April 2010

Flatlife


door Me.Ex.Mu.

All by myself


door Marc VC

Alva in Mechelen

met categorie:  

 (foto: Jan Smets - detail spotprent in Prinsenhof in Delft)

Als kind al was ik uitermate geboeid door geschiedenis, en de 'Vaderlandse historie' las als een spannend vervolgverhaal - van de Vadsige Koningen tot de goedmoedige Maria-Theresia..., van Kruisvaarders en Beeldenstormers, van ontdekkingsreizigers en Keizer-kosters, van sansculotten, Boerenkrijgers, Goedendag-meppers en andere Jannen-zonder-Vrees; van stoutmoedige Bourgondiërs stroppendragers, het hoofd verliezende graven en van het paard vallende hertoginnetjes en krankzinnige koningsdochters...  En één van de markantste figuren uit deze 'strip der eeuwen', was voor mij die duistere Hertog van Alva - don Fernando de Toledo - oprichter van de Bloedraad of Raad van Beroerten...  En in mijn jongensfantasie kleurde ik deze historische figuur nog boeddorstiger en wreder in dan hij misschien ooit geweest was...  Alva -  een poging tot een nieuwe schets...  zovéél jaren later...   Wie was de man, en wat vrat hij uit in Mechelen?

Genoeg geFAKEt. Restauratie van manuscripten in de 21ste eeuw

met categorie:  

Weet je niet waarheen vanavond ? Lamot is the place to be: 20.00 o'clock

Ze schuwen het licht en mijden liever elke aanraking. Heel af en toe vertonen ze zich in het openbaar. De biotoop waarin ze vaak vertoeven zijn vochtige kelders en vergeten uithoeken (helaas)...

 


Mechelen - pantoffelwinkel


door filipoudewinkels

plantjesbeurs Hombeek


door mechelenblogt_jan

Jeu de boules

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Nu koning-auto er niet langer de hoofdrol vervult, is de Zoutwerf een méér ontspannen plek geworden...

Party @ Noks


door Joren Van Utterbeeck

En hoe zou het nog zijn met .... Beleef Mechelen

met categorie:  

U herinnert zich allicht nog de reportage van Markec, waarin hij gewag maakt van de (het moet gezegd) wel erg geslaagde website www.mechelen.be.

Naast deze website lanceerde men toen (November 2009), en ik citeer: 'Een website met lef', 'een digitaal en interactieve platform', waar 'De Mechelaar ongezouten zijn mening kwijt kan'.

We zijn nu vijf maanden bezig en we willen even evalueren hoe ver we staan met www.beleefmechelen.be

Mechelen Blogt mogelijk even niet bereikbaar

met categorie:  

Beste lezer,

Door technische problemen met een harde schijf is het mogelijk dat Mechelen Blogt de komende dagen af en toe enkele uurtjes niet bereikbaar is.

Met excuses voor het ongemak.