Voor Mechelse Lekkerbekken & bloggers?: Global Fiesta Restaurantdag op 4 december

met categorie:  
Voor lekkerbekken is op zondag 4 december, de wijkzaal in de M. Gandhistraat "the place to be". Ten voordele van Global Fiesta 2006 kan je er deelnemen aan de restaurantdag. En dat van 12 tot 14 en van 17 tot 19 uur.

Menu zelf samen te stellen vanuit:
- soep
- steak natuur, peperroomsaus, provençaalse saus
- Noorse Visschotel`
- Stoofvlees met frietjes
- Kindermenu: hamburger met frietjes
- taart of Tiramisu
- kinderijsje

Inschrijven voor 25 november bij Dirk Mattheeuws (wijkmanager)n,tel: 015 44 65 90.

Misschien een gelegenheid om enkele Mechelen Blog(t)gers te ontmoeten? Wellicht zijn de Bloggers van de Tervuursesteenweg/ Coloma-wijk sowieso wel op het appél?

Toen ik de flyer in mijn brievenbus kreeg, was de goesting al groot, dus er is grote kans mij daar aan te treffen...

En U?
Ik twijfel nog om te gaan - maar het is niet onmogelijk dat ik daar zal zijn. Die Global Fiësta is trouwens een uniek initiatief, waar ik de vorige drie edities in juli steeds op aanwezig was. Misschien moet ik inderdaad maar vlug inschrijven om mee geld in het bakje te brengen voor de volgende uitgave van het feest.
Ook al ben ik van het 'begin' van de wijk (Stenenmolenstraat) en ken ik de Mahatma Gandhiwijk niet zo erg goed,ik was steeds verrast door de gezellig multiculturele en ontspannen sfeer die daar heerst, op die voor mij toch vrij onbekende locatie. En het enthousiasme van de deelnemers en vele vrijwilligers werkt aanstekelijk.
Jan.. We kunnen natuurlijk ook samen gaan he ;-)
plaatsen op de eventful kalender op mechelen blogt !
En wat kost het?
@Hanna, goede vraag dat staat er nu juist niet bij vermeld, hé. Ik vermoed dat het wel aan democratische prijzen zal zijn....ik ben eigenlijk ook wel geinteresseerd.
@Hanna, quanta costa?
Awel...

Soep ¤ 2
Steak ¤ 12 - kinderportie ¤ 10
Noorse Visschotel ¤ 10
Stoofvlees met frietjes ¤ 9 kinderportie ¤ 9
Kindermenu ¤ 5
Taart of Tiramisu ¤ 2
Kinderijsje ¤ 1,5

Inderdaad: democratische prijzen... `

Geïnteresseerd? Ah.. Interessant.. ben namelijk niet van plan om alleen te gaan ;-)
vorig jaar was dat ook heel lekker en je steunt er terwijl de actie mee!!
Allen daarheen echt heel lekker!!!!!!
Knoop doorgehakt - wij zullen daar ook zijn op zondagmiddag met vrienden... Omdat ik geloof in een initiatief als Global Fiësta! En dat kost nu eenmaal geld... Eten voor het goeie doel dus...
Wie weet zie ik er nog andere bloggers... Garda en Markec - ik zal zéker 'goeiedag' komen zeggen aan jullie tafeltje ;)
En noteer dan maar alvast de datum van Global Fiësta: steeds de eerste zondag van juli!
Ja, en waarom bestellen we niet meteen een tafel voor ons'Bloggers'allemaal?
Vermits er toch moet gereserveerd worden. Is dat geen goed idee?
ik zie het wel zitten om te komen, maar wel op de middag, want savonds kan ik niet.... voor diegenen die hier al een 'ja' hebben gezegd, wanneer gaan jullie?

En Markec, vermits jij het zo goed weet, is die steak ook inclusief frietjes? (is natuurlijk erg belangrijk he).

En blogtafeltje lijkt me wel leuk ,o)
@Garda, Hanna .. - een "blogtafeltje". Goed: maar als ik het goed begrepen heb kwam JanS al met een gezelschap en heeft hij al gereserveerd. Maar ik kan wel voor ons drie reserveren:

Mail jullie menu keuze dan liefst VANDAAG door naar markec@telenet.be

Ook ik zou in de middag willen gaan: rond 12.30 uur?

@Hanna: er staan geen frieten vermeld bij de Steak, maar die zullen er wellicht sowieso wel bij zijn he....

Hehe.. Blogial Fiesta... hm.. ja;.. ;-)
Markec, ik heb je gemaild... ik heb voor het stoofvlees uiteindelijk gekozen. En 12u30 is goed.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd ;o)
Garda & Hanna,

Heb jullie bestellingen goed ontvangen!
Zie ook de mail die ikjullie terugstuurde. Ik breng alles verder in orde.

Concreter afspreken doen we nog wel he!
Garda, Hanna en Markec: smakelijk!
't Spijt me dat ik niet bij jullie kan aanschuiven - maar ik had al afspraken gemaakt... Maar ik zal jullie dus wel zien ginder...
Geen probleem, Jan! We moeten elkaar daar zeker kunnen treffen he!
Ik ben er al jaren gaan eten omdat het een steengoed initiatief is (ook gesteund door de stad!) en omdat ik in de wijk woon. Ik kom op de middag iets eten en zie waarschijnlijk een aantal bloggers aldaar. Tot dan.
Voor zij die er gaan eten, smakelijk.
@ Markec: buurman hou het proper en leuk zondag. ;-)
@ Hanna: Ik heb hier al het een en ander van je gelezen en vermoed dat ik samen met jou op de KHM gezeten heb.
@Filip: kom toch gewoon toch ook af, bovenbuur ;-)
Alvast volgende bloggers zullen paraat zijn op het Global Fiesta etentje:
- Jan S
- Garda
- Hanna
- D & G
- Markec
- Leo Stevens

wie nog?
@markec: inschrijvingen kan je bijhouden via de kalendermodule eventful, door jezelf als "ik kom"-aan te geven... hehe geweldig
het wordt een gezellige bende daar 's middags, ik heb er alvast zin in.

@Filip, ben jij ook in 1997 afgestudeerd? If so, dan vermoed ik wel wie je bent :o) Er lopen hier trouwens heel wat (ex-)KHM-producten rond ;o)
Dieter: thanx!

Hanna: hier spreekt nog zo'n (ex-)KHM-product, tevens ex-KHM en -Memori-meewerker...

En Ja, Hanna, gezellig wordt het zeker!
@ Hanna: inderdaad, ik ben ook afgestudeerd in 1997.
@ Markec: ik dacht dat het al te laat was om nog in te schrijven dus heb me dan ook niet ingeschreven. Andere keer zeker?
@Filip: probéér anders gewoon?
Bel anders naar onze wijkmanager Dirk Matheeuws...
@ Filip: volgens mij is het geen probleem als je je gewoon 'spontaan' aanbiedt zondag. Moet toch kunnen? Er zullen er toch nog zijn die niet op tijd hebben kunnen reserveren? Dus, zoals Markec zegt.... kom gewoon af ;o)
Da's gesproken Hanna. ;-)
Allez, misschien toch maar eerst met D. Matheeuws bellen, he Filip?
@Hanna, Markec: ik lees hier net jullie berichtjes en vrees dat het nu al te laat is om nog te bellen naar Dirk. :-)
Maar misschien kom ik wel is piepen zondag, ik beloof niets. :-p
Ok... kom maar piepen ;-)
Maar ge kunt ook al rond 12.20 of zoiets piepen, als bloggers Garda en Hanna hier (ge weet waar dat 'hier' is he) vertrekken naar het Global Fiesta Eetgebeuren ;-)
Aan diegenen die ik deze middag ga zien... tot dan...en aan de rest, tot een volgende gelegenheid he ;o)
En speciaal aan Filip, kom toch maar eens ff piepen!
Tot over minder dan een halfuurtje ;-)
Terug thuis van het 'Global Fiësta' etentje. Het was inderdaad heel lekker en gezellig, de afwezigen hadden zeker ongelijk. Blogger Leo Stevens was er en Markec, Hanna, JanS en ikzelf natuurlijk. Daarna nog gezellig nagebabbeld met JanS, Hanna en Markec.
ik vond het ook erg gezellig!
Het is dubbel zo plezant als je een gezicht kunt plakken op een aantal collega's bloggers.
... en ik sluit me graag aan bij Hanna & Garda: inderdaad, reuze gezellig was het.. was leuk om niet alleen lekker te eten, maar ook gezellig samen te kletsen met enkele bloggers!

Afwezige bloggers hadden inderdaad ongelijk!

Maar: géén nood, in het voorjaar plant de Global Fiesta organisatie opnieuw een etentje.. ik wil dan gerust opnieuw 'de kat de bel aanbinden' hoor.. en niet te vergeten 'straks', in augustus (27.08) is er natuurlijk GLobal Fiesta zélf!!!

Ja, het was meer dan geslaagd: de biefstuk met frietjes, heerlijke groentensoep, en naar ik vernam ook stoofvlees smaakten heerlijk! Nog van dat!

En het was dus ook een leuk mini-blogtreffen, met zeer verhelderende en interessante gesprekken, want ja, ook zonder een scherm en allerlei telecommunicatie ertussen blijken de Mechelen Bloggers aangenaam gezelschap ;-))

En .. nu op naar eens een ietwat groter 'blogtreffen' .. Wie niet waagt blijft m.. erh.. niet wint ;-)
@ Leo Stevens: inderdaad! Zo is dat!!
Na Garda, Leo, Markec, leerde ik nu ook Hanna kennen. En... al deze 'nieuwe ontmoetingen' blijven positief meevallen...
Tof hoe mensen die mekaar voordien niet kenden, door middel van deze blog met mekaar in verbinding komen! Erg verrijkend! Verrassend is ook dat al deze bloggers niet alleen verknocht zijn aan dit kleine beeldscherm, maar zo actief in het sociale netwerk van Mechelen bezig zijn, op zo'n verschillende domeinen. Héél gezellig en boeiend is het om samen te kunnen doorbomen over maatschappelijke, sociale, politieke en culturele thema's, op een gewone viendschappelijke manier.
Het was daarstraks op Global Fiësta een leuke bedoening. Het klikt!
Mechelenblogt wordt een heuse vriendengroep.
Dus: laat ons voor dit grote 'blogtreffen' gaan!
En ik noteer alvast 27 augustus! (datum is gewijzigd - vorige drie edities van Global Fiësta waren de eerste zaterdag van juli).
@ Leo Stevens: geheel wederzijds... na je voortdurend tegen te komen rond de Befferstraat, vond ik het leuk om even met je te praten. Zoals ik vanmiddag ook zei, als Mechelaar vind ik het erg boeiend om met jullie ("stad" mensen) in contact te zijn.
@ Markec: uiteraard weer zeer aangenaam. Wordt vervolgd he ;o)
@ Garda en Jans: zeer leuk en aangenaam en interessant om jullie gesproken te hebben...

After all... Mechelen is a small place, het bevestigde nogmaals mijn trots om in Mechelen te wonen, ennuh...ons kent ons...;o)
Uiteraard 'Hanna' ipv met 1 "n". Was te snel omdat ik 'Flikken' wil gaan kijken ;o)
@Hanna: waarom verbaast me dat nou niet? ;-p
Zijn er eigenlijk nog bloggers vanavond gaan eten?
@Markec: Nope, ben er niet geraakt. Volgende keer misschien wel.
Filip, in het voorjaar doen ze opnieuw een etentje: dus ge kunt nog nen tweede zit doen ;-)
@Markec: Dat is goed om weten. Als ik dan niets te doen heb, kom ik af.
Pff, waarom staat er hier eigenlijk niet op de site: "bloggen kan uw gezondheid schaden"? Ik probeer hier altijd even te komen piepen maar dat even loopt meestal wat uit met als gevolg dat ik er een uur of langer op blijf plakken.
Waarom geen nieuwe topic opstarten met als titel: "bloggen, de nieuwe verslaving" Wat drijft bloggers? Wat doen ze in het dagelijkse leven? Hebben ze wel een sociaal leven of zijn het nachtuilen die aan hun pc plakken? :-)
Sorry, liet even de Paul Jambers in mij naar boven komen.
**Jambers modus aan** "Bloggers in Vlaanderen. Wie zijn ze. Wat drijft hen. En Waarom". ***Jambers Modus uit***

;-)