Blogoorlog

met categorie:  
Nou ja, oorlog. Er is op het tinternet al een tijdje een spannende propagandacampagne aan de gang tussen kandidaten 'Weblog van het jaar' (in de poll van De Standaard Online) Gent.Blogt en Drieduizend.be (een Leuvens fotoblog). Resultaten zijn alvast wonderbaarlijke (nep-)affiches om voor Gent, respectievelijk Leuven te stemmen.

Een paar geestige voorbeelden?

Pro Gent: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Pro Leuven: 1, 2, 3

mechelen blogt bier - foto © Jan Smets
En nee, Mechelen.Blogt is niet genomineerd (misschien iets voor volgend jaar?). Wat we hieruit kunnen leren? Meer creativiteit tonen, tiens. Misschien zijn er wel heel wat originele Mechelaars die mee willen werken om Mechelen.Blogt wat bekender te maken. Dus: wie ontwerpt er e-cards, affiches, t-shirts en andere originele Mechelen.Blogt-propaganda?

copyright Chris Frédéricque

somers_mechelenblogt

copyright Chris Frédéricque

copyright Chris Frédéricque

copyright Chris Frédéricque

copyright Chris Frédéricque
Ik heb even die blogs bekeken. Die van drieduizend snap ik niet : een foto van Tom Helsen en dan zit ik strop.
Verder keek ik naar de Gentse blog. Twee reacties : veel te veel "fait divers" en heel weinig reacties per item.
Dan is onze blog toch wel wat gevarieerder meen ik. En hier wordt gediscuteerd op het scherp van de snee.
Men schuwt moeilijke onderwerpen niet.

Ik snap dus niks van de nominatie van die twee blogs op de standaardwebsite.
Rudi: op drieduizend.be staan er onder de foto's minuscuul kleine navigatiepijltjes. Dus als je op het linkse klikt, ga je een foto terug.
Joeri, Het feit alleen dat ik die pijltjes niet of nauwelijks kan zien maakt deze blog een slechtuitgevoerde versie en dus geen nominatie waard wegens niet gebruiksvriendelijk.
Arrè Nè
Wacht maar Heren, als Jelle (de mechelenblogt webmaster) zijn nieuwe MECHELEN BLOGT producten lanceert (en dat zal zeer binnenkort gebeuren), dan denk ik dat we een paar straten voorliggen ...
Nog even geduld ...
Laat Mechelen.blogt nog maar een jaartje rijpen.
Ben alvast nieuwsgierig naar de nieuwe modules die de webmaster nog in z'n trukkendoos liggen heeft.
En waar kunnen we onze creatieve uitspattingen heen sturen?<br>
<img src="http://www.sandravanhorenbe..." width="300" height="200" border="1" alt="Geef uw kennis door op Mechelen.blogt">
Goh, mannen, goed bezig ... ik post ze alvast of FLICKR
Drieduizend staat alleen maar bij de selectie omdat we de redactie van De Standaard hebben omgekocht.

Onze navigatie is zeer basisch, net zoals het geheel van onze site. Wij tonen iedere dag één degelijke foto, van om het even wie, met Leuven als rode draad.

Aangezien we nog maar sinds 1 oktober uit de rekken zijn en niet vertrouwen op een prefab CMS, duurt het even vooraleer er wat meer te zien is.

En op het vlak van naviatie: ik geef toe dat de site niet echt vriendelijk is naar blinde en slechtziende gebruikers toe, maar voor een foto-site lijkt me dat geen groot struikelblok te zijn.
@chris, ze staan al op de site...
Ik ben fan van de zageventen campagne !!
alle, nog eentje dan.

@Peter die zageventen campagne is ook mijn fav.
http://www.sandravanhorenbe...
Schitterend creatief... Alles zojuist eens bekeken ... moet nog wat bezinken...
maar ook ik opteer voorlopig voor 'de zageventen' (nou ja...)
@Drieduizend: "ik geef toe dat de site niet echt vriendelijk is naar blinde en slechtziende gebruikers toe, maar voor een foto-site lijkt me dat geen groot struikelblok te zijn."
Lol³! (goegezegd!)
Dat van die brandweerman vind ik ook niet slecht.
Howhow, ik ben niet de enige die affiches in elkaar knutselt, een beetje objectief blijven! ;)

http://www.flickr.com/photo...
http://www.flickr.com/photo...
En niet te vergeten: de mijne die aansluit bij het aangesneden thema: http://www.flickr.com/photo...
Dat van die pompier is misschien niet slecht maar ruikt iets te veel naar Humo. Al is, het misschien zo bedoeld?!
Eigenlijk vind ik die van Somers niet slecht, al heb ik schrik als ik hem daar zo streng zien kijken.
Ik lees deze blog vaak, maar zet hier zelden een reactie.
Zoals de meesten hier terecht vinden mag deze site geen politiek spel/discussieforum worden (dit werd al meermaals (on)rechtstreeks aangehaald door verschillende bloggers). En ik deel deze mening ook wel. Waarmee ik niet wil zeggen dat politici hier hun mening niet mogen verkondigen, maar ze mogen niet 'profiteren' van deze site.
En zo zijn er in sommige topics al politieke discussies op een leuke manier gevoerd. En dat moet kunnen!
Maar ik vind niet dat op een eventuele affiche van deze site een politieker thuishoort, net om de reden die ik net aanhaal. Dus wat mij betreft is het moeilijk kiezen tussen de mooie en originele ontwerpen/ideeën.
Alleen de affiche met Bart Somers valt wat mij betreft al zeker uit de boot, net zoals een mogelijke affiche met Van Butsel, Gennez, Lamon, Vervotte, Anciaux of weet ik veel wie niet past.
Wat mij betreft mag deze affiche zelfs verdwijnen hierboven. Geen enkele politieker mag op deze manier 'profiteren' van deze schitterende site.
En nee, heren politici, dit is niks tegen jullie. Gewoon uit principe.

PS: als ik dan toch moet kiezen, neem dan maar de zaag of het kleurenpalet.
@Tom - hier sluit ik me vollédig bij aan... Ik opteer ook voor de twee aangehaalde ontwerpen, met méér dan lichte voorkeur voor de 'zageventen'...
Allez vooruit, voor mij ook de (GEEN !) zageventen die Mechelaars zijn.

@TOm: Ik heb er in het begin van mijn "optredens" hier al voor gewaarschuwd dat dit geen politieke propaganda site in aanloop naar de verkiezingen mocht worden, dus je zal wel zeker geloven dat ik akkoord ga met jou, Tom.
@allemaal: Ik hou ook wel van die reklame met Somers. Ik denk niet dat we die nu moeten gebruiken om reklame te maken, maar hij is wel leuk vind ik. Somers is hier gebruikt als publiek figuur in Mechelen, zoals die ene affiche waarop Tobback staat voor de leuven.blogt
Maar ik hou nog meer van de zageventen affiche ...
Ook @ allemaal (en speciaal voor Karel en Tom). Wie mij verdenkt van adoratie voor Somers zit er flink naast. Ik stem voor de partij van mijn goede vriend Herbert. Maar Somers is wel als burgemeester het gezicht van Mechelen, of we dat nu leuk vinden of niet. En dus moet dit soort ongein echt wel kunnen.

Bij deze nog eens een warme oproep voor meer inzendingen hè :)
De smoelen van Het Groot Mechels Smoelenboek van Luk Perdieus zouden hier ook kunnen gebruikt worden. Ik heb ze bij hem mogen gaan bewonderen afgelopen dinsdag. Op 20/6/2006 wordt het voorgesteld. Er zitten ook enkele bloggers bij: Rudi, Karel en uw dienaar onderandere...
@Karel: ah, aspiraties om misschien een zingende campagne te voeren? Voor tips kan je altijd terecht bij Joeri en mij.;0)
@jeroen,ik sta ook in da smoelenboek,hoeveel affiches moeten erdan gemaakt worden??
Joerie, ik veronderstel dat je met je goeie vriend Herbert , Herbert Crol bedoelt. Bij welke partij is Herbert nu eigenlijk, terug bij CD§V of is hij nog onafhankelijk? Nogal een wazig type om op te stemmen vind ik.
Rudi, ik ken Herbert ook persoonlijk, en dat is een zeer aangenaam persoon. De beschrijving "wazig" vind ik alleszins niet bij hem passen hoor... ik zou eerder de woorden "sympathiek" en "aimabel" gebruiken ;-)

Om op je vraag te antwoorden: bij mijn weten is Herbert anno nu bij CD&V, ja...

Goed, om terug te gaan naar het onderwerp van deze thread: ook ik ben voorstander van de "Zageventen" en ook ik sluit me aan bij de (terechte) kritiek dat beter geen politici in dergelijke foto's gebruikt worden, in dit geval nu Bart Somers, maar het is, niettegenstaande ik Géén Somers fan ben - allesbehalve zelfs, niet omwille van Somers' tronie dat ik dit zeg, het geldt uiteraard voor elke politicus ....

Nog meer van dergelijke foto's?
Awel, als ik nog wat tijd heb straks of morgen zal ik ook eens gaan photoshoppen, maar ik beloof niks he!
Markec:
Wel, wel, eerst meeheulen met de toenmalige CVP, dan met ex-burger Joke van Roy en dan, na dat debâcle terug naar de stal van CD§V. Flauwtjes hoor, een duidelijk gebruik aan eergevoel!
@Rudi: goh, over Herbert's poltieke daden kan ik eigenlijk moeilijk oordelen hoor.. maar ik kan wel zeggen dat het een zeer sympathiek persoon is... het enige wat ik hierover zeggen kan, en daarin zal je me wellicht volgen: er is een verschil tussen de CD&V van nu, met Karel Van Butsel en de CVP van toen mét en net na Jos Van Roy, ... misschien heeft ook dat bij Herbert gespeeld he? Enfin: als we dat echt willen weten moet dat aan hem gevraagd worden he: want wie zijn wij om daar over te (ver-)oordelen he...
@Rudi: Herbert stond bij weten vorige keer ook al opnieuw op de CD&V(toen nog CVP) lijst.
Mijn voorkeur gaat naar: Geef uw kennis door.... Dekt de lading van de Blogers.(denk ik)
mijn topfavoriet is het biertje; het laat onmiddelijk zien dat de mechelaars ook bier kunnen brouwen èn bourgondiers zijn. Bij die affiche van de zageventen gaat men de criticasters reeds de pap in de mond geven!Daarom bier en nog een bier!
Vanuit komisch standpunt bekeken is die met Somers zeker niet slecht gevonden, beginnen zagen over het feit dat er een politicus opstaat legt natuurlijk een hypotheek op het waarheidsgehalte van de affiche die er net onder staat (lacht)
hmmm ... bij nader inzien kan ik me toch ook wel vinden in de redenering van "Mittkemuis" ...

Aha, Sint-Netels, ook een originele invalshoek om de zaak te bekijken ;-)
@ Jeroen: over het 'Groot Mechels Smoelenboek' gesproken: Fotograaf Luc Perdieus zoekt nog een hondertal bekende en minder bekende Mechelaars om te fotograferen voor z'n boek dat tegen het najaar zou uitkomen. Zo'n 18O Mechelaars passeerden al z'n studio op de Leermarkt.
"Dat kan een vrijwilliger van het Rode Kruis of een aparte stamgast in een café" zijn, zegt hij.
Wie vervoegt de 'smoelen' van MarcelKokken, Jo Haazen, Hortense Champagne, Günther Neefs, Jo Leemans...?
Luc Perdieus is bereikbaar op O479-32.76.42 of e-mail lucperdieus@skynet.be