Gezocht: Maanrock verslaggevers

met categorie:  
Dit weekend is het Maanrock ! (Met kleppers als Stash, Daan, De Mens, Sarah Bettens, Clouseau,... wordt het echt een muzikaal topweekend). Met mechelen.blogt willen we natuurlijk de sfeer opnemen, een daarvoor zoeken we verslaggevers die foto's kunnen opsturen en verslagjes willen bloggen.

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan als de bliksem een mail naar jelle.van.den.bergh@khm.be. Ook mensen die over andere culturele evenementen willen reviewen (optredens, theater, musea,...) zijn ook meer dan welkom op mechelen.blogt !
Ik ga beide dagen, en zal hier zoizo verslag proberen uit te brengen!
Ik wil gerust wel wat foto's nemen, was dit toch al van plan.
Ik ben van plan om foto's te nemen, maar die zullen niet voor september/oktober online geraken, aangezien ik nog steeds analoog werk en het momenteel nog vakantie is op de avondschool.
Ik kan misschien iets doorsturen van backstage op de Ijzeren Leen. Maar naar wie stuur ik de foto's eventueel?
Laatste nieuws voor het festivalweekend begint:
De Bornemse groep 5DayBoon krijgt in extremis een plaatsje op de affiche van Maanrock in Mechelen.

Ze vervangen de groep Sun Fader, die moest afzeggen. 5DayBoon speelt zondag om 17.30 uur op de Botermarkt.

En vanavond op naar de Dijlefeesten!!
't Hope dat die regen straks stopt!
Ja, ik hoop het ook Chris.. zou graag droog blijven bij De Laatste Showband (met Bert De Coninck!) en GRUPPO SPORTIVO !
natuurlijk ga ik zien
kzal wa fotos nemen ook
maar makkelijk is anders met een oud toestel van 2mpixels
in het duister werkt zo iets ni mee
Ik ben ook van plan om foto's te nemen op maanrock, maar zouden we dan toestemming krijgen om direct voor het podium te staan, want anders gaat er niet veel van in huis komen denk ik met al dat volk.
't Weer ziet er goed uit mannekes! Vorig jaar was er op de Vismarkt een pompend sfeertje met A Brand en Daan. Dit jaar staan ze op de Grote Markt.
Benieuwd of De Laatste Showband er van zal maken. Het zijn in ieder geval puikje muzikanten, als ze de sfeer erin krijgen zal het weer gezellig worden!
Voor mij kan Gruppo Sportivo maar weinig verkeerd doen.
Ik zal in de buurt van de PA-tent te vinden zijn.
Net terug van de Vismarkt!!!

Het was fantastisch... Bert De Konick !!! Onze eigen Sjarel Van den bergh! (vroeger bij Bijou).. prachtig!!! ... Jan en Kris De Smet van de Nieuwe Snaar... HUGO MATTHIJSSEN !!! Super!!!

En dan.. Superman is back!! Beep Beep Love!!! Hey Girl!! Rock 'n' Roll! Disco Really Made it!!! GRUPPO SPORTIVO.. Top entertainment van de Nederlandse B52's ;-))

Amai.. als morgen en overmorgen ook zo goed gaan zijn zullen het onvergetelijke Dijlefeesten blijken!!!!
Ja, en de Vlaamse (Mechelse) Joe Cocker
(oesje, naam vergeten) heb je nog niet vernoemd en de rappers van ABN ...
De ('oudere) muzikanten beleefden vooral veel plezier aan hun optreden !
Vooral Sjarel speelde met ongelooflijk veel vuur !
Ah ja, Carlo.. dat was JEAN DE VETTER, en ik was ook MARK VOSTE van Belgian Associality nog veergetten .. "Morregen/ Da'k Et Morggen al doen/ Morregen/ Zeker voor de noen..."

ABN....Tja.. Sommigen kunnen dit soort platte rijmelarlij misschien appreicëren maar mijn ding is het allerminst. Voor mij duurde het "optreden" van ABN dus veel te lang..

Ja, Sjarel stal echt de show well!!!
Wat is het verschil dan tussen wa die van Belgian Associality doet?
Da's ook platte rijmelarij, maar dan van 't niveau van een kleuter.
Me niet verkeerd verstaan, ik vond die opener d'er boen op, direct wakker, maar Nederhop is voor mij de nieuwe kleinkunst.
Schitterende evocatie van wat de Vismarkt en de Dijlefeesten allemaal hebben gepresteerd in Mechelen.
Ik was blij Bert De Koninck nog eens bezig te zien en ook de "revival" van Bizjoe met de Sjarel. En dat veel te korte Blues optreden van die gitarist ( ben zijn naam al kwijt - veel te kort - slechts 2 nrs. ) Super!

En dan dat optreden van Gruppo Sportivo was gewoon af! Zelden zo'n goed optreden gezien van een genre waar je moeilijk een etiket kunt op kleven, al vond ik sommige nummers dan weer wat beatlesachtig klinken, dan hoorde je er weer Talking Heads en wat Madnees tussen. Sterk. Maar professioneel en gladjes gepresenteerd - sterk zang van die twee madammen ( dat deed me zeker steeds aan Talking Heads denken) Maar ja van TH kan ik niet genoeg krijgen.

Drie sterren voor Gruppo Sportivo en voor het stukje geschiedenis met de Laatste Show Band.
Tip aan de organisatie van Dijlefeesten.
Volgend jaar naast een goede affiche toch ook meer toiletten voorzien.Het peil van van de Dijle zal na 't weekend enkele cm hoger zijn vrees ik.
Ja watte, mensen. Er stond weer wat volk bijeen op de Ijzeren Leen om 19.15.
Volgens ons (Frituur Paula) stond het redelijk dicht tot aan de helft van de leuningen. Wij blijven erbij: Mechelaars zijn absoluut geen droogstoppels! Als iemand dat nu nog één keer durft beweren, dan krijgt die van mij op het volgende optreden een "kapotten bic". Trouwens, Joeri, waar was je? Ik heb uw prijs aan iemand anders moeten geven!
We bedanken hierbij het publiek dat voor onze neus stond te springen!We hopen dat jullie je even goed hebt geamuseerd als ons.
Ook de organisatie was prima: zeer vriendelijk en behulpzaam. De prof-muzikanten die na ons kwamen (The young Presleys en Belle Perrez) zijn zeer aimabele mensen (jammer dat het zo vlug voorbij was). Misschien tot op de Vismarkt op woe 7 sept 2005.'t is al 0.55.
En nu nog dat roze uit mijn haar krijgen voor ik mijn bed induik;o)
Chris: ja, Vosté gaat ook niet vrijuit, maar om de een of andere reden heb ik me daar minder aan gestoord (voor alle begripn ja ik vind Belgian Asociality goed, en ja ook hun samenwerking met ABN). Heb me eigenlijk vooral aan dat ene ABN nummer gestoord dat ik net ietsje te ver gaan vond. Maar het laatste nummer dat Quinte(n?) samen met Riguelle zong vond ik dan weer wél goed.

Rudi: zoals ik als schreef: Jean De Vetter.

En in vergat begot nog Katleen Van Den Hout te vermelden.

Een genuanceerder verslag dan dat wat ik schreef vrijdagnacht heb ik vanmorgen op mijn blog (http://www.markec.be) gezet.

MAANROCK: pas thuis, maar niet van Maanrock, dus heb het moeten missen. Ik probeer morgenavond nog wel terug naar de Dijlefeesten te gaan!
Jeroen, genoten van jullie optreden - ik kijk al uit naar 7 september oep de vismèt. En laat nu eens zien of je me gelezen hebt op de blog - en ik heb opgepast met wat ik zei!
Op 7 september hoop ik er ook bij te zijn!
mechelen bedankt voor den dikken ambi op de ijzerenleen, my god wat waren jullie met nen hoop volk zeg,bedankt ook aan de mensen van de organisatie voor de perfecte opvang.MECHELEN MERCI !!!!.Ik hoop dat we nog veel voor jullie mogen optreden
@Jeroen: sorry maar ik zat nog in Nederland op een boot waar ik niet afkon. Volgende keer zeker beter!
Voilà Rudi, zoals belooft heb ik u gelezen! En Joeri, ik heb voor u nog een iets minder mooie "kapotten bic".
Ge moogt h'm hebben als je "nekeer" komt kijken. Zondag hebben we gekozen voor de Grote Markt: met een deel van FP en ons kindertjes naar het eerste deel gekeken, tijdens Loesh genoten van de act (Die breackdansers zijn een onderdeel van MK-GYM, ze zijn kei cool), de graffiti-artiesten ('k Heb wel tegen mijn jongste moeten zeggen dat ze het niet moet riskeren om met mijn spuitbussen onze tuinmuur te decoreren! Misschien later wel, als ze er talent voor krijgt.). Kindjes daarna afgezet bij de schoonouders en dan kunnen genieten van de nieuwe show van de Magical Fliing Thunderbirds. Zeer sterk mannekes! Het Frituur buigt nederig het hoofd (maar knipoogt schalks). En toen zaten we vast op de Grote Markt(blijkbaar waren we bij de gelukkigen)! Nathalia: straffe Olense madam met een zeer bedreven stem, heupen en orkest (Toch fijn dat ze die had meegebracht, ze zou eigenlijk niet meer voor minder mogen gaan. Een live orkest is gewoon de max!)
Clouseau: even mijn madam kwijt, ze moest naar de wc (gratis in een café, wat de spa-jongeren ook mogen beweren).
1 armbeweging van "onze" Koen ('t Is toch wel schoon dat hij zei dat hij graag in Mechelen woont. ('k Had er stillekes op gehoopt)) en de Markt deed mee! Sprong hij dan voelden we dat de welfsels van de ondergrondse parking op de Grote Markt van prima kwaliteit zijn (buigen maar niet barsten). 't Was echt een feest mannekes! En als Belle Perez volgend jaar nog eens 3 keer lang mij komt lopen in de kleedkamer als ik in mijn onderbroek sta dan trek ik er ne foto van, want dan doet ze het expres!
Vol verwachting klopt mijn hart...(Sintliedje) ...naar Maanrock 2006!
@Jeroen: pas maar op of ik kom meezingen :)