Fuifzaal

met categorie:  
Binnen een klein half jaartje is het eindelijk zover: de fuifzaal in Mechelen!
Eindelijk, want de jongeren die er destijds achter gevraagd hebben, zitten waarschijnlijk reeds in een rolstoel (oeps)
Er is in elk geval al veel om te doen geweest, maar ik heb gisteren toch goed nieuws gelezen:


Aanpassing reglement zaalverhuur Cultuurcentrum
In het verleden was het niet toegelaten om fuiven of andere dansfeesten te
organiseren in het Cultuurcentrum. Aangezien er momenteel nog geen fuifzaal in
Mechelen is, werd het reglement van het Cultuurcentrum aangepast.

Volgende feestelijkheden worden nu tijdelijk toegelaten in het Cultuurcentrum:
dansfeesten, studenten T.D.’s en fuiven, georganiseerd door niet-commerciële
organisaties aangesloten bij een erkende stedelijke adviesraad of scholen
behorende tot de Mechelse scholengemeenschap. Deze regeling stopt automatisch op 31 december 2005, bij het in gebruik nemen van de fuifzaal op het Douaneplein en kan maximum met 6 maanden worden verlengd. Familiefeesten, privéfeesten en gelijkgestelden zijn nog steeds niet toegelaten. Meer info over de verhuur van
het Cultuurcentrum is te bekomen op 015 29 40 00.


Spijtig van die familie- en privéfeesten, want het cultuurcentrum is wel een héle mooie plek om zoiets te organiseren. Maar natuurlijk is het wel begrijpelijk dat ze hun mooie plaats niet willen verhuren aan Jan-en-alleman…

Zo, laat die fuiven nu maar komen! Laat Mechelen zich nu ook maar profileren als studentenstad… Ze zijn op goed op weg
De fuifzaal op het douaneplein. Al heel wat partijpolitiek water is al door de Dijle gevloeid, met verschillende opties besproken (Doaneplein, Rode Kruisplein, ....), maar uiteindelijk komt er dan toch een fuifzaal. Wat ook mijn of andere meningen mogen/mochten zijn over het nut van en de locatie voor deze fuifzaal, ik ben zeer blij dat ze er komt. En juich de voorlopige regeling van het Cultuurcentrum dan ook toe.

De jongeren, en al wie jong van hart is, inclusief die jongeren en jongvoelenden die destijds actie voerde (waaronder ondertgetekende), kunnen er binnenkort een stevig invliegen ;-)

LET'S PARTY !!!!!
Wel, ik vind dit dus BANGELIJK goed nieuws, echt! Vooral de fuifzaal aan douaneplein.

Jammer dan weer dat het zo laat komt, ik studeer vanaf dit jaar in Gent... Gent is levendiger dan Mechelen, vooral in het studentenleven, maar zo schoon als Mechelen bij nacht kan zijn? Nee!!! :-)
Laat die eerste fuif maar komen! Mss een openingsfuif van de Jeugddienst?
Thomas, niemand houdt je tegen om in de weekends af te zakken naar "het verre Mechelen" he ;-)
Kweet het, maar buiten de stationsbuurt is er echt bitter weinig te beleven he?
Maar daar zal gelukkig verandering in komen :-)

Jammer is dat de Beach-Party vanavond is afgelast... op de site vermelden de organisatoren dat de schuld volledig te wijten is aan Stad Mechelen? "De organisatie betreurt het late tijdstip van de afgelasting door het stadsbetsuur ten zeerste, zeker gezien de reden hiervoor niet bij D-Events ligt.". KWeet niet in hoeverre dit klopt, maar tis wel jammer, veel mensen keken hier naar uit...
Thomas... bitter weinig te beleven?

Valt toch nogal mee hoor, je noemt enkele e Stationsbuurt op, maar het is toch ook gezellig veretoeven op de Nauwstraat/ Vismarkt, aan de Wollemarkt, Nieuwwerk, ... ?!

Op de Vismarkt kan je tot in de kleine uurtjes terecht, zelfs nog als bijvoorbeeld om 3 uur snachts Den Boesj zijn deuren al sluit (ttz. als je binnen bent: no problem, maar je kan dan niet meer naar binnen...)

Ah, is de Beach Party afgelast? Welke reden wordt dan opggegen?
Van het personeel in De Nekker heb ik te horen gekregen dat de organisatoren, D-events, politie waren vergeten in te lichten. Er was niets afgesproken met politie en brandweer. Ze konden dat niet meer tijdig regelen, en zagen dus niets anders zitten dan af te gelasten... Zelf steken ze de schuld op Stad, maar betwijfel dat deze daar voor iets tussen zit. Hun excuus en meer info vind je op http://www.d-events.be

Maar ja, over uitgaan, wel, eigelijk heb je gelijk. Er is echt meer dan de stationsbuurt, maar qua fuifen is het in Mechelen wel minder. Buiten af en toe een chirofuif of een schoolfuif in een parochiezaaltje. Maar ik zie er echt verandering in komen!
Bedankt, voor de verdere info, Thomas. Tja, zonder wie dan ook de vinger te wijzen, feit is: het is idd. jammer!

Ik geef je gelijk qua terrasjes doen, iets gaan drinken, géén problemen, op fuifgebied is het iets minder, maar idd. er komt dus verandering in. Olé! ;-)
Het werd tijd dat er eens schot in zaak kwam, hoe lang wachten we hier al op;
hopelijk gebeuren er geen stommiteiten op het vlak van de uitbating e.d.
Mechelen is inderdaad een toffe stad om op café te gaan, maar er zijn te weinig fuifen naar mijn goesting, dit ligt misschien deels aan te weinig ondernemerschap, maar vooral aan de gebrekkige fuifaccomodatie in Mechelen.
Pff ik ben altijd in mechelen naar fuiven geweest in de oude of nieuwe stadsfeestzaal, den beethoven kelder en de revue (die laatste ben ik zelf niet geweest)...
Het douane plein is wel heel goed gelegen...
als ze nu nog voor openbaar vervoer heen en terug zorgen is het goed. Ik ben nu ook al te oud om er van te genieten (niet te oud,23,maar 2 peuters weerhouden me),maar ik mis toch wel die karaoke die er onder de toren was (ook voormalige kilt),elk weekend was het er vollenbak ambiance en sfeer,er werd praktisch nooit gevochten,de prijzen waren nog redelijk,...