Nieuws 11/09/2005

met categorie:  
* Winkelcentrum Shopping Bruul

* Liam VandenBranden

* 2e beiaard in St.-Petersburg

* Voetbal


* In Mechelen is het winkelcentrum Shopping Bruul heropend. Het winkelcentrum bestaat al 23 jaar, maar eind jaren negentig bleven heel wat winkelpanden leeg staan. Enkele handelaars kochten alle panden op en verbouwden 32 winkels tot 12 grote speciaalzaken. Het vernieuwde winkelcentrum is nu heropend. Een ander Mechels winkelcentrum, de Euroshopping aan de Botermarkt, wordt binnenkort afgebroken. Dat stond al jaren leeg. (Radio FM 106.6)

* Het Mechelse gerecht gaat opnieuw zoeken naar Liam VandenBranden. Liam verdween 9 jaar geleden aan het Mechelse Zennegat. Hij was toen 2,5 jaar oud. De speurders kregen een tip van een man die 9 jaar geleden 2 mannen een kuil zag graven enkele kilometers van de plaats waar hij het laatst gezien is. Daar gaat nu opnieuw gezocht worden. Er zal een braakliggend terrein afgegraven worden van 100m². Het is meer dan 9 jaar geleden dat Liam Van den Branden in Mechelen verdween. Tot nog toe heeft geen enkel spoor tot enige opheldering van de verdwijning begin mei 1996 geleid. In april van 2004 kamde het parket van Mechelen op basis van een tip een tuin in Willebroek uit waar vroeger een Duitse pedofiel gewoond zou hebben. Ook die zoekactie levert niks op. (Radio FM 106.6)

* Met de steun van de Mechelse Beiaardschool Jef Denyn is in het Russische Sint-Petersburg een 2de beiaard ingehuldigd.

De nieuwe beiaard, die 51 klokken en 4 octaven omvat, bevindt zich in de 18de-eeuwse Kavalerietoren van Sint-Petersburg. De nieuwe beiaard is door de Mechelse stadsbeiaardier Jo Haazen en 2 van zijn oud-Russische studenten ingespeeld. (RTV)

* Slecht rapport voor KV Mechelen: 1 op 9

Als neo-tweedeklasser laat KV Mechelen na drie competitiewedstrijden, waarvan twee thuis, amper een 1 op 9 optekenen. Samen met de bekercampagne is het duidelijk dat dit Malinwa nog veel werk heeft.

Zaterdagavond tegen Bergen was het niet anders. Een matige partij, met Patrick Goots andermaal op de bank, waarbij geen van beide elftallen voor echt doelgevaar kon zorgen, het beperkt aantal mogelijkheden - vooral voor de bezoekers - werd droogweg verzilverd. Stephane Calce wist rond het half-uur doelman Tom Verelst tweemaal te verslaan.
Na een uur spel werd Patrick Goots, ten nadele van nieuwkomer Daniël Camus, ingebracht. Amper een kwartiertje later wist hij de aansluitingstreffer tegen de netten te prikken. De ploeg draaide beter maar toen was het kalf letterlijk en figuurlijk reeds verdronken. b>KV Mechelen - Bergen: 1-2. (Radio Reflex)

* Rupel Boom-Racing Mechelen 2-4

Racing Mechelen heeft zijn tweede competitiewedstrijd, een verplaatsing naar neo-derdeklasser Rupel-Boom, met overduidelijke winstcijfers weten af te sluiten. En buiten de score is er meer, "dit Racing is goed bezig".

Vorige week gaf groenwit in extremis nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Eendracht Aalst. Maar vandaag grepen de Mechelaars de tegenstrever direct naar de keel en scoorde in de 6° minuut reeds de openingstreffer, Van Vlasselaar stond aan het kanon. Even viel het tempo wat terug, maar de Maneblussers wisten de teugels stevig in handen te houden.
Tijdens de tweede helft kreeg Racing wat het verdiende, een verdubbeling van de voorsprong langs Ben Mbemba. Nog even een tegenprik van de thuisploeg langs Thys, maar dan liepen de bezoekers verder uit naar een 1-4.
Een overbodige fout van Scheers, bestraft met geel, gaf Rupel-Boom nog een strafschop en de 2-4. In de slotminuten miste Henk Vos nog een elfmeter trap. (Radio Reflex)
Over wat die BOEREN van aan het KERKHOF doen staat een verslag maar wat RACING heeft gedaan niks!!!
Toch normaal Calimero..., ge moogt nog van geluk spreken: Den uitslag van Sporting staat niet vermeld
Bij deze aangepast, Calimero.
MERCI
Proficiat Racing.
Keep the green flag flying high !
Die sportwinkel haalt het niveau van heel de galerij wel naar beneden. Het zal wel een unicum zijn een sportwinkel te vinden waarin gerookt wordt.
Een galerij is een ongezonde werkplaats.

De Meir : meer stijl en keuze.

Bruul : Keitof winkelen

Waarvoor zou U kiezen ?
Die winkel voor karnavalskledij in de Bruul krikt het niveau ook al niet op.
aan Calimero, trek die schelp maar over uw kop om het schaamrood te verbergen Kun je niet gewoon namen noemen of kan een racingsup niet gewoon praten. Het was waarschijnlijk een vergetelheid van de schrijver dat hij het racingverslag vergat. Om u te plezieren nen Boer van aan het kerkhof die zich niet te min acht om de racing veel succes te wensen dit seizoen, maar niet niet genoeg om te promoveren.
de groetjes van ne kakker