Mmmm... Meer Margriet, Mondiaal Margriet!

met categorie:  
Margriet


We weten het allemaal. Het Mechelse Cultuurbier "Margriet" is een immens succes. In de 70 horecazaken die onze Dijlestad rijk is wordt dit heerlijke gerstenat geschonken én gesmaakt door menig Mechelaar en Mechelenbezoeker. In De Streekkrant staat het heugelijke nieuws te lezen dat Brouwerij Het Anker al toe is aan het 4de brouwsel van Margriet én al luidop droomt om het Margrietbier ook naar onze buurlanden te exporteren. Het bier zou dus ook een 'blijvend karakter' krijgen, beter nog: dat is de bedoeling zelfs!

Hét cultuurevenement, "Stad in Vrouwenhanden", mag dan wél voorbij zijn, voor het Margrietbier lonkt nog een smakelijk vervolg in 2006 én langer?

Méér Margriet dus, en Mechelen's trots gaat Mondiaal!
Heel toevallig, dindsdag laatstleden nog een Margriet gedugusteerd in den Amitié. Het mag er toch wel wezen hoor ons cultuurbier. Maar in dit seizoen hou ik het meer bij een "classic" Carolus of een Christmas Carolus van 't vat in het Ankertje zoals een uurtje geleden. LEKKER
Let op de tikfouten, hik, een gevoilg van de lekkterer Christtùmasss, hik
Amai, Rudi.. uwen Christmas moet wel héél erg lekker geweest zijn ;-)

En ja, de Christmas Classic is inderdaad "méér toepasselijk" bij dit seizoen... goh ja, terwijl het buiten sneeuwt (in casu: NU) lekker binnen in de warmte een heerlijke Carolus Classic drinken. amai, het water loopt me uit de mond...

Wat Margriet betreft, ik was gisteren nog, na bioscoopbezoek, in d'Afspraak en dronk nog eens een goeie Margriet van 't Vat ...
Ik krijg hier dorst van.
wa emme kik goert,emme ze in d'afspraak Margriet van t'vat?? Is da waa??
ja, dat is zeker waar ;-)
Gisteravond ook enkele Christmasjes gaan drinken in het Ankertje a/d Dijle.
Het was weer lekker.
Alleen te voet naar huis was het wat glad, maar we hebben dat zonder kleerscheuren gehaald.
Mondiale Margriet: da's mega-nieuws! of gewoon: superformiweldigeindefantakolosachtig!!
Bedankt brouwerij 't Anker!
Mja, Mechelse Margriet Mondiaal, Mmmm... mooi, machtig !
Vlak voor eindejaar stond er in het Nieuwsblad nog een knappe foto van onze twee brouwersmadammen samen in een brouwketel en dit n.a.v. het Margrietje.
Schitterend bier. Voortdoen. We zullen in 2006 onze brouwerij met word en daad steunen8 Alhewel oppassen voor alcoholcontrôles hé.
Met WORT of met WOORD, Rudi ? ;-)
Verder: ik geef je volmondig gelijk!!

Het artikeltje met de "brouwersmadammen" heb ik helaas gemist...
Hihi, met wort maak je bier en met woord en daad - inderdaad Markec
Niet gewoon te tikken op een laptopklavier vrees ik
Net nog een paar Margriejtes achter de kiezen geslagen... op mijn missie in D' Afspraak ;-)
Enne.. mijn moeder was zo lief om me met oudejaarsavond een Fles Margriet cadeau te doen, en later nog een glas ook ... zal dat met véél smaak uitdrinken!!!

MMMM.... Margriet !!!
Zo een glas met MechelenBlogt er op ?
Misschien is het hier al gezegd geweest, maar ik vertoefde de afgelopen week in buitenland, en het zijn te veel berichtjes om bij te lezen (good for you!), maar op de Bruul hangt aan de ingang van het OCMW zo'n spandoek over de opening van een Margriet café of brasserie. Waar zal dat dan zijn???
Hanna dat zal op het pleintje zijn.
Normaal was de openingsdatum voorzien voor 22 december maar ik vermoed dat de uitbater die datum niet zal gehaald hebben omwille van allerlei redenen.
Hanna, het werd inderdaad eerder al vermeld, en velen onder ons vroegen zich af wanneer we daar nu iets mochten verwachten.;.
Daarom: Filip, bedankt voor deze informatie!

Hopelijk ziet daar ergens in de zeer nabije toekomst die zaak het daglicht!
Een update over het nieuwe etablissement "de Margriet". Ik heb vandaag in de krant gelezen dat de toekomstige uitbaters nog altijd wachten op hun bouwvergunning en ze hopen in maart te kunnen opengaan.
Ze kunnen misschien VT4 inschakelen? Wie weet dat ze dan een handje geholpen worden door onze burgemeester? :-)
Ah.. Filip, bedankt voor deze update.. In "mijn" krant stond het niet of heb er alleszins overgelezen anders...
Maart pas dus... Tja.. VT4; pfff. Die zijn nu eindelijk weg uit Mechelen ;-)
Uit een persbericht dat ik net van PALM kreeg geef ik volgende info door, kwestie van fier te zijn over onze biercultuur en te weten wie nu weer van wie is!
Al die binnenkort in De Pekton???
PALM Breweries is een Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep (familie Van Roy – Toye), met vestigingen in België, Nederland en Polen. Zij hebben een gezamenlijke productiecapaciteit van 2,5Mio HL en een geconsolideerde omzet van 130Mio euro.

PALM Breweries is de enige brouwerij ter wereld die Belgische authentieke bieren produceert volgens de 4 aloude gistingswijzen hoge, gemengde (zure), spontane (zure) en lage gisting en heeft hiermede een unieke positie.

Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk PALM (Spéciale, Dobbel en Royale) en is daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de amberbieren. De overname van brouwerij DE GOUDEN BOOM te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het zware segment met Brugge Tripel, Brugge Blond en de abdijbieren van Steenbrugge.

Een 50/50 joint venture met brouwerij Duvel-Moortgat creëerde het Brabants witbier Steendonk.

Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze de brouwerij RODENBACH, bekend voor haar “flemish red-brown” bieren van gemengde (zure) gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru en Redbach) en haar unieke foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten.

De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank Boon beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de onvervalste traditionele geuze-lambiek van spontane gisting met langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies.

Met de gedurfde sprong naar Polen, de grootste groeimarkt voor bier in Europa, en de bouw in 1998 in Kielce van een gloednieuwe brouwerij van 1,5Mio HL werd definitief de internationalisering ingezet. Browar Belgia is op heden de 4e brouwerij van Polen. Zij heeft een niche strategie, hoofdzakelijk met bieren van lage gisting en het imago van meest innoverende brouwerij. Opmerkelijke creaties zijn de smaakbieren Gingers (gember en cinnamon), Lemon’s en Shiin (kalamansi), Wojak superstrong en Frater, het eerste Poolse abdijbier.

Dit rijke portfolio, gebaseerd op unieke Belgische traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in de twee thuismarkten en in export.
Brasserie "De Margriet" zal opengaan op maandag 6 maart en is gelegen: Bruul 52 rechtover de Inno.
men zegge het voort!!!
Goed nieuws !! Ik ga zeker een keer kijken ...
Inderdaad goed nieuws, ik ga zeker zo vlug mogelijk een kijkje nemen !
@Greet: bedankt voor dit fantastische nieuws! Dat moet ik zeker eens gaan uitproberen!
@Peter/ @Garda... Gaan jullie mee? ;-)
We kunnen er meteen weer een blogtreffen van maken ;-)

@Rudi: nog bedankt voor den uitleg he jong!
Allez, allen naar "De Margriet" vanaf 6 maart !
hopelijk hebben ze daar ook wijn he, want dan kan ik mee ;o)
@markec, ja he, waarom niet he ...
@markec, dat is een goed idee! Maar dan wel niet voor 10 maart, hé?

@Hanna, natuurlijk hebben ze daar wijn!

Wie gaat er nog mee?
leuk initiatief. we zullen dan wel een datum moeten afspreken he. De 6e zal het er wellicht veel te druk zijn, niet?
@Hanna: allez, natuurlijk zullen ze daar Wijn hebben! En anders leer je maar eens bier drinken ;-)

Enne.. 6 maart zelf gaat voor mij sowieso ook niet he, maandags kan ik me immers zelden of nooit vrijmaken, want dan geef 'k avondschool he...

@Peter, Garda, Hanna & All... inderdaad, let's go for it (maar ni op ne maandag)
@markec: Schoon interview in Onder Den Toren ! Weeral ne bekende Mechelaar erbiji!
'Onze' bloggende Markec legt z'n Mechelen-gevoel bloot in 'Onder den Toren'... Mooi zo!
Daar zal je de volgende dagen nog veel reactie op krijgen Mark!
(misschien kom je als bekende Mechelaar zo nog wel eens in het Grote Smoelenboek... De weg naar plaatselijke 'roem' ligt open! ;-)
ik kreeg zowaar een hartaanval toen ik de achterkant van Onder Den Toren bekeek. Dat heb je mooi voor ons 'geheim' kunnen houden, Markec :o)
Ja, hij praat veel, maar dit heeft hij kunnen verzwijgen ... !
Is er toevallig iemand gisteren geweest?
Ik niet, had wel zin om te gaan, maar het zal voor een andere avond zijn ...
Blijft Margriet nu in het aanbod van Het Anker behouden of zal het, nadat het huidige aanbod is uitverkocht, verdwijnen ?

Iemand nieuws hieromtrent ?