Nieuws 13/09/2005

met categorie:  

* Opnames promotiefilm stad Mechelen

* Transfer Veteranenploeg KVMechelen

* Graafwerken Liam leveren niets op

* Mindersbroedergang afgesloten
* Op verschillende plaatsen in Mechelen is gisteren maandag een filmploeg aan het werk geweest. Zij volgden Sofie en haar hondje Joy die alle hoekjes en kantjes van de stad verkenden. Het gaat om opnames voor een nieuwe promotiefilm over Mechelen. Die moet in de lente van volgend jaar klaar zijn, samen met de opening van het Huis van de Mechelaar aan de Befferstraat. (Radio Via FM 106.6)

* De veteranenafdeling van KV Mechelen heeft een grote vis gevangen. John Talbut wordt vanaf dit seizoen de trainer van de veteranen van KV Mechelen. Talbut is geen onbekende op KV. In de jaren ’70 speelde hij centraal in de verdediging bij Malinwa. Talbuts hart was meteen verpand aan geelrood – ook na zijn spelerscarrière bleef hij een actief supporter Achter de Kazerne. Opmerkelijk is dat ook Mark Talbut, zoon van John, voor KV gespeeld heeft. Het is overigens naar zijn eigen zoon dat kersvers trainer John Talbut nu zal moeten luisteren. Naast speler is Mark immers ook voorzitter van de veteranen van Malinwa. (Radio Via FM 106.6)

* graafwerken Liam leveren niets op


De graafwerken naar de verdwenen kleuter Liam Van Den Brande hebben niets opgeleverd.

De speurders zijn ondertussen gestopt met zoeken. Liam verdween 9 jaar geleden aan het Zennegat in Mechelen. Er is de hele ochtend gegraven na een nieuwe getuigenis. (RTV)

* Minderbroedersgang afgesloten


In het kader van het archeologish onderzoek is de Minderbroedersgang afgesloten voor het verkeer tot 20 september.
De arcehologen zijn op zoek naar de brughoofden van de oude vliet Melaan. Voetgangers en fietsers hebben wel nog een doorgang. Gelieve rekening te houden met vertraagd verkeer.