Het beste frietkot in Mechelen?

met categorie:  
frietkot
Net frieten gaan eten in Frituur Put aan de Ham in de Zandpoortvest. Niet slecht, maar ik zweer bij die frituur op de Vijfhoek.

Mijn top drie:

1. Frituur Veemarkt op de Vijfhoek (Correctie: H.Concienceplein)
2. Frituur Put (Zandpoortvest)
3. Frituur Tenderly in Gent aan het station (jeugdsentiment)

Graag jullie top-3 in de commentaren.

Probeer ook frituur Veemarkt, niet op de Veemarkt, wel op het Graaf Van Egmond Plein. Met wat geluk zie je de patatten door het "fritijzer" gaan.
(culinair = recreatie)
En 't oud frietkot Veemarkt??
Nu, frietkot H. Consciencestraat ???
Awel twas den deze dat ik wou zeggen. Schrap dus Vijfhoek uit mijn lijstje.
Tanx Ragna
sorry mannekes, maar het frietkot aan de Battelsesteenweg (vlak over de Outlaws) vinden wij toch het beste!
Intussen wil ik toch wel nuanceren over frituur Put. Ik ben daar dus al kei-ziek van geweest
Geef mij toch maar frietkot Veemarkt zene :) zeker met die puntzakjes
Frituur de Veemarkt haalt het bij ons ook. Het zijn fantastische frieten al vind ik de frieten-etende-duif-met-de-vettige-nek die er altijd rondhangt wel een minder geslaagde feature.
veemarkt was vroeger veel beter. Nu veel slechter dan Put.
Wij zijn superfans van Restaurant/Eethuis/Frituur Onder Den Toren. Probeer daar ne keer het stoofvlees: om duimen en vingers af te likken.
en hier mijn shortlist:
1. frituur Korenmarkt
2. frituur Put
Vergeet al het vorige, onthoud enkel dit:
Frituur Jakke, van de heer Jakke, meester-friturist, kerk Wespelaar.

citaat:"Hie, sé, manneke, aave frut. Da krégde wel haar van oep aa beust, hé, dus nix van oan aa zister gève..."

En nog goeie frit ook ! En veul !!! Iel veul... Besteld ne maxi en het wereldvoedselprobleem is opgelost...

Frittefretter
1.Frituur Stefan (Battel)
2.Frituur Veemarkt (nostalgie)
3.Frituur Kouter (Hombeek) Maar na wat ik van deze uitbater heb gezien op Racing-KV , ga ik niet meer naar deze racing hooligan , een stukske krapoel da is't .
't Frutkot op de Grote Markt ('d Hoogh of zo iets) is en blijft voor mij nog altijd 't beste zenne!
:-)
Hier volgt mijn top 3

1. FRITUUR AMALGA, Tervuursesteenweg 301, naast mijn deur ;-)
2. FRITUUR VEEMARKT, H. Conscienceplein
3. FRITUUR PUT, Zandpoorvest.
1 Frituur Ann en Stefan: ongezien hoe subtiel en vol vakmanschap Stefan die frietjes (frieten klinkt te boertig)op en neer schudt. Hoe respectvol stefan je bejegend wanneer hij keer op keer vraagt: mag er zout op?
2 Frituur Veemarkt. Om vingers en duimen af te lekken!
3.Frituur de goeien herder

De frietkoten aan de Ham zijn een schande. Ze zijn dik, te vettig en doen denken aan wat een duitser voorgeschoteld krijgt.
Overigens, die kerel van t frituur in hombeek, dat racing gespuis heeft recentelijk (bij sluiting Ann en Stefan, rouwdagen in battel)geprobeerd mijn vriendin te versieren toen ze om frieten ging. Ik weet niet hoe dat gaat, tussen de mamoetsaus en mayonaise grieten versieren onder het mom van let's mix business and pleasure, maar het leidde alvast tot genante taferelen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat die kerel geen 'berepoate' heeft. Need I say more?
Frituur Veemarkt is mijn favoriet. allee, WAS mijn favoriet, want nu is het te ver om helemaal naar de H. Consciencestraat te lopen. Ik heb zelf mijn studententijd aan de Veemarkt doorgebracht en woon er nu ook in de buurt, en wil niets lievers dan dat 'onze' frituur terug komt. Nu heb je er van die kebab-zaken maar wat ze daar verkopen, kun je echt geen frieten noemen.... en ze verkopen er geeneens de andere lekkere gefrituurde - standaard maar niet te missen - dingen zoals vleeskroketten, cervela, etc... *ach die goede oude tijd*
Onbekend is onbemind...
Ik ga voor frituur KV. Adres ligt voor de hand zeker?
Standaard afsluiter bij elke bestelling is steevast het gevleugelde "E zakske is gemakkelijk?"
Goed om weten: bij elke frietorder van meer dan 2,5 euro krijg je een bonnetje en als je er een stuk of 12 spaart krijg je 2,5 euro korting!
Onze nummer één: FRITUUR VEEMARKT.... nergens zijn ze lekkerder...
Vroeger:

Frituur Frutties (Zandpoortvest)
Frituur Veemarkt

Nu:

Frituur "Beneden den berg" in Muizen ! Trage en saaie bediening, maar "de frut is misdadig lekker !" zoals ik het altijd zelf zeg... :-))
mc donalds
Deze aan de Nekkerspoel, vinden wij de superlekkerste. En een klein zakje is bijna genoeg voor 4 personen...gewoon effe proberen njam njam...
Bij Willy & Denise natuurlijk, aan de Plaisance-brug. Alhoewel de Korenmarkt een goede tweede is!
De korenmarkt is veruit het beste frituur van heel mechelen! Minder veel besproken maar wel de beste frietjes!!!!
En dat dagfrituurke op den Bruul dat uitkijkt op de Botermarkt ?

Graag een quote AUB ?
1) Korenmarkt (wel vreselijk trage bediening)
2) Stefan-Battelsesteenweg
3) Veemarkt
Ik ben het "volmondig" eens met Ellys.
De beste mechelse frietjes eet je bij frituur KV. Licht gebakken luchtige frietjes na de voetbal, meer moet dat niet zijn. Aanbevolen. Racingers laat de naam aub geen hinderpaal zijn, de uitbater heeft hem zelf niet gekozen.
1) 't Meuleken - St-Kat.-W. Hoek Liersestwg Walemstraat, weliswaar buiten Mechelen maar wat mezelf betreft de verplaatsing meer dan waard.

2) Kouter Hombeek

3) Ex-aequo: Frituur Veemarkt & Frituur KV
Frituur Tom's Place aan de kerk in Hofstade! Vriendelijk, lekkere friet, puntzak en veeeeel keuze (van smos tot spaghetti)
Ook het frituur op de Korenmarkt is te pruimen, jammer van hun prijzen. Put heeft zijn beste tijd gehad.

Veemarkt heeft toch men vertrouwen verloren na het 'stoofvlees' incident. Herrinert iemand zich dat nog?
@Thomas Je bedoelt wss toen de uitbater de cel invloog omdat hij knoeide met hondenvlees? Ach, je moest eens weten wat ze er bij de chinees indraaien! Uiteraard valt dit evenzwaar te veroordelen als hetgeen fritkot Veemarkt gedaan heeft...
dat waren toch vroegere uitbaters
Heeft iemand frituur "the pink panter" nog gekend aan het Rode Kruisplein?
Was eigenlijk bedoelt voor de nachtuilen en zatlappen onder ons.
Dat was nog is verschrikkelijk slechte frit, er lagen vaak meer dode insecten in de vitrine dan "vlees".
Mijn top 3 : Frituur De Veemarkt, ondanks de Chappi.Vervolgens frituur Put en Kouter in Hombeek.
En waar is frituur KV? In de buurt van de malinwa waarschijnlijk.
Frituur KV: wel Rudi, dat is dus als je wegwandelt van het stadion richting Caputsteenstraat kom je het tegen op de rechterkant.
De frieten zijn zeer goed en dat wegwandelen valt ook best mee :)
in de Kleine Nieuwendijkstraat
1 Ding vind ik wel jammer voor frietvretend Vlaanderen dezer dagen: Goed frietkot of slecht frietkot, die goeie echte stoofvleessaus ( = schepsaas ) vind je jammer genoeg nergens meer.
Ik denk dat ik van pure mizerie nog de kookboek van de boerinnenbond ga moeten openslagen om het recept van stoofvlees op te zoeken en vervolgens 2 kilo van dit gerecht klaarmaken om uiteindelijk een smakelijke pap van mijn frieten te kunnen maken.
Sint Netels en iedere kok en kokkin, doe ik elk geval een flinke scheut Gouden Carolus ( den donkere - dus nu de "classic") in uw stoofvlees, laat dat dan enkele uurtjes trekken en je doet nooit meer ander bier in je stoofvlees - dat wat zoetige trekt namelijk in dat vlees en de saus. Joenge toch....
Zaterdag at ik 'stoofvlees op z'n Margriets' in de Cirque op de Vismarkt. Best lekker hoor... En tof dat de plaatselijke middenstand inspeelt op HET Thema van het najaar. (Zo ook kon je niet naast de reuzegrote titel "Boeken in vrouwenhanden' kijken in het uitstalraam van boekhandel Salvator of naast de Andy Warhol-achtige portretten van Margareta van Oostenrijk in een Ijzerleense vitrine... En zo verhogen horeca en andere winkeliers de sfeer van het 'vrouwenjaar' - maar goed, ik geef toe, de laatste overpeinzingen hebben niks meer met stoofvlees te maken - Ik zei alleen maar: 'Hop naar de Cirque...')
... Enne in 'het Anker' maakt men nog andere heerlijke gerechten met hun schitterende Mechelse bieren... Maar hier zitten we weer ver van 'het frietkot' af...
Bloggers en zeker JanS - ga ook eens kijken naar de "chocolade" Margarta Van Oostenrijk in de vitrine van de chocolatier in de Befferstraat. Ben ik die zijn naam nu toch wel even kwijt zeker - Begin van Alzheimer dus...
Gauthier denk ik.
Wat iedereen nog in frituur Veemarkt ziet, begrijp ik niet. Zo'n arrogante midlifecrisers. Goochelden met hondenvlees??? Hoor ik dat nu goed??? Bah. Zelfs hun naam klopt niet.
Om nog maar te zwijgen van de enorme trage bediening. Alle bestellingen één voor één. Belachelijk systeem. Hetgeen eerlijkheidshalve meerdere Mechelse jammerlijk toepassen. Een goede friturist kan toch makkelijk verschillende bestelling tegelijk afhandelen.

Tuttie Frutties op de Zandpoortvest is een goeie frituur.

Put Zandpoortvest: al ziek van geweest.

Nummero Uno: !! Voor de beste frituur rijden wij tegenwoordig naar Leest. Niet zo ver op de N16 langs sauna Imelda. Smulpaleis staat er op de raam. 2 vriendelijke mensen met SUPER FRIETEN!! en een enorme keuze aan snacks. Absolute aanrader en de verplaatsing meer dan waard. Echt een topper.

De barakjes aan de Nekkespoel en Kortenmarkt zijn ook heel goed. Alleen hier ook weer: wachten, wachten, wachten...

(BTW: buiten categorie maar voor een meer dan voortreffelijke Thaï ga je naar de Zandpoortvest.)

Cheerz.
Ik vraag me af of niemand de frieten te duur vindt in Mechelen, dikwijls meer dan 1,5 euro voor een cervela is er ver over ! Dat ding kopen ze in aan een enkele eurocenten en wordt veel te duur doorverkocht. Een frietje met een stukje vlees (of toch iets dat daar op lijkt) met een saus erbij komt toch al dicht in de buurt van de 5 euro. Ik weet dat dit een eind buiten mechelen voor heel wat minder kan.
@ Rudi: ik zag ze reeds, deze chocolade versie van de landvoogdes... Een dame om van te snoepen...
Nog (off-topic) over de "Dames" in het straatbeeld: Een privéwoning in de zakstraat heeft op zijn garagepoort een airbrush gemaakt. Magareta van Oostenrijk zit er in een sportauto.
Grappig gedaan. Heel erg fijn voor het straatbeeld. Ik kijk er elke keer naar.

Eneuh, JanS.: Een dame van 525 jaar oud? Om van te snoepen? Rare smaak, wel. :-)

mvg
de beste 'frutte' zijn op de korenmarkt vind ik,alleen zijn ze wel heel duur,maar elk frutkot tegenwoordig,vroeger had ge met 200 frank goe veel vlees en frut,nu moogt ge uw pollekes kussen als't 10 euro is
En om de frutten en het airbrushen samen te vatten in 1 anecdote die ook al niks met het topic te maken heeft :-)
Een paar jaar geleden had men mij gevraagd om een frietkot onder handen te nemen ( op decoratief vlak ), en daar het gevaarte nogal groot was stond het buiten, zomer, windstil.. ideaal eigenlijk, ware het niet dat 150meter verderop de GB van Borsbeek stond.
Bij deze dus een goede raad aal alle airbrushers, graffitispuiters en companie: werk nooit aan een eetkot langs de openbare weg, als er die dag 50 man mij onderbroken heeft om een grote met mayonaise en een cervela te bestellen onderdrijf ik nog haha.

En wat de prijs van de frieten betreft: op diezelfde dag zijn er een 4-tal mensen gepasseerd die niks moesten hebben maar gewoon hun beklag kwamen doen dat de frieten te duur waren en ik bijgevolg een afzetter was.. toen ik opperde dat ik slechts de artiest was ( zonder toen te weten welke bijklank het woord 'artiest' in A'pen had ) kreeg ik te horen dat "Joa, da gaa nen artist woart, dadaddek al laank deur"

Verhip, frieten, airbrushen en de frietprijs in 1 parabel.. dus toch niet zo erg off-topic!
Airbrushen en frieten, 't klinkt zo'n beetje als action painting :) Trouwens, binnekort is het weer de derde maal Mechel-air (airbrushbeurs), maar dit even ter zeide.
Jammer inderdaad dat frieten zo duur zijn int centrum, daarom dat ik ze liefst van al ga halen in Hofstade. Wanneer je veel frieten wil voor een schappelijke prijs, moet je bij Paula zijn op de Tervuursesteenweg (neem er wel de zure smoel bij), en wanneer je ietsje meer wil betalen, maar keuze wil uit een groot aanbod en met de grootste glimlach bediend wil worden moet je wat verder zijn, bij Tom's Place, over de kerk in Hofstade. Maar ik begin in heraling te vallen :)
Voor mij is het

1) frituur Put Zandpoortvest
2) frituur op de Korenmarkt
3) die frituur aan het station (tegenover de bussen)

ik moet wel zeggen dat ik schrik dat er hier al 2 mensen ziek geweest zijn van Frituur Put.

en van het stoofvleesincident met frituur Veemarkt had ik ook gehoord. zou dat waar zijn? in ieder geval ga ik daar niet zo graag omdat ik het niet zo netjes vind (face it, dat frituur is tot op den draad versleten) en het zo lang wachten is (nu ja, toegegeven, op de Korenmarkt kan het traag gaan).
wel, om kort te gaan: frituur veemarkt is heel hard overroepen.top3:1koning fritter walem, lekker en veel fritjes, snel en vakkundig geleverd
2marc op de liersesteenweg aan" de plein" lekker, maar ni mee naar huis nemen want ze willen wel eens hard worden, ter plekke opeten dus
3frituur kouter hombeek, ook heel lekker,plus een toffe bediening.
ok het is net buite mechelen maar tom's place rockt alle andere fritkotten
Cervela kopen voor een paar centen ?

Het gewicht van een cervela schommelt tussen de 95 en de 200 gram, aankoopprijs zit tussen 50 en 75 Eurocentjes, excl BTW. Naargelang uw keuze, en met normale brutomarges, is 1.5 Euro, BTW ingebrepen, inderdaad een absolute minimumprijs, zonder sausje, zonder broodje. Dat is in elke geval wat de Belastingdiensten menen wat een friturist minimaal moet verdienen.

Diegene die er aan verdient : de vleeslobbies, niet de kleine friturist. Smakelijk, met opf zonder look.
Lang wachten aan een frituur ? Dure frituren ???? Kijk en vergelijk !
Frituur in vrouwenhanden.
Gechronometreerd : Op het middagspitsuur volle stadscentrum : Bruul/Botermarkt : slechts 1.5 minuten gemiddelde bedieningstijd per klant.

Gemiddeld verbruik : 3.8 Euro per gelukkige klant, een lekstok of snoepje krijg je er met de glimlach bij van één van de 3 gelukkige en charmante dames.

Frietjes gebakken in Cholesterolarme plantaardige olie, licht verteerbaar.

Yeah, me again : Dolfke Valentino, levensgenieter.
PS : je kan in Bingles ook Krok Mesjeu krijgen, aan iets van een 2 Euro, naar 't schijnt.
Nu is het nog maar de vraag of die snelle frietjes uit den Bruul ook nog lekker zijn. Indien dat zo is, dan is dit adres het onthouden waard.
En verder wat frituut Veemarkt betreft : die zijn nu aan het bouwen op de Speeckvest, niet ver van de Hanswijkstraat. Het zal dus niet meer een frietkot zijn, maar een frietzaak in een woning. Weeral een sutkje typisch Belgisch stadsbeeld minder. Maar die versleten frituur loopt dus op haar laatste benen.
Erg, want Frituur Veemarkt was in mijn studententijd echt een gevestigde waarde... als je savonds over de Veemarkt liep, zag je daar heel wat kotstudenten staan, en het was altijd gezellig bijpraten... Ik vind het jammer dat ze niet meer terugkomen naar de Veemarkt, want face it, in die kebab-zaken nu kun je idd wel frieten kopen, maar niet echt een goeie zak frieten met stoofvlees of een cervella....
Rudi, begrijp ik het goed dat Frituur Veemarkt 'nooit' meer 'echt' een frituur zal zijn? Goh...

Idd. Hanna... het komt me allemaal bekend voor wat je daar omschrjft ;-) ... eerst uitgaan naar een of andere fuif of gewoon op café en dan s'nachts nog "ne goei frut" ;-)

[al moet ik zeggen dat ook een nachtelijk bezoekje aan de Merad, me niet vreemd was en is]
Het klopt wat Rudi zegt. De gebroeders houden het kot voor bekeken en kiezen voor zekerheid. Ze vertelden mij dat het pachten van staanplaatsen steeds moeilijker wordt. Ze zitten dan wel in de buurt van hun nonkel (frituur Put).
Maar de familie Put is dan ook zeer gekend, buiten frietkoten hebben ze in de familie ook de transportfirma weduwe Put op de Battelse stwg.
De opening van het nieuwe frituur en broodjesbar zou gepaard gaan met enig feestgedruis...
Hou het in de gaten.
en ik blijf erbij dat het frituur aan de klakkewinkel had moeten blijven staan,in
plaats van ons margriet, en margriet gewoon op haar plek!
-kris de zageman.
Beste Kris, da's inderdaad spijtig dat die frituur daar is verdwenen... Daar mag je terecht voor 'zagen'.
Maar 'Margrietje' staat er voor mijn part wél niet slecht. Maar goed, deze stelling heeft dan weer niks met frietkoten te maken...
Ik stel voor dat er terug een frietkraam komt p de Schoenmarkt. Daar stond vroeger het beste frietkraam van de stad: bij Polien.
Polien was een dik vrouwmens. De Mechelaars beweerden dat zij de beste frut had van 't stad en dat kwam omdat zij af en toe in haar frietvet piste!!!!
En wij nu maar klagen over dioxines en vogelpest.
Aan de Schoenmarkt kan ik ook nog wel waarderen, maar aan en rond de Veemarkt heb je dus geen fatsoenlijk frietkot meer. Aan de zandpoortvest de Put en dan naast de Mechelburger is er ook nog iets Friet-achtigs dacht ik. Als je verder in het centrum bent, heb je idd die Bingles op de Bruul, maar dat ding gaat ook al dicht om 18u. Die aan Nekkerspoel station is ook niet elke dag open....

Ach, misschien praat ik gewoon uit 'nostalgie'... toen frituur Veemarkt nog de 'ontmoetingsplaats' was van 'ons, kotstudenten'....
Tja voo mij op één de frituur op den bruul/botermarkt ... inderdaad vriendelijk en lekker!
2. frituur aan het station over de bussen ... hele lekkere friet, en meestal snelle bediening.
3. Straf da nog niemand geklapt heeft over "het keteltje" ... goeie friet en geregeld een knap dingske aan de bediening ... euh ... om duimen en vingers van af te likken ...:))
@st netels- "Schepsaas":2kg PAARDEstoofvlees van aant slachthuis, 2 dikke ajuinen, laurier(een bladje of 5), 2donkerbruine boterhammen, een goei klad granenmosterd, een stuk fondant chocolade, 2 mechelse bruine (het enige waar dat bier goed kan voor dienen is om in de schep te kappen).
ge snijd den ajuin en bruineert em goed in de boter, ge gooit het vlees daarbij( je hebt het ondertussen versneden in stukjes van 3x3cm)en de blaadjes laurier, zwarte peper en zout. dat laat ge een kwartiertje bruinen op een niet te hoog vuur. ge blust den boel met één fleske bier, en ge doet de boterhammen die ge alletwee goed besmeert hebt met de granenmosterd er ook bij en ge laat dat weer wa doen(10 min bvb) en ge roert er heel regelmatig in, dan doet ge het stuk fondant er in stukjes bij en het andere flesje bier. (btway: klaarmaken in de snelkoker!) ge doet nu het deksel op de snelkoker,en ge laat dat een halfuur met lichte druk gaar worden( zo stillekes dat het psj psj doet!)
na een half uur zou het klaar moeten zijn! ik kruid het altijd wa bij met harrissa, maar dat is persoonlijke smaak, vind ge hem wat te hartig? ne goeie schep 4 vruchtenconfituur doet wonderen! goe roeren en de schep is klaar, smakelijk.
Ja Rudi, Polien was zeker HET gekendste frutkot van vroeger. En ze stond dag en nacht in haar kot. Haar man, een echte racinger, moest het niet wagen om na de match een pintje te gaan drinken. Hij moest direct in het kot staan want elke frank was ne frank. Als men begin jaren 60 uitging, duurde dat meestal tot 1, hoogstens 2u en dan stond Polien nog altijd in haar kot. Ze heeft in haar leven dan ook menig huis bijeengebakken alhoewel haar directe concurrentie, Bourgeois, slechts 50m verder op de Grote Markt rechtover den IJzer stond.
@kris:lekker recept,maar vervang dein Mechelse Bruine is door"Gouden Carolus CUVEE VAN DE KEIZER" en ge kunt er ni vanaf blauve.
Merci, Kris, gezien ik momenteel stage loop in Vilvoorde zal het qua pjeirestoofvlies wel snor zitten!
Frituur Veemarkt aan de 'Commiezenhuizen' (lees: Speeckvest, vlakbij de Consciencestraat)???
VROEGER,ja, jaaaaaren geleden toen die nog op de Veemarkt stonden, waren dat de beste frieten van 't stad. Ondertussen krijgt ge voor veel te veel geld veel te vette frieten én nen hoop 'schabbelink' waar ge op 't einde uw tandvlees mee kapot bijt. Neeje, ik woon dan al op 200m van frituur Veemarkt, ik rij speciaal naar frituur Kouter in Hombeek als ik al es zin heb in frieten. Dat het ne racinger is, tja, dat neem ik er dan wel bij :-)
En ik ben dan wel ne KV'er, de frieten van Yvonne op den Hombeeksesteenweg vind ik ook maar niks (in tegenstelling tot den Uytterhoeven)...
de frieten van yvonne trekken inderdaad op geen kneit. precies veul nief volk oep den blog?
Toen ik gisteren van Kappelle-op-den-Bos naar huis reed (Mechelen) kreeg ik enorme goesting in fritten. Onderweg kwam ik "frituur Tamara" tegen, ben gestopt en moet zeggen, was lang geleden dat ik nog zulke lekkere fritten gegeten had, bovendien was de bediening enorm vriendelijk en het frituur zeer proper wat toch ook niet onbelangrijk is.
De moeite waard om eens langs te gaan!!
Conclusie: over smaken en geuren kan je niet twisten. Ik vind dat wij in Mechelen niet mogen klagen over onze frituren. Er zijn nog veel goede.

Al heb ik wel de indruk dat de kwaliteit van de aardappelen op sommige plaatsen sterk is achteruitgegaan. Gelukkig kan ik elke vrijdag bij mijn moedertje terecht voor een goede portie Belgische friet met steak. Jam jam!
de vettige stefaan op battel rules
wij met 3 hebben vroeger uitgeweest in mechelen en de beste volgens ons is bouletten op de korenmarkt frit op de veemarkt cervela op pasbrug bij de schtits saté in muizen bij de pier en schep in battel
Ja, goeien bal, mannen, er is een frietkot in heel west-europa dat bangelijk is: Frituur De Goede Herder. man man.. Ongelooflijk
Als dieje toevallig toe zou zijn, pakt dan maar 'de met' in Katlijne waver centrum;) Extreem veel man, extreem.
Frituur Paula :-) maar ze bakken geen frieten
Dan moeten ze maar leren muziek maken...
ieder zijn goesting Gust, maar ik vind ze wel goed entertainen
't was maar een graptje Lieven...
Ik ga toch ook voor frituur Korenmarkt.
Die van Veemarkt vind ik serieus overroepen. Sinds die aan het Egmondplein staan heb ik ze 2 keer geprobeerd en ik ben 2 keer malcontent geweest. Als het druk is, dan is de bediening wel snel, maar de friet niet genoeg gebakken. Resultaat, een hoop vettige blubber in een puntzak.
Op de Korenmarkt duurt het dan misschien wat langer, maar de frietjes zijn wel perfect, de bediening heel vriendelijk en het frituur zelf is onvoorstelbaar proper.
Hoe kan je nu ziek zijn van frietjes van frituur Put.Elke dag worden de vetten veranderd en de fritten worden vers gesneden en voorgebakken.(Dit word niet overal gedaan) Dus mijn mening is: Je was misschien al ziek.
Tom's Place is het beste van allemaal
Noem het nostalgie, maar de Viemèt on de commiezenhoazen is ook mijn favoriet.
Korenmarkt is ook heel lekker.
Nummer drie, maar degene waar ik het meest ga omdat ik er vlakbij woon is de aan 't Plein op de Oude Liersebaan.

Er zijn hier al een paar mensen ziek geweest van de friet van bij Put, en ook ik heb er al serieus last van mijn darmkes gehad. Nu moet ik wel toegeven dat het dus echt lang geleden is dat ik er geweest ben, juist om die reden, dus misschien dat het ondertussen ook wel beter is.
tom's place in hofstade is gewoonweg fantastisch! reuze gezellig , super vriendelijke bediening ,mooi interieur, heerlijke frieten (en broodjes en slaatjes en ...) kortom , een frituur om U tegen te zeggen! Maar laten we den BIK ook niet vergeten want deze frituur maakt nog altijd heerlijke frietjes! Hofstade mag dus zeker niet klagen want het heeft 2 topfrituren in zijn gemeente! Ik zou zeggen aan hen die ze nog niet geprobeerd hebben , kom gerust eens langs !
@hofstadenaar: Ik moet je teleurstellen. tom's place is niet fantastisch. Mijn ouders zijn er geweest en hadden er broodjes besteld. Het broodje was blijkbaar niet goed gebakken, zelfs plat en doorweekt van het beleg. De tafels waren blijkbaar niet proper en de bediening kon vriendelijker volgens hen.
Je ziet niet iedereen is er zo tevreden over.
en als ik van Tom's place thuiskom met de frieten, kunt ge er ene mee doodkloppen
trouwens frituur Paula bestaat wel degelijk en is op den Tervuursesteenweg in Mechelen. Valt ook wel goed te vreten
Dat klopt, Markske, al prefereer ik dan toch nog eerder Amalga :-)
Blijkbaar gaan jullie niet overal testen. Al is geweest in de vernieuwde "Mariake" aan den Antwerpsesteenweg? Veel goei frieten, groot aanbod, snelle en vriendelijke bediening. Wij wonen aan de veemarkt maar gaan ze toch daar halen. Enige vet da nie op uw maag ligt.
Bedankt voor de tip, Merel !
Amaai, tom's place das toch dik overroepen zenne. Vind de frieten zeker niet geweldig en is volgens mij toch niet zo proper als op het eerste zicht lijkt, en wie doet er nu warme saus in nen tipzak, gebruikt toch een plastic bakske he!!!
Groetjes
els
Iemand het nieuwe frietkot "fritz" in de hoogstraat al geprobeerd? open van dinsdag, gloednieuw dus.
Ja, staat vandaag een leuk artikel van in Gazet van Antwerpen. Als echte Belg ben ik er vanmiddag onmiddellijk naartoe getrokken.

Vriendelijke gasten, dik in orde!
Beste vrienden,

Laat ons de discussie voor eens en altijd afronden. De beste frieten krijg je waar ze ze zelf nog snijden. De frituurbusiness gaat kapot aan al die luie frituristen die hun friet voorgesneden in zakken kopen met wit poeder erop om niet uit te slagen. Waardoor het water uit de patatten trekt, met de gekende kartonnen frieten tot gevolg. Het probleem is dat veel mensen zo veel saus op frieten doen dat ze zelfs niet proeven of ze nu kartonnen of echte zelf gesneden frieten eten.
Waar ze nog zelf hun frieten snijden (de lijst is niet limitatief, hopelijk wel determinerend voor uw frietgedrag):

Frituur Veemarkt
Frituur Put
Frituur hoek Nekkerspoel-Frans Halsvest
Frituur begin Nekkerspoelstraat (in dat huis op uw rechterkant als ge van Nekkerspoel komt en richting Putte rijdt).

Fakers:

Frituur Korenmarkt
Frituur Yvonne
Frituur An & Stefan
Frituur 't Smullerke (Heffen)
Frituur naast Sauna Imelda (Heffen)
etc
etc
...

Sorry hoor, maar ik ben ne kenner en de waarheid mocht eens gezegd worden! Die nestbevuilers zijn verantwoordelijk voor de teloorgang van onze frietcultuur.
ge moet echt is in kapelle op den bos gaan veel frit en nog bangelijk goe ook frituur de brug
Ben al enkele keren bij FRITZ frieten gaan ophalen. Zijn zeer lekker. Prachtige zaak. Prima bediening. Toffe gasten.
Heb ik nu niet gezien dat er een nieuwe frituur is? Tgo bakkerij Mens in de Hoogstraat? Wie gaat voorproeven?
Zelf heb ik nog geen enkele frituur gevonden in Mechelen met lekkere fritten. Maar, toegegeven, ik koop niet vaak fritten, vind mijn zelfgemaakte frietjes nog altijd de lekkerste!
Voor mij gaat er niets boven een lekkere ZAK frietjes met een HOUTEN vorkje van bij Frituur Bingles aande Korte Bruul.
Ne vettige frut mè een goei klatsch mayonaisse, gelak welle zegge :-)
Frituur op ontvoeringsplein (nekkerspoel) bij de werner is ni de properste ma wel de lekkerste.
(geweldige bouletten)
Frituur Put is ook goe net als veemarkt.
Frutties bakt geen echte frit.
Onder den toren is ook heel goe.
De jakke in Wespelaar is top net als frituur aan de kerk in Putte en frituur in Peulis. In Waver ook fakers.In Katelijne op de markt wel veeeeel ma ook fakers; ni lekker.
Is net zoals op de putsestwg volledig nieuwbouw frituur investeren en dan geen echte fritten!!! Frituur Marina in de elzestraat is er failliet van gegaan.
Want vroeg of laat begint dejen brol tegen te steken.
Vroeger op de botermarkt en aan het klakkenhuis mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Pattatte schillen verdomme!!!
Hans jongen, Onder Den Toren is sinds enige tijd niet langer een frituur... Vroeger was het een combinatie frituur/restaurant, nu enkel nog restaurant. Spijtig want de frieten waren er inderdaad heel lekker. Ik vind het trouwens wel wat ver gaan om de 'minder culinaire' frituristen meteen 'fakers' te noemen... Ze beweren toch niet dat ze vers gesneden en geschilde frieten verkopen?

En wat is trouwens het verschil tussen een faker en een 'echte'?
graag een reaktie op hans. bij frutties bakt men wel degelijk verse friet en je uitleg "gn echte frit" das pas fake!
ben daarnet bij frutties langsgeweest en hen verteld over hetgeen "hans" hier verteld en bij deze nodigen ze iedereen die eraan twijfelt of ze wel verse fritten gebruiken uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen. als je het lef hebt om hier zoiets te vertellen, heb dan ook het lef om eens te gaan kijken, dan hoef je in het vervolg gn leugens meer te schrijven. of de andere vermelde frituren wel of nt verse fritten verkopen, daar kan ik nt over meespreken, want ik ga daar nt.
wel tis ni in mechelen maar ge frituur de vijfhoek in skw op de mechelsesteenweg is echt nen aanrader!
Beste frituur is dat van die mannen vroeger op de Veemarkt. Nu Graaf Van Egmond-plein. Eerlijk gebakken en die eigenaars zijn echt ongeloofelijk vriendelijk. Altijd. Dat frituur staat synoniem voor 'den Belgische Friet' !!!!
Ik woon nu al mijn hele leven in Mechelen maar een Graaf Van Egmondplein ken ik toch niet zene. Waar ligt dat?
Volgens mij bedoel jij het Kardinaal Mercierplein.
Tja ... er bestaat een Graaf van EgmondSTRAAT en een Kardinaal MercierPLEIN. En op dat laatste staat het beruchte fritkot ...
...of om 'moeilijk' te doen ;-)
Vroeger sprak men van de 'Kommiezenhuizen', en ook de oudere Mechelaars spreken nog zo over het Kardinaal Mercierplein...
What's in a name...
aka, het overbekende VEEMARKT-frietkot!
(dat vind ik, persoonlijk, toch nog steeds terug moet keren naar de Veemarkt!)
...maar het zal er niet weerkeren Hanna... (jammer voor jou)
Binnenkort zal dit verhuizen naar een pand op de Speeckvest, las ik ergens...
Ik heb ne keer me die manne geklapt net na hun verhuis van de Veemarkt naar de Kommiezenhuizen. En hun zaakje draaide op hun nieuwe lokatie beter dan op de Veemarkt.
Het gaat nie lukken Hanna, om die frituur terug te krijgen ;-)
:o(
Een heel stuk 'KHM studentenleven' gaat er aan verloren, maar
tja, 'k probeer het positief te bekijken: het is goed voor de lijn he :o)
:-)
Wat vinden jullie van Koning Fritter in Walem?
1) Frituur KORENMARKT is de top!
2) Frituur op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver tegenover Duvel café
3) Frituur Veemarkt
Er bestaat, bij mijn weten, in Mechelen geen H.Conscienceplein, en ook geen Graaf Van Egmontplein. Maar de straten met die naam liggen inderdaad wel in de buurt van frituur Veemarkt. Frituur Veemarkt staat op het Kardinaal Mercierplein.
Het bordje met die pleinnaam is wel verbleekt en totaal onleesbaar.
Lekkere frieten, maar heel lange wachttijden (zelfs als er maar enkele mensen voor je staan).
Waarom trouwens de naam "Veemarkt" behouden, als je niet van plan bent om van de Veemarkt ooit terug je standplaats te maken ?
@Els: ja, ook ik ken niet de pleinen, wel de straten ;-)

De lange wachttijden, is ook wel waar, maar als ik dààr frieten ga halen,kan me dat precies weinig deren en wacht ik 'graag' (nu ja...)

Wat die benaming betreft: ja, met die naam zijn ze natuurlijk nog altijd heel bekend he...
Heb ik niet ergens gelezen dat er vroeger wel een Graaf van Egmontplein was, of vergis me nu alweer ?
de beste frituur van mechelen vind ik toch wel Yvonne, het is een heel toffe dame, die echt klantvriendelijk is en het eten is er bangelijk
Fituur Tamara Hombeek is megalekker :)
Mijn nummer 1 blijft de frituur van Guy en Ingrid op de Korenmarkt - al 30 jaar staan ze er frietjes te bakken...
Das normaal he chrisje,Ingrid is de dochter van men schoonbroer.Blijft in de familie he !
@ echte mecheleir: Toffe mensen Guy en Ingrid van frituur de Korenmarkt en goeie friet. Altijd een vriendelijke groet als ik met toeristen langskom, ik sta nl. nog al eens aan de plattegrond vlak aan het frietkraam, dan kan ik goed aantonen waar Mechelen onstaat is, op die Korenmarkt namelijk...
A ja he Rudi ,een driehoekkig plein da zei genoeg.(Romeins)
Het voordeel van een Frituur vlakbij (In mijn geval Frituur Korenmarkt) is dat ge niet moet koken !

http://mapt.stadmechelen.be...
FRITUUR WANNES EN KATLEEN IN LEEST

aka DE WANNIE
't is goed "Jost Thijsen", maar ge moet nier ROEPEN ! ;-)
Eén van de beste frutkoten was dat van "de Frette" op de Ganzendries.
Een echt oud kot (in feite een grote stootkar) met 2 karrewielen en de stootkarbomen om het te verplaatsen. Maar zowel Frette als zijn frutkot zijn al decennia lang geschiedenis....
"Polleen" op de Schoenmarkt was ook erg gekend maar die haar fritten waren veel vettiger.
voor mij is het en blijft het bij de 2 knappe mannen in de hoogstraat recht over bakkerij mens, proper lekkere frut en een vriendelijke bediening, wat wil een mens meer? de andere hebben zeker ook gelijk! goeste is koep!
heeft er iemand hier het webadres van fritz? zend hzt maar door op mijn adres, ik moet dringend een pakje bestellen, mijn adres is vannieuwenhuyzens@gmail.com eens zien hoeveel reacties ik hier op krijg?
@ Seppe : De Fritz ligt in de Hoogstraat, tegenover Bakkerij Mens...
lucienne
frituur nekkerspoel op het ontvoeringsplein vind ik de beste fritten van mechelen steeds krokant en
goed gebakken !!!!!!
het beste frituur in Mechelen is absoluut
1)Fritz in de hoogstraat
De fritten zijn goed, veel keuze, betaalbaar,ook andere dingen als fritten en gezellig om te zitten.

2)Frutties, zandpoortvest
Natuurlijk lekkere fritten, als je een hard gebakken boulet vraagt krijg je dat ook , vriendelijke mensen, wel duur

3)'t pleintje: nekkerspoelstation
is gewoon het dichtsbij:-)
ik heb enkele reacties eens gelezen ik werk dagelijks in mechelen en ga regelmatig op frituurbezoek al is het zeker niet voor steeds frit te eten ik ben in verschilende zaken al binnen geweest die hier zijn vernoemd op somige punten deel ik mijn gedacht over bepaalde frituren er zijn er zelfs waar ik zeker geen stap meer binne zet omtrend de properheid ,kwalitiet en bediening in mijn familie hebben ze ook frituur waar ik zelf ook regelmatig in mee help als het daar er zo moest aan toe gaan kwa snelheid als in somige mechelse frituren ocharme dan netheid en vriendelijkheid en goede bediening en goede fritten zo run je een goede frituur iedereen heeft zo zijn keus waar hij of zij de beste frit vind en als ik dan nu moet verklappen wat ik het het beste vind wel dat is frituur fritz in de hoogstraat in mechelen snel lekker vlotte beiening en netjes ook de uitgebreide snacks en vesre bereidingen zijn verzorgd alsook de koude schotels met mooi garnituur van fruit erbij maakt het verschil en natuurlijk de uitbaters zelf dat zijn 2 schatten doe zo voort.
voor frituur veemarkt leer eens vooruit werken als het druk is zorg dat je al wat hebt voorgebakken als je open doed en dat de mensen niet hoeven te wachten op de voorbak die dan direct wordt afgebakken de kruimels die je uit je vet haalt kap die niet op je vuur maar zet desnoods een doosje op je vuur en kap het daar in ik vind het walgelijk zoals jullie vuren erbij liggen met wat keukenrol regelamtig eens over je vuur gaan doed wonderen ook als het druk is moet het net blijven en dat is alles behalve het geval bij jullie, op de filters achteraan het vuur dat mag ook eens proper gemaakt worden de bediening is ook niet van de snelste maar ja als je enkel nog fritten bakt voor je plezier want in het geld zwemmen ze toch al
...en nu: ademhalen boy-disney.
punt.
Mag ik jullie er even op wijzen dat Tom's Place in Hofstade ligt en dus helemaal niets te maken heeft met het beste frituur in Mechelen! Wij wonen in het centrum van Mechelen en rijden speciaal naar Hofstade!!! Wij zijn al 2 jaar vaste klant en hopen dat Tom het nog heel lang volhoudt. Als je ziet wat een massa volk daar altijd staat aan te schuiven bewijst volgens ons dat heel veel mensen gewoon bij Tom willen zijn. Door de toffe sfeer de gezellige chaos en al zijn enthousiaste medewerkers is wachten daar nooit verveldend! Je merkt dat daar een echt team klaarstaat voor jou. Bij het zien van de gigantische hoeveelheid snacks in zijn koeltoog, twijfel je nooit aan de versheid van zijn producten. En de berg frietjes die je voor €2.10 krijgt is waanzinnig veel... Misschien zijn wij niet zijn "beste" klanten maar ik denk dat Tom de meeste van zijn klanten echt wel kent. Elke klant is even belangrijk, hoe groot of klein je bestelling ook is! Een nummer zul je je daar nooit voelen. Niemand is perfect en ik vermoed dat de paar negatieve reacties gewoon een gevolg zijn van jaloezie en afgunst. Maar iedereen zijn mening natuurlijk... En als het op een ander zoveel beter is moeten jullie gewoon daar frietjes of broodjes gaan halen!!!
Number 1 KORENMARKT
Het nieuwe frituur op den tervuursesteenweg is ook wel heel goed! Frituur Petate'keuh, ben er al enkele keren geweest en tis echt goeie friet. En zeer vriendelijke uitbaters.
Houden zo...
ja frituur petate-keuh echt heel goe
en hel vriendelijk
het vroegere de plein in hombeek is nu echt bangelijk geworden

Niemand vernoemt frituur 't Bergske...? Alles is er super behalve de stoofvlessaus

@Frituurkenner: tja, de tijd dat Jean Verbruggen (de beenhouwer van op de Leuvense steenweg) zowat alle mechelse frituren van zijn heerlijk stoofvlees voorzag is al een tijdje voorbij! 

Zout op de frietjes.

Enkele dagen geleden bracht mijn nicht frietjes mee van een frietkot. 1 groot zonder zout en 1 klein met zout. Na het afrekenen zei de uitbaatster "Oh, ik heb vergeten zout op het klein pakje te doen, ik zal u het verschil weergeven : 0,50 € "!!!

Ik wist niet dat men voor zout moet betalen. Is dit wel normaal?

 Niet normaal, die man zal niet lang commerce doen :-)

@ Jos,

nee, dit is niet normaal! De prijs van frieten met of zonder zout moet hetzelfde zijn, en bij een aantal friet-zaken krijg je zelfs je sausje er gratis bij. 0,50 cent aanrekenen voor dat zout is echt abnormaal. Niet meer naar toegaan en zoek u een ander frietkot!

Ik heb het één keer meegemaakt in de jaren zeventig dat het frietkot aan de plaisancebrug mij 1 frank bijrekende voor het inpakpapier. Dus .... nooit meer naartoe geweest.

Mijn absolute voorkeur gaat uit naar frituur de Goeden Herder ( Francine). 

Ik heb niet snel heimwee, maar als ik in het buitenland ben kan het gemis van deze frieten op mijn gemoed beginnen werken!

Voor de liefhebber van dunne goudgele frietjes in de traditionele puntzak! Ook de mayonaise is niet te versmaden, een aanrader!

Ik ben aan het treuren :-(  

Willy en Denise (Plaisancebrug) zijn d'r mee gestopt. Vlak bij ons deur en altijd supervriendelijk en zeer lekker! Ik mis ze nu al :-(( 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tja, zo jong zijn ze ook niet meer he, zullen we naar yvonne moeten gaan ...

 Zo is het leven.Er gaan er weg en er komen andere in de plaats.

Weten de stadsmensen dat er aan de kommiesehuizen opnieuw fritten worden gebakken.Die mensen zijn in Hombeek moeten gaan lopen wegens de werken en proberen nu een nieuwe start te nemen in de stad.Het is wel ne racinger maar hij bakt heel goeie fritten.Hombeek wenst hem daarbij veel succes.

 Momenteel worden -dankzij het feit dat hombeek opengebroken ligt- de beste frieten van Mechelen gebakken op het einde van de Graaf van Egmontstraat vlak aan dat plein daar.

En wel door frituur Kouter.

Goeie schepsaus trouwens!

 Danke voor de ondersteuning van die mensen Sint.Die verhuis heeft hen waanzinnig veel geld gekost en ik hoop dat ze het daar " schaffen ".Ook kakkers zijn mensen.

 De ligging van dit uitstekende frituur is natuurlijk uitermate nefast voor mijn lichaamsgewicht.
Recht op mijn dagelijks traject station-thuis!

Sint: ze hebben waarschijnlijk toch één sluitingsdag.....allez dat hoop ik voor uw lijn!

 Als ik er daarnet passeerde was het in ieder geval dicht.

Dju

Sint: nikske dju, 't is goed voor uw lijn (of was er al geen lijn meer?)

misschien eerst het juist leren typen !

 

misschien eerst jezelf bekendmaken, vooraleer hier anoniem te komen kritiek leveren ;-)

 Sint, en sinds vrijdag l.l. zijn ze terug thuis in Hombeek en volk dat erop afgekomen is ! Niet moeilijk, gratis frut voor iedereen.Gij zult voor uw pakske terug wat verder moeten lopen.Geen probleem, als er teveel volk staat komt ge eens in de bruine kroeg binnen.Pret gegarandeerd.

@ Marc1 Niks verlof !!! Hoe komt ge erbij ?

Wij zijn van Hofstade en gaan sinds een dik half jaar tot in Mechelen "Bij Nancy" op de Antwerpsesteenweg (vroeger Mariake).  Dat is sinds lang geleden bij ons de beste friet.  Goede en snelle bediening.  Daar kan een lange rij aanschuiven maar daar moet je geen uur wachten voor heerlijke frietjes.  Deze mensen hebben echt werk gemaakt van hun frituur.  Veel plaats om te eten en je kan er ook verscheidene snacks en broodjes krijgen.  Allen daar heen.

Wij zijn van Hofstade en gaan speciaal tot in Mechelen "Bij Nancy" op de Antwerpsesteenweg.  Dat is sinds lang geleden bij ons de beste friet.  Goede en snelle bediening.  Daar kan een lange rij aanschuiven maar daar moet je geen uur wachten voor heerlijke frietjes.  Je krijgt veel voor uw geld.  Deze mensen hebben eindelijk werk gemaakt van deze frituur.  Veel plaats om ze daar op te eten en je kan ook broodjes en verscheidene snacks krijgen.  Met zijn allen daar heen

 

"Bij Nancy" Antwerpsesteenweg is de nummer 1

Ik hoop dat je ze dan daar wel eet,

tegen dat je in Hofstade bent zouden ze wel eens koud kunnen zijn ;-)

Ja ja, of bij de mama!

1 stefan :het s dn beste frutbaker vn heel da stad gewoon dn beste PROBEREN battelsesteenweg naast den eik

 Schmitie, kunde goa deze avend es e pakske brenge, en e paar boulettekes as 't kan.

@schmitie: nieuw keyboard kopen, de helft van je toetsen werkt niet!

In Mechelen waren vroeger heel veel goede frituren, maar deze zijn heelaas bijna allemaal verdwenen. Er was de goede café/frituur (in een chalet) bij Rik Put aan de Plaisancebrug, een goed fritkot op de Ganzendries, een heel goede frituur bij Maurice op de Korenmarkt, hij verkocht ook karekollen, een goede frituur op de Schoenmarkt waarvan de eigenaars op de Hombeeksesteenweg woonden, er was ook een heel goede frituur op de Botermarkt over de cinema Eldorado en naast een karekollenkraam, verder was er ook een heel goede frituur over cinema Flora in de Keizerstraat. Dit was toen één van de betere frituren in Mechelen, ze zijn nadien verhuist naar de overkant op de Veemarkt waar ze nog verscheidene jaren een goede frituur hadden. Enkele jaren geleden zijn ze nogmaals verhuisd, maar dan in een rijwoning, kortbij de Hanswijkstraat. De kwaliteit van fritten en van bijhorigheden zijn niet meer van het niveau van vroeger, spijtig. De beste fritten zijn momenteel in Mechelen te vinden bij Frituur Put, het is er wel niet meer zo proper en verzorgd dan vroeger.

Niemand die hier Vrouwvliet  vernoemt in de Nekkerspoelstraat...

als het mechelen moet zijn:

1: frituur Veemarkt (ondertussen al aan hun 3de locatie aan de komizenhuizen gelegen)

2: korenmarkt (goeie frut maar enorm trage bediening)

3: aan het station naaste de friends (enorm vriendelijke bediening, goeie frut en ook lekere broodjes)

 

Maar, als het ook buiten Mechelen mag zijn dan is het frituur in Duffel op de standplaats de uitschieter van formaat.  Zo ne goeie frut hebt ge nog nooit gegeten.  Minder (zelfs helemaal niet) bekend, maar eens ge daar geweest zijt, wilt ge nooit nog iets anders!

En iemand Frituur Rombout rechtover den TSM al geprobeerd ?  Heeft dikke frietjes en krokant gebakken.  Niet vettig dus.

Nee, nog niet geprobeerd, zetten we op het lijstje... Vanuit Battel rijden we gemakkelijk langs het containerpark naar Walem; de Koning Fritter heeft ons nog nooit teleurgesteld (mijn partner woonde vroeger in Walem...). An & Stefan aan den EIk: lekkere frietjes, maar kleine porties: voor de fijnproevers, niet voor wie uitgehongerd is. Een tijdje geleden voor het erst bij Fritz geprobeerd: viel echt mee. De nabijheid van de parkeerplaats is natuurlijk een troef voor frituur Put - dat de skijuf van mijn zoons daar soms meehelpt is natuurlijk een extra aantrekkingspunt...

@Wieland Volkaert: Hoezo 'kleine porties' aan Den Eik? Dat koppel is al veel jaren mijn eerste keus onder andere omdat Stefan altijd porties naar mijn uitgesproken gulzige maat schept: behoorlijk ruim vlootje naar bestelde grootte met telkens even veel frieten ernaast tuimelend op het inpakpapier als de berg in het vlootje. Bovendien wegens de ultrasnelle perfect georganiseerde bediening door het duo, zelfs wanneer al eens een rijtje wachtenden tot buiten het nette kraam staat, en steeds uitstekende frieten alsook alles met zeer constant blijvende kwaliteit en service. Misschien zou hij wel iets minder moeten scheppen als men niet laat inpakken, maar dat werd me toch nooit gevraagd vooraleer de portie gebakken is. Ook de al net zo vaste vraag of er zout op mag, vind ik een pluspunt.

Mijn tweede keuze was de ongelukkige Put die door onze Oppervlakkige Waterfans van 't Stadhuis weggedrukt wordt. Door de verschillen (inzake de mate waarin hoeveelheden soms aangepast schijnen te worden aan de drukte) naargelang de wisselende beman/vrouwing is ook mijn enthousiasme een ietsje minder regelmatig, maar het was er zeker in geen enkel opzicht ooit een tegenvaller. De bereikbaarheid en parkeergelegenheid die mee moet verdwijnen, waren ook heel praktisch.