De foyer

met categorie:  
Deze morgen had ik even een uurtje vrijaf en ben ik iets in de foyer van 't Arsenaal gaan drinken. Ik wist dat dit een héél gezellig plaatsje was om rustig iets te nuttigen, maar ik dacht dat het alleen open was als er een toneelvoorstelling van 't Arsenaal plaatsvond.
Nu blijkt dat de eigenaar besloten heeft om dagdagelijks open te zijn!
De Foyer is één van de nieuwe horecazaken in Mechelen en heeft een schitterende locatie nu de ingang van 't Arsenaal veranderd is! Deze zomer heb ik ook een terrasje gedaan op de brug over de Dijle (De ingang van 't Arsenaal), tijdens Parkpop.
De stijl en inkleding van 'de Foyer' vind ik strak, modern en rustgevend. Het is er gezellig en ze spelen er aangename muziek! Mij zien ze daar zeker en vast nog terug!
Ik heb trouwens na een kort babbeltje met de eigenaar vernomen dat studenten (KHM; Pitsemburg zijn de nabijgelegen scholen) er ook hun broodjes mogen opeten. Dit geldt wel alleen voor studenten, want 'de Foyer' verkoopt ook eten (pasta's, salades, ...).
De brug van de Kruidtuin naar t'Arsenaal is trouwens onderdeel van het lichtparcours in en rond de Dijle in samenwerking met 'Stad in Vrouwenhanden'.
Zeker eens het ontdekken waard!!

'De Foyer'
Ben er vanavond voor én na de voorstelling "De Nacht van Margaretha" een lekkere... erh.. Margriet gaan drinken.

Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat het de eerste keer was dat ik er kwam sinds de "metamorfose" die het gebouw onderging.. maar mijn indruk is zondermeer positief. De foyers is zeer gezellig, en je zal me er zeker nog meer terugvinden, dus ook losgekoppeld van eventuele toneelvoorstellingen...