Celtic Pub

met categorie:  
Één van de nieuwe horecazaken in Mechelen is de celtic pub.
Ik moet zeggen dat het mij wel aanspreekt:
- een pub in Mechelen (want dat hadden we, voor zover ik weet, nog niet)
- een zaak op de grote markt die van vrijdag tot zaterdag doorlopend open is, dus ook in de vroege uurtjes, wanneer dat de andere café’s in Mechelen reeds gesloten zijn.
- elke vrijdag om 21.30 een live-optreden.
Ik ben op een avondje met een vriendengroep deze pub gaan ontdekken. Wat me meteen opviel als we de ondergrondse parking van de grote markt verlieten, was het groteske Keltische symbool dat aan de muur hing. Naar mijn mening toch 'iets' te opvallend…
Nu ja, langs de andere kant kan je er niet voorbij lopen.
Binnen was de sfeer gemoedelijk, dat kan ook niet anders als je de keuze hebt uit een groot gamma bieren en whisky’s (ongeveer 45!).
De muziek was op het moment dat ik er zat niet meteen Keltisch of Iers te noemen, maar dat maken de uitbaters dan weer goed met de verschillende live-concerten.
Het interieur zag er mooi en verzorgd uit, en de menukaart vraagt ook om eens uitgeprobeerd te worden.
Mijn besluit: een leuke zaak om een avondje in te spenderen, misschien niet echt een ‘typische pub’, omdat ze door de commerciële aanpak de intimiteit van zo’n pub wegneemt.
Maar toch zeker een meerwaarde voor de Grote Markt, die er na 22.00 uur meestal leeg en verlaten bijligt omdat de horecazaken er zo vroeg sluiten.
Dus als je ’s nacht om vier uur nog iets wil gaan drinken,
of je bent een whisky-fijnproever: The Celtic Pub!


Toen ik er op verkenning was draaide er INXS.
Celtic, m'n ballen !

Ambiorix
Ik ben er ook al geweest,
Dana Winner.
CELTIC zei u?

Heb je de Whisky kaart al eens bekeken? Daar staan welgeteld TWEE "keltische" whisky's op!

Eén schotse en één Ierse... al de rest is van Amerikaans (yuck) en Australische makelij of van elders...

De zelfde eigenaar heeft ook THE PUB op de Tervuursesteenweg in Hofstade (ongeveer over de kerk). Véél gezelliger...

EN...

Met uigebreide IERSE en Schotse Whiskeykaart!!
Meneer Marc van Opsinjoor,

Leer eerst whisky kennen en ook Guinnes drinken voor je onnozelheid schrijft, je weet niet wat je zegt.
en nog iets hé, onnozelaar van Opsinjoor, wij hebben met die Pub in Hofstade totaal NIKS te maken.
how how how....is er iemand lichtgeraakt?

Als er ieamnd is die lichtgeraakt mag zijn over deze een bezoek aan deze zaak mag ik het wel zijn...

1. Eerste keuze op de kaart uitverkocht
2. Irish Stew bestellen
3. Stoofvlees krijgen
4. Kok geeft fout niet toe
(de serveuse wist niet wat STEW was?)
5. Voor Stew MOETEN betalen
6. Afgeblaft worden door de kok

à la bonheur, klet mariette...
wie in het potje roert....
aan u!
Ik heb niks gezegd van Hofstade.
@ Marc VC

... er is veel verwarring tss MAREC en Marc VC, misschien je nick eens veranderen!
Ik wacht nog altijd op de reactie van het Celtic team ivm met de foute bediening waarover ik het vorige week had. Of is zwijgen toegeven. Ik kan er misschien nog bijvertellen dat dit over drie personen ging. Het prijsverschil tussen stoofvlees en de "stew" is ¤ 3.
Dus reken zelf maar.
Bij mijn weten en ook bij de vele vrienden die ik verhaal vertelde is stew nog altijd een soort van hutsepot met lamsvlees, groentjes, patatjes enz. en geen zes stukskes stoofvlees opgediend met frietjes.
't is maar da get weet.
Een tweede keer zien jullie ons niet meer, en zijn nog zaken waar ze guiness schenken en de service beter is.
Celtic Team: een beetje beleefdheid zou je sieren... als je al meteen begint mensen voor onozelaar te verslijten omdat ze hun eerlijke mening durven uiten.. Tja...

Ik geniet al jaren bij tijd en stond van een goede Guiness en een goede Ierse of Schotse Whiskey. Hoef dat heus niet meer te leren. Al kan een mens natuurlijk altijd bijleren. Het zal niet bij jullie zijn vrees ik, mogelijke klanten met onozelaar aanspreken is niet echt zo bevorderlijk dacht ik zo.

The Pub is niet van jullie? Ook goed. Ik dacht al WAT EEN VERSCHIL. Nu, in The Pub zullen ze me wél nog zien, daar hebben ze wel ruime keuze uit Ierse en Schotse whiskeys, zijn ze vriendelijk...

En Guiness kan ik ook, behalve in The Pub, nog gaan drinken in De Hanekeef en De Stillen Genieter. No big deal.

Veel succes nog met je zaak, maar denk er misschien aan dat je door te schelden geen klanten zal bijwinnen..
Deze ben je alvast kwijt.
Als anglofiel en zelf ook in Engeland gestudeeerd (Erasmus) gewoon en gewerkt te hebben, was ik zeer verheugd toen ik hoorde dat ook Mechelen een Ierse Pub zou krijgen...
Helaas wegens tijdsgebrek ben ik er nog niet geraakt (ook al woon ik vlak aan de Grote Markt). Al wel op de website gekeken, hoopte echter wat meer Britse gerechten te zien, maar goed....
Ik kan me nu nog niet uitspreken over de bediening ... wordt vervolgd... (wanneer ik eens tijd hebt)
Aan Hanne,

Ze hebben een drietal ierse gerechten,
ribbekes, kip met guiness en stew (waarvan u hierboven reeds een beschrijving kreeg) Die keer toen wij de zaak bezochten hadden ze noch de ribbekes noch de kip en brachten ze ons stoofvlees ipv echte stew.
waarvan nota
Bedankt Vadderik!!
(ben jij van de kanten van de Veemarkt? just a wild guess ;o) )
Hoi Hanne,

De "roots" van deze naam ligt bij een mechelse jeugclub uit de jaren 70.
Deze organiseerde o.a. talentenjachten waar heren als Jacques Vermeire en Eric Melaerts aan deelnamen.
Nog vragen?
ah. ik vroeg het me gewoon af omdat ik weet dat de handelaars aan de Veemarkt (waar ik i/d buurt woon) een 'vadderick' comité (of zoiets) hebben ;o)
... en De Vadderick stààt daar ook....

Wie kent er nog café De Vadderick? Was in den tijd als ik op het secundair zat één van de broscafé's bij uitstek.. hm.. zou dit beter allemaal niet vertellen, wie weet lezen mijn leerlingen of leeringen in spé wel mee... ;-)
ik natuurlijk....bij Jeanke (later ook eigenaar van de memorabele 'CASCADE')...heb trouwens nog een demo van de EXESSIVES (later Dildo Warheads) live in de vadderick...
@ Markec: de Vadderick, is dat dat Neptunus-achtige standbeeld dan?
idd Hana....zo heb je ook de nekkertjes -> (moeras?)duiveltjes
Zoals "Ear" als antwoordde, Hanna, inderdaad: het is dàt beeldje!

Ear.. Erh... ik ben stikjaloers! Jij hebt begot nen demo van The Excessives.... !!!!!

Hun optreden toen op De Dijlefeesten was ronduit legendarisch! O ja, en dan had je ook nog de Lonesome Crocodiles... en zeggen dat de meeste van die gasten bij mij op 't school (secundair) zaten...

Ear... eigenlijk zaten we nog meer in "t Stammenee op de vismarkt... waar nu Het Ankertje is ("ietske" properder dan dat toen het geval was haha!)

maar.. We wijken af..
@ marec : kan je al msn'n in conference mode? Misschien een optie!
Ear, het is "marKec" (of gewoon Mark) en erh.. Wel ik heb MSN.. zoek naar markec@mac.com en je zou me moeten vinden ;-)
Het standbeeld op de veemarkt is dat inderdaad van een Neptunusbeeld, in de volksmond vadderik (zou een verbastering zijn van vadsigaard).
Ondertussen hebben we nog steeds geen antwoord van de heren van de Celtic Club, of geven ze deze feiten dan toe?
Ik had het tegen Marc VC en niet tegen Markec, sorry voor de verwarring. Marc VC had het vroeger op zijn eigen website over de Guinness die aangelengd zou zijn met water. Hij moet dat dan maar eens komen bewijzen.
Keltische Whisky bestaat niet. Wij hebben 64 soorten Whisky's in huis waaronder een 8-tal vreemde, alle andere zijn Schotse en Ierse Whisky's. De Whiskykaart in Mechelen en Hofstade is dezelfde aangezien ikzelf die heb gedrukt.
Wat betreft de Ierse Stew kan ik hetvolgende zeggen : dit zou gebeurd moeten zijn in de beginperiode na de opening, de kok van dienst op dat moment is reeds ontslagen en nu neemt de uitbater zelf de touwtjes in handen zodat nu alles perfect verloopt.
Ikzelf ben niet de uitbater maar degene die de website onderhoud en voor het drukwerk zorgt, een beetje PR.
Ha ha!
Een zaak moet zeker van in den beginne zijn klanten de juiste gerechten aan de juiste prijs aanbieden. Je gaat mij toch niet wijsmaken zeker dat men bij de samenstelling van het menu het gerecht niet checkt en de wijze hoe het wordt klaargemaakt.
Weet je wat er is gebeurd? Nadat ze al tweemaal hadden moeten melden dat het bestelde gerecht op was hebben ze gauw het stoofvlees voorgeschoteld met het idee van die weten toch niet wat stew is.
Hallo "Celtic Team". Bedankt voor het antwoord.
Excuses aanvaard, maar tegen wie je het ook hebt: een kleine raad: iemand onozelaar noemen is niet meteen de goede weg om op volwassen manier van gedacht te wisselen, laat staan PR te maken voor je zaak.

Wat de whiskeys betreft: ik ben in de Pub (hostade) al geweest en daar hebben ze daadwerkeijk heel veel whiskeys: ierse & schotse. Ze hebben daar een aparte kaart voor. Bij jullie heb ik enkel die grote kaart gezien met whiskeys, en daar viel mij toen op dat daar vooral heel veel opstonden: dat klopt dus, maar ik wou eigenlijk vooral aangeven dat het mij vreemd overkomt dat een Celtic Bar heel veel "niet ierse/schotse" whiskeys heeft en weining schotse/ierse... Maar misschien hebben jullie ook die extra kaart die ze in Hofstade hebben?
Op de grote Oranje menu-kaart staat op : vraag onze speciale Whiskey kaart, die ligt achter den toog en is dezelfde als in Hofstade, dat heb je misschien over het hoofd gezien.
ok... fair enough. dan moet ik mijn kritiek aangezien de whiskey intrekken. Want als het hetzelfde aanbod is als in The Pub dan is dat natuurlijk prima ! ;-)
zie ook onze website en ga naar "Whiskeykaart" en zie daar soorten Whiskeys. Wij staan altijd open voor kritiek en kunnen er alleen maar uit leren.
http://bwc.telenet.be
Beste mensen vorige week was ik in de Celtic Pub en tot mijn grote verbazing is die uitbater dezelfde dan diegene dat The Pub in Hofstade heeft opgestart door hem ben ik toen voor 4euro in het zak gezet en nu in The celtic ook al!! en vriendelijkheid is ook al ver te zoeken!!die zaak heeft niets te maken met Iers of keltisch maar wel commerciële rommel! ze zouden beter is een tijdje naar daar gaan en kijken hoe het eraan toe gaat!!
Bewijs met kasticket aub,
Ik ben enkele weken geleden eens binnen geweest in de Celtic Pub. Ik doe dat als gids wel eens meer, nieuwe horizons verkennen.
Tot mijn spijt kwam ik in een zaak met een onpersoonlijke bediening, een juffrouwke zonder "ballen" ( waarmee ik niks verkeerd wil bedoelen) aan de toog en een saai interieur. In een donker hoekje hing klaarblijkelijk de baas met wat personeelsleden. Niet het minste teken van contact, geen groet aan de klant of wat dan ook. Pover, ik ben dan ook vlug gaan lopen, een ongezellige zaak.
Als ik nu deze reacties lees dan ben ik niet verbaasd. Als jullie zo verder gaan is jullie geen lang leven beschoren vrees ik. Wakker worden en het verschil maken maken. Een verwittigd man is er twee waard, maar uit jullie reacties kan ik dat niet afleiden, volharden in de boosheid en in eigen betweterij. Succes...
Ben er vorig weekeinde een terrasje gaan doen. Rudi heeft 100% gelijk wat betreft de bediening.Naar mijn gevoel moet een Pub toch ietsje meer hebben qua gezelligheid, de vroegere PUB in de Bruul en de SMASH in vroegere jaren straalden toch iets meer sfeer uit.
ben ik het ook compleet mee eens!
"bewijs met kasticket aub"?? we zijn hier eigenlijk bezig over hoe het zou moeten zijn ik vrees dat de uitbater vlug op zijn tenen getrapt is hoewel er boven stond dat ze kritiek konden verdragen en er iets van konden leren!!
SMASH was inderdaad een gezellig cafeetje maar het interieur was er ook naar je kon zo gezellig aan de toog zitten en de baas betrok iedereen bij het gesprek!!
Weinig Iers of Brits aandoende gelegenheid. De menu is weinig uitgebreid er hadden wat meer Britse/Ierse gerechten op mogen staan.
Toen ik er was, werd (overigens te dure) Guinness dan ook nog foutief getapt (dient in 2 tijden te gebeuren).
Voor een goed getapte Guinness kan je in Mechelen WEL terecht in de Stille Genieter of D'Afspraak.
bewijs met kasticket in een cafe ?????

What a Joke

Moet ge dan op den toog plassen om te bewijzen wat ge gedronken hebt ???
ge moet een café KUNNEN houden hoor het is niet aan iedereen gegeven zo'n job!je moet het graag doen dat al ten eerste en je moet met iedereen overweg kunnen dat is ook een gegeven wat niet iedereen heeft! ik ken de uitbater nog van ergens maar ik zou het niet meer weten!kent iemand die baas nog van ergens???greetz.........
ik kwam hier toevallig langs en zie dat ik niet de enige ben blijkbaar met het gedacht van DE CELTIC PUB!!ik wist niet dat je guinness in 1 keer kon tappen maar daar heb ik het dus gezien hé!!
Mogen we dus besluiten dat de Celtic Pub fake is? Dat was mijn idee toen ik daar binnen kwam.
Waarom dé? "Ze" tappen toch altijd het klavertje vier op hun guiness, en ik zie op "onze" Gouden Carolus toch nooit een ankertje! ;-)
voor mij moet da klavertje vier er niet op zijn als ze hem maar goed tappen! ik dacht als je met zo'n zaak begon dat je dat wel moest weten, laat staan dat Corsendonck zo een uitbater zijn goesting zou laten gaan!!
Ben er gisterenavond ook eens langs geweest, de Guiness was ok. De bediening was echter benedenmaats. De Guiness is op mijn tafel gegooid ! Ze kunnen nog heel wat bijleren, het interieur is ook niet echt wat ik van een Ierse pub zou verwachten.
geen reactie meer van de Celtic team
ja, wat wil je als je dit alles over je heen krijgt.
wij hebben het voor het ogenblik véél te druk, onze mosselen vliegen hier de deur uit en blijkbaar iedereen is tevreden.
Onze eerste negatieve opmerkingen moeten nog komen, behalve van jullie.
En als je als nieuwe zaak per week 10 vaten Guinness verkoopt, dan denk je wel even na....of ben ik verkeerd???
Tevreden klanten komen steeds terug en dat blijk uit onze omzet.
na al deze reakties te lezen , ben ik ook maar eens geweest als nieuwkomer in Mechelen,
het interieur vind ik wel ok , vooral s avonds hangt er toch een sfeertje,
qua bediening was het wel minder, misschien een tip, vriendelijke bediening met een glimlach doen de mensen terugkomen en een fooi geven
Na al die reacties hebben ze daar nog altijd niet geleerd om ne glimlach op hun gezicht te toveren of hebben ze het daar ook te druk voor.We hebben ondertussen een andere afspanning gevonden waar men lekker eten serveert met de glimlach en waar de guinnes 1 euro goedkoper is (blijft nog altijd 40 oude belgische frankskes).
Het is natuurlijk gemakkelijk met de kermis op de grote markt om veel te verkopen. Ik kan het Celtic Team enkel waarschuwen, wanneer iedereen is komen kijken, zal je moeten verder leven met vaste klanten.
De bediening is niet van die kwaliteit om veel vaste klanten te genereren.

Op het groffe en arrogante af de pinten op tafel gooien is geen bediening !

Een slimme pub-houder zou rekening houden met de commentaren die hier gegeven worden. Hij zou zorgen voor terstond een vriendelijke en beleefde bediening ipv het probleem te minimaliseren, weg te lachen en te stellen dat de mensen hier ongelijk hebben. Op deze wijze ben je constant mogelijk vaste klanten weg te jagen. Je mag er zeker van zijn dat voor je pub de mond op mond reclame de beste is, enkel denk ik dat dit hier de slechtste reclame zou worden.
dit is een beetje de ziekte van sommige horeca-uitbaters. De gebraden kippen vliegen niet in je mond, je moet er hard voor werken, geen makkelijke job. En niet op je lauweren rusten.
En al eens willen luisteren naar kritiek - in plaats van te fulmineren. Als ik zoveel negatieve reacties zou lezen, zou er bij mij toch een lichtje gaan branden.
Ondertussen ben ik al eens een paar keer voorbijgelopen en echt veel violk zie ik daar niet - misschien 's avonds wel, dat heb ik nog niet bekeken.

Enfin, wat baten kaars en bril als de uil niet lezen wil!
Terechte opmerking JC.
Ik ben in de zaak waar het hier om draait nog niet binnengestapt maar na al de commentaren die reeds werden geleverd, voel ik mij niet (meer) aangesproken. Ze zeggen wel eens 'good news travels fast' maar het tegendeel bleek enigzins uit een recent onderzoek. Uitgesproken positieve feedback doet maar in beperkte mate de ronde (wordt doorverteld aan een handjevol mensen) terwijl negatieve kritieken maar liefst aan gemiddeld 8 personen worden doorverteld. Met andere woorden: lovende commentaren zijn geen condition sine qua non maar gewoonweg een meevaller, anderzijds eis vooral géén uitgesproken kwalijke aandacht op!
Naar aanleiding van deze discussie ben ik vrijdagavond ook eens gaan kijken. Er was een live optreden bezig, en alle tafeltjes waren dan ook bezet. De plaats van de performers is echter ongelukkig gekozen, zodat slechts enkelingen het groepje konden bezig zien. Dan maar buiten op het terras gaan zitten. Spijtig genoeg vloekte de combinatie van de elektronische kermismuzieksampeltjes afkomstig van de kermisattracties met de flarden van de muziek uit de pub.
Buiten dat de Guinness in een Kilkenny glas zat, en dat ik direct moest afrekenen, was alles in orde.
Misschien ben ik op een verkeerd tijdstip langsgeweest, maar enig vergelijk met de Stapleton's in Leuven, De Celtic Ireland in Oostende, of de Celtic Ireland in Antwerpen gaat gewoon niet op.
Ik ben echter nog nooit in Ierland geweest, dus vergelijken met de 'echte' Irish pub kan ik niet.
Ik betaal graag iets meer voor een Guinness te drinken in een Iers aandoend aangeklede pub, maar hier was de 'Irish Pub Experience' er voor mij allesinds niet.
Mijn conlusie: nice try, but not (yet) good enough.
Een café runnen moet in je bloed zitten!
Kzou zeggen:
Schoenmaker blijf bij u leest! of in de uitbater zijn geval:
beenhouwer blijf bij u vlees!
Inderdaad de Ierse sfeer ontbreekt. Als ik dit vergelijk met typische Ierse pubs die je bv. in Antwerpen kan vinden. Mijn favoriet in Antwerpen is zeker de Dublinner aan de Grote Markt. Goede sfeer en meestal zelfs Ieren die je bedienen.

Niet zoals hier in Mechelen waar je een pint Guiness vraagt en er dan gevraagd wordt of je 'ne groete of ne klane' wilt hebben. Ik ben maar niet van wal gestoken over wat een 'pint' dan wel zou zijn. Je weet wel parels en zwijnen.
okee, ben er eindelijk geraakt....

heb zelf jaren in Engeland gewoond, en dus heel wat pub-bezoekjes gehad.... ga nu geregeld naar de pub aan de beurs in Brussel... vergeleken met de andere Ierse pubs (antwerpen, aalst, brussel, gent...) is het niet echt 'Iers', maar van de bediening kan ik echt niet klagen!!! Dus ondanks de minder 'keltische' aanwezigheid, toch een gezellige plaats om te vertoeven ...

*steps off soapbox*
ik ga er nog 1 keertje eten met het werk volgende week en dan zullen we zien of het al verbeterd is! ik hoop het voor de zaak want wat ik denk oppervlakkig gaat een ander waarschijnlijk ook denken dus!!
Op hoop van zegen!!
hé hallo
er is hier maar een zaak die intresant is zeker ma moet toegeven ik ben er langs geweest en ben er heeellll lang blijven plakken en kan bijna nie geloven wa ik hier te lezen krijg
hallo
ik ben er geweest en heb er zeeeeerrrr lekker van de mosselen kunnen smullen en wil je wa weten voor een prijs die nergens te vinden is en dan ook nog lekker wa moet je meer hebben

wa zever is hier te lezen er is maar een zaak in mechelen zeker
ik wil ook wa zeggen
ik eet er bijna elke dag en de prijs en het eten is heel lekker ook zelfs het drinken en de bediening is nergens beter

was da allemaal is da mensen afbreken of wa
In de reacties van Tom, , Ilse en Dirk kom telkens hetzelfde woordje terug, zijnde : wa ..... very strange ....en deze reacties werden gepost op 1 uur.....very strange ...
ik denk dat de PR-man van Celtic pub in actie is geschoten.....

vooraleer ik een voet zet in de Celtic Pub, wacht ik eerst de reactie af van Niamh
Hallo Nathan,

Toevallig werk ik voor één van de grootste computerbedrijven van de wereld en heb even vanalles onderzocht!
GUESS WHAT!!! het is hetzelfde ipadres dan van THE CELTIC PUB! ik vind dat heel kinderachtig maar ja als je al die reacties zo leest verwacht je ook niets anders denk ik!!
hahaha, inderdaad... 't was wel heeeel toevallig dat al die "positieve" reacties nogal rap op elkaar volgden. (Eigenlijk is dat niet om te lachen.) Alsjeblief mensen van de Irish Pub... Lof krijg je niet door te zeggen dat je goed bent, dat krijg je door goed te ZIJN. enfin... 't kalf lijkt me al verdronken. Schol
TJa, na Nathan's post gelezen te hebben, en het dan zelf gezien te hebben, had ik al zo'n vermoeden Niamh.. Tss. zielig eigenlijk...

Het zal hen alleszins niet helpen om hier nog bij de mensen die al kritiek hàdden goodwill te creëeren!
Tja... zoals ik al zei: ZIELIG.
Mijn eerste reactie bij het verschijnen van de Ierse Pub was, tof, nu hoef ik niet meer naar Antwerpen. Helaas heeft het met een weinig meer met Ierland te maken dan enkele bieren die ze tappen (bij mijn weten is de cider die ze schenken niet Iers). Deze bieren worden dan nog op tafel gegooid, spijtig, anders had ik er regelmatig wel eens binnengevallen.
Ik zal het maar bij de gouden vis houden, prima sfeer en schoon bediening. Natuurlijk hebben zij ook pluimen verloren toen ze besloten de prima Westmalle van het vat te vervangen door Grimbergen brol.
Als archikect van Bornem zou je beter moeten weten, meneer Jeroen Scholiers
tom, frank, ilse, dirk, bedankt voor het bezoeken van mijn website, maar ik snap niet echt de relevantie of de diepere boodschap van bovenstaand bericht. Wat zou ik beter moeten weten? Uit al het bovenstaande zou je al enkele zaken kunnen distilleren waar jullie rekening mee kunnen houden om jullie pub beter te laten draaien. Beschouw het als een dienst en niet als een aanval. Met dergelijke ingesteldheid zal jullie etablissement geen lang leven beschoren zijn, hoewel alle (of toch vele) Mechelaars een beetje meer leven in het centrum wel zouden zien zitten. Al die Mechelaars zouden dus graag hebben dat jullie zaak goed zou draaien, maar uit al het bovenstaande meen ik te kunnen stellen dat vooral jullie zelf dit niet zien zitten... spijtig. Ik zou inderdaad bijna durven poneren dat wij het beter weten. (doch vermits enige schroom mij niet vreemd is trek ik deze laatste woorden in. ;-) )
Wat een soep zeg!! ;-))
Zoals je zegt ja, en ook een goeie reclame voor de Celtic Pub, het zit er elke avond tot in de vroege uurtjes stampvol.
Tjiens ,
wel allemaal bizarre toestanden hier
k vind het toch maar laf om zo n toeren te lappen om toch maar enkele goeie reakties teweeg te brengen,..
Voor mij zegt dat genoeg - laagbijdegrondse bedriegerij. Ik was van plan één van de volgene dagen voor te stellen er nu over op te houden en de Celtic Pub te laten voortbroddelen, maar dit vind ik nu te gortig.

Een voorstel - zou iemand niet al deze blogs over dit thema willen bewaren. Ik denk dat ik te grote computerdebiel ben om dat zelf te kunnen . Jelle misschien?

Want stel dat de Celtic Pub sluit of over kop gaat ( wat ik hen echt NIET toewens) dan zou het me niet verwonderen dat er in de krant berichten verschijnen over de moeilijke Mechleaars etc... en dan heeft Mechelenblogt iets in handen om van repliek te dienen.

En nu - ophouden ermee, setl ik voor
Dank u Rudi, ikzelf heb alles al opgeslagen. Mag ik er nog bijvoegen dat de Celtic Group vollop in onderhandeling is om het café "Coctail" (achterkant van de Post)over te nemen, en die onderhandelingen staan al héél ver. Het wordt geen Pub maar daarover willen we zelf nog niets kwijt. Hou onze website in het oog, daar zal meer informatie over gegeven worden als het zover is.
Proficiat!

ne goeie commersant klapt de brouwer er wel in! Dat is gekend!
Mij zal je daar toch niet zien, gezellig of niet ik heb genoeg van zo'n uitbaters!!
Groetjes aan iedereen daar en tot de volgende BLOG
@Celtic Team: Opgeslagen wel, maar ga je er iets mee doen ? Ik betwijfel het, want blijkbaar kunnen jullie kritiek niet verwerken. Er zijn in Mechelen cafeetjes genoeg waar het gezellig vertoeven is. Spijtig dat jullie de Cocktail zullen overnemen, het was indertijd niet slecht daar, nu zal het weer een te mijden plek zijn.
Mannekes, jullie zijn allemaal jaloers dat de Celtic Pub goed draait, noem me eens een café op de Grote Markt waar je om 23 u of later binnenstapt en vraagt om er iets te drinken, laat staan iets te eten, je zult rapper buiten zijn dan binnen denk ik.
Wij hebben al den toer gedaan en ze zien je beter gaan dan komen op dat uur. Het zijn hier altijd dezelfde kriticie die hier commentaar geven, ons kan het niet meer schelen wat jullie vertellen, wij worden er maar beter van.
Lijkt hier wel een cordon sanitaire :)
Beter van worden? komaan zeg,de eerste reactie dat je kreeg schoot je al direct in de lucht en begon je mensen te beledigen!! ik dacht dat het een forum was waar je gewoon je mening kon zeggen maar dit slaat op niks die uitleg van jullie! ze hebben gelijk dat ze dit stuk afsluiten want er komt alleen maar zever van!
Het gaat jullie goed in 'THE CELTIC PUB'
er gaat nog over geschreven worden!!
eerste reactie, ja, die van Marc VC , hij heeft ons van in het begin de put willen inboren maar het is hem niet gelukt, ik heb het wel over zijn eigen web-blog, zie http://mvc.skynetblogs.be/
het enige wat hier gebeurt is de mening geven en verder niks en kritiek moet je kunnen verdragen maar doe er dan ook iets mee! ze hadden gezegd dat de pinten op tafel werden gegooid, een tijdje later was zoiets dus nog altijd bezig!
Ik kan begrijpen als je het druk hebt dat je niet kan blijven staan om een praatje te maken maar vriendelijkheid en bediening dat kan je toch altijd? of ben ik mis?
ik denk dat Celtic Pub wel een punt heeft wat betreft het open zijn zo laat, dat is inderdaad een oud zeer van de Grote Markt. Men heeft daar inderdaad nood aan nieuw bloed en ideeën en vandaar dat het initiatief van hen toe te juichen is. Maar ik kan er niks aan doen dat mijn eerste indruk gewoon niet goed was, ik heb dat al lang geleden uitgelegd.
De reactie van de uitbaters vind ik echter ondermaats.

Hopelijk blijft het goed draaien en dat wens ik hen ook toe voor de Cocktail, maar het zou jullie sieren moesten jullie de opmerkingen van vele - en mijn inziens - onbevooroordeelde bloggers te harte nemen. Ik heb zo de indruk dat een aantal mensen, ook voor dit thema werd aangekaart, daar zijn naar toe geweest en er geen al te beste indruk van hadden ( ik was bijvoorbeeld in dat geval) en ja die eerste indruk doet veel natuurlijk.

Maar beginnen roepen en tieren op zo'n arrogante manier is niet de beste reactie.
Iemand die veel lawaai maakt heeft meestal zijn eigen zwakheid te verbergen.

Enfin, ik wacht af...

Wat Marc VC daar allemaal mee te maken heeft zal hij en Joost weten en begin nu aub niet met een polemiek over dat feit want dan wordt het gewoon achterklap en beschimpen en lameerderij en daar dient dit podium niet voor!
Celtic Pub sluit dit hoofdstuk voorgoed af.
Verdere reacties kun je plaatsen op onze eigen website.
Punt UIT
het is wat ik net zei je mening geven maar uitschelden vind ik ook geen goede manier!
maar ik wens jullie het allerbeste en in de hoop dat er zo geen klachten meer komen!
Ik gaf gewoon mijn mening.
En er heerst toch vrije meningsuiting.
Geef mij maar een Ierse pub waar ze een Pint of ... verstaan en dan een net geen halve liter geven en dit dan op de typische vriendelijke ietwat nonchalante ierse manier. Een echte pint gegist appelsap, liefst iers gaat er ook wel in (blijkbaar niet te verkrijgen hier in Mechelen). Ik zal toch naar Antwerpen moeten blijven gaan. Spijtig, of misschien toch niet, de Dublinner in Antwerpen verdient het en de sfeer is er op en top. De Celtic mist aan sfeer en de eigenaar kan niet tegen kritiek.

Ander en beter !
Je hebt mensen dat er tegen kunnen en andere weer niet hé
moeten we nu naar zijn website? om erover te praten?
laat ons er nu maar over ophouden.
De feiten: de Celtic Pub is volgens mij vele (mogelijke) klanten kwijt!, en ze blijken zich het niet aan te trekken. Goed. wij ook niet dan. en nu. ander onderwerp!
Amen
heeft er ondertussen al iemand de stew uitgeprobeerd? Of serveren ze nog steeds zes stukskes stoofvlees?
groetekes
Weet er iemand een goei Ierse Pub in Mechelen ?
The Pub in Hofstade en ze zijn er vele vriendelijker amaai wat een verschil en naar het schijnt is die van THE CELTIC zijn broer( even op onderoek geweest ).
Ze hebben daar ook een aparte whiskeykaart! Laat me weten wat je ervan vond hé
Hey je moet even denken slechte reclame is ook reclame hoor!
Ik werk in de celtic, weet je wel, die serveus die het tweede weekend niet wist wat stew was. Ondetussen weet ik het wel en is het ook het juiste wat er verkocht wordt.
En over die vriendelijkheid. Ik had in 't begin gezegd dat mijn drinkgeld voor mijn dochtertje was. Wel die is elk weekend weer heel content. Zou dat gebeuren als we niet vriendelijk waren en de klanten niet tevreden? Denk daar maar eens over na!!!
Inderdaad, Niamh, ook al heeft Celtic Team hier op deze blog eerder beweert geen link met The Pub te hebben! Ik kom geregeld in The Pub in Hofstade. Is voor mij trouwens dichter bij. Heb daar een Whiskeykaartje ingevuld, en telkens ik een andere Whiskey probeer vul ik dat daar op in. Zeer leuk systeempje.

Allez, tot "een van deezz" in The Pub ;-)
zeg, die mentaliteit van de baas loopt over naar het personeel zeker??
pfff, hadden we al niet eerder gezegd deze discussie te stoppen???
Ik begrijp dat er frustraties zijn, maar aan de andere kant heb ik zoiets van 'wrong time at the wrong place'. Ik kom ook soms wel eens op plaatsen waar ze de ene keer heel vriendelijk zijn en de andere keer weer niet (wegens te druk meestal). Niemand is perfect.
Wat heeft het voor zin om hier eindeloos op te blijven doorgaan? De mensen die in de celtic pub werken of uitbaten zijn ook maar gewone mensen net zoals jij en ik... iedereen maakt fouten en kritiek is gezond, en dient als basis om te verbeteren, indien deze kritiek gegrond is....

En nee, ik heb geen aandelen in de celtic pub, en ken er ook niemand van, maar ik vind dat we toch een beetje respect moeten kunnen opbrengen voor elkaar...

*kuch* ik heb gesproken...
en Celtic club ging toch hoofdstuk afsluiten ? zie hun reactie van 14/07
Hear hear
Aan Hanna: Dank je!
Aan Niamh: Tja we zijn een echt hecht team. Maar volgens mij en een hoop klanten scheelt er niets aan mijn mentaliteit. Als de klanten mij er zouden over aanspreken en het is gegrond , ben ik best bereid om er iets aan te doen hoor. Ik kan best mijn fouten toegeven. Maar ja België is zover ik weet nog altijd een vrij land. Van mij mag jij dus denken wat je wil en ik hoop dat je je er gelukkig bij voelt.
we komen er deze week nog een eten en dan trek ik terug mijn conclusies dat is alles wat je zegt is juist Caro: slechte reclame is ook reclame!!maar je zag waarschijnlijk ook dat er reacties waren van je baas dat wij heel "laag" vonden! je zou ook moeten weten als de baas daar wat aan de toog "hangt" en zijn klanten nog niet eens een goede dag zegt dat geeft dat een heel slechte indruk en de eerste indruk is voor veel mensen al genoeg om er niet meer te komen.
@Caro: Ik weet niet hoor, maar gezien je diensturen was jij diegene die mijn Guiness op tafel gooide. Als gewezen kelner in horeca weet ik dat je nog veel te leren hebt !
Zonet voorbij de Pub in Hofstade gereden, gesloten wegens overname staat erop , terug open op 2 augustus, wat is dat allemaal ????
JC: 1. Een Guiness op tafel gooien? Je moet het mij eens leren!
2. Hoe weet jij mijn diensturen? Laat me eens weten wanneer het juist was. Zal je eerlijk zeggen of ik toen van dienst was.
3. Ik doe ondertussen al 11 jaar horeca. Ik denk dat ik ondertussen het meeste wat er te weten valt al wel weet. Maar... leer ook nog elke week bij vb. Guiness tappen, heb ik in de celtic geleerd. Wij tapten dat niet.
Niamh: Nog even dit: De reacties van celtic team zijn niet van onze baas! En als ik van dienst ben, vinden we onze baas meestal terug in de keuken. Als hij dan toch in de zaak is, is hij bij mijn weten vriendelijk tegen de mensen. Weet je wel: goeiemiddag, goeie avond, bedankt,...
Iemand al nieuws uit Hofstade ??
hij heeft het kunnen overlaten voor een goede prijs!en begint ergens anders weer iets maar wat is nog niet bekend
@Caro: dan mag je zeggen tegen de degene die het schrijfd dat hij de zaak geen goed doet!!
ik schrijf
gij schrijft
hij schrijft....met een T ipv D
ik weet het ik wou weer vlug zijn! mijne excuses!! ge vergeeft het mij toch héé :-))
Beste mensen... Rustig blijven!

Wat is dat allemaal: The Pub in Hofstade over te nemen? Dat is nu echt spijtig se. Dacht er nog een dezer langs te gaan... Maar dus 2 augustus terug open? Nieuwe uitbating neem ik aan??
ja overgenomen daarmee dat we pas 2 augustus kunnen terug gaan
laat ons dat dan maar direct een gaan testen. Serveren ze er ook stew????
@ thanks, for the info.
@Vadderik: yep, let's take a look...
@niamh, ik veronderstel dat jij goed op de hoogte bent van het reilen en zeilen in The Pub te Hofstade, overgelaten voor een goede prijs en al iets anders op het oog hebben ! Dan laat je je zaak niet zo op 5 minuten achter, de laatste klant was een kennis van mij en die hebben ze gevraagd zijn pint uit te drinken want ze gingen sluiten, dat was gisteren rond 17u. Daarna ging de affiche op de deur en daar heb ik wel mijn bedenkingen over hoor. Daar zal wel iets anders tussen zitten.
Heb ik gelijk of heb ik geen gelijk ?
@frans
Goed kennen is iets anders ik ken er mensen die er af en toe werkten daarmee maar ik kan alleen zeggen wat ze tegen mij zeggen natuurlijk!
@Markec, je zal je moeten tevreden stellen met Cous-cous, ik heb horen zeggen dat er iemand inkomt van Marokaanse origine, zodus ...........????
dat is wel is lekker denk ik! cous-cous
het zouden negers zijn naar het schijnt!
ook lekker eten! kip à la noambé (pindasaus)LEKKERRRR!!!!
Negers? Da's een scheldwoord weet je?
het was in ieder geval niet slecht bedoelt
het zijn klootzakken in de celtic pub
ik raad u aan er nooit meer te gaan, pure oplichting
@dave : wat heb je meegemaakt misschien!!
vanavond in de passade geweest! het is er tof ingericht echt heel leuk gedaan spijtig dat het regende want we hadden graag op het terras gezeten!
Hallo Niamh!

Yep, de Passade is best gezellig. Niet ver van mij thuis, zou er eigenlijk wel eens meer kunnen vertoeven...
Tof van deze reacties, ik was van plan eens te gaan kijken, maar door de arrogante houding van de "PR" (waarschijnlijk één of ander vriendje van) ben ik er al van overtuigd van dat het daar suckt!

De onvriendelijkste bediening die je maar kan krijgen is in de gazettenwinkel op de Vijfhoek (je moet er maar eens binnengaan, tis echt de moeite, heel de winkel hangt vol met verwittigingen, en dien bulldog dat blijkt verkoopster te zijn is zooooo onvriendelijk dat het grappig word!), maar wat ik hier zie van 'onze' pub, is even grappig als triestig!

Trouwens, @ Celtic Team, na 11uur nergens geen eten meer? Wel, de Merad en die pittabar in O.L.Vrouwstraat (ben naam kwijt) bieden een heerlijke maal tot in de vroege uurtjes. De bediening is in beide zaken TOP!!!!
ik ben een grote pub fanaat, heb vele reizen naar ierland gemaakt, en de proeverijen in schotland zijn me niet onbekend, nu buiten de naam celtic pub, is dit het enige wat met pub samenhangt.
In een echte Ierse pub is al geen bediening aan de tafels, consumpties worden aan de toog opgehaald.Maar dan de vriendelijkheid van de barman, ja die moeten ze in het Mechelse nog ver zoeken.Waar is de Ierse musiek gebleven???Het spijt me Celtic Pub,maar voor een Ierlandfanaat is dit een teleurstelling, en aub; laat je arrogantie verdwijnen en probeer vriendelijker te zijn tegen je klanten, het is trouwens je bron van inkomsten!!
@thomas; De PITTAWAN!!
Heerlijk eten als je ergens bent blijven plakken in het café en nog vlug iets wil eten !! mijn complimenten!!
Merad is ook heerlijk hoor zelf ga ik er bijna 2x per maand en de bediening is er goed ook al hebben ze het druk en als je wil afrekenen bieden ze je dikwijs nog iets aan van het huis, dat noem ik tenminste klantenbinding!
Dat was onze vriend van de Celtic Pub vergeten...er zijn nog zaken in mechelen dat later open zijn en een goede bediening hebben, je moet er wel even langer voor lopen om naar daar te gaan maar het is de moeite waard!!!
dus binnenkort in de pub in hofstade ierse couscous wel het proberen waard als ze vriendelijker zijn dan in mechelen
wel negers of niet slechter dan in de celtic pub in mechelen kan het niet zijn dus ik ga zeker eens naar hofstade dinsdag gewoon om die negers is te zien
ja ik ga er ook zeker naartoe het is het proberen waard!hmhmm lekker al die specialiteiten!
morgen ga ik ook zeker naartoe kwam er vroeger al graag en vind de celtic in mechelen alles behalve gezellig daar ben je een nummer en in hofstade een vriend en kun je er nog een gezellige babbel doen heb de nieuwe uitbaters gezien en zijn toffe mensen denk dat ze het even goed gaan doen dan mark en moeke tot morgen allemaal in hofstade
die man dat erbij is in The Pub is iemand die overal al een beetje gewerkt heeft als kok en ik hoop dat hij het daar goed doet, ik ken hem van Tenniscentrum in Muizen WDP. de geruchten waren dat hij daar alles naar de vaantjes gedaan heeft! pff ik hoop dat het nu goed komt!!GOODLUCK!
fredd ben in de pub geweest enja die man heeft overal een beetje gewerkt maar daarom doet hij het nog niet naar de vaantjes
ik be vrijdag nacht naar the pub geweest en het was er heel plezant en ze mogen zeggen van marokkaanen wat ze willen deze is er dan toch geen ze was heel vriendelijk het enigste het zal wel wat duren voor ik haar naam gaan kunnen uitspreken maar ga erop oefenen wand ga zeker terug
ik ben vrijdag in de celtic geweest in mechelen en daarna in the pub in hofstade mijn keus is gemaakt hofstade is de place to be veel gezelliger en VELE VRIENDELIJKER dan in mechelen de bediening is inorde en de mevrouw achter de toog die is heel vriendelijk maar ik kan haar naam al goed zeggen groetjes
Dank u Ann en Bart voor de overtuigende woorden spijtig dat het weer 1 persoon is dat die geschreven heeft!
Dit heeft zo geen zin hoor!!
Voor mijn part is dit hoofdstuk afgesloten. We weten dat de Celtic suckt, dat de eigenaars zichzelf proberen te promoten op een belachelijke manier en dat hun bediening beneden alle peil is.

by the way, veel celtic viel er niet te bespeuren daar!
dat is het ergste ervan maar ik ben zelf lid van de tennisclub en weet dat die nieuwe uitbater van The Pub echt niet deugd! eerst alles geven maar binnen een paar maanden ..... dat is trouwens ook gebeurt met de drankgelegenheid van de tennisclub! hij denkt dat hij de beste is en dat hij alles kan!hij kan beter als kok in de Celtic gaan werken!haha!
Zijn er nu nergens nog serieuse uitbaters te vinden????
hier de uibater van de pub in hostade niet schrijven over wat je niet weet maar toch bedankt voor de aandacht negia en rudi
hmmmm!!!!ik weet meer dan je denkt!!!geloof me het is zeker geen rosegeur!!haha!!!
Juist, na dat je het zegt, ik ken die man ook van ergens. Naar het schijnt zou hij al een paar keer falliet zijn gegaan en heeft zeeer vele schulden. Zijn adres zou precies daarom ergens anders staan. Het zal niet lang duren daar in Hofstade.
Aan de moderator :
Sluit deze topic aub, het biedt geen meerwaarde aan dit weblog, integendeel.
VOLLEDIG mee akkoord...
Inderdaad, dit spelletje kan echt niet langer !
zo zie maar weer dat de mensen geen 2de kans meer krijgen als je ooit iets fout hebt gedaan of failliet gegaan bent, je gezicht kennen ze direct en de mensen spreken erover.
Het gaat er hier over hoe de uitbater het NU stelt. Veel van deze bloggers hebben zelf kennisgemaakt met zijn 'klantvriendelijkheid'.
Het Celtic Team een tweede kans, tuurlijk. Wie weet er nu in godsnaam waarmee de uitbater ervoor is bezig geweest? In ieder geval, het Celtic Team haalt van die belachelijke toeren uit, zoals het zelf invullen van positieve reacties (13/07 21:45:23).

Als deze mensen dan aan een tweede kans bezig zijn hebben ze het al behoorlijk verbrod!
men spreekt hier niet over Mechelen maar over de Pub in Hofstade, lees de 8 laatste artikels.
Tussen haakjes: mijn 'artikel' gaat niet over 'Hofstade' of 'Mechelen' of welke locatie dan ook - als ik schrijf dat ik volledig accoord ga met Chris F. (en waar klaarblijkelijk ook Garda het mee eens is), gaat dit wel degelijk over het feit dat dit topic me behoorlijk de strot uithangt. Het niveau van dit item is beneden alle peil, héél laag bij de gronds allemaal. Ik wil er absoluut verder geen woorden aan vuil maken - en dacht dit ook niet te doen ... Ik hoopte dat deze dwaze polemiek ooit vanzelf zou eindigen, maar blijkbaar zijn er toch nog steeds mensen die dit onfrisse gedoe in leven willen houden, en de vuiligheid blijven oprakelen.
Mensen, aub: wees nu eens eindelijk verstandig, en stop met dit ondermaatse gedoe. Ik denk niet dat het MIJ alleen enorm verveelt, maar héél veel bezoekers aan deze blog!!
Dit is zo een fantastisch medium om met mekaar, als Mechelaars in contact te komen, ideetjes uit te wisselen en nog veel meer... Echt een verrijking voor deze stad. Maar ik vind, en ik denk dat ik hier niet alleen in sta, dat een topic met zulk een platte reacties de bedoeling van Mechelen-blogt volkomen voorbij gaat...
Ik vraag daarom met grote aandrang: STOP hiermee. Het imago van Mechelen-blogt wordt hiermee enorm geschaad. Ik schaam me voor alles wat ik hier lees.
Dit is geen pleiten voor censuur (OPBOUWENDE en gefundeerde kritiek moet ten allen tijde kunnen), maar eerder een oproep tot wijs omgaan met dit medium, gezond verstand, tollerantie, ...
Normaal gezien zou ik op al dit alles niet willen reageren, maar het is me té gortig aan het worden.
(en ik WIl me zelfs niet uitspreken over pro of contra over deze of gene zaak - ik ken geen van beide - ik denk er het mijne van).
Mechelen: vooruit gebruik je verstand, en begin niet de zoveelste keer terug en terug en terug over deze materie. We weten het onderhand wel.
- einde -