Nieuws 29-30/10/2005

met categorie:  
29/10/2005

* Plannen Telenet Mechelen

* Overvallers opgepakt in Mechelen

* Nieuwe motoren politie Mechelen

30/10/2005

* Mechelen 5,3 miljoen euro overschot

* Heraanleg Battelsesteenweg in Mechelen
29-10-2005

* Plannen Telenet Mechelen

De uitbreidingsplannen van Telenet kunnen in hun aangepaste vorm rekenen op de goedkeuring van de buurtbewoners.

Die hadden eerder fel geprotesteerd, o.m. tegen de geplande inrit via de Caputsteenstraat. Telenet verplaatste die naar de Lierseweg. Ook de vormgeving zint de buurt wel, net als de parkeerplaatsen voor bewoners op de parking. (RTV)

* Overvallers opgepakt in Mechelen

De politie heeft de 2 overvallers gepakt die begin deze maand een dagbladhandel op de Hombeeksesteenweg beroofden.

Het gaat om 2 minderjarigen. Het duo bedreigde toen de schoonmoeder van de uitbaatster achter de kassa en maakten zo'n 1.000 euro buit. Na verhoor zijn de 2 ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. (RTV)

* Nieuwe motoren politie Mechelen

Voor de 20ste verjaardag krijgt de motorenbrigade van de Mechelse politie 11 nieuwe motorfietsen, voor elke agent 1.

De oudste motor die nu nog rijdt, stamt al uit 1991. De stad koopt nu voor 220.000 euro nieuwe motoren van het type BMW Boxer 850 RT. Die moeten tegen eind volgend jaar allemaal geleverd zijn. (RTV)

30/10/2005

* Mechelen 5,3 miljoen euro overschot


Bij de begrotingswijziging heeft de stad Mechelen 5,3 miljoen overschot met 387.000 euro in het reservefonds.

Het schepencollege heeft uitgerekend dat midden volgende legislatuur in 2009 zou uitkomen op nog een overschot van 2,2 miljoen euro en 1,5 miljoen in het reservefonds. Met deze cijfers wil de huidige coalitie duidelijk aangeven dat de Mechels stadskas zeker niet leeg is, wel integendeel. (RTV)

* Heraanleg Battelsesteenweg in Mechelen


De provincie Antwerpen gaat samen met Mechelen volgend jaar de Battelsesteenweg heraanleggen.

Er komt o.m. een brede strook voor fietsers. Buiten de spitsuren kan die ook dienst doen als busbaan. Er komt ook meer groen. De werken moeten de Battelsesteenweg veiliger en aantrekkelijker maken. De nieuwe weg kost 350.000 euro, de voetpaden nog eens 150.000 euro. (RTV)
Terug BMW's voor de zwaantjes? Enkele weken geleden sprak ik nog met een inspecteur van de zwaantjes. Die zei toen dat ze Yamaha FJR 1300 gingen krijgen die hadden ze veel liever dan de BMW's. Het nadeel van de BMW's is dat ze lucht (rijwind)en olie gekoeld zijn, geen ventilator hebben en dus snel warm worden als ze te lang stil staan. De FJR is water gekoeld en heeft een thermostatische ventilator(zoals bij een auto) en kan dus zonder probleem blijven draaien als ze stilstaat. De federale politie schakelt trouwens ook over op de FJR (wat een sport touring type is) die met zijn 140 pk zonder probleem de snelheidsduivels op de hielen kan zitten. Iets wat niet gezegd kan worden van de BMW's (die touring types zijn).
JOEPIE! In de erger-blog van vorige week vertelde ik nog dat ik me zo erger aan het lelijke, nog niet vernieuwde eerste stuk van de Battelsesteenweg, en nu gaan ze hem toch wel opnieuw aanleggen zeker?! Mijn gebeden zijn dan toch verhoord ;-)
Debby, we gaan ons best doen, samen met de provincie want de weg is een provinciebaan: zij investeren 300.000¤ en wij als stad 150.000¤. Er komt een nieuw wegdek, nieuwe fiets- en voetpaden en bomen. We denken dat het een frisse straat wordt.
@ Leo: Leuk, zo'n reactie van een schepen :-) Ik kijk al uit naar het moment dat de buutbewoners worden uitgenodigt om de plannen te bekijken (zal toch gebeuren, niet?). Ik zal er zijn!
is het inderdaad zo dat het over het stuk battelsesteenweg, van ring tot schooltje gaat?
dat zou inderdaad een hele verbetering zijn. Oei, al die auto's die daar geparkeerd staan! ik zie de bui al hangen. Ik zal me maar focussen op de positieve kant zeker?