Mechelse Veilingen boeren goed

met categorie:  
" />
"

Tomates Hollandaises" stond er eens op een plakaatje te lezen op een frans marktje. Maar...als je dan de kratten goed bekeek, stond daarop duidelijk te lezen, wat dacht u, juist: "Mechelse veilingen, Sint-Katelijne Waver". Ik als puber, samen met mijn moeder op dat franse marktje, enorm verontwaardigd, want trots op "onze tomaten" ... Maar, we mogen trots zijn op de Mechelse groentenveilingen, toen al en nu nog!
Immers, 2005 was niet alleen een topjaar voor Mechelen als Cultuurstad, ook de Mechelse Veilingen hebben dus goed geboerd. (flauwe woordspeling, ik weet het...)
De omzet van de Mechelse veilingen stijgt met 20 procent, zo kopt Het Nieuwsblad vandaag. Na een mager 2004 boeken de veilingen een omzet van 228 miljoen euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van 2004.

"Ondanks de hoge energiekosten wist de Mechelse groenteveiling toch een significante stijging van hun omzet te behalen. Voor een groot deel was dit te danken aan het feit dat de Zuiderse landen dit jaar met felle vorst en hagelproblemen te kampen hadden. De tomaat blijft het grootste afzetproduct", zo klinkt het in Het Nieuwsblad. Met de paprika's zou het minder goed gaan, en ook zijn ze bij de Mechelse veilingen toch 'voorzichtig optimistisch' vermits er de tendens is van dalende prijzen, die telers in 2006 in moeilijkheden zouden kunnen brengen in 2006...

Maar onze Mechelse veilingen: nog een sterk punt van Mechelen, al jaren, en ook daar mogen we dus trots op zijn dacht ik zo...
... en om nog wat op onze borst te kloppen, voeg ik u er graag de informatie uit de Gazet van Antwerpen aan toe: "De Mechelse Veilingen is met 1200 producenten nog altijd de GROOTSTE coöperatieve groentenveiling van Europa". We doen dat goed, Mechelaars en 'Sint-Katelijne-Waver'enaars' ;-)
Mechelen mag zich terecht dé groentetuin van Europa noemen...Hierin heeft onze stad een stevige reputatie!
Onze Noordduitse vrienden zijn al jaren verlekkerd op ons Mechels witloof en asperges...
(en zij trouwens niet alleen...).
...en die faam hoeven Hollanders op franse marktjes heus niet in te pikken...
ik heb laatst een geel papier gelezen aan zo'n tuinbedrijf. "commodo en incommodo", waarin toelating gevraagd werd om tanks (van 5000 tot 10 000 liter )te plaatsen in het bedrijf die "giftige tot zeer giftige stoffen" zouden bevatten, hetzelfde lees je ook regelmatig in de krant. toch lekker zo'n smetteloos tomaatje en de gelijkvormige komkommers en kroppen sla! die mensen zijn daar toch met eten bezig hé? Volgens mij zijn we binnen 50 jaar ALLEMAAL goed om onze oude dag door te brengen op de dienst oncologie.
@kris:En met wat zouden ze dat zwembad bij Telenet vullen ?