Examenkoorts stijgt in Mechelen

met categorie:  
Nu de Sint weer net vertrokken is, en menigeen al volop bezig is met de feesten van Oud op Nieuw, of naar de Kersttijd toeleeft, is er voor vele jongen mensen eerst nog wat anders aan de orde: Examens!
n de meeste Mechelse scholen vinden vanaf volgende week de Kerstexamens plaats, en sommige scholen zijn misschien zelfs al begonnen. Voor leerlingen niet altijd de leukste periode van het (school-)jaar. Maar ook voor ouders van opgroeiende pubers wellicht niet altijd de meest makkelijke tijd. Zoon- of dochterlief is wellicht niet altijd in even goede stemming, en heeft hier en daar wel dat beetje extra aandacht of steun nodig..

Zelf sta ik aan 'de andere kant', ik stel examens op, doe toezichten en heb de eer de examens te verbeteren, en nu hoop ik dat mijn leerlingen het er wat goed van af brengen...

Ik denk dan wel eens terug aan mijn eigen examentijd... en het vreemde is, ik heb daar nog redelijk goed herinneringen aan over in het algmeen.. Maar.. toen ik onlangs, toen ik een cursus volgde, toch weer achter de boeken moest kruipen viel dat toch wel enigszins tegen :-o

En U?

Wellicht hebt u zelf studerende jongeren onder uw dak?
Staat u zelf voor de o zo gevreesde examens?
Of doet alleen al het woord "Examen" u rillen, en roept het spoken uit het verleden op?

Laat het ons weten...

Enne.. Wat er ook van zij: heel veel succes voor alle Mechelse leerlingen en studenten ;-)
Wel ik moet zeggen dat ik heel graag naar school ging omwille van medestudenten/docenten maar niet omwille van de examens.
Dat was iets dat ze voor mijn part mogen afschaffen. :-)
Voor de leerlingen die les krijgen van Markec, hij woont op de 1e verdieping. Op de 2e verdieping woon ik. Gelieve dus de juiste ramen te besmeuren. ;-)
Wel ik moet zeggen dat ik heel graag naar school ging omwille van medestudenten/docenten maar niet omwille van de examens.
Dat was iets dat ze voor mijn part mogen afschaffen. :-)
Voor de leerlingen die les krijgen van Markec, hij woont op de 1e verdieping. Op de 2e verdieping woon ik. Gelieve dus de juiste ramen te besmeuren. ;-)
Oeps. Mijn reactie staat er dubbel op en nee ik heb nog niets van alcoholische dranken genuttigd.
De pc deed ff raar met dit als gevolg dus. Dubbele boeking. :-)
Mijn dochters, voorlaatste en laatste jaar secundair in de Ursulinen in de Hoogstraat, starten morgen...
En nu heerst er in huis een bijna-gewijde stilte... Ondanks het feit dat ze beiden op hun kamer kunnen studeren, verkiezen ze de woonkamer - en ik heb me deze namiddag dus koest gehouden, met het maken van een aquarelletje en wat tokkelen op dit verslavende 'onding',terwijl ze dan steevast kijken naar mij met een meewarige blik in hun ogen, van 'vader-denkt-dat-hij-Mechelen-gaat-kunnen-redden'.
Dochters maken dat vaders niet gaan zweven...
Maar 't zijn schatten, en ik wens ze veel geluk met de aankomende 'reeks' kwellingen. Als ze die doorstaan, kunnen ze de skilatten op, met vriendinnen shoppen, en meer doen wat ze boeiend vinden...
Maar eerst... transpireren onder de kerstboom.
@janS- Toch raar hé, ik had de faciliteiten niet(en de ernst om te studeren helaas ook niet!)en mijn jongste zoon wel-3e jaar wetensch,BIM-om op zen kamer te zitten.En toch verkiezen om beneden aan tafel te komen studeren!Tussen een tokkelende papa en een aardappelschillende mama, de hond op zen schoot,en de radio op de achtergrond.Hij vind het een ontspannen manier van studeren zegt hij!
en de oudste-1e jaar rechten leuven- zegt dat hij ook thuis komt blokken, waarom heeft die dan een kot!
En wij ons maar in allerlei bochten wringen en maar werken om dat allemaal te betalen!
't zal dus een trend zijn Kris...
Mij niet gelaten als het hun studeren vergemakkelijkt (?) maar het is nu wel met kousevoeten door het huis lopen. Alhoewel, ik zou ook door de woonkamer kunnen marcheren met zware laarzen, want de jongste zit te leren met Mp-3-speler...
Ik vond de examens ook niet zo erg.... 't is wel stressen enzo, maar idd zoals Filip zegt: toffe medestudenten en docenten doet erg veel... (en op kot zitten ook wel, want daar zit iedereen te blokken).
En toen ik nog in't middelbaar zat, zat ik op internaat bij de Ursulinen, en daar 'moesten' we ook wel leren.... Terugdenkend waren het toch wel toffe en spannende tijden... Maar ik zou het voor geen goud meer willen overdoen... ;o)
... ondertussen - alles bijeengeteld - al het zesde jaar dat ik lesgeef en dus aan "de andere kant sta" (voordien & tussendoor deed ik nog wat anders waaronder Multimedia development en ict-coordinator), en toch blijft het me nog soms vreemd...

Mijn taak nu is, examenbewakingen doen, kijken dat er niet gespiekt wordt, en natuurlijk mijn eigen examens opstellen, verbeteren.. ouderconctact...

En de tijden dat ik daar zelf op een examen zat te zwoegen, OF in het optimale geval vol trots de docent tegenover mij op het mondelinge examen volop mijn verhaal aan het doen was.... goh.. die tijden lijken eigenlijk nog zo recent.. maar dan valt de eurocent dat ik in '96, na secundaire en hoge school, mijn postgraduaat behaalde.. toch ook alweer bijna 10 jaar geleden..

En ja, die tijden, vooral dan op de hoge school, alhoewel er hard gewerkt/ geblokt moest worden, waren toch wel apart, maar.. net zoals Hanna: ik doe het toch niet meer over hoor ;-)

Maar goed... AAN ALLE STUDERENDE BLOGGERS alhier: héél véél moed bij het studeren, en héél veel succes met die examens, en moge je goed resultaten behalen... uch.. Ik heb gezegd ;-)