'Ons Margriet': de Grootste?

met categorie:  
Lieve collega's Mechelaars,
Een paar dagen geleden is de lijst met tien namen van bekende Belgen die gaan strijden om de allergrootste te worden, bekend gemaakt. Nu moet ik zeggen dat ik het een redelijk kunstmatig lijstje vind (hoe kan je nu in godsnaam Merckx vergelijken met Damiaan - om maar iets te zeggen; appelen vergelijk je ook niet met citroenen...).
Wat me ook opviel is het feit dat geen enkele vrouw wist door te dringen tot dit erelijstje?! Merkwaardig, en niet erg eerlijk tegenover de dames...
En toch - ook al heb ik een wat dubbel gevoel bij zulke lijstjes en verkiezingen - wil ik bij deze toch effe 'meedoen' in de marge van deze hype.
Deze morgen publiceerde Gazet van Antwerpen een alternatief lijstje met 1O sterke madammen. En iedereen kan hieruit de grootste vrouw kiezen.
Tussen deze tien staat ook ons aller Margareta van Oostenrijk .
Het kan toch niet anders dan dat elke Mechelaar nu massaal reageert op www.gva.be, om onze ouwe vorstin naar de nummer 1 plaats te duwen.
Zij, die voor Mechelen zo enorm belangrijk was - Zij die ons zo een fantastisch najaar bezorgt - Zij die 'ons aller Mechelaars moeder en geliefde' is, verdient om op het ereschavotje te staan.
Dus: als de bliksem reageren!!!
@jans, ik was ook heel verwonderd dat er helemaal géén vrouw bij de top 10 is geraakt, dat is echt wel heel jammer.
Nochtans bij verschillende verkiezingen die er de voorbije maanden zijn geweest bv in GVA en e.a. stond Margareta toch steeds bovenaan, dacht ik. Ik heb de uitzending niet gevolgd, maar ik denk dat ik me heel erg zou geergerd hebben. Want als je dan ziet dat ze een Eddy Merckx vergelijken met Damiaan of Rubens of Mercator....Tja, dan heb ik toch ook wel mijn bedenkingen, hoor.
Ik zal eens vlug kijken op http://www.gva.be om onze Magriet naar de eerst plaats te duwen, want zij verdient absoluut die ereplaats! :-)
Ons Margareta heeft mijn stem alvast gekregen!!
Heb ook gestemd: Margriet boven!
Ik heb ook gestemd op Margriet! ;-)
Bedankt voor de oproep, Jan!
Gestemd! Alleen al omdat ze zo'n lekker bier kan maken. :-)
Serieus: heb het Magrietbier vorige week geproefd en het is echt enorm goed gemaakt. Afgelopen maanden wel in 10 etablissementen gevraagd maar was nog nergens te krijgen.

Gezondheid!
Onze Margareta staat bij de (zéér) voorlopige stand, na één dag stemmen, op de tweede plaats, na Cathérine Verfaillie...
Vooruit mensen....
Mechelen Blogt! hééft dus al goed zijn best gedaan ;-)
Maar... inderdaad het kàn nog beter he !
Hmm... Hoe 'Belgisch' is Margareta dan wel?
Niet echt Belgisch hoor, maar in de zestiende eeuw bestond België gewoon nog niet dit waren de Nederlanden, later de zuidelijke Nederlanden.
Maar zij speelde wel haar rol in dit land en zij betekende heel wat voor dit land, vandaar...
Als we echte Belgen moeten gaan verkiezen starten we beter vanaf 1830 zker, maar ja...
Mag ik nu efkens iets opperen? Na grondig pseudo-wetenschappelijk onderzoek en charlatannerij ben ik tot de conclusie gekomen de ons Margriet op de affiche van Stad in vrouwenhanden verdacht veel lijkt op Inge Vervotte!
Daarom stel ik voor om een pseudo-wetenschappelijk team samen te stellen en verder onderzoek bij Inge te gaan doen. De volgende vragen zijn hierbij van belang:Hoe zit het met de stamboom van die twee? Zijn er links (of eerder rechts van het centrum?), Is er nog erfelijk materiaal aanwezig voor een vergelijkende test, hoe kunnen jullie mij stoppen met deze ridicule bijdrage enz, enz... We kunnen Inge vragen om de volgende keer in de Hanswijkprocessie Margriet te spelen.
Kortom: wie is dit nog opgevallen?
Bij nader toezien, Jeroen, heb ik dat nu ook gezien maar eerder op de wikkel rond een flesje Margriet en dat na 8 Margrieten, hik...
Een goei... hik...
Ha die Jeroen, heb jij zoals Rudi 8 Margrietjes op of een beetje mméér?.??

In elk geval, ik zal de situatie met véél plezier onderzoeken, uiteraard gepaard gaande met het nuttigen van menig Margriet... en treed graag toe tot je pesudo wetenschappelijk team ;-)
... aan alle Margrietliefhebbers: er kan nog gestemd worden op de site van de Gazet van Antwerpen tot en met het einde van deze maand... dus da's niet lang meer... Doen! en zeg het ook tegen je Mechelse (en andere kennissen).
Ik weet wel, 't is maar een spel - maar wel een leuk. En 'la bonne tante' zal gelukzalig naar je glimlachen vanop haar sokkel als ze de eerste plaats kan innemen, met jouw hulp...
(http://www.gva.be)
@Markec:azzekik e bekke veul gedroenke nem zinnekik vannalls, ma niemand geloefd ma dan! Izda ni jerg?
Welkom ba et pseudo-wetenschappelijk clubke.
Jeroen, Ik geloef aaa zenne.. ennen.. "go Margriet, go go ..."
Net terug van de Gouden Vis en Den Stillen Genieter, en heb mogen vaststellen dat beide etablisementen Margriet in huis hebben !! Heb daar dan ook van genoten, behalve in "De Stille" waar de hartverscheurende keuze tussen La Chouffe en Margriet dan toch op La Chouffe viel ;-o
Ze... is niet 'de grootste' geworden... In de opiniepeiling naar de grootste vrouwelijke Belg (georganiseerd door Gazet van Antwerpen),heeft Margareta Van Oostenrijk zopas een eervolle derde plaats gekregen. Ze moest wel de briljante wetenschapster Catherine Verfaillie laten voorgaan (24,6%), en tenniswonder Kim Clijsters (2O,2%). Margareta haalt dus brons met 14,7% (nipt gevolgd door Zuster Jeanne Devos met 14,2%...).
Niet helemaal van boven op het ereschavotje dus... maar ons aller Margriet (en wij ook) zijn tevreden met haar derde plaats.
Bedankt Mechelaars allemaal die haar naar deze positie hebben geduwd...
Ja, omdat we allemaal toch ons best hebben gedaan, heeft Margareta gelukkig dan toch de derde plaats behaald.
Dat is toch nog een mooie en eervolle plaats!
Het stemt tot nadenken dat een tennisvedette, al is het dan een goeie en een toffe, het haalt van een historisch figuur.
Gelukkig is Kim niet over Verfaille gegaan. En die madam verdient die eerste plaats wel.
Maar anderzijds is het toch een bewijs dat ons Margriet niet helemaal onbekend is! ( En het bier nu dus ook niet!)
Ondanks m'n grote bewondering en sympathie voor Kim, kan ik je wel gelijk geven Rudi....
Daarom zijn zulke 'verkiezingen' een tikkeltje 'vreemd'. Appelen vergelijken met citroenen is moeilijk. En dat schrijf ik nu niet neer uit een zekere rancune omdat Margareta niet de eerste plaats heeft behaald. Ik begon trouwens m'n stelling met deze 'kritiek'. Maar het was best een leuk spelletje, en Margriet is toch hoog in de "ranking' uitgekomen. En dat doet m'n Mechels hart wel deugd...
als een tekkel een tekkel tekkelt, tekkelt de getekkelde tekkel, dde tekkelende tekkel terug!!