Recente reacties

 • SAM = Stadsarchief Mechelen.

  peter
 • Verdorie, wat een interessant plan !!! Nog nooit ergens gezien !  Waar is dat te vinden?

  Roger Kokken
 • Dat vind ik ook G.L.  Voor iedereen is er wel érgens wat.   Zo bestaan er ook aangepaste medicatie en gespecialiseerde huizen waar onbaatzuchtig vriendelijk personeel in witte kielen lieden (bvb uit Hombeek) verzorgt,  die constant nietszeggende onzin op het internet gooien.

  Roger Kokken
 • Inmiddels nog een juist antwoord gekregen van

  IENE VAN DE BEURGHT
  MALENIE
  LOUIS GOOVAERTS
  ERIC VW
  EVELINE DE HAES

  Roger Kokken
 • het was te hopen. Alle grote steden gaan met hun randparkings ondergronds!Maar de kritikasters zijn weer niet content, natuurlijk!

   

   

  Joske Indigne
 • En het is opgelost !!

  Marc Debatty stuurde het inplantingsplan voor den dok en de bijhorende verkaveling door A. Van Haesendonck (bron = SAM). En daarop zie je heel wat andere straatnamen.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

  En hierbij de volledige lijst op het implantingsplan:

   

  Het lijkt me dus dat alle burgemeesters werden vereeuwigd vanaf 1855. Een ingenieur en een architect. Is het duidelijk dat de plannen nooit als dusdanig zijn uitgevoerd? Op de verbouwingsplannen van 1953 staat Guido Gezellelaan als adres voor het zwembad.

  peter
 • Jef voor mannen zoals gij zijn er toch hometrainers.

  G.L.
 • dat systeem pas ik in de Hoogstraat toe, daar mag ik dat ;-)

  allez chauffeurs spring op jullie paard ju

  malenie
 • @ malenie

  Als je door de stad fietst moet je assertief de baan inpalmen en je een paar uitstulpende fietstassen aanschaffen. Die doen de blikbestuurders meestal even twijfelen. De meeste van die kutchauffeurekes hebben nog steeds de indruk dat hun vehikel breder is dan ie uit de assemblage is gekomen. Ze hebben meestal hun rijbewijs in de vuilbak  gevonden. Dan nog minstens 90 cm van voetpaden of geparkeerde wagens blijven (er moest er eens één zijn portier openzwaaien) en de straat is bijna helemaal jouw veilige domein. Als er een onverlaat je toch bijna raakt, kan je ofwel door zijn openstaand venster moord en brand schreeuwen of nog beter als ie je bijna voorbij is een bonk op zijn zijkant geven.

  Ik heb dat allemaal al dikwijls toegepast en reeds meermaals een pak slaag gekregen. Maar dat pak slaag is niet zo erg, dat doet zó'n deugd als je belager er mee ophoudt.

  Juist vóór dat huis van de Ra...ra...ra... draai ik, steeds duidelijk met mijn linkerarm de richting dewelke ik ga nemen aantonend, de straat in die naar het hoogst gelegen natuurlijke straatniveau van de stad ligt.

  jef van ransbeeck
 • ha is dat den truuk van JVR en nog altijd niet verongelukt met de velo?

  malenie
 • Malenie: http://www.beeldbankmechelen.be kan helpen

  of anders den truk van Jef van Ransbeeck toepassen = op uwe fiets springen en 't stad rondtoeren, door alle straten met tenminste één hoekhuis en goed rondzien tot ge het gevonden hebt en laat aan Roger dan het goede nieuws weten (maar trek het niet te lang)!

  Jokke oep zeun blokke
 • Malenie, ik denk dat Jokke je al een serieuze tip heeft gegeven.

  Roger Kokken
 • Amai, z'emme vandaag  peiper in uile gat !

  De ra ra ra stond er nauwelijks 5 minuten op en daar kwam 
  JAN SMETS reeds met het goede antwoord, gevolgd door

  LUC CROONEN
  GIMYCKO
  (welcome back)
  JAN NECKERS
  JEF VAN RANSBEECK
  EDDY LUYTEN
  SOME HUMAN
  NELLY
  JOKKE OEP Z'N...
  THOMAS HUBER
  JOS NYS
  VLADIMIR
  CARL PEETERS
  YVONNE KOLENBOER
  FILIP WELLENS

  Roger Kokken
 • Het Groote Gelijk is ook Altijd aan jouw kant.  Uiteraard. En de Gazetten citeer jij natuurlijk het liefst als ze in jouw kraam passen.  Je kent deze wijk als buitenstaander blijkbaar beter dan ikzelf die er woon.

  Ik vraag jou ook niet om hier in mijn fijne wijk te komen wonen.  Het is hier gezellig genoeg.  Blijf gerust in jouw vredige Hombeek.   ;-)

  In diezelfde gazet waar jij las over die vandalenstreken op een aantal auto's in mijn eigen Stenenmolenstraat (waar de buren mekaar nog kennen en het goed om wonen is), kan je ook lezen hoe een oudere dame samen met haar buren lichtjes aansteekt uit solidariteit met de vliegtuigslachtoffers...  Ach, 't is natuurlijk geen Belangrijk Nieuws. Ben ik dan blind voor wat er dit weekend met die auto's gebeurde?  Uiteraard niet.  Denk je nu écht dat dat hier schering en inslag is?  Ofwel doe je weer gezellig aan stemmingmakerij ofwel focus je je natuurlijk altijd op wat er mis gaat...  Da's natuurlijk ook een manier van lezen en leven.  Dat staat je vrij. 

  Jan Smets
 • heu????????? Jokke??????

  maar echt ik heb geen idee zelfs in welke kotee van Mechelen dat ik moet gaan zoeken Rozjeee hellleeup een hintje???

  malenie
 • Jokke, gij slaapt ook bij uwen aquarium zeker ?

  G.L.
 • G.L. Malenie die ken ik nog van in de kapel! ;-)

  Jokke oep zeun blokke
 • Jos, hoe wette goa da ?

  G.L.
 • Jokke, waarom kunde gij mij eens niet helpen. Gij hebt iets voor Malenie zeker.-)

  G.L.
 • Heu, heren van hierboven, de werkelijkheid ziet er wel enigzins anders uit dan jullie vertellen dacht ik. Tenminste als we de gazetten mogen geloven. " Criminelen beschadigen tijdens de nacht een aantal auto's ". Waar ? In den Hansewijken hoek . De kabouterkes gedaan zeker. Besten Hendrik, geloof mij maar dieje van Oembeik ei geloak.

  G.L.
Inhoud syndiceren