... en waar wonen de Bloggers alhier?

met categorie:  
In de voorbije maanden is gebleken dat Mechelen wel degelijk lééft, zowel in "real life", als op Mechelen Blogt!. En het is hier onderhand een gezellige boel. Ik zou bijna zeggen "één grote familie"...

Blijkt ook dat menig Blogger hier wijkgenoten vindt. Zo blijkt de wijk Tervuursesteenweg, waar ondergetekende een flatje bewoont, goed vertegenwoordigd te zijn, maar er komen ongetwijfeld ook Bloggers van andere Mechelse wijken.

Dus: Ubi?
Of.. in welke wijk speelt uw real life bestaan zich af?

Misschien wel eens interessant om te weten "vanwaar we allemaal zijn".
Schitterend idee Markec! Dat zou ik ook wel eens willen weten...
(maar van mij weet je het dus al wel: ...Tervuursesteenweg)
ik ben een trotse bewoner van de wijk Nekkerspoel sinds 8 jaar...de nabijheid van Nekkerspoelstation heeft de doorslag gegeven...voorheen woonde ik in de buurt van Brusselse poort....
Ik heb 2 jaar in de Ravenbergstraat gewoond midden in het centrum, daarna verhuisden we naar de wijk Nekkerspoel eveneens wegens de nabijheid van Nekkerspoelstation en daar woon ik nog altijd al 33 jaar!
Ik woon nu nog in de Lindestraat maar vanaf 1 dec verhuis ik naar de Tervuursesteenweg, hopelijk bevalt het me daar een beetje ;)
Jan, Natan, Garda en Rudi, bedankt voor jullie reacties:

"Tussenstand":
- Tervuursesteenweg: 3 bloggers (Rudi, Jan, Markec)
- Nekkerspoel: 2 bloggers (Garda, Natan)

Benieuwd naar de anderen ;-)
Ook benieuwd naar welke wijk hier het best vertegenwoordigd is, en ook of er velen uit de binnenstad zijn, INTRA-MUROS dus...
Mijn huis staat tussen de Liersesteenweg en de Oude Liersebaan, ergens ter hoogte van de 'kleine kv'. Ik woon daar ondertussen 7jaar, vorige woonplaatsen: Mechelen 2j, St-Kat-Waver 23j, Brussel 1j, Antwerpen 1j, Edegem 1j, mijn grote wens is een huis langs de vaart ( zoals velen denk ik )
Ik woon in Het Eitje, een straatje paralel met de Caputsteenstraat, tussen de Populierendreef en de Sint-Gommarusstraat.
Voorlopig woon ik nog 'over het water': in de wijk Stuivenberg, tussen de Vaart en het Vrijbroekpark, maar vanaf 2006 ga ik het avontuur van de binnenstad aan en verhuis ik naar Lamot.
Hier nog iemand van tussen Vaart en Vrijbroekpark :-)
Eindelijk iemand van de binnenstad: ik woon op het Jef Denynplein (naast den TSM)
@Nele: Toch nog voor een paar maanden :)
Vanwaar ben jij precies ?
Hombeek, maar al een jaartje werkzaam in de nabhijheid van Margriet.
Alhier een bewoner van de Veemarkt. Ben een nieuweling, zowel hier op Mechelen blogt, als in Mechelen zelf (1 jaartje nu).
Mechelen-Zuid, niet ver van de Postzegellaan/Kruisbaan
Ondergetekende woont al 5 jaar op de Koningin Astridlaan, extra muros, halfweg tussen de Comet en de Brusselpoort.
Voordien heb ik in de Bleekstraat (achter gerechtshof) gewoond, dan op het Nieuwwerk (achter kathedraal), in het Begijnhof, vervolgens Dageraadstraat (bij brandweer) en nu dus Astridlaan. Ik ken de binnenstad dus goed. Heb geen ervaring met randgemeenten of de verdere buitenwijken.
Ik voel me nauw verbonden met de stad. Ik werk in Brussel en moet vaak de baan op, maar telkens als ik 's avonds terug Mechelenwaarts rijd en aan de horizon de kathedraaltoren zie opdoemen, word ik vervuld met een moeilijk te omschrijven gevoel. Het zal wel met 'thuiskomen' te maken hebben.
Ik heb eerst in de Bleekstraat gewoond, nu aan de Veemarkt.

En Koen, wat je zegt over de toren zien opdoemen als je huiswaarts rijdt.... dat "thuiskomen" gevoel, dat hebben er hier nog .... (staat ergens in een topic maar weet niet meer waar)
Ik woon op de almighty IJzerenleen, boven de stoffenwinkel Eurotex. Alles aan de omgeving staat me aan, en nu ik ook nog een vaste parkeerplaats heb bij Q-park valt het probleemvan parkeerplaats vinden volledig weg.
Big city life! :-)
Als ik de toren aan de einder zie opdoemen geeft mij dat ook het gevoel dat het nest niet veraf meer is, vanuit sommige richtingen (bv. Leuven) zie je'm trouwens al vanop ki-lo-meters, plezant!
Een dezer weekends ga ik er nog eens op, 't zal de derde keer zijn dit jaar, maar ik vind het te plezant.
http://www.sintromboutstore... is trouwens een aanradertje.
Ik woon in Coloma, dus weer een streepje zetten bij Tervuursesteenweg.. Eerst in Hofstade gewoond, nu reeds vijf jaar gelukkig genesteld in Mechelen
Geerdegemvaart
18j in Duffel, 5j in Gent, 5j in Jette en nu 7j in Mechelen. Heb nog geen spijt van de keuze.
sedert 1999 in Mechelen; tot 2000 in de Kleine Nieuwedijk, rechtover de "grote" KV (allez 2de klasse is nu ook helemaal niet zo groot hé...)en vanaf 2000 het straatje (met de toch wel mooie naam, niet?) net voorbij de KV, de Berendansstraat.
Oep de Groete Nieven Daak :)
En nog iemand uit de binnenstad: eerst enkele jaren op de Vaartdijk en nu al 3j in de Jodenstraat.
sinds 2004 Lange Ridderstraat (Botanique in onze achtertuin).

Voordien zeven jaar in nieuwbouwverkaveling (nooit meer !).
sinds 2004 Lange Ridderstraat (Botanique in onze achtertuin).

Voordien zeven jaar in nieuwbouwverkaveling (nooit meer !).
Eerst in de Vekestraat aan de Brusselpoort en de vaart tot mijn 13 jaar. Dan tegenover de Katelijnekerk in de oude pastorij in de Katelijnestraat. Vervolgens getrouwd en verhuisd tot oep et bergske (plènke oep dave Liersebaan mè die boeme). Met een geweldig wijkcomité aldaar meegedaan. Na 10 jaar verhuisd naar de Polderstraat (straat die uitkomt op de sporthal van de Winketkaai). En hier wonen we reeds 2.5 jaar. Ik kijk niet alleen naar de ST-Rombouts als we thuis komen, ook de watertoren en de OLV-toren mogen er zijn!
Geboren op de Frans Halsvest, op mijn 4 jaar (in 1980) verhuisd naar Hombeek en sinds vorig jaar woon ik in de Keizerstraat. (het centrum dus :) )
is dit de aanzet tot de organisatie van een massa blind date? ;-)
Ik heb mijn tenten sedert 5j opgeslagen in de Van Hoeystraat.
Maar ben geboren en getogen in den Heembeemd.
Stationsstraat !

Nabijheid van het station, niet ver van het centrum en sinds enkele jaren in een proper nieuw kleedje. Een aanrader!
Ik ben nieuw in Mechelen.
Opgegroeid in Groot-Bijgaarden.
Dan 6 jaar Zellik en sinds begin dit jaar in Mechelen : ik heb een huis gekocht in de Hoveniersstraat.
(tussen de Brusselse- en de Hombeeksesteenweg).
En het valt dik mee ! Zeker als je uit het triestige Zellik komt.
Ik woon ook al 55 jaar aan de Tervuursesteenweg, in de Lindestraat, net als de Rudy, onze plezante wandelende Mechelaar.
Geboren aan de Hanswijkvaart,school gelopen én gewoond aan den Tervurenstw.
Woon nu aan't bergske(Oude Liersebaan)
Even opletten beste bloggers ik stel vast dat er een Rudi is ( en dat ben ik de stadsgids dus Rudi geschreven met een I ) en ik zie op deze post ook een Rudy ( met een Y ) die, ongelooflijk maar waar, ook in de Lindestraat woont en gaat verhuizen op 1/12.

Welk nummer Rudy??? Ik nr 56 en jij? Maar de Lindestraat is groot en llopt zelfs door aan de andere kant van de Jubellaan ( tenzij de stad dat ondertussen veranderde, maar dat weet ik niet)
@ Rudi: ... ja, goed dat je dit 'rechtzet', want ik had het ook nog niet door... (ook al weet ik wel dat jij je naam met 'i' schrijft, en niet met 'y'). Ik dacht dus wel degelijk dat jij het was die zou verhuizen...
Niet dus.
Goh.. ik zou nog eens een tussendstand moeten opmaken het...

Trouwens al allemaal erg bedankt voor jullie taltijke reacties.. straks kunnen we mooi in kaart brengen waar Bloggend Mechelen zoal woont ;-))
Een online kaart lijkt me wel wat ...
Google Maps iemand?
Google maps is only US, denk ik
@ Rud(i)

Ik woon in nr 20 in de Lindestraat , als je bij mij de straat uit rijd kom je aan garage Hanswijk, op de Jubellaan ... nog tot 30 nov. en dan verhuis ik idd. naar de (drukke) Tervuursesteenweg.

Grt.
Wel wel Rudy - ik woon dus in 56 aan dezelfde kant van de straat dus.

Rudi
zal zondagmorgend het adres van Mechelen-blogt,nogeens doorspelen langs REFLEX.Oep zn Mechels 140.8fm 10u-12u.
Groetjes
Zoals beloofd, een updateke:

WIJK TERVUURSESTEENWEG:
- Jan S aka Jan Smets
- Markec aka Mark Van Mullem
- Rudy
- Koen S aka Koen Schepers
- Marc N
- Leo Stevens
- Rudi aka Rudi De Mets

WIJK STUIVENBERG / MECHELEN ZUID
- Bart V
- Nele
- Bronnie
- Bart VE

HOMBEEK
- Dfons

WIJK NEKKERSPOEL
- Nathan
- Garda aka Hildegarde Van Miert
- Mark VC
- DC
- Joeri

MECHELEN NOORD
- Sint-Netels aka Christophe Netels
- Jeroen van FP
- Jackie Maes

BINNENSTAD/ CENTRUM
- Peter
- Florisla
- Hanna
- Stijn Den Akker
- Walter
- Kristin
- Mark VdC
- JC
- Peter Meuris
- Koen aka Koen De Vos

Heb me voor de indeling gebaseerd op de wijkindeling zoals te vinden op:

http://www.mechelen.be/cult...

Gelieve verbeteringen aan te brengen, waar nodig, en ge moogt nog altijd vertellen waar ge woont als ge dat nog niet deed :-)
Hmm ... peter en Peter Meuris zijn dezelfde. Ik dus.
:-0
Maar ik woon wel in het centrum.
Een beetje opvallend: buiten DFons van Hombeek, is er niemand bij van de Mechelse deelgemeenten... Waar blijven Muizen en Hombeek, Leest en Walem?
Kom op, landelijk Mechelen!
Peter, je bent dus een ietsje te goed vertegenwoordigd in mijn lijstje ;-)

Jan, inderdaad: waar blijven de mensen van de landgemeenten?
Zouden zij niet bloggen? Ik denk het wel!
Ik mankeer Vadderik in dit lijstje, afgaande op zijn bijnaam uit het centrum?
Inderdaad Rudi, Vadderik stond er nog niet bij... Vadeerik: vertel het ons eens? ;-)
Vadderik? Ik vermoed dat hij nabij de Veemarkt woont...
6 jaar Mechelen centrum op den Bruul
maar binnenkort ga ik 'grenzen' met Hofstade
@Kingston, ik "grens" nu al met Hofstade ;-)

@Koen: ja idd. ik denk ook dat eens gelezen te hebben dat Vadderik op de Veemarkt woont
Ondertussen, weten we ook al dat een onzer nieuwere bezoekers alhier, met name "Mapo" ook in de wijk Tervuursesteenweg/ Coloma woont, net zoals de twee Rudi/y's, JanS, KoenS, Leo Stevens, Marc N, Filip, enne.. Markec (ikke)...

Waar wonen de andere "nieuwere gekomenen" ?

;-)
ik ga nu verhuizen(februari) van M.gandhistraat naar de noterstraat(zijstraat europalaan).
Uit mechelen gaan denk ik dat ik nooit ga doen omdat ik mijn stad zo graag heb en mijn roots hier liggen gewoon, op 5min ben ik aan het station en op 15min in de stad, ik heb een tuin nu en mijn honden kunnen buiten spelen. ik heb er wel lang over gedaan om iets te zoeken hier in mechelen omdat het heel schaars is, zeker huren, kopen is al iets gemakkelijker hier, daarmee dat we hebben gekocht want zo heb ik een zekerheid in mijn lovely city!!!!hhahahahahaaa!!!
Nog eentje voor het Centrum...
Augustijnenstraat !
Een wijk dat tot nu toe nog niet is vernoemd is de wijk Pasbrug aan onze rand gemeent S-K-W , mischien ook omdat vele mensen deze wijk beschouwen als zijnde nekerspoel .

Met andere woorden groetjes van nen bewoner van pasbrug ...
Welkom aan de verhuizende "trotse bewoner", Fezzy van het centrum en Kris D B van PASBRUG.

Inderdaad, Kris DB, vaak wordt het als "Nekkerspoel" aanzien...
Ik zal straks of later nog eens een roundupje maken, en een en ander aanpassen...
ik moet zeggen dat ik de wijk wel een beetje mis nu ik verhuisd ben hoor, elke keer als ik buiten kwam zag je wel spectakel maar nu heb ik binnenkort mijn tuintje waar ik me rustig kan in settelen, ik kan niet wachten tot het weer zomer is.....
voor de rest is het hier wel een gezellige buurt, de buren hebben me welkom geheten en hun direct komen voorstellen, thet ijs was gebroken....
2jaar in de Caputsteenstraat, 9jaar Eikestraat, en nu reeds 5 jaar op Bethanieenpolder, de wijk aan de sporthal winketkaai. Zeer tevreden daar, met men tuin die tegen het bos "van de outlaws" grenst, momenteel word de tuin wel een beetje geterroriseerd door de regen (tis meer een rijstveld). Midden de marrokaanse mensen, en daardoor wat toleranter en begripvoller geworden wat die gemeenschap betreft, t'zijn mensen als u en ik dus.
sinds mijn geboorte woonachtig in Muizen en dat nog steeds in hetzelfde huis. Nog nooit van mijn leven verhuist dus het zal hier goed zijn zeker?
Tjein, heb deze blog nog niet 'gehad'
Zet Jos van den Hanswijkenhoek maar bij die van den Tervuursesteenweg.
Van geboorte een Brabander-Eppegem .Vervolgens Mechelen, Zemst, Mechelen, Antwerpen, Mechelen, Muizen
Lier,Mechelen(langste tijd)Dus 9 keer verhuist!
Ben altijd een speciaal geval geweest.
Zot geboren en onnoozel gewiegd.
1 jaar Vrouw-van-Mechelenstraat
5 jaar Koolstraat
3 jaar Spreeuwenhuisstraat
17 jaar Tervuursesteenweg
16 jaar De Langhestraat

and counting...

Ik heb mijn familie laten beloven dat ze mij begraven aan de Kerkhoflei (En dat ik ze zal afschieten als dat ooit zou gebeuren op bijv. 't Schoonselhof)