CDO pakt uit met nieuwe naam en bier

met categorie:  
Het Centrum voor Deeltijds Onderwijs (CDO) - samen met CVO, Cardijn, AEG en TSM-bovenbouw lid van de "TSM-familie" - pakt uit met een eigen bier: het Merodebier. Het centrum, dat gevestigd is in de Frederik de Merodestraat, genoemd naar de Graaf de Merode, doopt zichzelf om tot 'de Merode'. "Daar hoort ook een biertje bij", moet directeur Wim Liers gedacht hebben. Ondertussen is het Merodebier een feit. Het bier wordt voorgesteld tijdens de non-profit kerstmarkt van het ACW op zaterdag 17 december.

Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij Goetze in Lier en is een geuzebier van 5,8°. Klinkt niet slecht hoor ik u al denken. Kwestie van eens te gaan proeven op de kerstmarkt zaterdag. je kan het kopen aan de Lindepoort, Begijnenstraat 18.
In de drukkerij van TSM (Technische Scholen Mechelen), dus in de afdeling (waar ik lesgeef), Grafische Technieken, lagen onlangs paletten vol met tiketten voor bierflesjes. Letterlijk vers van de (druk-)pers, maar mijn eurocentje was niet gevallen! Totdat ik vandaag de Streekkrant opensloeg, waarin het nieuws over het Merodebier te lezen staat. Je kan daar trouwens ook nog meer achtergrond lezen over lezen over Fr. de Merode ook.

Of het Merodebier, een zelfde weg op gaat gaan als Margriet, is niet geweten... of het om een eenmalig brouwsel gaat, dan wel om een blijvertje ook niet. De toekomst zal het uitwijzen.

Voor alle zekerheid ga je best al eens proeven.. zaterdag 17 december.
Dat is goed om weten. De non-profitkerstmarkt zie ik sowieso zitten. 'k Vind het daar wel gezellig en liep er de voorgaande jaren heel wat bekend volk tegen het lijf. Ik kan nu niet anders dan dat brouwsel eens te proberen...
Mapo, misschien zie ik je dan dààr wel ... ik ga zeker eens kijken daar.. al was het maar om
1. mijn collega's een hart onder de riem te steken
2. van dat Merodebier te kunnen proeven
3. voor de vele zaken die er te zien en te doen zijn

zie ook http://www.nonprofitkerstma...
Moeten wij dan ook is niet beginnen denken aan een Mechels blogbier of wijn? ;-)
... da's nog eens een idee !
Ik ga zéker wel eens naar de non-profitkerstmarkt... Is toch een markt met een zekere 'méérwaarde'... (ook Borgerstein - de instelling voor mentaal gehandicapten, waar ik werk, staat er met een standje mooie geschenkartikelen...).
En dat Merodebier... wil ik wel eens proeven...
Zou het onze 'Margriet' kunnen overtroeven? Da's nog maar de vraag hé...
.. aie, Jan.. daar hebben we dan weer een "vergelijkende studie" te maken, deze keer Merodebier vs. Margriet ...

Misschien zien we elkaar wel op de Non-Profitkerstmarkt he! Zaterdagsochtends ben ik nodig in de Desiréboucehriestraat of Befferstraat, of elders afhankelijk van.. maar daarna kan ik zeker langs komen op de non-profitkerstmarkt, de gewone kerstmarkt en de multi-culturele kerstmarkt.. En 's avonds gaan kwissen in Opwijk.. Wordt me dat een drukke zaterdag! ;-)
Goh, Jan en Markec ik zou eigenlijk ook wel eens naar die Non-Profitkerstmarkt willen gaan...dat ziet er toch allemaal heel interessant uit, hé.

Misschien komen we mekaar wel tegen?
Tiens, is het jullie al opgevallen dat de klok momenteel juist staat !
Goed, hé.
jaja, garda, ik denk dat er nu nog enkel een speling van een 5 a 10 minuten op staat :)
Dat heb je dan weer goed geregeld, jelle, in ieder geval bedankt.