Recente reacties

 • Oei !!! Vergeten Nelly.  Sorry !! Met deze rechtgezet.

  Roger Kokken
 • Hier komt dan de tweede lichting met het juiste antwoord:

  MALENIE
  JAN SMETS
  EDDY LUYTEN
  NELLY

   

  Roger Kokken
 • De "Botermarkt" in het Sleutelstraatje.

  Roger Kokken
 • Met dank aan Gimycko.

  G.L.
 • Het is maar te hopen dat de sloophamer niet nog een keer wordt bovengehaald. Het is genoeg geweest. 

  Nu 300.000 euro is voor een stad als Mechelen wel een hoop geld en dan spreken we nog niet over de renovatie. De vraag kan wel gesteld worden of dit een kerntaak van een stad is en of er geen dringender problemen moeten aangepakt worden.

  G.L.
 • Roger,

  Was mijn antwoord dan toch niet juist?

   

  ~~Nelly~~
 • @markec: Ik verweet je niet als persoon een kwalijke demagogoog te zijn maar wel verkeerd geciteerd te hebben. Ik kan niet weten of iemand zich er al dan niet van bewust is verkeerd te citeren, maar als het citaat net gebruikt wordt om mij ['ad hominem'=op de persoon] ten onrechte tegenstrijdigheden aan te wrijven, is het resultaat, je tekst, foute demagogie en het is nodig en gepast daarop te wijzen. Iedereen vergaloppeert zich wel eens, geen probleem, excuses zonder voorbehoud aanvaard. ;-)

  SomeHuman
 • deze kritische blogster heeft daar geen problemen mee met die schoon benen,evenmin als met dat ottoke van Magriet ;-)

  laatst stond er bij de foto's op flickr een fiets tegen een muur tegen een fiets op de muur in de Begijnenstraat en toen we daar vrijdag voorbijkwamen hebben we de rest van de "fresco's" bewonderd op de binnenplaats annex terras van het Italiaanse restaurant in voornoemde straat.

  Dat was pas aangenaam om bekijken. 

  ja Gimycko dat wordt werk voor u : een fotookke. ik zal ens bij Jan Smets in de leer moeten gaan voor fotokes te leren trekken 

  malenie
 • hoe is het in hemelsnaam mogelijk, kunnen die echt niet met mekaar overleggen die van de openbare werken en nutsmaatschappijen

  enfin, dat is al gelijk in de klinieken: ieder zijn kotteke en het komt niet aan op een fottoke

  malenie
 • Zouden "kritische" bloggers ook problemen hebben met deze Mechelse muurfoto garagefoto ?

  Foto Gimycko - Nauwstraat

  gimycko
 • Heu, Gim, kom jij niet meer buiten in Mechelen misschien? ;-)
  Maar het antwoord: is nog in tact ! Ik wandel daar wekelijks voorbij (weerom) onderweg naar het werk: er zijn minder aangename dingen om te zien dan 'ons Margriet' in haren otto... ;-))  Dus ik klaag niet...

  markec
 • Heeft deze muurschildering garageschildering het overleefd ?  Of is die al getagd ?

  Foto Gimycko - Zakstraat

  gimycko
 • @SomeHuman: dan is dat bij deze  helder verduidelijkt, geen man over boord ;-)

  @Gim: dat dat heel erg  spijtig is, vraag is hoeveel van dergelijke juweeltjes (dat zijn het soms) er nog 'verstopt' zitten. In de reportage is er sprake van 'de muur af te breken en elders herop te bouwen, dat zou natuurlijk mooi zijn, maar of dat mogelijk (betaalbaar) is...
   

  markec
 • En wat vinden / vonden de (al dan niet kritische) Mechelse bloggers over al die vergane geschilderde muurreclames ?

  RTV - Protest tegen afbraak muurreclame Mechelen

  gimycko
 • zouden er hier een paar aan arachnofobie lijden?

  Jokke oep zeun blokke
 • Jef, maar leg nu eens uit wat die Hombeekse boerkes daar mee te doen hebben. Voor frustratie zijn er pillekes beste Jef.

  G.L.
 • Ik heb in mijn jeugd op de Grote Nieuwendijk gewoond en heb Rochette ook geweten. Daarvoor had hij een drogisterij op de Nekkerspoel, tegenover nu het Speelgoedmuseum. In zijn winkeltje naast bakkerij Opsignoorke zette hij altijd van die plakaten buiten die hij dan keer op keer overschilderde. Ik heb hem ook nog dikwijls op zijn minifietsje zien rijden in zijne pyjama en op zijn sloefen. Ik veronderstel dat ook hij reeds overleden is.

   

   

  Chris Van Hoof
 • Beginjaren tachtig trok de toenmalige ASLK een prachtig burelencomplex op aan de overkant van de Kreupelenstraat in het hartje van de Maraiswijk (Broekstraat voor Hombeekse boerekens).

  Men koos, zoals dat in die periode gebruikelijk was, om de straat tussen die twee gebouwencomplexen aan te leggen met kasseien. Ik weet nog steeds niet wat daar het nut van is om die bestratingsvorm boven een mooie laag asfalt (voor zolang men die met rust laat) te verkiezen?

  Al mijn toenmalige collega's kunnen mijn verhaal bevestigen. Men was veertien dagen tevoren begonnen met de aanleg aan de kant Broekstraat (rue du Marais voor Hombeekse boerekens) en was ten einde de Kreupelenstraat met de hoek van de Zilverstraat aanbeland. De laatste vijf meter moesten nog gelegd worden en men begon ze aan de kant Broekstraat al terug op te breken voor één of andere nutsleiding.

  Toen begreep ik waarom men geen asfalt had gebruikt. Dan zou die herstelling van het wegdek er toch maar verhakkeld als een lappendeken hebben bijgelegen na de doorkomst van de gravers van dienst. Nu konden ze dadelijk die kasseiers hun werk laten overdoen. Als dat niet getuigd van economisch inzicht dan weet ik het niet meer.

  Als jullie willen weten hoe lang die Kreupelenstraat is dan gaan jullie best naar Google Earth. Misschien liggen die kinderkopjes er nog steeds. Al dan niet al tigmaal opgebroken en geherkasseid..

  jef van ransbeeck
 • @SomeHuman: ik heb je dus verkeerdelijk of onvolledig geciteerd, waarvoor excuses. Dat je mij demagogie verwijt is niet erg netjes, gelukkig zijn er genoeg mensen/ lezers die beter weten ;-).

  Kan je redenering wel volgen, of ik het ermee eens ben is dan weer wat anders. Ik vind het beschilderen van een aantal geslecteerde muren (waar dus wel degelijke de nodige toestemming verkregen werd, zoals we eerder al konden lezen in Jonas' post) niet echt een probleem en zie het als een verrijking voor het straatbeeld - persoonlijk vind ik de twee muren in wording niet bepaald controversieel. En over de nog op komst zijnde muren kan ik me natuurlijk onmogelijk uitspreken... Of het geheel van Muren een mooi en coherent geheel zal zijn, zal nog moeten blijken...

  Over onderhoud en/of eventuele nazorg kan ik mij niet uirspreken wegens geen kaas van gegeten, misschien moet je 'Mechelen Muurt' eens contacteren met je vragen en/of bezorgdheid?

  Over het geslaagde Brussels project zijn we het duidelijk wél eens, over de Lamottige brug duidelijk ook ;-)

  @jansmets: gelijk heb je:  kunstwaardering is puur persoonlijk en natuurlijk MOET niemand wat dan ook goed vinden omdat wie dan ook dat zegt of vraagt, maar ik denk niet dat dat het geval was, niet in mijn artikel - zeker niet zo bedoeld, noch in de reacties...

  markec
 • @ gimycko

  Jij vroeg je af of:  Heeft ROA ooit wat achtergelaten in Mechelen ?  Just2know