Popdichteres met klasse Anne Clark pakt Stadschouwburg in

met categorie:  
Vanavond was niemand minder dan de Britse popdichteres en ongekroonde koningin van de New Wave Synthipop te gast in het Paleis van Margaretha van York: Anne Clark!. Deze dame met klasse bracht een indrukwekkend concert. De stadsshouwburg zat goed vol voor deze activiteit in het kader van "Stad in vrouwenhanden".
Daar waar vroeger haar gedichten werden ondersteund door zware electronica; synthesizers en drumcomputers, treedt Clarke nu op met een heuse begeleidingsband. Dus geen etherische 'koude' synthibeat, maar levende veelal akoestische warme muziek gebracht door prima muzikanten. Cello, Akoestische gitaar, een orgeltje/ synthesizer (ja helemaal kan je dat niet uitsluiten he) en percussie. Clark rijmde er haar veelal donkere teksten op. Recent werk uit 'Word Processing', maar ook ouder werk zoals "Mundesley Beach", "Elegy For A Lost Summer" passeerden de revue. De grote New Wave klassiekers die je je haast niet in een akoestisch jasje kan voorstellen waren er ook bij: "Sleeper In Metropolis"... adembenemende versie, en bij de bissen, een waanzinnig goede versie van "Our Darkness", met een extra pluim voor de superenthousiaste gitarist.. Het gedicht "The Panther" en de smaakvolle instrumentatie erbij was zeker een hoogtepunt!

Ik moet zeggen, een concert van Anne Clarke in deze setting, en dan in een schitterend decor dat de prachtige Stadschouwburg is, is écht een schot in de roos. De muziek klinkt warmer, de teksten klinken dramatischer... een goede keuze van "Mechelen in Vrouwenhanden" om Clarke te programmeren!

Eén van de volgende optredens in het kader van "Stad in Vrouwenhanden" wordt het liedjes programma van Yasmine. Dat ziet er ook al veelbelovend uit...


had er nog nooit van gehoord, ziet er wel goed uit

op haar website staan er ongeveer 20 CD's, enige koop-suggestie ??

indrukwekkend als je zo haar tourlist bekijkt, mechelen kan er fier op zijn !
@ Markec; je merkt dat je een groot muziekkenner bent! Bedankt voor je enthousiast verslag...
Toch een goeie programmatie in de Stadschouwburg dit jaar! Het was moeilijk om een keuze te maken voor ons abonnement.
> Johan: aanraders zijn haar debuut "The Siting Room" (1982), "Pressure Points" (1986), mijn favoriet: "Hopeless Cases" (1987), "The Law is An Anagram of Wealth" (1993) en haar recentste studioalbum "To Love and Be Loved" (1995). Of je kan natuurlijk ook de prima live-plaat R.S.V.P. Live At Utrecht (1987) aanschaffen, of... "From the Heart" (2002), een live registratie met een setlist die ongeveer overeen komt met de show van gisteren.

Een goede best of is: "The Best of Anne Clark" (1994).

"Notes taken Traces left" is een CD met enkel haar gedichten/ teksten zonder de muziek...

Discografie:
- The Sitting Room (1982)
- Changing Places (1983)
- Joined Up Writing (1984)
- Pressure Points (1985)
- Hopeless Cases (1987)
- R.S.V.P. (1988)
- Unstill Life (1991)
- The Law Is An Anagram Of Wealth (1993)
- Psychometry (live) (1994)
- To Love And Be Loved (1995)
_ Wordprocessing (remix album) (1997)
- Just After Sunset - The Poetry of Rainer Maria Rilke (1998)
- Just After Sunset - Re-Release (?)
- From the Heart (live).(2003)
- Notes Taken Traces Left (2004)

> Jan: bedankt... en inderdaad de programmatie is prima!!!
Mechelen was heel even een Metropolis.
't was idd prachtig... muziek van net voor mijn tijd en enkel Our Darkness was me bekend, maar 'k heb er enorm van genoten! Heb zelfs het CD-tje gekocht en luister er elke keer naar in de wagen :-)
Het leuk van Anne Clark is.. of het nu met de synthipop, electrowave is of met "echte" instrumenten;.. de combinatie van de knappe teksten met de al even knappe muzikale arrangementen doet hem het.... de term "popdichteres" is dan ook op zijn plaats...

Els: Kocht je die die "From The Heart" (live) CD? .. dat is namellijk het programma dat ze min of meer in Mechelen bracht.... hm.. "muziek van voor je tijd".. oei.. Ik begin me oud te voelen ;-)
gisteren tracy chapman nog gezien in vorst, ook een grote lady hoor, nog altijd! subliem.
Mee akkoord
maar dat was niet echt in Mechelen he ;-)
voor Els: heb je de CD gekocht in de schouwburg zelf? Indien ja dan is dit een speciale compilatie cd enkel te koop tijdens haar novembertournee (cfr. de website van Anne Clark). Ik ben op zoek naar die cd. Kan iemand mij helpen: is die nog elders te koop?
Luc: het is idd die CD. Je kan mss een copietje maken?
Els: zou ik zeker graag willen. Hoe kunnen we best afspreken?
anne clark simply the best