Nieuws 22/11/2005

met categorie:  
* Geen lichtstoet door Mechelse wijk Coloma

* Vinci Park op zoek naar extra parkeergeld

* Terreinverzorger verdrinkt aan Stuivenbergbaan

* KV Mechelen heeft 'nieuwe' trainer

* Campagneborden uit straatbeeld

* Nieuwjaarsreceptie in Mechelen

* Geen lichtstoet door Mechelse wijk Coloma

De organisator moet afhaken om gezondheidsredenen en vervanging is er niet.

Tijdens de kerstdagen lokte de lichtstoet met zo'n twintig feërieke praalwagens afgelopen jaren telkens duizenden bezoekers. (VRTnieuws)

* Vinci Park op zoek naar extra parkeergeld


Vinci Park is momenteel naarstig op zoek naar bijkomende parkeerplaatsen. Meer dan waarschijnlijk heeft dit te maken met het matige succes van de ondergrondse parkings, vooral deze aan de Veemarkt in Mechelen, en de hoge bezettingsgraad van de concurrerende parking in het Lamot-complex.

Vinci Park-medewerkers zijn momenteel druk bezig met het inventariseren van het huidige aantal parkeerplaatsen in de Mechelse binnenstad, maar ook vooral met het uitkijken naar plaatsen waar men nog bijkomende plaatsen kan voorzien. Als men later het stadsbestuur kan overtuigen deze vrije ruimten om te vormen tot parkeerplaatsen levert dit meteen een financiële surplus op, zowel voor Vinci park als de stad zelf. (Radio Reflex)

* Terreinverzorger verdrinkt aan Stuivenbergbaan

Afgelopen weekend is een 70-jarige man ongelukkig ten val gekomen en in de beek langs de Stuivenbergbaan in Mechelen beland. De man geraakte niet meer op het droge en is in het ijskoude water overleden.

De man kende het traject nochtans heel goed want hij stond tijdens de week in voor het onderhoud van het voetbalveld en kantine gelegen aan de Stuivenbergbaan. Naar alle waarschijnlijkheid kwam de man nu ook van het terrein waar hij een voetbalwedstrijd had bijgewoond. (Radio Reflex)

* KV Mechelen heeft 'nieuwe' trainer


KV Mechelen heeft niet lang zonder trainer gezeten. Na het zelf ingediende ontslag van trainer André Wetzel maandag werd gisteren Zivica Kanacki aangesteld als 'nieuwe' hoofdtrainer.

Wat in de lijn de verwachtingen lag werd gisteren bevestigd door KV Mechelen, KV-redder bij uitstek Zivica Kanacki wordt tot het einde van het volgende seizoen hoofdtrainer bij Malinwa. Jan Van Winckel kreeg een gelijklopend contract als hulptrainer. (Radio Reflex)

* Campagneborden uit straatbeeld

De campagneborden van CD&V-lijsttrekker Karel Van Butsel moeten voor het einde van de maand uit het straatbeeld verdwijnen. Volgens de stad gaat het om een verkiezingscampagne en daar heb je een bouwvergunning voor nodig.

Maar Van Butsel zegt dat het om een informatie-campagne gaat en dat de borden er wel mogen staan. Toch zal CD&V de borden wegnemen. (RTV)

* Nieuwjaarsreceptie in Mechelen


Na o.a. Lier pakt ook Mechelen uit met een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners. Alle Mechelaars zijn welkom op zondag 15 januari 2006 op de Grote Markt en de Veemarkt. Er komen standjes met hapjes en drank. De stad trakteert.

Dit zal zo'n 50.000 euro kosten. (RTV)
Spijtig dat er dit jaar geen Lichtstoet door de straten van Coloma trekt... Dit was écht een leuke traditie geworden, met massa's kijklustigen. Ook de mensen in de buurt maakten er elk jaar meer werk van om hun gevel of voortuintje gezellig te verlichten - soms héél creatief. En het bracht mensen bij mekaar - een sociaal initiatief bij uitstek dus...
En 's avonds was er dan ook nog kinderanimatie, en later nog een gesmaakt optreden aan de Colomabrug zoals bvb. van de Magical flying Thunderbirds e.d. Afgesloten werd dan steeds met een mooi vuurwerk vanop de parking van de IHAM.
Jammer... dit jaar dus niet...
Toch bedankt aan de initiatiefnemers van al die vorige edities!
Hopelijk nemen anderen ooit het werk over...
Van die nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt heb ik vanmorgen ook gelezen in de GvA ik ben wel benieuwd wat een massa volk daar zal op afkomen! Wat ik ook heb gelezen is dat de stad dit jaar voor 't eerst ook een kerstboom zal plaatsen op de Veemarkt, ze hadden oorspronkelijk wel aan een ijspiste gedacht maar de kerstboom heeft het gewonnen van het ijs!
@JanS - Ja, jong.. De lichtstoet.. We gaan hem missen!!!

@Garda - ja! Die nieuwjaarsreceptie! Ben daar enorm benieuwd naar... ik denk wel dat deze blogger er zal vertoeven die 15de januari ;-)
tof initiatief die receptie! Als ik niet moet werken (maar daar ben ik nog niet zo zeker van...) kom ik beslist ook! En met Garda zal ik dan alvast kunnen toasten, want sinds kort 'kennen' we mekaar...
En ook jou, Markec, zal ik misschien wel herkennen met jouw blog-foto in het achterhoofd... dus om samen te 'klinken' op het Nieuwe Jaar komt dat daar heus wel goed... ;)
En inderdaad: doodjammer van die Lichtstoet in onze toffe wijk...
Jan, we hoeven natuurlijk niet tot 15.01.06 te wachten om te toosten.

IETS - "mysterie modus aan" - zegt me dat we elkaar een weinig vroeger zullen kunnen ontmoeten ;-)
misschien ontmoet ik je wel in 'Marrakech' op 29 november?

(VTB-reisreportage-avond in auditorium van Cultureel Centrum - voor diegenen die niet 'mee' zijn ....)
Ja, Jan.. je weet nooit he.... ;-)
Op mijn aanwezigheid mag zeker gerekend worden wat die nieuwjaarsreceptie betreft, het zou anders de eerste keer zijn dat ik ergens niet naartoe ga terwijl ik er voor betaald heb (lacht)... 50M ¤ voor 80M Mechelaars? Kom maar goed op tijd beste mensen of ik ben met ulle 'spoose' weg!
Ik denk dat ik bij deze ook al een afspraak voor 15 januari heb... lijkt me erg leuk....!
Goed.. alvast de Bloggers JanS, Sint Netels, Hanna en ondergetekende kunnen verwacht worden op 15 januari....

En ik las net in de krant dat er voor diegenen die echt géén bier lusten ook koffie en thee kunnen krijgen.

Maar wat mij betreft... (en mening anderen): er gaat toch genoeg zijn he ? ;-)))
Vinci brengt op vraag van de stad alle parkeerplaatsen op Mechels grondgebied in kaart. Deze gegevens spelen we door aan het studiebureau Tritel die een parkeerstudie aan het uitwerken is. Dit heeft dus niets vandoen met meer plaatsen en meer opbrengsten.
Ter info: de ondergrondse parkings, vooral de grote markt maar ook de veemarkt (iets minder) marcheren volgens Vinci uitstekend.