij doen de nieuwjaar door in Honsfeld, hartje oostkantons is dat, dicht bij de venen. in een grote schuur, een echte, waar voor de gelegenheid het stro aan de kant is geveegd, en het alaam buiten onder het afdak gezet.
enkele vuurkorven binnen en buiten, een varkentje aan het spit, en de nodige drankjes, moeten ervoor zorgen dat het in gezelschap van enkele jachtvrienden en hun en ons gezin, een onvergetelijke nacht moet worden.Vér van de drukte van de stad, waar we de overige 360 dagen van het jaar zullen doorbrengen. Een verademing voor een buitenmens als ik.
Bij mij is het nog een groot vraagteken. De voorbije jaren heb ik het rustig thuis gevierd, alleen voor de buis en wat gegeten.
Ik heb al een paar jaar een beetje een 'degout' van het opgeklopte dat oudjaar vieren geworden is.
Back to basics zou ik zeggen, maar ja wie ben ik?
is 't er dan niks in Mechelen te doen? Al die reacties gaan over oudjaar elders!
'k wou dus oud naar nieuw in 't Mechelese vieren, maar 'k kan nie eens de plek van 't vuurwerk vinden
Ja, toch wel zenne...

De gebruikelijke Oudjaarsparty, die anders plaatsvindt in het Cultuurcentrum, gaat nu door in openlucht op de Grote Markt.. hopelijk gaat het niet te koud zijn dan he!!!!
@markec-tenzij de café s op de grote markt open zijn hé? met een vleugje muziek! maar dat zal wel wishful thinking zijn, de cafebazen kennende. ge houd het ni voor mogelijk.
Allez Kris, dan moet je werken op oudejaarsavond en personeel betalen en kosten doen. Is dat allemaal de moeite wel waard? Dat is toch te veel gevraagd van de Mechelse horeca en zeker die van de Grote Markt. Als je een café hebt zoals de Mèt, waarom zou je dan 's zondags open doen? Laat staan met Nieuwjaar?
En dan maar klagen dat het slecht gaat op de Markt!
allemaal strandjanetten zijn het, allee aan de "schone kant" toch!
Voor oud op nieuw te vieren weet ik tot op heden nog maar een plaats die in aanmerken komt daarvoor, de RIO in onze buur gemeente Sint-Katelijne-Waver.
En inderdaat mensjes twas er mega bangelijk in de rio , ni te doen gewoon , we hebben er gefeest tot in de vroege uurtjes .... kzou zeggen als je volgend jaar ni weet waar heen .... Rio is the place to be :)

grtz en een happy en super 2006 julie stadsgenoot kris
Aja zeg , als je de sfeer eens wil opsnuifen van de Rio http://www.rioclub.be