Nieuws 08/11/2005

met categorie:  
* Opnieuw krantenwinkel overvallen

* Fuifzaal binnen twee maanden klaar

* Met Kim Gevaert sporten in Mechelen
* Opnieuw krantenwinkel overvallen

Omstreeks drie uur maandagnamiddag werd de krantenwinkel aan de Antwerpsesteenweg, nabij de Eikestraat, overvallen door een jonge gemaskerde man.

Na de overval is de dader richting 'Oud Oefenplein' weggevlucht. Ondanks de snelle tussenkomst van de lokale politie van Mechelen is de dader toch kunnen ontkomen. Enkele weken geleden waren een aantal krantenzaken aan de Hombeekse- en Brusselsesteenweg in de Dijlestad het slachtoffer van een overval. Een aantal van deze overvallen werden intussen reeds opgehelderd. (Radio Reflex)

* Fuifzaal binnen twee maanden klaar

De reeds jaren aangekondigde fuifzaal voor de Mechelse jeugd zal binnen een tweetal maanden klaar zijn. De eigenlijke werken aan het Douaneplein in Mechelen zijn gisteren gestart, dit is drie weken vroeger dan voorzien.

De werken zullen 60 dagen duren. “Dat betekent dat de voorziene openingsdatum van midden februari zeker zal gehaald worden”, zegt schepen van jeugd Johan Timmermans.
De bouwwerken zijn in feite herinrichtingswerken aan een loods die in het verleden dienst deed als stockageruimte van de stadsdiensten. Concreet komt het er op neer dat de constructie bewaard blijft, maar binnenin wordt heringericht naargelang de behoeften van een moderne fuifzaal. Verlichting, sanitaire voorzieningen, trappen, een hellend vlak voor rolstoelgebruikers, etc. Eens de werken voltooid zullen zijn, zal de evenementenhal ruimte bieden aan ca. 750 fuivende jongeren. In tegenstelling tot eerdere opties werd nu ook besloten om het beheer van de fuifzaal te centraliseren bij de jeugddienst. (Radio Reflex)

* Met Kim Gevaert sporten in Mechelen

Kim Gevaert was vandaag op bezoek in het KTA Wollemarkt in Mechelen. Ze kwam er mee sporten met de leerlingen en hun conditie testen. De klas schreef zich als eerste in voor het Go Active-project dat sporten op school wil bevorderen.

Kim Gevaert is meter van Go Active en bezoekt de klassen die de grootste vooruitgang hebben gemaakt. (RTV)