Cultuurdame met Klasse in Uit-magazine over "Stad in Vrouwenhanden"

met categorie:  
"Verleidelijk, brutaal, intelligent, mooi, onweerstaanbaar, diepzinnig, frivool, schaterlachend en om in te bijten.". Zou het gaan over Heidi De Nijn, hoofd Culturele Zaken van de Stad Mechelen, of zou men eerder het cultuurproject "Stad in Vrouwenhanden" deze superlatieven toedichten, of beiden?

Het VTB-VAB Magazine Uit is in ieder geval vol van lof voor het Mechelse cultuurproject Stad In Vrouwenhanden. Het magazine sprak met Heidi De Nijn die onze stad méér dan eer aan doet en de lezer doet watertanden om zeker naar 'onze' Stad in vrouwenhanden af te zakken.

Een zeer interessant interview waarin De Nijn trouwens ook terecht poneert dat de Mechelaar met beide voeten in het dagelijkse leven staat en dat onze stad nog niet toeristisch uitgebaat (uitgebuit?) is. "Enkele maanden geleden verscheen een artikel in een Brits blad dat bijna letterlijk zei: 'haast u naar Mechelen zolang het nog niet gekend is", adlus De Nijn. En natuurlijk heeft ze het ook over het nieuwe elan en dynamiek die op gang is in Mechelen...

Mechelen Blogt! doet daar mijns inziens alleszins aan mee!

Het interview met Heidi De Nijn is te vinden in Uit-Magazine, oktober, jrg. 20, nr.10

webstek UIT: http://www.uit.be/
Hey Mark, zeer interessant, ga dat artikel zeker eens nachecken. Heidi is één van de vele enthousiaste ambtenaren aan de stad en dat mag ook eens gezegd worden.
Trouwens welkom aan alle nieuwe bloggers!
Mag ik eens efkes stoeffen en nog eens iets zeggen over Frituur Paula? Awel, Heidi is de mama van onzen toetsenist.
Een ferme, oprechte vrouw. Die tegen ons ook altijd recht voor de raap zegt wat ze goed vindt en wat niet!
Heidi, please doe zo voort!!!!
@Tom. Bedankt. En ja, het artikel is écht erg interessant. Goed interview, goed geschreven ook. Over Heidi's enthousiasme & toewijding: dat verbaast me geenszins...

En ja, Jeroen, het is een oprechte dame.. zoals ik al stelde: "met klasse" ;-)

Ik heb zelf al eens het voorrecht gehad om Heid De Nijn te interviewen, enkele jaren terug. Dat ging toen over de Lucas Fayd'Herbe tentoonstelling. Welnu: dat was een zeer leuk gesprek, en ik heb dat toen zo goed mogelijk proberen te hertalen naar een 2 pagina-tellend interview. Een schrijfsel dat ik tot één van mijn betere reken... Ook toen al straalde het enthousiasme bij HDN. Hoe zij vol vuur over 'haar' tentoonstelling sprak... echt top!

Het artikel in UIT stelt ook dat "Mechelen eigenlijk in (politieke) herenhanden is.. maar aan het hoofd van het departement Cultuur staat alvast een dame met klasse. (maar dat had ik al eens gezegd zeker...)
@ inderdaad, Heidi De Nijn is een 'klasse-madam' die Mechelen moet koesteren... Langs deze weg ook een dikke proficiat voor al hetgeen ze al voor deze stad op cultuurgebied heeft gedaan... Dit kan niet genoeg benadrukt worden!
Even terzijde, gisteren 'oude dame' Jo Leemans zien acteren in Sarah's wals.
Subliem! Zij wist blijkbaar ook haar medespelers te inspireren tot een glansprestatie. Dit optreden heeft me overtuigd om ook andere gezelschappen eens te gaan bekijken. De Canadese muur waarschijnlijk, al gelezen maar nog nooit op de planken gezien...
Ik heb het plezier Heidi als stadsgids goed te kennen en zij kan niet passeren of zij krijgt een dikke kus van mij. Een ouwe vent mag ook wat hebben hé.
Maar het is een dame met klasse met een passie voor deze stad.
Maar zij krijgt die dikke zoen vooral omdat ik het nog grotere genoegen had met haar zo'n 2 jaar geleden een kleine presentatie te doen voor een aantal kandidaat-sponsors voor "stad in vrouwenhanden". We hebben dat opgelost door met tweeën de zaak te presenteren, zij het historische gedeelte en ik de wat frivolere kantjes zoals o.a. het "doodkittelen" van Don Juan de tweede echtgenoot van ons Margriet. We zaten met zijn tweeën op de "troon" van Margriet in de ontvangstzaal van haar paleis en we hadden dat goed voorbereid en dat klikte allerbest, het werd een leuke voordracht en de sponsors hadden er echt plezier in. Ik kon het niet nalaten op te merken dat Heidi evenveel passie had als Margareta en de sponsors beaamden dat volmondig. We hebben dat succes dan nog overgoten met enkele glaasjes wijn... Een leuke avond met een grote madam om niet te vergeten.
Dfons - ik heb ons Jo ook bezig gezien - indrukwekkend die prestatie op haar leeftijd.
Weet er van jullie iemand het email adres van JO ik zou haar graag eens uitnodigen in onze dansclub "MEDAK"