Openingsfeest Amber vastgoed

met categorie:  
Gisteravond was het feest op de Veemarkt. In een grote tent voor hun nieuwe gebouw gaf 'Amber vastgoed' een feestje voor genodigden.
Hierbij werd ongetwijfeld hun nieuwe kantoor gevierd, het derde na Antwerpen en Hoboken. Begin volgend jaar volgt dan nummer vier in Schoten. De nieuwe locatie in Mechelen is opvallend geel-blauw geschilderd en is gelegen naast de leegstaande bakkerij, waarin overigens ook druk gerenoveerd wordt.

Met deze opening wordt de Veemarkt nog meer een vastgoed-centrum in de stad, met naast Amber ook Ignace Leysen, View Woningzorg, Century 21 (Dobbelaere) en 'de Immotheker' op de Veemarkt zelf, en Gymar wat verderop in de Keizerstraat.
Misschien niet helemaal ter zake - maar ik vind het gebouw té opvallend... Niet dat de rest van de omringende gebouwen zo fraai is, maar dit lijkt me iets té 'fris' van kleuren... Maar dit komt misschien door het contrast met een aantal andere huizen...
Mechelen waar bouwpromotoren en vastgoedmakelaars zich thuisvoelen...
De Veemarkt werd die avond ingepalmd door dure auto's, en toen ik er savonds langs liep, merkte ik aan de handelaars daar, dat ze dit toch niet echt leuk vonden.....
Hadden we het niet eens gehad over die schreeuwlelijke kleuren van sommige handelaars van de Veemarkt die moeten verdwijnen en nu dit?
En Leo?
Rudi, we zitten volgende week nog eens samen met een aantal handelaars van de Veemarkt om na te gaan hoe we in samenspraak orde in de kleurenchaos kunnen brengen. Nu, tegen die "amberkleuren" kwam er geen bezwaar van de bouwdienst...
De reactie die ik van de handelaren die avond kreeg, die ik wel redelijk goed ken ondertussen omdat ik daar al jaren de deuren plat loop, was o.a. dat ze het niet vonden kunnen dat de Stad Mechelen nog steeds geen vuilbakken op de Veemarkt heeft gezet, wel kritiek heeft op de uithangborden die er al jaren hangen, maar tegelijkertijd ook rustig toekijkt hoe dure wagens wel zomaar op de Veemarkt mochten geparkeerd worden (dat dan geen particulier bezit is van Amber). Ik zeg maar wat ik gehoord heb, maar ik vind wel dat ze ergens juist zijn.
Ik vind die Amber reklame ronduit lelijk, en een kaakslag in het gezicht van de handelaren die op hun vingers worden getikt om wille van hun eigen borden
ook ik vind het Amber-bord spuuglelijk. ik begrijp niet schepen Lamon dit toelaat of is zijn dienst volledig autonoom? maw, heeft de stad eigenlijk zeggenschap over wat de stedebouwambtenaar beslist of is die "untouchable"? ik vind het toch jammer dat dit zo is toegelaten.
ik denk als er genoeg blauw in voorkomt, dat er wel wat getolereerd word hoor. dan moogt ge al eens een mercedeske voor de deur zetten ook hé.allemaal niet van wakker liggen, als de zon er lang genoeg op schijnt zal het allemaal wel wat fletser worden!
@ Kris - ik hoop ook dat de gevel na verloop wat fletser wordt, want ik vind de Veemarkt met dit gebouw nog meer een kakafonie van schreeuwerige kleuren... Beslist niet stijlvol!
Een gruwel die gevel - ik snap stedenbouw minder en minder....
Hanna, de vuilbakjes zijn in bestelling want er was een leveringstermijn van 3 maanden: het zijn van die "modieuze" zoals voorgesteld door de ontwerpers van de Veemarkt. En die "speciallekes" koop je nu eenmaal niet in de makro. Maar ze zijn op komst.
De kleur van een gevel, 't is me toch wel wat.. nu, ik heb het zelf nog maar met mijn eigen ogen gezien van iemand die het horen zeggen heeft dat het op niks trekt, dus een oordeel over de estethiek der dingen ga ik bij deze nog niet vellen, maar als je veel winkels en café's en resto's en heel de bende graag in Mechelen binnenhaalt ( ik zie het ook graag gebeuren ), val dan niet achterover als je op een dag tot de vaststelling komt dat die allemaal een andere naam, logo, huisstijl en zelfs lievelingskleur hebben, dat is nu eenmaal zo en daar kan je weinig aan verhelpen.
Naar wat ik begrepen heb is er dus één bedrijf gevestigd ( werkgever kan je 'm ook noemen, die zien we dus maar graag komen ) die z'n gevel geschilderd heeft in een kleur die wat mensen niet aanstaat, ja, goed, protesteer er gerust tegen, en als de meerderheid beslist dat het lelijk is, awel dan is het lelijk en dan kunnen ze kiezen: herschilderen of opkrassen, voila zie, wat is me dat nu... en nu we toch bezig zijn: laat ons nu eens heel Mechelen rondlopen en bij meerderheid beslissen wat goede smaak is en welke hufter z'n gevel mag herschilderen of andere ramen steken tot het in onze collectieve smaak valt!

Misschien hebt u ook opgemerkt dat naarmate dit bericht vorderde de toon lichtjes veranderde en u bijna begon te denken dat die Netels serieus doortrapt? Wel, ik wil u maar zeggen: (zachte stem) zelfs al staat de kleur van iemand zijn kot u niet aan, pas altijd goed op dat u tijdig op uw stappen terugkeert als u in de buurt komt van de meerderheid laten beslissen over goede smaak, dan hadden we bv. nooit geen Panamarenko rondlopen. Misschien overdrijf ik wat, maar ik kon het niet laten, dat komt altijd boven als het over mooi en lelijk gaat.
@ Sint-Netels; ergens heb je wel een punt. Smaak is smaak. Wat is mooi en wat is lelijk? En ook; verscheidenheid maakt het uitzicht van een stad wel boeiend (niet altijd fraaier...) . Het is alleen spijtig dat die gevel wel alle aandacht opeist op het toch al bonte plein dat de Veemarkt is. Maar dat zal ook wel commerciële redenen hebben zeker?
Maar goed, er zijn ergere wansmakelijkheden te vinden in de stad - al blijf IK het wel lelijk vinden.
@ Leo: hartelijk dank voor uw antwoord ivm de vuilnisbakken.

Verder heb ik een beetje verdeelde meningen over de uithangborden....
- Enerzijds vind ik het goed dat ieder zijn eigen bord mag kiezen, dat geeft de diversiteit ook aan van de handelaren daar. ik woon zelf ook maar een straat verder, en ik vind er alles wat ik dagdagelijks nodig heb. En op zondagochtend heeft het daar een bepaalde gezellige sfeer, een beetje de 'ons kent ons' sfeer. Okee, ik koop ook wel veel (en goedkoper) in de supermarkt, maar ik vind het ook belangrijk om de sociale contacten daar aan te houden. Als ik savonds van station Nekkerspoel naar huis stap, en dat stukje Veemarkt voorbij loop, krijg ik van iedereen een knik of een groet, en dat vind ik toch ook wel belangrijk. Dat op zich heeft natuurlijk niets met de uithangborden te maken, maar wel met de diversiteit en de eigenheid die er te vinden is. We moeten niet iedereen in een hokje stoppen en als het er overal het zelfde er zou uitzien, wordt het ook maar saai.
- Anderzijds... ja... een kakafonie zoals hier al vaker werd gezegd.

Mij stoort het niet, al die verschillende kleuren, maar dat komt omdat ik er eerst 3 jaar op kot heb gezeten, en vervolgens zo'n 8 jaar woon ('blijven plakken' heet dat), dus misschien ben ik wat bevooroordeeld. Maar ik vind het wel heel boeiend om de standpunten van anderen te horen, dus bedankt allen!