Recente reacties

 • Dada, G.L.

  Jan haalde hier wat klassieke (dít had wel met ss gemogen, G.L.) Vlaamse verhalen weg, typische verschijnselen van vroege zomermoeheid: G.L. vond Jans artikel 'rood gedoe' en vroeg hem op te houden met die 'onzin'. Malenie vroeg G.L. of hij last van de warmte had en stelde: "Het is niet omdat het uwe dada niet is dat een ander dat misschien wel een goede reportage vindt."

  Misschien? Zeker weten!

  Curieus dat ofwel Mechelens bijzonderste muzikant, die (terug) schildert, ofwel een zwarte die David heet, iemand prikkelde als een hitsige rode lap.

  Mon
 • Hier nog een reeks schilderijen van Mary Ellen Best.

  Alzo krijg je een prima idee hoe de maatschappij er moet hebben uitgezien in die periode.

  gimycko
 • daar kan ik het met je eens zijn, mon,dat vraagt niet om grote uitstalramen

  malenie
 • Schoutetstraat De Posthoorn - Foto Gimycko

  gimycko
 • De Schoutetstraat is in Mechelen uniek. Er is geen zeer opvallende, beroemde bezienswaardigheid. Maar als geen andere smaakt ze doordesemd naar oude kloosters en ademt ze immer een bisschoppelijke sfeer uit. De blinde muren getuigen nog van een mysterieuze ge- en verborgenheid van het diverse roomse leven in dit kromme straatje.

  La nature commerciale a horreur du vide.
  Nu wil men er vier grote uitstalramen in aanbrengen!

  De wandelingen door het Klein Begijnhof komen via de Schoutetstraat langs aan 't Klapgat en bereiken het Groen Waterke, de enige echte vliet in de binnenstad. Geheel in een ononderbroken passend kader, behalve nu die storende, protserige nieuwlichterij. Zeer foute ingreep. Voor het overige lijkt de toekomst van het pand aan de Stassartstraat me wel redelijk.

  Mon
 • gimycko
 • @ RealRaven. Dat staat op die van 60 euro niet vermeld , voor wat dat moet dienen.

  G.L.
 • @G.L. Dit is een privé-initiatief en heeft niets me de stad/staat te maken.

  RealRaven
 • Nu begrijp ik waarom er vandaag weer ene van 60 euro in de bus gevallen is. " Semi - openbaar karakter ". Fijne stad met fijne bewindslieden.

  G.L.
 • Dat een pand als dit een semi-openbaar karakter krijgt is altijd goed nieuws!

  peter
 • 20 jaar geleden zag het er minder fris uit...

  foto R. Kokken 1995

  Roger Kokken
 • Ik geloof wel in de toekomst van deze straat die je zienderogen ziet veranderen en opgewaardeerd worden.  Je merkt dit vooral in het eerste stuk en het laatste stuk nabij Dossin.  Maar als later ook de Predikherenkerk zijn nieuwe bestemming zal krijgen met bib enzovoort, gaat dit de Stassartstraat van 'straat-van-waaruit-je-snel-uit-Mechelen-wegkomt' doen uitgroeien tot één van de belangrijkste, boeiendste en mooiste assen van Mechelen.  Dit nieuwe project past hier dus volkomen in.  Slim en toekomstgericht gezien!

  Jan Smets
 • @Malenie Dat was wat onze schepen Greet Geypen zei.

  RealRaven
 • oeps, daar gaat ons snode plannetje van een paar jaren geleden open monumentendag...

  wij zagen ons al met een uitgelezen groepje oud worden in het pand, geholpen door privéverpleging en huispersoneel...

  dromen mag hé en vooral dromen kost niets

  maar als ik hoor spreken van de as kathedraal-kazerne dossin, dan hou ik toch mijn hart vast, want ooit werd er gedroomd van een museum-as van in de Merodestraat tot aan de Brusselpoort.

  wat schiet daar nog van over????

  malenie
 • Laat het ons zo stellen: de kunstenaar heeft altijd gelijk...  ;-)

  (foto: Jan Smets: Kunstwerk op D.ART)

  Jan Smets
 • Soms vraagt ge u af, hoe krijgen ze nu zoveel onzin bij mekaar. Of ... hebben die nu niets anders te doen. Of...waar onze lieven heer zijn eten in steekt. En oep sint Anneke mosselen.

  G.L.
 • Ja Mon,  ik heb ook andere opvattingen over kunst maar "de gustibus" etc..  Wraakroepend is het idd wanneer zulke "kunst" (what's in a name?) onvermijdelijk gefinanceerd wordt door de belastingbetaler, want tenslotte is hij het die steeds als laatste in de rij door taksen, heffingen en andere spitsvondigheden om het geld uit de zakken te kloppen, voor die snert (waarom hij niet gevraagd heeft) moet opdraaien.  En zoiets heeft niets te maken met "gescheurp" maar met de realiteit.

   

  Roger Kokken
 • Er is juist niets ludiek aan, Malenie. Ook niet alle graffiti is kunst. Om in 't openbaar vertoond te worden, is een krabbel, totentrekkerij en 'ik heb ook iets ineen geflanst' gewoon te min. Op het blog heet zulks 'spam' of 'trollen'. Dan is "niets" beter dan "zoiets". Dat is geen gezeur want gelukkig zijn er genoeg aardiger dingen: eigenaardiger, boeiender én mooier. Laat dan slechts dát aan bod komen in plaats van in de verdrukking door minderwaardige opzichtigheid.

  Privé mag men zulks gerust maken en in een private tuin plaatsen, geheel op persoonlijke kosten. Wanneer het ook uit mijn taksen, heffingen of belastingen komt, scheurp ik niet maar reklameer ik. Als dat tegenwoordig al te vaak gebeurt, moet men de verantwoordelijken er verantwoordelijk voor houden en niet het lijdend onvrijwillig meewerkend voorwerp.
  Mijn hondsberoerde ellende verbijt ik niet, ik bijt - of op zijn minst blaf.

  Mon
 • allez mon zie daar dan toch het ludieke van in, moet ik echt gaan geloven dat in Mechelen alleen gescheurpt wordt?

  malenie
 • Bij elke rommelmarkt zie ik in de tamelijk lukraak 'geïnstalleerde' afdankers kraam voor kraam meesterlijke Kunst, als hierboven eender wat een minimumnorm stelt. Men legt de lat, of de balk, wel erg laag. Stadsmeubilair op zijn smalst maar nog lang niet smal genoeg. De coloribus etcetera zal waarschijnlijk weer eens als excuus opduiken. Die dooddoener is van hetzelfde allooi als die zogezegde 'kunstwerken'. Totentrekkers denken stand-up comedians te zijn omdat ook Geert rare smoelen heeft.

  Mon
Inhoud syndiceren