Voetbalcel geeft hooligans stadionverbod en boete

met categorie:  

De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken heeft 32 aanhangers van Racing Mechelen, die het in april dit jaar tijdens de derby tegen KV Mechelen te bont hadden gemaakt, een stadionverbod opgelegd. Op één na kregen de herrieschoppers er nog een geldboete bovenop. De hoogste sanctie bedraagt drie jaar stadionverbod en 1.500 euro boete, de laagste sanctie vijf maanden en 300 euro boete.

Meer lees je hier

De reactie van Racing Mechelen lees je hier

Ik was erbij in het vak van KV die dag, jammer dat "zogenaamde" supporters het plezier van beide aanhangers heeft vergald.
ik bemoei mij normaal nie met voetbal,maar als't over de ploeg van't stad gaat,is dat voor mij wel racing. door al die hooligans daar ben ik er amper te vinden,ik heb 2 kleine mannen,en die durf ik ook al nie met mijne vent mee te geven,wie weet wat er gebeurt als er weer eens rellen uitbreken. Maar toch ff ontopic: een vriend van mij heeft dus stadionverbod gehad door die bewuste match,en ik geloof hem op zij woord dat hij niks heeft gedaan. Wat is er dan gebeurt? Enkele idioten begonnen dranghekken her en der te gooien,hij kreeg er bijna één op zijn hoofd,stak zijn armen uit om dat te verhinderen,en op dat moment is er een foto genomen,waardoor het dus lijkt alsof hij gooit. Ik vind het heel spijtig,want die gast gaat al 25 jaar naar racing kijken,geen enkele thuismatch heeft hij overgeslagen,en de uit-matchen bezoekt hij ook regelmatig. Hij is nu dus ook bestraft met 3 jaar stadionverbod en 1.500 euro boete. Ge hebt dus groot gelijk over die 'zogenaamde' supporters,ze vergallen het voor sommige mensen niet alleen op die dag,maar nog jaren aan een stuk door.
jazzy, ik vind het niet kunnen dat men op grond van een foto iemand kan beboeten want foto's zijn voor interpretatie vatbaar. Ik had wel de indruk dat de amokmakers samen stonden en dat die vriend van u misschien beter een andere plaats had gekozen. Heeft men geen bewegende beelden van de feiten???
Ik vind het ontoelaatbaar dat de gewone burger, supporter of club moet opdraaien voor de kosten, alhoewel ik de indruk heb dat men wel wat overdrijft wat betreft voorzorgsmaar-tregelen, Mechelen zag er uit als een belegerde stad en dan nog eens bewaking uit de lucht... de onbenullen gaan zich daardoor nog belangrijk vinden.
Ik moet mij al sterk vergissen maar werd er eerst niet gezegd dat dat allemaal supp. waren "vreemd" aan racing. Wat blijkt nu, nu zijn het plots bijna allemaal racingers!
Ik gooi hier nogmaals een steen in de kikkerpoel maar noteer en onthou het voor altijd KV is de ploeg van 't stad tot spijt van wie 't benijd. Vertel mij eens welke sport of evenement krijgt om de 14 +- 6500 man op de been?
De laatste 2 jaar waren we 2x op bezoek bij onze buren van de O. van Kesbeeckstraat tweemaal dikken boel.
Supporters???
Hoeveel supp heeft racing gemiddeld? 1000!
Kom nu niet af met de bewering successupp of de meeste komen uit de mechelse rand en zelfs vanuit de Limburg.
Dat eerste weerleg ik want tijdens de terugval naar derde speelden we nog gemidd. voor 5000 man, successupp zouden zeker wegblijven. Supp van uit de rand en wat dan nog. Neem dat de helft Mechels is dan zitten we nog altijd aan een aantal waar racing alleen meaar van kan dromen.
Ik wil hier zeker niet natrappen maar ik vind dat ik dat ook welis mag schrijven. Anderen op deze blog katten soms nogal is op de roodgele kleuren.
Vergeet niet heren dat wij de laatste Belgische Europabekerwinnaar zijn.
't den eerste en de laatste keer dat ik hierover iets inbreng.
En racingers Kakker is geen scheldwoord maar een eretitel. (stel u maar is voor dat ge dat niet meer kunt)
groetjes
Ging vroeger zowel naar Racing als KV kijken tot de pasjes ingevoerd werden en er voor de pret er af was. Zowel goede al barslechte wedstrijden gezien van beide ploegen, zelfs de besten halen niet altijd hoog niveau... waarom de aanhang van beide clubs als kat en hond tegenover elkaar staan ? Allicht nog een overblijvel uit de tijd toen bij de respectievelijk stammen de mannen nog met de knots op jacht gingen en de vrouwen nog niets in handen hadden.
De herrie is allemaal begonnen toen één politieagent het nodig vond om een bijtend product in de mensen hun gezicht te spuiten. Je kan het duidelijk zien op de beelden van RTV. Spijtig want voor de rest is het Mechels politiekorps de laatste tijd goed bezig. Het abonnementenbestand van KV bestaat voor 92% uit leden van buiten Mechelen, vraag maar na ...
Dfons, als je de reactie van Vadderik leest dan weet je waarom er zoveel herrie is tussen de supporters - puur schelden van onverdraagzame KV-ers.
Ik liep vorige - ongelukkig afgelopen- derby met een groen witte sjaal rond mijn nek achter het stadion van de Racing en dat voor de match met mijn vrouw en daar reed één ventje van zo'n 20 met de fiets voorbij en die begint me daar uit te schelden en hij ging op dat bakkes van die vuile Racinger slagen.
Krapuul zit er dus overal jongen, ook op Racing, maar ook op Malinwa.
Mijnheer de kakker Vadderik( ik zeg nu mijnheer want dit is dus een eretitel) gemakkelijkheidshalve ben je vergeten dat de eerste hooligan die een lang stadionverbod (of levenslang - details weet ik niet meer) kreeg uitgerekend een KV-er was.Dat stond toch ook wel in de krant. Maar 't is misschien niet waar, zeker?
En heeft KV niet een zware boete moeten betalen nadat zijnsupporters zware schade toebrachten aan een stadion enkele jaren geleden? Vergeten zeker.

Maar ocharme toch onze Malinwa, wat die de laatste jaren al altijd meegemaakt hebben - zou je geen collecte beginnen? Eigen schuld dikke bult en dank U wel (on) partijdige Belgische voetbalbond of KV was in provinciale.

Enne ...Live uit den Akker heeft gelijk, misschien is 92% wat overdreven, maar het gros van de KV-ers is van buiten Mechelen. Dus de Racing is de ploeg van 't stad, arrè nè
Kijk maar naar de stamnummers van beide ploegen en je merkt meteen wie ploeg van 't stad is.
Da's nu onderhand 20 jaar da die kakkers op die Europabeker teren.
Trouwens dat was kv mechelen, en , tja die bestaan niet meer.
@Dfons,hij stond inderdaad op een ongelukkig gekozen plek,hij is altijd waar de actie is,alhoewel hij er nooit aan meedoet,bewegende beelden zijn er niet van bij mijn weten
om eerlijk te zijn (zelfs als trouwe racinger) zou ik kv ook niet uit 't stad willen hebben,want waarmee moet ik dan mijn vader (ne vuile kakker:p) pesten,hihi. dat maakt het nog een beetje plezant op familiefeestjes enzo,maar sommigen gaan er echt ferm over,zowel racingers als kakkers hebben er een paar 'rotte appels' tussen zitten,en spijtig genoeg lijken zij het wel te zijn die altijd door de mazen van het net glippen als het op stadionverboden aankomt.
@Rudi die "ongeregeldheden" waar je op doelt is een wedstrijd van 3 jaar geleden op Turnhout.Feiten zijn niet te vergelijken met wat er op de derby's gebeurde (zeker die van 1999).
Turnhout-KVM
KV verloor die wedstrijd. Na de match vonden een 30-tal Turnhout supporters het nodig om 1500 kakkers zwaar uit te dagen. Natuurlijk zitten daar ook enkele heethoofen tussen die in de val lopen: ze hadden een stuk draad gesloopt en sommigen zijn op het terrein geduwd/gesukkeld met het gekende gevolg >> Stadionverbod ( de aanstokers bleven ongemoeid want zij stonden "braaf" achter hun hek.
Ik ben ervan overtuigd dat ook enkele racingers daarvan het slachtoffer zijn MAAR als mens met een minimum aan verstand blijf je gewoon weg tussen die relschoppers en ga je rustig (zeker op racing) elders staan.
Joefer je reactie bewijst eens te meer wat ik gisteren schreef - ocharme KV, 't zijn altijd de anderen, in Turnhout werden jullie, brave sukkelaars, uitgedaagd.
Stop er nu toch eens mee met altijd de onschuldige sukkelaars te spelen. Ik heb er niet de minste moeite mee toe te geven dat wat er met de laatste derby op de Racing gebeurd is onaanvaardbaar is. Als je komt om herrie te schoppen hoor je niet thuis op een voetbalveld wat ook je kleuren zijn. Er zit evengoed krapuul bij KV als bij Racing en als het potje overkookt dat zijn we vertrokken en dat kan ook op KV en durf dat nu eens toegeven jongens.
Enne... geen reactie op het eerste stadionverbod voor een kakker in België? Dat is ook ne sukkelaar zeker!

EN NU LAAT ONS ER MEE STOPPEN ZOALS GEZEGD NOOIT DISCUTEREN OVER GODSDIENST EN POLITIEK EN OOK DUS VOETBAL, ER ZIJN ANDERE ONDERWERPEN...
Je hebt gelijk rudi er zijn belangrijkere onderwerpen als voetbal om over te discuteren. Tussen de regels door zie ik dat je een even grote mechelse voetbalfan ben als ik. Als Mechelaar zie ik net zo graag racing winnen als kv. In de dagbladen wordt aan beide clubs even veel aandacht geschonken. Als jullie de club van 't stad willen zijn mij goed maar waarom dan een antwerpenaar als voorzitter?
Vooor mij is dit afgesloten.
Ja, 't is waar; over politiek, godsdienst en voetbal kan je blijven discuteren, maar toch spijtig dat dat de enige onderwerpen zijn waar op discutioneel vlak de vonken vanaf vliegen, hahaha.
Ik heb het wat in 't oog gehouden: die post over dat stadionverbod kwam erop met een foto bij waarop een racinger en een kakker netjes naast elkaar staan ( weliswaar in karton ), en de eerste dagen.. niets, stilte, en dan 1 kleine reactie en nu: olé! ambiance!

Maar 't is een discutie die tot niet veel zal leiden aangezien iedereen gelijk heeft en niemand ongelijk.. desalniettemin moet het wel eens fijn zijn door middel van woorden een kakker zijn fout doen inzien en het lichtend pad op te sturen dat leidt naar het OVK-Stadion :-)))
wel die kakker is tweemaal den derby gaan bijwonen op het OVK stadion. Hoeveel rancingers weigeren pertinent ne voet op kv te zetten. Mannen bedenk dat dit om mechelen gaat . Welke stad heeft er twee ploegen die meer dan 100 jaar oud zijn? Dat de ene nu een paar maandjes ouder is dan de andere wat maakt dat uit. Onverdraagzaamheid daar gaar het over. Ik ben geboren pal in het midden tussen beide stadions. Ik ben steeds kv supp geweest maar kan best verdragen dat de racing wint. Ik zou het ook tof vinden dat ze dit jaar zouen promoveren. Maar je schrijft hier iets en je krijgt onmiddellijk alle banbliksems over je. En wees als mechelaar toch verdomme fier dat we die europabeker hebben gewonnen ook al zit je aan de overkant. En sorry maar ik zit hier met een gevoel dat deze blog nogal groen gekeurd is. Toch nog een vraagje (ai) hoe komt een mechelse ploeg aan nen aantwerpeneir als voorzitter????
sorry mannen maar door de spanning zijn er wel wat lettertjes verdwenen of anders gevallen zijn.
@ Vadderik: jij schreef :"En sorry maar ik zit hier met een gevoel dat deze blog nogal groen gekeurd is."
Het is dan ook Mechelen blogt he ;)
Dat begrijp ik nu helemaal niet, hoor. Waarom zou het absoluut normaal zijn dat 'Mechelen blogt' groen moet zijn ?
@Garda,
om nog wat olie op 't vuur te gooien:
Racing moddert al 100 jaar in 't groen-wit wat aan.
KV draagt 100 jaar fier onze stadskleuren (rood-geel)
Wie is er nu der ploeg van 't stad?
Als ik voor mezelf spreek: ik ben ook de derby's gaan bijwonen achter telenet, voor de rest vind ik het fantasties dat mechelen 2 oude ploegen op stal heeft staan, al moet ik zeggen dat ze momenteel allebei wat onder de vergane gloriën vallen, en de kakkers mogen wat mij betreft zeker eens een matchke winnen, zolang het niet tegen de racing is natuurlijk :-) en ik denk wel dat het gros van de kakkers die mening deelt maar dan in omgekeerde richting.
Maar fierheid omdat kv de inmiddels terziele gegane EK2 heeft gewonnen? Sorry, niet echt, ik vind het wel fijn dat het een belgische ploeg was die daar wat overroepen hollanders in de pan gehakt heeft, maar voor de rest doet mij dat niet echt veel, per slot van rekening is het de taak van kv-supporters om fier te zijn op kv, hetzelfde gevoel als bij de belgen in Mexico roept dat bij mij zeker niet op, 't is niet mijn ploeg he.

En dat deze blog wat groen gekleurd is.. tja.. der zit hier wat slim volk bijeen op deze blog en het is geweten dat de Racing de ploeg van de Mechelse intelligentia is he mensen, dus logischerwijs... :-))
garda, Chris F is nog steeds van mening dat de meeste mechelaars racingers zijn. Dat merk je dan aan de tribunes, hun supp blijven thuis. Sorry mannen maar dit mag nu wel eens stoppen he.
Met die kv haat. Garda dat is nu echt mechels se, twee voetballende ploegen waarvan een deel van de supp. het licht in de ogen van de andere niet gunt.
Ik moet den eerste racinger nog tegenkomen die iets positief van kv zegt, anderzijds....
Ik ken zelfs racingers die het vertikken in een cafe binnen te gaan waar kv-posters de muur versieren.Over fanatisme gesproken.
Awel vadderik, beste kerel, laat ik dan de eer hebben om als eerste RCM-supporter eens iets positiefs te zeggen over de kakkers, en wel het volgende:
Gezien kv momenteel in 2e speelt en Racing in 3e ( en geen van beide 'goe bezeg' ) lijkt het mij een mathematisch bewezen feit dat momenteel kv, op sportief vlak welteverstaan, de titel ploeg van 't stad mag dragen.
En om de bewierroking compleet te maken wens ik bij deze er nog aan toe te voegen dat als het erop aankomt zichzelf te verkopen aan de buitenwereld en vooral de sponsors kv hier ook Racing de loef afsteekt en dit gevoel voor commercie is iets wat dezer dagen van vrij groot belang is en dat hebben ze achter telenet zeer goed begrepen.
Mijn complimenten hiervoor, ge moet het maar doen.
Ik vraag me steeds af hoe komt het dat de tribunes leeg blijven bij racing? wat is de reden? Ze hebben goed gekocht zouden aan de kop moeten meedraaien en toch lukt het weer niet. Weinig volk, lege tribunes, weinig sfeer. Het omgekeerde bij kv 1/9 thuis en telkens meer dan 6000 man. Waar ligt het aan.
Ik zal ook de laatste zijn om tegen te spreken dat er ook bij kv herriemakers rondlopen en die mogen ze er voor mijn part ook uitzwieren.
Sint Netels bedankt, het weekend wordt weer zonnig. Ge ziet het een kinderhand is gauw gevuld.
En dat die mechelse ploegen dees weekend is winnen. voila
Inderdaad de tribunes van Racing blijven leeg, dat komt volgens mij deels omdat veel van de Racingsupporters oudere mensen zijn die, door de ongeregeldheden, niet meer naar Racing komen, maar toch blijven dat Racingsupporters.
Na St Netels zal ik nu de 2de Racinger zijn die je iets positiefs over de kv zegt.
De merchandising van kv is een schot in de roos.Daar kan Racing zeker nog veel van leren.
Voila, hopelijk slaap je nu beter :)
toen kv in derde speelde zag ik er anders ook minder volk dan nu,de vorige keer dat kv van eerste naar tweede zakte bleef er ook veel volk weg. Dus heeft de reden volgens mij veel te maken met de klasse waarin je speelt,als racing ooit eens een keer naar boven geraakt,zal hetvolk op de tribunes ook weer stijgen,omgekeerd,als kevin terug moest zakken,zal er weer minder volk te vinden zijn.
Ik ben ook niet helemaal anti-kakker ofzo,zoals ik eerder al zei,mijn vader supporterd elk weekend trouw achter de kazerne,mijn neefje shot er bij de jeugd,verschillende vrienden behoren bij de kv-supporters. Alleen,als ge mij vraagt wie er de ploeg van't stad is,is dat racing :) en als ze tegen elkaar spelen,dan sta ik aan de kant van racing,wat de kakkers winnen of verliezen van de andere matchen boeit me niet zoveel,ze mogen gerust is winnen van mij ;)
Wat de prestaties betreft: 't is inderdaad gene vette bij ons, en ze hebben idd een goeie ploeg, maar ik vreest dat de goeie ploeg maar met 11 zonder degelijke reserves is en als er eentje uitvalt die altijd gevaarlijk is voor doel en een gouden trap in de voeten heeft ( van vlasselaer ) en er is niemand die deze -blijkbaar hoeksteen van de aanval- speler kan vervangen zonder aan spelniveau te moeten inboeten, dan is dat wel wat jammer, en bovendien duidelijk zichtbaar op het veld.

Ik zeg aldijd: als een ploeg wil dat het volk blijft komen dan moet er op het veld voetbal te zien zijn van een niveau dat hoog genoeg is om de mensen op een avond dat het koud is en het regent nog kan bewegen om het warme nest met knisperend haardvuur te verlaten met de gedachte dat men iets gaat bekijken dat de moeite waard is niettegenstaande dat dat iets elke week plaatsgrijpt.

En 't is dus zoals gezegd gene vette voor 't moment, en het oudere publiek dat normaal in de tribune zit en al moeilijk buiten komt als het wat te hard waait gaat geen 'fleuris' opdoen voor iets wat gene vette is, binnen 30 jaar denk ik waarschijnlijk net hetzelfde.
Ik heb deze post opgesteld met als doel een eerlijke melding te maken over iets dat in de pers verschenen was. Iets waar elke echte supporter van groenwit of geelrood het eens moet zijn, nl dat de rotte appels eruit moeten (aan beide zijden).
Om de eendracht van beide supportersgroepen tegen geweld te benadrukken heb ik er de bijgevoegde foto bijgeplaatst die genomen is tijdens een schitterende tentoonstelling waar beide ploegen mooi aan bod kwamen.
Ik ben Mechelaar en supporter van KV, mijn buur is eveneens Mechelaar en supporter van Racing. Buiten wat vriendelijk geplaag daarover zijn we de beste vrienden. Maar we zouden niet samen naar de derby gaan kijken, wel erna samen een pint pakken.Dat moet toch kunnen?
Voetbal is een feest, waar het duel gestreden wordt op de groene mat. En al wat daarbuiten gebeurt tss "zogenaamde supporters" moet streng bestraft worden.
En Vadderik ik zal eens wat bekennen : ik was in 1988 in Rome toen Malinwa speelde tegen Ajax en ik ben die avond in het hotel gebleven en geduimd en gejuicht met de KV. Daar heb ik geen probleem mee.

Maar voor de rest : als ik dat hier allemaal lees dan blijft mijn mening dezelfde en die is; je hebt fanatiekelingen aan beide zijden en ik kan best pinten pakken met KV-ers ( en ik ken er wel wat) maar ik vraag wat breeddenkendheid en dat is er geen vuiltje aan de lucht. Alleen dat fanatisme is volgens mij net ietsje groter en "hatelijker" ( en ook weer niet bij allen hoor) bij de gemiddelde rood-gele sub en deze woordenwisselingen hebben dat weer bewezen, ik lees hier toegeving bij Racingers, maar zeer weinig bij KV-ers en dat stoort me nu. Bij groen-wit zijn we in grote lijnen net iets minder fanatiek (maar daar lopen helaas ook een deel te fanatieke rond) dan bij rood-geel en daarom zie je me nooit achter de kazerne, maar wel eens bij de Racing daar is net namelijk echter, volkser en gezelliger...
En wat die Antwerpse voorzitter van Racing betreft ; was Cordiez misschien een Maneblusser? Ne Westvlaming bij mijn weten, kom dus niet af meer dergelijke onnozele argumenten die niks met voetbal te maken hebben.

MAAR :Marc VC heeft gelijk en daarmee basta zeker.
Ik was er in '88 ook bij, samen met een volle bus racingers. Ik ben zelfs mee naar Bergamo en Genua geweest.Niet voor de KV maar als Mechelaar en voetballiefhebber.Ik heb veel vrienden bij de KV, maar met den derby houden we 2 weken voor en 2 weken na een beetje afstand.Er zijn er zelfs die mee met Racing op verplaatsing gaan, die hoor ik nooit klagen.
Wat de voorzitter betreft ,voor mij is dat geen Racinger, gewoon iemand dat z'n centen investeert en hoopt er iets uit te halen.
Ik ben uitgesproken.
ik ben al 20 jaar blauw zwart fan en al dat gelul over de mechelse derby is toch zwaar overdreven. ik kan jullie verzekeren dat er in het brugse nav van de club thuiswedstrijden links en rechts een aardig mondje antwerps en ook mechels wordt gesproken. Nogmaals een bewijs dat die grote derby eigenlijk maar een locaal matchke is.
Toch hoop ik dat den racing wint. Sympathiek ploegske, maar ja je moet toegeven dat malinwa de succesvolste is!
Sorry jongens, ook commercieel stelt KV niks meer voor. Alle grote jongens trappen het af naar Westerlo, Lierse en Beerschot, Anderlecht en Brussel, kortom naar het hoogste niveau

awel e wete wa.

toen as de kv is 3e speelde moeste wij me de jeugd ook op de racing gn sjotte en na de match woude onze ouders gwn iet gaan drinke int cafe daar , we hadde gewonne van racing dus wast weer ambras . er kwamen gwn 3struise manne van achter den toog en begonde gwn ouders slaag te geve en voor wat ? voor niks gwn voor ons en da is dan nog mr bij de jeugd e !! en toen as zei na ons kwame vertikte ze et om iets te drinke op de kv . Dus as ge et mij vraagt wie is er nu krapul ? da racing e !! kv heeft gwn de beste supporters en wij hebbe geen supp van andere ploege zoals anderelecht , genk nodig in derby's omt stadion vol te krijge !!