NIeuws 26/10/2005

met categorie:  

* Vakbondsactie aan Belgacomwinkel

* Nord Deutsche Rundfunk maakt reportage over Mechelen
* Vakbondsactie aan Belgacomwinkel

Aan de Belgacomwinkel in de Mechelse Bruul is rond de middag een vakbondsactie gehouden. Het is al langer bekend dat er bij het telefoonbedrijf banen zullen sneuvelen. Een 20-tal ACV-militanten protesteerde tegen het voorakkoord dat de andere vakbonden wel al hebben goedgekeurd.

In november zullen 500 mensen ontslagen worden en de bond vreest dat ook bij de Post en NMBS jobs zullen sneuvelen. De toegang tot de winkel is niet versperd. Klanten kregen wel een blad met uitleg over de actie. (RTV)

* Nord Deutsche Rundfunk maakt reportage over Mechelen

De openbare omroep voor de Noord-Duitse deelstaat Schleswig-Holstein NDR is met 2 reportageteams afgezakt naar de Dijlestad. Onder de slogan 'NDR-Das Beste am Norden' maakt de tv-zender elke week een half uurtje vrij voor toerismetips uit heel de wereld. Mechelen werd uitgekozen voor de tentoonstelling en nevenactiviteiten rond Mechelen stad in vrouwenhanden. De reportage is in de maand november te zien via NDR en Bremen-TV en probeert de Duitsers met Mechelen te laten kennis maken. Eerder zakte al reportageteams uit Spanje en Nederland af om Mechelen in de kijker te plaatsen. (Radio Reflex)
Wunderbar! Ik heb het doorgemaild aan m'n Duitse vrienden in L├╝beck, in Schleswig-Holstein... Mechelen krijgt internationale uitstraling...