Lokale radio in Mechelen

met categorie:  
Radio Opsinjoor

Mechelen heeft een erg rijke traditie aan lokale radiostations,
tegenwoordig zijn er nog 6 die de ether vullen met hun klanken.

Radio Randstad is beluisterbaar op 99.0 Mhz en is echt een regionale radio geworden die met hoog vermogen mag uitzenden. Randstad is al een oudgediende in Mechelen. Net als dat andere station in Mechelen, Radio Reflex dat reeds meer dan 20 jaar de Mechelaars entertaint en erg aanwezig is bij de Mechelse sportmanifestaties. Zij zijn beluisterbaar op 104.8 Mhz. Dan hebben we ook nog Cool Fm een nonstop radiostation, beluisterbaar op 105.9 Mhz. Eveneens aanwezig in de ether is Contact Mechelen op 106.2 Mhz .

Vorig jaar zijn er ook 2 nieuwe radio's van start gegaan. Op 105.5Mhz is dit Radio Opsinjoor met muziek voor de oudere Mechelaar en Via Fm op 106.6 Mhz.

Naar welke Mechelse radio luisteren jullie wel eens?
Moet eerlijk bekennen dat ik op dit moment het meest naar de nationale omroep, met name Radio 1 luister. Maar als het een Mechelse zender is, is dat meestal Radio Reflex. Moet dat eigenlijk eens meer gaan doen, naar lokale radio's luisteren...

Heb nog steeds heimwee naar de tijd dat ik zelf 'radio maakte', op Radio Tempo (Kampenhout) waar ik samen met een goede vriendin een eigen programma samenstelde en presenteerde: Château Migraine, zeg maar: "van folkrock tot metal", iets wat je voorts op die zender nooit hoorde... nu ik erover bezig ben.. de drang om ooit nog eens terug iets met radio te doen zelf, is er nog steeds...
Reflex, telkens wanneer 't derby op Racing is ;)
Was op bezoek bij een kennis en daar hoorde ik radio Opsinjoor,vanaf die dag is er voor mij maar eene goede zender waar ik altijd naar luister en iedereen aanraad.
Bedankt radio Opsinjoor voor de mooie muziek.
welke zender is de beste om aan mijn mechels te schaven?

'sintroene' kan ik al goed zeggen.
maar daar kom ik nog niet ver mee.

ben bereid om tot 'level 3' te gaan.

ps
(let wel ik sta er mee op, klokwekker op 6h50)
Stinus, op Radio Reflex is er het programma 'Oep z?n Mechels', zondags van 9.00 tot 11.00 met de vrolijke bende Warre, Clément en Jacky.

"In het Mechelse dialect brengen de heren van ?Oep z?n Mechels? informatie over de activiteiten in het Mechelse. Zo halen ze regelmatig iemand uit het Mechelse verenigingsleven voor de microfoon, en de Mechelse politiekers zijn ook graag geziene gasten.

Maar het oude Mechelen wordt ook weer even tot leven gebracht met behulp van onze luisteraars. Gedurende de hele uitzending mag iedereen bellen om zijn of haar verhaal te doen op de radio. Verder zijn de heren ook nog kwistig met prijzen."

Je vindt Reflex op 104.8 FM

Misschien een ideetje?
Waffer Mechels, da van oep den gallegenberg of da van rond de livr@ve kerrek, of da van teige mooze mischiengst? êt echt âu mechels weurt bakkanst ne mie gesprâuke zenne ... sp@tig genoeg, ma ne mens mût me zennen t@t maigaan niwaa?
@ = moet worden uitgesproken als "a" zoals die klinkt in het Engelse "all"
Voorts hebt gij maar wat klinkers om te draaien:
schoen schoone in plaats van schoon schoenen, ziezeek in plaats van zeeziek, verder kunt gij de zuivere "a" aanhouden: "da sta reigen in de straate van in den brûl tot an de staase";
Kortom ons Mechels is bijlange na niet zo moeilijk te brouwen zoals (sommige) andere dialecten in Vlaamse gemeenten waar Christus nog niet "gepasseert" is zenne!
Ik luister nog regelmatig naar Reflex. Laat ons eerlijk bekennen: de kwaliteit van de vrije radio's is niet grandioos maar sommige programma's op Reflex (Sport en oep z'n mechels) is wel knap in elkaar gestoken.
geweldig!
bedankt

paa, pasta paar naa?

gaat naar het schijnt over een vader in de schoenwinkel.

wie weet wat een 'karohem' is?
e karohem is een hemd met ruitmotief meestal gedragen door werkmensen die zich gene plastron konden veroorloven!!!wie weet wat een 'plastron' is???
plastron = das
maar niet de das 'as we know it'

komt van het franse kledingstuk
dat de ober draagt...
dacht ik

het verkleinwoord, *'neke komt uit een andere sektor.

ps ik dacht niet dat karohem zo rap
gevonden zou worden. puik!
Vermits ik nogal in de wagen zit, luister ik meestal naar Radio 1 en voornamelijk naar die duidingsprogramma's in de loop van de voormiddag. Waarop ik ook al eens reageer, zo amuseerde ik mij met de Sinjoren wat te tarten met de ware toedracht over Opsinjoorke te vertellen.
En "onze" ( nou ja onze?) Ludwig van Beethoven met zijn Mechelse roots heb ik ook al de revue doen passeren.
reflex beluisterbaar op 104.8MHz?!
vroeger op 102.7MHz was reflex inderdaad overal +/- goed beluisterbaar, maar sinds het nieuwe frequentieplan wordt reflex al in de rand van de stad (vb.Battel, en naar Hombeek en Leest toe is Reflex volledig verdwenen) weggedrukt door randstad classics op 104.9MHz vanuit Tisselt, . ik luisterde nochtans graag naar reflex, en ook voor de sport waren ze goed. spijtige zaak!
Inderdaad. De reden hiervoor is bekend: In de zuid-rand wordt Reflex weggeblazen door een Waalse radio. Men probeert er amdministratief iets aan te doen maar dat lukt momenteel niet! Het enigste dat men momenteel met resultaat heeft kunnen doen is de antenne iets beter gezet (die op de Sint-Romboutstoren staat)
En zo krijg je het resultaat dat ik hier in Muizen meer Franstalige radio's kan ontvangen dan lokale radio's :-((

Iedereen gelijk voor de wet ? Hangt wel degelijk af waar je woont !
Tja, Erwin. Veel heeft ook te maken met de verschillen in regelgeving in Vlaanderen en Wallonië. De Waalse zender mogen krachtiger uitzenden.

Toen ik nog DJ was op Radio Tempo in Kampenhout, ondertussen ook weer enkele jaren geleden, was dat ook al een probleem. Als mijn ouders of vrienden toen de uitzending wilden beluisteren was dat nooit zonder stroringen van de alom dominerende franstalige zenders... en zo is het nu helas nog altijd.
Wat ons betreft en een groot deel van de mensen die ik ken vinden we Radio Opsinjoor toch wel de beste,
eindelijk is iets anders dan die monotone éénheidsworst!
Die mannen hebben het gewoon begrepen.
Radio Opsinjoor maar jammer van de slechte ontvangst te Bonheiden .
Ik zou graag met de mensen van Opsinjoor eens klappen over Sinte Mette.

Wie beorgt me een telefoonnummer -contactpersoon - emailadres, website?

Merciekes
rudi,bedoeld u radio opsinjoor?
Radio opsinjoor: 105.5fm
Tel:0473469225 of 015754835
voor Rudi
merciekes hé Jackie
radio opsinjoor is de enige echte, zuivere, eerlijke Mechelse radio! Daar kunt ge nog eens echt naar een plaat luisteren terwijl de schuif nog open staat en dan kunt ge het gesprek in de studio meevolgen.
das no hoedat vroeger was in de pioniersdagen van de lokale radio.
Doe zoe veut mannen, mijnen hoed af!
ik luister ni meer naar de vrije radio's in Mechelen.
Vroeger hadde Radio Retro en daar zat nog wa schwung in, en als ge de radio reflex van nu vergelijkt met die van vroeger hoorde ook wel wat een rommelkot het geworden is.
Waar zitten al die deejees van vroeger he ?
Goed dat we Opsinjoor nog hebben,daar krijgen we tenminste nog Vlaamse muziek te horen.Dit zullen hun weinige nadoen.Daar zou iedereen fier moeten op zijn als dat wij zo'n zender hebben.In Frankrijk moet het overwegend Frans zijn,in Duitsland duits Waarom dan hier Engels,daar moest de regering kordaad tegen optreden.
Bedankt mannen,
We doen hier ons best op radio Opsinjoor, en onze voorzitter heeft grootse plannen! Maar het voornaamste is de herkenbare muziek die een ander station nog weigert te draaien en die wij bij Opsinjoor terug op de kaart zetten. Bedankt vele luisteraars, vertel het verder aan iedereen en blijf luisteren!
Vele groeten van de radiomakers hier op psinjoor!

Bart De Lange
Ik heb na wat zoeken eindelijk ook radio Opsinjoor gevonden, maar ik kan de zender blijkbaar alleen op één plaats of radio in huis ontvangen.
Gelukkig wel in mijn werkkamer/bureel.
Het is idd aangename herkenbare muziek om naar te luisteren, en vooral rustig om bij te werken. :-)
Doe zo voort radio Opsinjoor!
Garda@:als je kan luister vandaag eens naar Reflex 104.8 van 10 tot 12u.Speciale uitzending voor onze Amerikaanse Mechelaars.Zij krijgen in de loop van de week de uitzending toegestuurd,zodat ze ook eens een "oep z'n mechels" uitzending kunnen volgen. Zeker doen !
Garda ik ben blij dat je er van geniet. We doen inderdaad ons best om eens wat anders in de ether te brengen.
Hallo Bart, bedankt voor je reactie in 78-toeren.be op seniorennet, maar ik kon geen mailadres vinden om te antwoorden. Ik ben ook voorzitter van radio Lorali in Lummen-Limburg en richt me heel speciaal op de Vlaamse evergreens en artiesten uit de jaren 40-50 die ooit een 78-toerenplaat uitbrachten. Je kunt het horen aan de stream op m'n blog.
Heel veel succes bij radio sinjoor en allen radio-actieve groeten vanuit "de Limburg".
Sorry. Ik vergeet nog een vraagje. Jo Leemans zou in Mechelen wonen? Hoe kan ik haar eventueel bereiken?
Dank!
Het laatste telefoonnr. van Jo Leemans dat ik heb is
015/430820
Maar of dit nog juist is weet ik niet.
@Bart, alle respect en "goesting is koop" ( en over smaak valt niet te redetwisten natuurlijk) maar ik hoor al eens Opsinjoor als ik bij mijn moeder ben en eerlijk gezegd ik zou jullie bij mij thuis direct afzetten.
Dat gekweel van obscure Vlaamsche zangers is meer dan irriterend. Ik begin dan telkens te huilen zoals een eenzame hond naar de maan. Maar waarschijnlijk hebben anderen daar wat aan en dan is hun dat ook gegund, maar jullie muziekkeuze is in mijn oren lamentabel ( of luister ik steeds op het verkeerde moment?)
Effe reclame maken voor mezelf,
luister eens tussen 12 en 1 's middags naar mijn programma Happy Hour bij Radio Opsinjoor ;-)
@ Rudy,

Eigelijk zeg je dat je moeder een slechte smaak heeft? wel dan heb er ook één en ik vind het zelfs leuk!
@ Rudy,

Eigelijk zeg je dat je moeder een slechte smaak heeft? wel dan heb er ook één en ik vind het zelfs leuk!
@opsinjoorfan:Uw plaat blijft steken en dat zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit van de amateurkes...
@paul
Als als ik je mening wil, zal ik ze wel vragen paljas
Mensen, wees allemaal eens lief voor mekaar. Ieder zijn smaak. Opsinjoorfan, ik ben blij dat je het leuk vind. Rudy en Paul ik begrijp dat jullie het niet leuk vinden. Zoveel mensen, zoveel meningen.
@Marc VC en opsinjoorfan:Sorry mannen.Mijn tussenkomst was eerder grappig bedoeld. Vóór de tussenkomst van "de geheime hand" stond de reactie van opsinjoorfan wel een keer of zes na elkaar op deze pagina. Vandaar.....
Overigens opsinjoorfan,zoek bij onze vriend Van Dale eens naar het woord "paljas". Je zal ontdekken hoe dicht je bij de waarheid zit...
Een smiley :-) kan wonderen doen (lacht).
Dan weten we meteen hoe iets is bedoeld. (kijkt ernstig)
Beste mensen, om net het soort reacties én de verkeerde interpretatie ervan, te vermijden heeft de geheime hand ingegrepen (ja ikke was het).. maar die geheime hand kwam toch nog te laat ;-o

gelukkig kwam alles weer goed ;-)
@markec:Sommige spelen dan te rap de bal...
@peter:Gezien de plaatselijke blog-omstandigheden,zal ik de laatste zijn om u tegen te spreken. Het gebruik van een smiley kan inderdaad wonderen doen. Méér dan een minimale intelligentie als vanzelfsprekend te beschouwen...(zei hij lachend,en hield een nogal denigrerende opmerking voor zichzelf):-)
"Goeie bal, Paul" (lacht) :-D
Allez dat je Randstad FM ni op het internet kan beluisteren is wel spijtig, ik vind ze nog beter dan Q-music.
Wanneer zend opsinjoor uit via het internet ?

ik vind dat radio opsinjoor ook via internet moet beluisterd  woprden  alle senjorenb willen hem horen ook buiten mechelen

Er is ook nu momenteel een mechelse Schlagerhits  internet radio Hit radio Studio 24.

Studio 24 is enorm populair geworden in Belgie en Nederland en momenteel ook in Duitsland.
Studio 24 is momenteel zeer populair bij onze Vlaamse, Nederlandse en Duitstalige artiesten, vermits we 70 procent van onze muziek Vlaams, Nederlands en Duitstalige Slaghers draaien.
www.hitstudio24.be

Voor zij, die StuBru nog steeds leuk vinden : hun feestje is - op dit ogenblik - nog altijd in volle gang oep de Vismèt.

Totzoverdezemededeling

Ik heb na het vuurwerk van oud op nieuw op de grote markt van mechelen een zilveren herenarmband gevonden.  Op het naamplaatje staat MICHAEL.

Op de achterkant staat een speciale boodschap.  Degene van wie de armband is kan die boodschap melden en dan krijgt hij uiteraard zijn armband terug.

Groeten aan iedereen en een succesvol 2014