Nieuws 20/11/2005

met categorie:  
* Achttien dronken bestuurders

* Binnentuin Hof van Busleyden vernieuwd

* Kramikske en Raymond Ceulemans
Post stelt nieuwe reeksen postzegels voor

* Achttien dronken bestuurders

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Nekkerspoelstraat en op de Liersesteenweg in Mechelen 250 chauffeurs gecontroleerd. Achttien bestuurders waren positief.

Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zestien andere bestuurders kregen rijverbod voor drie of zes uur. Elf van de 347 bestuurders werden geflitst toen ze tegen té hoge snelheid voorbij de flitswagen reden. Twee van deze bestuurders lieten in de Boerenkrijgstraat snelheden optekenen van 95 en 100 km/u, op een plaats waar maximum 50 km/u mag gereden worden. (Radio Reflex)

* Binnentuin Hof van Busleyden vernieuwd


Na de ingrijpende buitenrestauratie van het stedelijk museum Hof van Busleyden is ook de binnentuin fraai vernieuwd.

Het ontwerp van de tuin en erekoer is volledig gebaseerd op de principes van het onderhoudsvriendelijk park- en groenbeleid. Vanmiddag wordt de Busleydentuin van 12 tot 17 uur voor het breed publiek opengesteld. (RTV)

* Kramikske en Raymond Ceulemans
Post stelt nieuwe reeksen postzegels voor


MECHELEN - In de zegeldrukkerij van de Post in Mechelen-Zuid worden alle postzegels voor het hele land gedrukt. Frank Daniëls, directeur zegels en filatelie, stelde de nieuwe reeksen voor. De thema's en kunstenaars zijn erg uiteenlopend. ,,Het hoofddoel van postzegels blijft natuurlijk het frankeren maar ons tweede doel is toch het verzamelplezier vergroten.''
De eerste reeksen die volgend jaar verschijnen zullen over muziek gaan. ,,Volgend jaar is het Mozartjaar en dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Jan De Maesschalk ontwierp voor ons een prachtige zegel. De tweede reeks gaat over de Polyfonisten uit de Renaissance'', vertelt Daniëls.

Ook de bekende cartoonist Gerard Alsteen, beter bekend als Gal, tekende twee zegels.

,,Ze gaan over persvrijheid. De ene toont een zwart gezicht en de andere toont een blauwe hemel met wat wolken en vogels maar als je hem draait blijkt het een aantrekkelijk vrouwengezicht.''

Sport blijft een dankbaar thema. Zo gaat de reeks Belgian International Sport Champions dit jaar over biljart.

,,In die reeks gaan we van de regel uit dat je internationaal goud of een olympische medaille moet gewonnen hebben. Dit jaar stelde iemand biljart voor. Toen we het verder onderzochten bleek dat er maar liefst 22 Belgische wereldkampioenen biljart zijn geweest. Daarom hebben we ze maar gesplitst, Raymond Ceulemans en tien anderen verschijnen dit jaar, de rest volgend jaar.''

Omdat de Giro volgend jaar in België begint werd daar ook een zegel voor ontworpen.

Daarnaast krijgen ook het wereldkampioenschap voetbal en de BOIC, dat 100 jaar bestaat, hun eigen zegel.

Verder komt er nog een zegel over het Rode Kruis, de herdenking van de mijnramp in Marcinelle, kruisboogschutters, een reeks met verschillende dansvormen en twee zegels over integratie in Europa, ontworpen door een Waals en een Vlaams meisje.

De jeugdzegel toont dit jaar de stripfiguur Kramikske van Jean-Pol.

Volgend jaar vindt het wereldkampioenschap jeugdfilatelie in de Brusselse Heysel plaats. (Het Nieuwsblad)
Een rechter heeft een automobilist praktisch vrijgesproken voor het rijden aan 58 kilometer per uur in de Hanswijkstraat tijdens de nacht.
Kent er iemand een betere weg om 's nachts van het centrum naar de Colomawijk te fietsen ?
De 20e was er blijkbaar ook iets VT4-achtigs te doen in de Sint-Petersbergstraat (zijstraat van de Veemark). Het had misschien iets met 'The Block' te maken?
@Filip: Alsof die 58 km/u zo snel zou zijn, zeker 's nachts. Blijf maar rustig op dezelfde manier naar de Colomawijk fietsen. Zorg er wel voor dat je verlichting werkt, je reflectoren in orde zijn en dat je op de aangewezen plaats fietst en er zal niks gebeuren omdat er snelheidsduivels 58 km/U rijden !
@ florisla: het had zeker met The Block te maken ;o). 't was toen een soort van 'kijkdag'.
Inderdaad, en KoenS was me zelfs bijna te snel af met zijn nieuwsbericht :-) Ik had gewoon wat geduld moeten oefenen... 8000 mensen da's toch wel enorm veel!