Nieuws 01-02/11/2005

met categorie:  
01/11/2005

* Echtpaar slachtoffer van homejacking

02/11/2005

* Planckendael ontsnapt aan de ophokplicht

* Boekenbeurs

* Werken N16

* Dagontvangsten Zeeman gestolen
01/11/2005

* Echtpaar slachtoffer van homejacking

Aan de Ridder Dessainlaan in Mechelen is een bejaard echtpaar maandagavond het slachtoffer geworden van een homejacking. Drie gewapende mannen vielen de woning binnen, en bedreigden de bewoners. Ze sloten hun slachtoffers op in de kelder, en gingen er vandoor met hun wagen. De daders zijn voortvluchtig. (Radio Reflex)

02/11/2005

* Planckendael ontsnapt aan de ophokplicht

Het Federaal Voedselagentschap staat het dierenpark Planckendael in Muizen een uitzondering toe op de ophokplicht.

Sinds maandag moet pluimvee in risicogebieden binnen blijven. Bedoeling is contact tussen pluimvee en in het wild levende vogels te vermijden.

Planckendael had gisteren om een uitzondering gevraagd omdat het onmogelijk is om sommige vogels te vangen of binnen te houden.

De Antwerpse Zoo ligt niet in risicogebied en moet dus ook geen bijzondere maatregelen nemen. (VRT)

* Boekenbeurs


De Antwerpse Boekenbeurs in het Bouwcentrum ging vandaag van start voor het grote publiek.

Uitgeverijen uit onze regio, zoals de Mechelse Baeckens Books en de Olense Yoyo Books, zijn er ieder jaar van de partij. Op die manier krijgen ze de kans om directe feedback te krijgen van lezers, maar ook om het volledige aanbod te tonen en veel boeken te verkopen. De Boekenbeurs loopt nog tot en met 11 noveber. (RTV)

* Werken N16

De aannemer start op 2 november met de 3de fase van de werken op de N16.

Die 3de fase wordt zelf nog eens opgesplitst in 2 fases, waarvan de 1ste tot 10 februari duurt. Het gaat om werken op het stuk tussen de Mechelbaan en de Zennebrug, en het stuk tussen Mechelbaan en Leestsesteenweg. Het autoverkeer naar Willebroek kan over 1 rijstrook passeren. In omgekeerde richting is er een omleiding gepland. Ook voor de fietsers is er een omleiding, via de Zennedijk. Daarnaast maken ook de bussen van De Lijn een ommetje via het Battelcomplex. De haltes in de richting van Leest worden dus niet bediend. (RTV)

* Dagontvangsten Zeeman gestolen


2 kerels zijn er maandagavond in geslaagd de dagontvangsten van de winkel Zeeman te stelen.

De 2 achtervolgden de winkelbedienden na sluitingstijd naar de nachtkluis van de bank. De één was te voet, de andere overvaller met de fiets. De handtas werd uit de handen gerukt van de vrouw die de tas met het geld droeg. Daarna sloegen de dieven op de vlucht. Het zou om enkele duizenden euro gaan. De zoekactie van de politie heeft nog niets opgeleverd. (RTV)
Gentsesteenweg: één goede raad van de schepen van openbare werken: als je er niet moet zijn, blijf er dan weg: zo vermijd je een ellenlange file en laat je de mensen die er wel moeten zijn de kans om makkelijker doorheen de werken te rijden.