Hottentotten in Mechelen

met categorie:  
,,Hottentot" Carl Cleves keert terug naar waar het begon

Op zijn vijftiende trad Carl Cleves met zijn covergroepje ,,The Dragons" op in TheAtrium, toen nog het Volksbelang. Na zijn studies trok hij de wijde wereld in en werd een internationaal vermaarde muzikant.

Op 5 november treedt hij, met zijn huidige groep ,,The Hottentots" weer op in de zaal waar het begon.

Carl is geboren en getogen in Mechelen, Cleves is dan ook een artiestennaam. ,,Eigenlijk heet ik Carl van Hoogenbemt maar voor niet-Nederlandstaligen is dat niet uit te spreken. Toen ik 17 was, veranderde ik dat dan in Carl van Cleves, naar een personage uit een Suske & Wiske-album, met de 'van' erbij om het toch een beetje Vlaams te houden. Uiteindelijk heb ik die 'van' ook maar laten vallen", vertelt Carl.


Na zijn rechtenstudies in Leuven reisde Carl de hele wereld rond. Nu woont hij met zijn Grieks-Australische vrouw Parissa Bouas in Australië, samen vormen ze ,,The Hottentots". ,,Zowel Parissa als ik hebben veel van de wereld gezien. Ik verbleef in Afrika, Zuid-Amerika, Azië, noem maar op. Als je lange tijd in andere culturen ondergedompeld bent, pik je wel wat op van hun muziek. We spelen dan ook met een mengelmoes van instrumenten een mix van stijlen en ritmes uit de hele wereld."

Het koppel geeft ook les in zangtechnieken en wereldmuziek aan de Southern Comfort Universiteit in Australië. ,,We geven enkel het eerste semester les. De ene helft van het jaar kunnen we dus lesgeven, nieuwe songs schrijven en platen opnemen, de ander helft van het jaar toeren we door de hele wereld."

Teksten zijn belangrijk

Zo ronden ze juist een toer in Duitsland af en trekken binnen enkele weken naar Mexico. Ze brachten al vier cd's uit waarvan er drie als beste album van het jaar in Australië verkozen werden.

Carl vindt de teksten heel belangrijk. ,,Vorig jaar won ik de prijs voor beste folksong van het jaar. Het was voor een nummer dat ik baseerde op een artikel over een klokkenluider in Bethlehem die op een morgen door een 'sniper' neergeschoten werd. Ik heb het dan niet over een bepaalde politieke situatie maar meer over de onschuldige slachtoffers die steeds in zo'n conflicten vallen."

Info: ,,The Hottentots",
5 november 20 uur
vvk euro12, kassa euro15
reserveringen op tel. 015-330.370, fax 015-330.319 of theatrium@theatrium.be
hoi hoi ik ben ook hottentotten!!!!!

Mensen, denk eraan !

Ons Mechelse Australiër (of Australische Mechelaar) Carl Cleves is terug in 't Stad en is op 5 november te bewonderen in het Cultuurcentrum !

Allen daarheen !

:-)