Financiering Mechelen Blogt

met categorie:  
Het kan misschien voor sommigen een verrassing zijn, maar het onderhouden en bedenken van deze blog wordt gedaan door mensen. :-)
De mensen van MEMORI hebben deze blog boven de doopvont gehouden, in samenspraak met lokale overheden.

Deze mensen werken niet gratis, en ook de servers waarop dit alles draait, kosten geld.

Daarom mijn vraag aan het mechelenblogt publiek.

- Is dit blog initiatief (en eventueel soortgelijke initiatieven in de toekomst) de moeite waard, en hoeveel mag het eigenlijk kosten aan de burger ?
- Volstaat een blog, of moeten we dit soort democratie verder uitbouwen ? En hoe dan ?
- En zoals zo vaak is dan weer de hamvraag: wie moet dit betalen ?
Peter,

Om te kunnen antwoorden op je vraag, is het best dat we een idee hebben van de jaarlijkse kost van dergelijke weblog...gaat het om grote bedragen ?
Inderdaad puik werk van Jelle en alle mensen van het MeMoRi !

Als "ex-memoriaan" ben ik altijd van op afstand blijven volgen waar het Memori zoal mee bezig was en is, en ben ook op de Memori-nieuwbrief geabonneerd. En niet zelden, dus vaak, zijn ze met zeer interessante projecten bezig.. En als ik de webstek bekijk en hun huidige uitgebreid team zie, kan ik alleen maar ervanuit gaan: ze zijn goed bezig!

Wat mag Mechelen Blogt! Kosten? Tja.. goede vraag inderdaad...
Dat dit initiatief de moeite waard is? ZEKER WETEN. Dat staat wat mij betreft buiten kijf. En verder uitbreiden .. ja graag..

Maar de (terechte) vraag over WIE dat moet betalen en HOEVEEL dat moet kosten, dat is inderdaad een andere zaak....
Ik neem aan dat het nu kadert in één van de vele projecten van het Memori? Kan in de toekomst de stad niet mee dit financieren, maar natuurlijk:
kan én wil de stad dit? En is dat dan voldoende?

Tja.. helaas meer bijkomende vragen dan echt antwoorden, Peter...
Ik neem aan dat we toch iemand full-time aan het developpen zetten om de website van de stad te onderhouden. Die kan dan misschien ook deze dingen verder onderhouden en support bieden aan de gebruikers. Laat ons dus zeggen een full-time persoon, voor enkel dagen in de week. Je bent al gauw 1000-2000 EURO bruto kwijt per maand, denk ik dan.

Die servers das veel minder daar ben je met enkele tientallen EURO/maand wel van af.

@jelle: Heb jij toevallig een idee hoeveel de WEBLOG e.d. initiatieven kunnen kosten ? Dan kunnen we misschien verder met deze topic.
advertenties zoals gesponsorde links van google kunnen geld in het laatje brengen, zouden de bezoekers van mechelen blogt dit appreciëren ? het zijn geen opdringerige banners, maar de links zijn altijd gerelateerd aan de inhoud van de zogenaamde blog... dus het zou zeker meerwaarde opleveren
Dat is inderdaad een mogelijkheid. En aangezien de weblog heel wat verkeer genereert, zou dat toch heel wat kunnen opbrengen.
Nadeel is dan weer dat het initiatief reklame vertoont. Geen opdringerige weliswaar, maar toch reklame.
Ik vind Mechelenblogt een fantastische 'speeltuin' en een verrijking voor onze stad en z'n inwoners. Méér dan de moeite waard -
Dit is puik werk van de initiatiefnemers. Ik geloof ook wel dat een overgroot deel van de 'gebruikers' er geen benul van heeft wat dit alles aan werk en geld kost. Zelf ben ik ook een leek in deze materie. Ik heb er niet het flauwste idee van wat zoiets zou kunnen kosten - en ik heb er tot hiertoe ook niet bij stil gestaan...
Dus: het is wel goed dat hier even aandacht aan geschonken wordt...
Daarom: voor ik uitspraken doe, zou ik wel wat meer achtergrondinformatie moeten hebben. Ik vrees anders wel wat domme dingen te zeggen...
Hierbij moet ik jans toch weer absoluut bijtreden want ik vind Mechelenblogt ook een fantastisch en interessant project.
Het is zeker de moeite waard, dus alle lof voor het MEMORI-team!
Al reageer ik niet altijd, toch lees ik dagelijks heel geboeid alle posts en reacties, wat me uiteraard ook wel heel wat tijd kost, dat moet ik zeker toegeven. Maar voor mij is het ook wel een vorm van ontspanning.
Wat betreft het financiële luik, tja daar heb ik ook nog niet aan gedacht.
Ik ga er vanuit dat het momenteel toch
een project blijft van Memori en gezien het grote succes zou ik het toch normaal vinden dat hierin de stad zou bijdragen in de kosten...
Gesponsorde links is misschien een oplossing maar minder aangenaam is dan wel de reclame die er zal bijkomen, en die kan toch wel heel opdringerig zijn. Dat zou ik bijzonder jammer vinden.
Ook ik vind Mechelen Blogt een waanzinnig fijn project!
Door af en toe in de blogs te snuisteren heb ik al heel wat opgestoken over Mechelen en mechelse dingen.
Daar het toch een project met een zekere uitstraling voor de stad en die bovendien verschillende mensen bij de stad betrekt (op gebied van cultuur, toerisme, politiek, ... name-it)vind ik ook dat de stad inderdaad het project financieel zou mogen ondersteunen (op voorwaarde evenwel dat het een vrij forum blijft). Misschien een hint aan de heren en dame politiekers die zich lieten opmerken in de categorie politiek?
Misschien zijn er andere (mechelse)(non-profit) organisaties die het project willen ondersteunen.
We kunnen Da Vinci-park aanspreken...5% van de opbrengsten van hun Mechelse parkeerplaatsen gaat naar onze stadsweblog
Fantasties idee, zelfs de meest uitgemolken koeien krijgen al eens een attentie van de boer!
Vinci Park doet het financieel niet zoals verwacht in Mechelen, was onlangs te lezen... op deze blog. En daarbij, ze hebben al een contract met de stad, dus de stad kan niet zomaar 1-2-3 meer geld vragen.
Tenzij we allemaal vanaf nu 'dubbel zoveel parkeren' misschien :-)
awel ja,het duurt nog maar 29 jaar, dus tegen die tijd zullen ze wel uit de kosten zijn.hopelijk ziet de parking er dan niet uit zoals de europarking na 30 jaar,enfin, het zal dan wel goedkoper worden om dat af te breken, ze moeten hun eige niet onteigenen hé.
Kijk eens op leuven.be. Zo een forum kan waarschijlijk "uit de doos" gebruikt worden.
Mechelen.be moet toch eens deftig gemaakt worden, dat kan een gelegenheid zijn om er een forum in te steken.
Echt 'uit de doos' is het heel zelden hoor, zelfs al is het soms enkel maar om het uitzicht aan te passen.

Persoonlijk weet ik het nog niet echt. Moet de stad dit 'gedoe' financieren? Het heeft inderdaad veel voordelen. Maar merkt de gewone, niet-surfende burger er ook iets van?
Als de investering beperkt blijft tot een paar procent van het bugdget van de stedelijke website, dan zou ik zeker voorstander zijn. Maar inderdaad, zonder cijfermateriaal is het moeilijk discussiëren.
Daar geef ik florisla gelijk in, zonder de nodige cijfers voor je neus kan je daar moeilijk een oordeel over vellen.
Maar de niet surfende burger er mee voor laten opdraaien daar heb ik het wat moeilijk mee, hoe je het ook draait of keert; bekeken op een bevolking van om en bij de 80.000 dacht ik, zijn wij maar een marginale minderheid die zich amuseert met af en toe zijn of haar gedacht eens te poneren op deze site... of je iedereen moet laten meedokken voor ons tijdverdrijf... mmmjh ik weet het niet, maar ik vrees dat dat niet echt eerlijk is. Met die gedachte in het achterhoofd neem ik wat sponsoring er wel bij.
Zoals met alle dingen moet je eerst nagaan wat het verschil is tussen kost en opbrengst. Als je daar zicht op hebt, weeg je de opportuniteit van het initiatief af. De stad mag daarbij een steentje bijdragen. Ik heb daar geen enkel probleem mee.
en als het te duur is kunnen we altijd terecht bij een gratise weblogdienst, zoals blogger. Deze dienst is niet alleen gratis maar ook practisch...
Zoals Filip al zei, is een forum ook misschien geen slecht idee?