Oktober 2010

Opnieuw inloggen

Wegens onderhoudswerken vanmorgen, zijn alle ingelogde gebruikers op deze site terug uitgelogd.

Gelieve dus terug in te loggen als je onder je eigen naam wilt reageren.  Inloggen kan hier:

http://www.mechelenblogt.be/user

Bent u uw wachtwoord vergeten?  Vraag dan een nieuw aan via www.mechelenblogt.be/user/password .  Je ontvangt dan (na even wachten) een e-mail met verdere instructies.

Met onze excuses voor het ongemak!

stadhuis


door mechelenblogt_jan

Een Full House met veel verrassende Schoonheid en Troost

Zaterdag 30 oktober 2010. Voor de derde keer al pakte Cultuurcentrum Mechelen uit met 'Full House', een concept dat twee keer per jaar plaatsvindt, telkens rond een ander thema. Na de 'suspense' en de 'erotiek', was vandaag, in de Mechelse Stadsschouwburg en Sint-Pieter-en-Pauluskerk, 'Schoonheid en Troost' het thema. En ook nu was het een meer dan geslaagde avond, met voor elk wat wils, ook al wist je niet zo precies vooraf wat dat dan wel kon zijn... spannend!...

Stijlvolle Keldermansvest heft het glas!

     

(foto's: Jan Smets)

 

Adriaan Van den Hoofs 'Doortocht' in Mechelen: In the night!

Donderdag 28 en vrijdag 29 oktober was het gelach uit de comfortabele zitjes van de Mechelse Stadsschouwburg luid en veelvuldig. De reden? Adriaan Van den Hoof en zijn 'Doortocht' die nu ook door Mechelen raasde!

Thomas op bezoek in religieus Mechelen

met categorie:  

(foto: VRT)

Deafinitely Mute @ JC Metteko


door Patrick Geens

MBLOGT helpt!

met categorie:  

Een tijdje terug kreeg MBLOGT een vraagje van Baron de Meester de Ravestein met een vraagje. Hij had graag in contact willen komen met de Conservator van het Museum Busleyden in verband met een schenking.

En we hebben met plezier deze man in contact gebracht, blijkbaar met succes.

De meur van zuster Madelein

(dui gastblogger Oepsinjorreke)

When We Was Fab in Mechelen: The (Bootleg) Beatles!

The Bootleg Beatles - (c) Bart Schelkens

En toen streek de Fab Four neer in Mechelen. Jawel, woensdag 27 oktober stonden The Beatles in de Mechelse stadsschouwburg! Of toch bijna. Oh, woordje ‘Bootleg’ vergeten. The Bootleg Beatles dus. Maar was dit niet ei zo na ‘the real thing’? Ik ben te jong natuurlijk, wel vertrouwd met de vele knappe albums maar weet dus niet hoé goed "de échte Beatles" live waren, maar wat ik woensdagavond zag, hoorde, beleefde was alleszins fantastisch.