Foto's Sint-Romboutstoren: een overzicht

met categorie:  


Dit was de oproep van Joeri twee dagen geleden:

"Ik vroeg me af of het geen leuk idee was om Mechelen eens "anders" te fotograferen. Ik bedoel: uiteraard zijn Margriet en de mooiste gevels van 't stad al honderdduizend keer vastgelegd. Als we nu eens een webstrijdje doen met als enige regels dat de Sint-Romboutstoren op de foto moet staan, maar voor de rest alle onderwerpen vrij zijn? Zou dat leuke foto's opleveren?"

Er zijn al zoveel knappe inzendingen binnengekomen dat ik ze hier mooi bij elkaar zet op een overzichtspagina.Nieuwe foto's mogen nog steeds gemaild worden naar jelle.van.den.bergh@khm.be

De oproep werkt blijkbaar aanstekelijk. Zélf was ik onlangs nog eens op stap met de camera in aanslag, vooral met het oog op het uitzoeken van mooie hoekjes om te verwerken in pentekeningen en aquarellen - iets wat ik bijzonder graag doe - Mechelen is werkelijk een schitterend foto-model. Met deze oproep kan ik wat rommelen in m'n beeldmateriaal - en ik dus niet alleen. Het levert verrassende plaatsjes op.
Leuk zou het zijn om later nog eens een andere oproep te lanceren met een ander Mechels thema als onderwerp...
Maar laat het ons voorlopig nog maar bij 'onze' toren houden - in alle mogelijke perspectieven en dagmomenten - ik ben er nog niet op uitgekeken...
(54) vind ik schitterend Nelly, waarschijnlijk van boven op de Lamot?
En om nog eens echt te vitten, (45) bevat geen toren ?
:-0 ))
@ Peter en 46 ook niet, is moeilijk als je er bovenop of binnenin staat.
@peter, ja ik stond toen op het terras van de panoramische bar van de vroegere brouwerij Lamot
by the way! heeft iemand onlangs ook dat artikeltje in de krant gelezen, van een ex-werknemer van Lamot die in z'n kelder zowat alles verzameld wat ooit van de brij. was Hij zou het graag in een museum opgesteld zien. Maar de stad is maar matig geïnteresseerd.
...dat zou dan héél spijtig zijn, Nelly.
Misschien moeten we 'de stad' bij deze dan maar eens héél stevig aanporren om méér dan matige interesse te betonen voor een stuk industrieel erfgoed. Laat zo'n kans toch aub niet onbenut! Zijn er nog Mechelaars die dat vinden? (heb het artikel wel niet gelezen)
het stond in Het laatste nieuws van dinsdag 19/07
Wel oppassen he. Zo een erfgoedcentrum moet professioneel gerund worden ... Je kan niet alles bijhouden he ...
Dat begrijp ik wel Peter - misschienmoet er dan wel professioneel in geselecteerd worden. Maar toch zou het spijtig zijn dat er typische en onvervangbare stukken zouden verloren gaan. Lamot is onlosmakelijk verbonden met de industriële geschiedenis van deze stad - ik ken de collectie niet, en durf dus niet te oordelen over de werkelijke waarde - maar ik pleit toch voor een minimum aan interesse voor het aangebodene. Maar misschien reageert nu wel iemand van 'de stad' met een aanneembare uitleg. Schepen Leo Stevens heeft ons toch al enkele keren verklarende info gegeven. Nu ook? bedankt.
ik kan moeilijk geloven dat Mechelen zooveel veranderd is,kunt gij mij zeggen waar fotos 6 en 15 genomen zijn.Het ziet er naar uit dat ik in deze kleine straatjes nog gespeelt heb toen ik opgroeide in de Zeelstraat.Deze fotos brengen veel herrineringen terug.Keep up the good work.Louis.
Hallo Louis, Hallo Amerika...
Geweldig dat je je geboortestad nog zo volgt! Fot 6 heb ik genomen in de Nonnenstraat; je ziet links de pas gerestaureerde voorgevel van de Begijnhofkerk. Foto 15 is de hoek van de Zelestraat en de Bornstraat. Inderdaad: het is de buurt waar je opgroeide...
Ivm de Lamot-collectie van Tony Van Ouytsel, zie ook http://www.desteigerboom.be...
@Sylvie, foto 56 is heel mooi en apart door dit wat extreme standpunt. Knap!
foto 56: leuke foto Bart...
Foto 56 Bis (het vuurwerk) is DE MOOISTE foto da'k al gezien heb van onze markt en z'n toren en niet alleen op Mechelen Blogt!!
Heb je die niet in een groot formaat, zou een mooie achtergrond zijn op mijn computerken peis ik ;p
Hallo,

Bedankt voor de reacties voor mijn foto 56, ik heb deze genomen tijdens de 11 juliviering. meer foto's kunnen jullie nog vinden op mijn site.

http://users.skynet.be/digi...

Chris F. ik zal die foto eens doorsturen naar u.

Groeten,
Bart