Poll: The Block

met categorie:  
!++1++!
Mijn moeder woont toevallig vlakbij de locatie en nogal wat buren hebben meer dan eens te kampen gehad met nachtlawaai. Volgens het concept van het tv-programma wordt er vooral 's avonds en soms ook 's nachts gewerkt. Het was dus zeker geen gewone bouwwerf. Blijkbaar vond 'men' (Bart Somers?) dat de overlast een noodzakelijk kwaad was, gezien de gratis publiciteit die het programma leverde voor de stad. Als ik me niet vergis woont Somers niet naast de nachtelijke bouwwerf... En het valt nog maar te bezien in hoeverre zo'n programma iets bijdraagt aan het imago van de stad. Nu ja, het pand is ongeknapt. Dat wel, en de buurt herademt nu de werken ten einde lopen.
De buurt heeft er ook een opgeknapt pand bij.
Ik bedoelde natuurlijk ook 'opgeknapt'. Dat is dan ook het enige écht positieve resultaat.
Tja, er komen wel 'mooie prentjes' van Mechelen in voor (alhoewel soms wat té flitsend) - maar als ikzelf het pand niet zou gekend hebben omdat ik er school liep, zou ik zeker niet kijken naar dit programma. Maar goed, dit is smaak, dus hierover valt niet te redetwisten. (m'n dochters vinden het wel een leuk ding...)
Ik heb wél wat vragen bij de getollereerde overlast die dit toch wel teweeg brengt in de buurt hoor...
Het positieve is natuurlijk dat het oude Hof van Duffel (want dat is de vroegere naam van dit gebouw) mooi opgeknapt geraakt.
Maar verder laat het hele concept me behoorlijk koud.
Waarom zou men moeten toelaten dat er nachtlawaai veroorzaakt wordt om 'leuke' tv programma's te maken? Er zijn waarschijnlijk heel veel mensen die het nog nooit hebben bekeken, zoals ik trouwens.
Als de overlast echt zo erg was dan had VT4 toch een tegemoetkoming kunnen doen, vind ik. Echt ondraaglijk zal het wel niet geweest zijn want dan kan de politie toch tussenkomen?
Ik heb ook helemaal géén interesse in dat soort van tv programma's. Ik heb er trouwens nog nooit naar gekeken. Ik heb destijds wel de reacties gelezen van de buurtbewoners,in de krant. Als dat programma dan inderdaad zoveel overlast en nachtlawaai moet veroorzaken in de buurt vind ik het zeker ongepast.
Of het iets aan het imago van onze stad zal bijdragen daar heb ik sterk mijn twijfels over!
@florisla: Bij mijn weten is de politie meermaals opgetrommeld door boze buurtbewoners die voor de zoveelste keer uit hun slaap waren geboord, gehamerd, gedrild... Maar blijkbaar had de politie orders dat men in dit geval een en ander door de vingers moest zien, tenzij iemand een andere verklaring heeft.
Bij mijn weten zijn na 22u met behulp van een boorhamer de buren uit hun nest daveren en soortgelijke activiteiten in strijd met een paar wetten op het nachtlawaai, tv-opnames zou men als excuus kunnen aanhalen, maar of dat een ontvankelijk argument is lijkt me sterk.
Als de arm der wet zulks 'door de vingers ziet' vraag ik me af of men als burger deze wetsdienaars met wat zachte dwang kan verplichten hun werk te doen?
Koen, dat zijn zware feiten. Toch wel erg dat zowel politie, stad als VT4 hier niks aan doen. Innige deelneming. Als er echt wetten overtreden worden en de politie doet er niks aan, dan wordt het tijd om advocaten in te schakelen, lijkt me.
Die opnames zijn al lang achter de rug, hoor. Laat de advokaten maar thuis. Verdraagzaamheid is een schone deugd.
Vorig jaar werden de opnames gehouden in een Antwerpse woonstraat. Nooit werd er zoveel gerept over burenhinder/nachtlawaai als tijdens de opnames in Mechelen.
Ook hierin zit hem de positieve uitstraling van Mechelen naar buiten toe. We laten ons hier toch wat in kennen op deze manier. Spijtig.

mvg
Spijtig, dat weet ik niet, in ieder geval begrijpelijk.
Als mijn buur vanavond om 23u30 nog snel 4 gaten in de muur wil boren en een steen wegkappen ga ik zeker niet de 'flikken' erbij halen, dat spreekt wat mij betreft vanzelf, toch kan ik mij levendig voorstellen dat als dit scenario zich een keer of 50 zou herhalen op evenveel dagen -en ik vermoed dat er meer gebeurde dan 4 gaten boren en een steen wegkappen- ik toch wel minstens een serieus klapke met de mens zou gaan doen.. ik denk niet dat iedereen elke dag even goed gezind van zijn/haar werk thuiskomt.

Als al wat gezegd is over dat nachtlawaai op waarheid berust is dit vooral veelzeggend over de uitstraling naar buiten toe van de programmamakers en verbouwers, en die laten zich dan wel serieus kennen, niet de Mechelaars die er rond wonen en recht op rust hebben.
Dat Mechelen op TV komt is altijd leuk en goed meegenomen, maar we moeten niet op onze kop laten schijten om 5 minuten op de buis te komen.
@DrWho: dat is gemakkelijk gezegd als ge er zelf niet naast woont hé. Maar goed, het is achter de rug, dus die mensen kunnen hopelijk weer vredig slapen.
Beste Siunt-Netels: plastisch uitgedrukt, maar volkomen juist. Ik ben in weze ook tollerant, maar inderdaad, als deze klachten waar zijn (en ik twijfel niet aan Koen), dan hoeft het voor mij ook niet zo nodig...
Het gaat niet om een éénmalige klacht, maar wel over voortdurend nachtlawaai... Koning TV heeft niet altijd het recht aan z'n kant.
Bovendien zijn er andere programma's waarmee we beter in beeld komen (Vlaanderen vakantieland, om maar één voorbeeld te noemen...).
Ik wacht met spanning ook 'het leven zoals het is' af, dat in het voorjaar op VRT zal uitgezonden worden...
Ik spreek me nog niet 'pro' of 'contra 'uit, maar laat voorlopig het voordeel aan de twijfel...

'Het Hof van Duffel' is blijkbaar mooi opgeknapt - schitterend; maar er zijn toch een paar schoonheidsfoutjes op de wijze waarop zoiets diende te gebeuren.
Maar nogmaals - ik ben geen ooggetuige, of inwoner van Augustijenstraat of Bleekstraat...
...ze staan nog steeds te koop...iemand interesse ?
ahmd dat ben ik