Nieuws 04/11/2005

met categorie:  
* Café's Mechelen moeten zaterdag dicht

* Burgemeester voor 1 dag
* Café's Mechelen moeten zaterdag dicht

De lokale politie neemt zware veiligheidsmaatregelen voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en Antwerp van zaterdag.

Om incidenten te voorkomen moeten de cafés aan de Kerkhoflei van 17 uur tot middernacht dicht. De politie wil een confrontatie tussen harde supporterskernen vermijden. Ook zijn er andere veiligheidsmaatregelen genomen. Zo is zaterdag vanaf 16 uur parkeren in de wijde omgeving van het stadion verboden. Als extra voorzorg last de politie de combiregeling in, waarbij Antwerp-supporters met een bus en een ticket naar het stadion moeten komen. Ook treedt de politie streng op tegen het gebruik van alcohol op de openbare weg. (RTV)

* Burgemeester voor 1 dag

CD&V geeft Mechelaars zaterdag de kans om 1 dag burgemeester te worden.

De partij wil weten wat de inwoners van de stad prioritair zouden aanpakken. Dat gebeurt door middel van een spel, waarbij de deelnemers fictief 1.000 euro mogen uitgeven. Het spel vindt plaats aan de Befferstraat. (RTV)
Je zal maar een brave burger zijn die graag eens zijn pintjes drinkt, niet in voetbal geïnteresseerd is en niet terecht kan in je stamkroeg.... want dat zal voor sommigen zaterdag wellicht gebeuren!

Erg dat het zover moet komen dat we al café's gaan sluiten om eventueel hooliganisme te voorkomen. Voetbal een feest? Tja...
Om nog maar te zwijgen van de goede communicatie hierrond.... je moet dit blijkbaar via de media vernemen... De bewoners krijgen geen info in de bus over het feit of je in je straat mag parkeren... Zie wel verbodsbordjes staan in andere straten, maar geen in de Populierendreef... op hoop van zegen dat ik morgenavond mijn auto dan nog maar terugvind (en liefst zonder brokken)
ik dacht dat voetbal een sport bleef en dat het voor iedereen een feest was maar die hooligans hebben er iets helemaal anders van gemaakt,vroeger was je blij of triest voor je ploeg maar nu moet je dat vieren binnenshuis, gaan die hooligans dan geen 5min nadenken of zijn die echt zo dom, ik weet dat ik vroeger naar vele matchen ging kijken maar ik heb over 3jaar op mijn gezicht gekregen hoewel ik er niets mee te maken had en sindsdien maak ik alleen nog een match mee op de tv uit schrik dat ik dat nog eens ga meemaken, maar ik denk dat er zo veel mechelaars beginnen te denken, mijn zoon van 15 vraagt om naar een match te gaan kijken in mechelen maar die mag van mij die avond gewoon de deur niet meer uit.
@Els, tja dat is waar, ik woon ook in de buurt en zie overal die verbodsbordjes staan..in onze straat staan er geen niettegenstaande er gewoonlijk ook veel autos geparkeerd staan. Ik vraag me ook af hoe het allemaal zal aflopen, maar ik heb gelukkig wel een garage dus zal ik veiligheidshalve de auto zeker binnen zetten om moeilijkheden te vermijden.
ik zou de 1000 euro gebruiken om het stadsbestuur duidelijk te maken dat onze buurt verkeersveiliger moet o.m. door het telenet-sluipverkeer moeilijker te maken in onze wijk
Dat er in de wijde omgeving van het stadion, niet geparkeerd mocht worden, daar heb ik in een straat op nog geen 100m van het stadion niets van gemerkt, de straat stond vol geparkeerd, langs beide kanten zelfs, er stond zelfs geen bord (nadarhek) voor de straat "af te sluiten" (ook al zo'n lachertje), want of dat bord daar nu staat (zoals bij vorige) matchen er worden toch heel wat auto's in de straat parkeren; het probleem is gewoon dat er niet tegen opgetreden wordt; consequent enkele matchen na elkaar alle verkeerd geparkeerde wagens wegslepen, da's de enige doeltreffende oplossing! (die trouwens elders bvb. in Anderlecht, wel al werd/wordt toegepast).
I.p.v. optreden tegen brave supporters die eens graag een pintje drinken onderweg naar het stadion: het zijn niet zij die graag eens wat drinken als ze naar de voetbal gaan, die de hooligans zijn (die blijven liever nuchter en "cool" om hun snode plannetjes uit te voeren of om gewoon herrie te schoppen). Toch wordt voetbal langzaam aan terug een feest (absoluut zeker van): in veel stadions verdwijnen de hekken,...en de hooligans worden sinds enkele jaren nu ook bestraft dankzij de voetbalwet. Nu moet er door de overheden wel nog (veel) geld gepompt worden in de renovatie van heel wat voetbalstadions, want die "barak" van de KV, en ook die van Racing, kan je moeilijk moderne en veilige stadions noemen. In een modern en comfortabel stadion is er automatisch een groter (gevoel van) veiligheid. Hiervoor dienen, volgens mijn bescheiden mening, dringend privé-investeerders alsook overheidsgeld gezocht worden.