Nieuws 31/10/2005

met categorie:  

* Mechelse politiechef vangt dieven

* 'Vogelgriep-maatregelen' ook in Mechelen.

* Kerels opgepakt in Mechelen
* Mechelse politiechef vangt dieven

Nadat burgemeester Bart Somers een tweetal weken geleden zelf twee handtasdieven bij de kraag wist te vatten kon de Mechelse korpschef niet achterblijven.
Rony Vandaele bekeek afgelpen week de beelden waarop de daders van een diefstal duidelijk te zien waren. Toen hij afgelopen weekend met zijn gezin een uitje maakte in de Mechelse binnenstad zag hij plots de daders vanop de veiligheidsbeelden. Even later wisten de medewerkers van de politiebaas de dieven bij de lurven te vatten. (Radio Reflex)

* 'Vogelgriep-maatregelen' ook in Mechelen.

Maandagvoormiddag heeft de stad Mechelen bij monde van schepen Jowan Lamon de maatregelen met betrekking tot het 'vogelgriepvirus' op haar grondgebied kenbaar gemaakt. Binnen een aantal gebieden van het Mechelse grondgebied dient men de 'ophokplicht' te respecteren.

Kwetsbare gebieden zijn vooral waterlopen, vijvers en in het bijzonder voor onze regio het Mechels broek. In Heffen, Walem, Hombeek, Muizen en wijk Nekkerspoel dienen de pluimveehouders en particulieren de 'ophokplicht' te respecteren. Deze maatregelen houden in dat vrijwel alle vogels, kippen en andere hoenders, struisvogels, eenden, ganzen en zwanen op hok dienen te blijven.

Schepen Jowan Lamon vraagt daarom aan de mensen die in een risicogebied wonen deze maatregelen te respecteren. "We spelen geen paniekvoetbal maar willen vooral zeer voorzichtig zijn" aldus de schepen. "De komende dagen zullen de bewoners van deze gebieden ook nog een persoonlijke mailing krijgen opdat ze weten wat hen te doen staat." aldus Lamon. "De geldigheid van deze maatregelen loopt tot op het moment dat ze opgeheven worden, maar ik heb een sterk vermoeden dat dit tot de eerste vorstperiode zal zijn." voegt Jowan Lamon er nog aan toe.

Meer informatie vindt u op de website van het federaal voedselagentschap: www.favv.be (Radio Reflex)

* Kerels opgepakt in Mechelen

De politie heeft 2 kerels van 17 en 18 jaar oud opgepakt die gisteravond graffiti aan het aanbrengen waren op een gebouw aan de sluizen aan Nekkerspoel-Borcht. Ze komen ook in aanmerking voor gelijkaardige feiten elders in de stad. De minderjarige had ook een kleine hoeveelheid drugs in zijn bezit.

Het duo wacht een gepeperde rekening. Ze draaien op voor de kosten van het reinigen van de muren die ze beklad hebben. (RTV)

Wat ik me afvraag: wat met burgers hun kippen niet op hok zetten? Wordt daar tegen opgetreden en hoe? Ik zie hier achter onze tuin nog altijd kippen rondlopen.
Dat probleem hebben wij ook... Er lopen 3 kippen door de tuintjes, en niemand weet van wie deze kippen zijn...
allemaal zever,er vliegen honderden vogels door mijn tuin,naar andere tuinen,die kan je ook niet tegenhouden.