Nieuws 06/11/2005

met categorie:  
* Extra aankopen voor politie

* Openingsuren diensten

* 1 dag burgemeester
* Extra aankopen voor politie

Mechelen krijgt van het Verkeersveiligheidsfonds 615.750 euro voor eenmalige aankopen voor de politie.

Het geld wordt aangewend voor 2 nieuwe moto's en een bureelwagen, ademtoestellen, drugtests, odometers, een radar en 5 bijkomende personeelsleden voor controles op gordeldracht, parkeren en snelheid. (RTV)

* Openingsuren diensten

Vanaf 16 januari zullen in het stadhuis de diensten Bevolking en Burgerlijke Stand wekelijks 38 uur geopend zijn.

Nu zijn ze maar voor een kleine 22 uur open. Na 2 maanden volgt een evaluatie. De nieuwe dienstregeling komt er n.a.v. de opening van het Huis van de Mechelaar, het nieuwe administratieve centrum, op 14 april. (RTV)

* 1 dag burgemeester

CD&V hield gisteren een actie met het spel '1 dag burgemeester'.

Meer dan 500 Mechelaars waagden zich aan een beurt. Ze konden kiezen tussen mogelijke projecten, gaande van verkeersveiligheid over een stadsbos, wijkwerking tot een nieuw zwembad. Zo raakten de deelnemers meer betrokken bij het beleid en kregen ze een stem. De resultaten zijn pas in de loop van de week bekend. (RTV)

Eén dag burgemeester. 500 Mechelaars die deelnamen? Niet slecht zou ik zeggen. Ik ben wel eens benieuwd naar de resultaten eigenlijk. Ludieke en tegelijk zinvolle actie trouwens vind ik...
@markec, de resultaten zijn af te lezen in de vitrine in de Befferstraat. De meeste mechelaars, kozen voor Veiligheid als thema. Nog steeds ?!
Ik zal er dan morgen eens langsfietsen, Peter!
Tja... Veiligheid.. inderdaad: op dat gebied IS toch al wel een en ander gebeurd eigenlijk he;.. nog niet genoeg?
Ik was daar uiteraard ook en vele mensen reageerden positief. Kregen veel attentie: veiligheid en zwembad. Niet verwonderlijk. Alleen maar even op wijzen dat een (ver)nieuw (d) zwembad een half miljard oude Belgische franken gaat kosten. Toch heel veel voor de stadskas. Daarom denk ik dat we partners moeten zoeken (Vlaamse regering, provincie). Zeker is dat we naar een oplossing zoeken.
Met die vijf man kunnen ze de gordeldracht bij de politie controleren.
@filip: als ik me niet vergis politie, ambulanciers en taxichauffeurs (!) wettelijk vrijgesteld van gordeldracht.
@filip: sorry voor de typo, er moest staan "als ik me niet vergis ZIJN politie enz..."
Nopg zo'n urban legend.
Enkel op dringende opdract, bv. als ze al schietend uit hun combi moeten springen, moeten politiemensen hem niet verplicht dragen.
Taxichauffeurs altijd.
Als ik samen met een combi aan een rood licht sta (bv. al verschillende keren aan de Dossinkazerne), neem ik altijd eens ostentatief mijn gordel tussen duim en wijsvinger... Zou ik daarom al zoveel parkeerboetes hebben? ^:-)
Nog nooit zo'n goed stadsbestuur gehad. Dat kan alleen maar aan Bart Somers en zijn ploeg liggen. Ook alle schepenen (excl. Timmermans en Van Loon)werkten als paarden. Bespaar ons a.u.b. tafelspringer Kareltje.
Eén dag burgemeester. Laat de huidige burgervader maar blijven en indien hij niet meer wil is er nog beroepsinvaller Koen Anciaux of Leo Stevens. Zelfs maar één dag Karel van Butsel zou meer dan een ramp voor Mechelen betekenen.
... en ik herhaal de vorige opmerking bij het lezen van de twee reacties van Stefaan L. over 'tafelspringer Kareltje' en 'de ramp voor Mechelen'.
Dit komt erg rancuneus over.
Kritiek geven met argumenten graag... Anders komt me dit te veel over als een 'afrekening'.
Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze opmerkingen uit eenzelfde hoek komen?
De afbrekende toon van Stefaan L. komt niet bepaald sympathiek over. En het tempo waarin hij op korte tijd in elke thread telkens hetzelfde roept, ondermijnt zijn geloofwaardigheid.
Sorry voor mijn scherpe taal. Zal blijven lezen maar niet meer onmiddelijk schrijven.