Nieuws 14/11/2005

met categorie:  
* Nieuw bezoekersrecord voor 'Tuningsalon'

* Stadsdiensten vandaag gesloten

* Mechelse motard ontsnapt aan ongeval

* Graffitispuiters opgepakt

* De Lijn veroordeeld voor rokende chauffeurs

* Privacy cliënten beschermen in Mechelen

* Schoolvervoer Mechelen

* Nieuw bezoekersrecord voor 'Tuningsalon'

Afgelopen weekend vond het 'International Tuningsalon' in de Mechelse Nekkerhal plaats. Ruim 82.000 bezoekers, meteen een nieuw record voor de beurs, kwamen zich vergapen aan de honderden glimmende wagens.
Drie dagen lang waren de uitgebouwde wagens de hoofdrolspelers op deze beurs. Maar ook de nieuwste hebbedingetjes vonden de weg naar de Nekkerhal. Zo weten de hobbyïsten meteen waar hun centen de volgende maanden zullen naartoe gaan. (Radio Reflex)

* Stadsdiensten vandaag gesloten

Morgen dinsdag 15 november, Feest van de Dynastie, zullen een groot aantal overheidsdiensten gesloten zijn voor het publiek. Zo ook zullen de Mechelse stadsdiensten gesloten zijn. De Mechelse gemeenteraad heeft besloten ook vandaag maandag de diensten te sluiten en het personeel een 'brugdag' te gunnen.
Er werd wel een uitzondering gemaakt voor de Openbare Bibliotheek aan de Moensstraat, deze zal vandaag en morgen wel op zijn voor het publiek. Vanaf overmorgen, woensdag 16 november, zullen allle diensten opnieuw volgens de gangbare uurregeling te bereiken zijn. Voor meer informatie kan u steeds terecht op de site www.mechelen.be. (Radio Reflex)

* Mechelse motard ontsnapt aan ongeval

Bij een verkeerscontrole op de Leuvensesteenweg in Mechelen is een motorrijder van de lokale politie op het nippertje ontsnapt aan een ongeval.
Een 47-jarige chauffeur reed de motard van de politie bijna aan. De dader was dronken en maakte nogal wat kabaal toen de agenten hem naar het politiecommissariaat overbrachten. Het rijbewijs van de autobestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. (Radio Reflex)

* Graffitispuiters opgepakt

In de Bautersemstraat in Mechelen werden twee graffitispuiters door de lokale politie op heterdaad betrapt.
De daders, een 17-jarig meisje uit Mechelen en een 20-jarige jongen uit Zemst, werden opgepakt en mochten een op het commissariaat een woordje uitleg gaan geven. Proces-verbaal werd opgesteld en binnenkort zullen zij ook de rekening van het reinigen in de bus ontvangen. (Radio Reflex)

* De Lijn veroordeeld voor rokende chauffeurs

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn moet een dwangsom van 75 euro betalen, telkens 1 van haar chauffeurs het rookverbod op de bussen of trams niet respecteren, zo oordeelde een vrederechter in Mechelen.

Na een klacht van de vzw Rookvrij, en vaststellingen door een deurwaarder, werd De Lijn gedagvaard. De woordvoerder van De Lijn erkent het probleem, maar zegt dat ze er alles aan doen om het personeel te sensibiliseren. Ook intern wordt er opgetreden tegen deze overtredingen. (Radio Reflex)

* Privacy cliënten beschermen in Mechelen

Het OCMW van Mechelen gaat de privacy van zijn cliënten beter beschermen. De OCMW-raad keurde een informatieveiligheidsplan goed, waarin procedures en afspraken werden vastgelegd.

Die moeten de persoonlijke levenssfeer van de OCMW-gebruikers beter beveiligen. (RTV)

* Schoolvervoer Mechelen


Uit cijfers van de Vlaamse Gemeenschap blijkt dat amper 3,44 % van de Mechelse leerlingen gebruik maken van schoolvervoer. De Vlaamse regering trekt volgend schooljaar 1,2 miljoen euro uit voor schoolvervoer.

Dat is volgens de sp.a een uitgelezen kans voor het langbeloofde netoverschrijdend leerlingenvervoer in Mechelen. (RTV)