Wielerkoorts in Mechelen

met categorie:  
Dinsdag 2 en woensdag 3 augustus staat Mechelen volledig in het teken van de Eneco Tour. De crème de la crème van het wielermilieu is dan in onze stad om deze wielerronde in te zetten. Ik ga alvast een kijkje nemen en zal waarschijnlijk zoals vele andere vrouwen uitkijken naar de enige echte Tom Boonen. Deze jonge wielergod bracht vorig jaar het peloton tijdens de Ronde van België op de IJzerenleen wel tot stilstand, maar dat heb ik hem al lang vergeven. Ik kon toen de renners eens 'al stilstaand' bekijken, wat het herkennen iets gemakkelijker maakt. Woensdag zal ik waarschijnlijk wel vragen aan mijn man - een sportfanaat tout court - 'Is dat daar niet Axel Merckx?' of 'Was dat Ivan Mayo die voorbij reed?', 'Vinocourov dan?', ... 'of neen, Mc Ewen?'... Als wielerfanaat zal mijn man dan ook meerdere keren moeten lachen met mijn gebrek aan kennis van de wielergoden. Maar wat wil je, als deze mannen aan 60 km per uur voorbij zoeven?

Op dinsdagavond worden de ploegen op de Grote Markt voorgesteld vanaf 18.30 uur. Woensdag is er dan het echte werk met vanaf 13.30 uur de Proloog (individuele tijdrit). Het parcours gaat langs Grote Markt, F. de Merodestraat, Liersesteenweg, Eikestraat, Antwerpsesteenweg, Oscar van Kesbeeckstraat, M. Sabbestraat, Keldermansvest, Koepoortbrug, E. Tinellaan, Sint-Katelijnestraat, Onder-den-Toren, Steenweg en aankomst op de Grote Markt.

Meer info over de Eneco Tour op de website van de stad www.mechelen.be en van de organisatie www.enecotour.com
Sorry Vera, geen Tom Boonen, geen Ivan Mayo, geen Mc Ewen, geen Axel Merckx en ook geen Vinocourov tijdens de Enecotour aanstaande woensdag.
Maar wel : Frank Vandenbroucke(die beweert terug op niveau te zijn, Frédéric Guesdon (ex gele trui), Davide Rebellin (Klassieker kenner), Erik Zabel (op z'n retour zijnde sprintbom),Tom Steels (ipv Mc Ewen), Michael Boogerd (Toffe Hollander) en de Belgische toekomst Kevin De Weert, Nick Nuyens en Kevin Hulsmans.
Spijtig genoeg moet ik werken :(
Ik moet ook werken, maar mijn raam kijkt uit op de Liersesteenweg, ik zie ze passeren.
Hallo Vera,

Bedankt voor de tip! Bij de voorstelling vanavond kan ik helaas niet bij zijn, maar ik denk wel dat ik een kijkje ga nemen naar de koers morgen!

Chirs F. inderdaad @ Vanenbroucke: hm;; we zullen zien he...
Inderdaad Chris, heb het vanmorgen met spijt in het hart in de krant gelezen. Geen Tom Boonen... Maar gelukkig staan er op de startlijst nog voldoende bekende namen om menig wielerfanaat te kunnen bekoren.
eindelijk is iets met niveau in mechelen!!!
leve het wielrennen........
boeeeee.... ik haat wielrennen!! ze zouden beter weg blijven uit Mechelen, niks als miserie er mee!
Ik ben net naar de ploegenvoorstelling gaan kijken op de Grote Markt, redelijk wat volk, alleen wat weinig sfeer. Iedereen zat met de rug naar het podium om alles op het grote scherm te volgen.
Ja en de presentatie vond ik ook alles behalve.
Welke talen spraken die mannen?Elfs?
Je had het gezicht van Alessandro Petacchi moeten zien waneer hij werd geinterviewd, die begreep er niets van!
Ik heb er maar een stukje van meegemaakt, vermits ik vlakbij een vergadering had en wat te vroeg was.. Maar wat ik hoorde vond ik qua presentatie beneden alle peil. Jammer!

Ik ga misschien morgen wel eens een kijkje nemen naar de koers ;-)
Vandaag in het Nieuwsblad:

"Veel belangstelling voor renners Eneco Tour

MECHELEN - Tom Boonen geeft straks om 13.30 uur op de Grote Markt het startschot voor de Eneco Tour. Deze wielerachtdaagse doorheen België en Nederland start vanmiddag in Mechelen met een proloog van 5,7 km. Vertrek en aankomst zijn voorzien op de Grote Markt. Boonen zelf sukkelt nog sukkelen met een knieblessure.

. Gisteravond werden de 23 deelnemende ploegen voorgesteld. Elke ploeg stuurt acht renners. Deelnemende ploegen zijn onder meer Quickstep-Innergetic, Davitamon-Lotto, Rabobank en T-Mobile. Enkele klinkende namen onder de deelnemers zijn Erik Zabel, Nick Nuyens, Serge Baguet, Erik Dekker, Michael Boogerd, Tom Steels en Peter Van Petegem.

In Mechelen rijden de renners door de Merodestraat, dan Liersesteenweg op, Eikestraat door, linksaf voor Oscar Van Kesbeeckstraaat. Daar nemen ze de ring om opnieuw de Grote Markt te bereiken. Aankomst van de laatste renner is voorzien rond 16.30 uur. Donderdag is Geel de vertrekplaats. Op 10 augustus is een individuele tijdrit gepland en komen de wielrenners aan in het Nederlandse plaatsje Etten-Leur.

Voor kinderen tussen vijf en twaalf jaar is er vanmiddag allerlei randanimatie voorzien op de Veemarkt. De Sint-Romboutstoren kan bovendien gratis bestegen worden.

Muziek is voorzien voor en na het evenement.

(CRM) "
De voorstelling gisteren was inderdaad soms maar matig. Al is het natuurlijk wel moeilijk om daar meer dan 180 renners voor te stellen, terwijl de meesten (waaronder ikzelf) meer dan de helft van die renners niet ken.
Maar toch redelijk veel volk op onze Grote Markt. En leuk weertje, dus was best een gezellige avond.
Telecom is het parcours aan het verkennen, ik zag ze net voorbijrijden.
Samen met enkele vrienden en familieleden hebben wij de Enecotour in Mechelen vanop de eerste rij kunnen meemaken. Ondanks de plensbui op het einde van de tijdrit was het toch leuk. Alleszins 'n pluim voor de organisatie. De omkadering op de Grote Markt was schitterend: niet alleen het VIP-café voor de 'happy few', maar ook de mogelijkheden voor de gewone supporters, o.m. het reuzenscherm op de markt. En natuurlijk de activiteiten in en rond het rennersdorp op de Yzerenleen. En nu maar duimen dat de Ronde van Frankrijk naar Mechelen komt!