Mei 2010

Scrape that sky


door Me.Ex.Mu.

'staat Uw beeltenis te pronk...' ?

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets  -  Adegemstraat en Arme Klarenstraat)

We ergeren ons (terecht) aan grote verkommerende monumenten, en schudden onbegrijpend het hoofd als we denken aan het Hof van Cortenbach of Palermo; vragen ons af waarom de Begijnhofkerk al zooo lang in de steigers staat...  Maar er zijn ook wel kleine 'stadspareltjes' die een niet al te frisse indruk maken (en da's zacht uitgedrukt).  Zo maken de nostalgische straatkapelletjes met Mariabeelden mee de charme uit van de historische binnenstad.  Tenminste als ze goed onderhouden zijn.  En daar wringt vaak het schoentje...

Mariss aan de Dijle.

 

Mariss Engelen
Foto Wilfried De Bock
 
 
De bekende Amerikaanse schrijfster Lynn Cullen (“I am Rembrandts daughter” en andere pareltjes) besloot vorig jaar een historische roman te gaan schrijven over enkele illustere beroemdheden die hier ooit op onze stadskosten hebben geleefd.

Leegte op de Brusselsesteenweg


door Elmo Lê van

Een speeldag in 2 seizoenen

met categorie:  

mosaicf118f2bd1bc830bba7a693152b5d1e9b05dd5267Vandaag werd in de Mechelse binnenstad de 5e verjaardag van de Mechelse speeldag gevierd. Een feest voor jonge kleuters, iets oudere kinderen en natuurlijk ook voor ouders en grootouders. De hele opzet is om te laten merken hoe fijn het is om samen te spelen.

ronde van België


door mechelenblogt_jan

NIEUWS van de week

met categorie:  

(Bron: GVA)
Ibis plant hotel met 120 kamers in Mechelse stationsbuurt
De Franse groep Accor heeft vergevorderde plannen voor een nieuw Ibishotel met 120 kamers in de Mechelse stationsbuurt.

Er zijn onderhandelingen aan de gang om het driesterrenhotel te vestigen in ZuidPoort, de vroegere Belgacomsite in de Stationsstraat. Voor Accor zou dat het tweede hotel worden in Mechelen. De groep heeft vandaag op de Lamotsite ook al een Novotel, met 122 kamers het grootste van de stad.

Met fietsgerinkel naar de winkel


door mechelenblogt_jan

In de kantlijn van de Ronde van België

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

Opvallend toevallig maar ook zeker waar

met categorie:  

i.o. Gerard Boom:

Beste Bloggers van Mechelen;

Bij toeval stuitte ik vandaag op deze bloggerspagina want mijn aandacht werd getrokken door het artikel over het huis de Korenbloem in de Katelijnstraat. Ik ben al eerder ergens de bouwtekening van dit huis tegen gekomen en heb daar het volgende mee gedaan.