Archief: Augustus 2010

Mechelen inspireert

met categorie:  

(Foto Sylvie De Weze)

Blijkbaar inspireert het nieuwe logo van Mechelen ook Brussel. Zelfde symbolen, zelfde kleuren. Ik denk dat de stad Brussel nu een advocaat mag verwachten, want het stadslogo is beschermd, zoals Mechelen Blogt zelf aan de telefoon mocht ondervinden.

Geslaagd tweede Fest de Sjarabang smaakt naar méér

Een theateraanbod om U tegen te zeggen, Dario Fo door Ivo Vereecken en Charles Cornette, Bob de Moor die in de hilarische huid van Cornelius Bracke kroop, covers van The Headlines, kleinkunst en rock met Vrijdag, Jazz en Wereldmuziek van Chris Joris en het stijlvolle eerbetoon van Marina Stockx aan ‘de mus van Parijs’. Dit en nog veel meer was ‘Fest de Sjarabang 2010’. Zondag 29 augustus sloot Fest de Sjarabang een bijzonder geslaagde tweede editie van dit driedaagse festival af, niet gehinderd door het noodweer dat Mechelen teisterde. Een korte terugblik, of waarom ook jij er had kunnen bij zijn...

Mechelse velos

Een gloednieuwe blogger. Jong maar ik wil met jullie toch graag even de geschiedenis induiken.

Een tijd geleden postte Gil Plaquet hier een artikel over mij en mijn passie voor oude fietsen. Sinds de verschijning van dat artikel zijn er een paar vehikels bij de collectie gekomen die ik graag met jullie wil delen. Om met de deur in huis te vallen: een Safe en een Van Boxem.

Koninklijke Lucasgilde en Danny Breckpot exposeren

   

(foto's: Jan Smets)

Het nieuwe cultuurseizoen is gestart met een dubbeltentoonstelling om 'U' tegen te zeggen!  Gisterenavond was er de vernissage in het Cultuurcentrum aan de Minderbroedersgang van de jaarlijkse tentoonstelling van de Koninklijke Lucasgilde, én van Danny Breckpot die trouwens ook secretaris is van de gilde, en de drijvende kracht achter deze expo (op de foto rechts, samen met schepen Frank Nobels)

Al wie wat naam en faam heeft in de Mechelse artistieke wereld was aanwezig. En...  Mechelenblogt was er bij!

dramatiek in augustus

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Jef Nedenyn, Mechelen beroemd in Rusland

met categorie:  

We hebben het vroeger al over onze bekende Mechelaar gehad: Jef Denyn. Hij haalde net niet genoeg stemmen om tot de finale van de Grootste Belg te worden gekozen, en hij moest Margareta van Oostenrijk laten voorgaan. Ere wie ere toekomt.

Maar toch  .... Jef Nedenyn is bekend tot in Rusland.

Wie lokaliseert volgende foto ?

met categorie:  

De vergeten Mechelse reus der Nederlandstalige poëzie


Wisten jullie dat er een groot dichter in Mechelen woont die iedereen waarschijnlijk al lang is vergeten? Jullie komen hem waarschijnlijk zelfs geregeld tegen in de bibliotheek of op zijn dagelijkse fietstochten met zijn koersfiets. Misschien heeft hij u zelfs al eens uitgescholden als je in zijn weg reed ;-) Het is nogal een speciale figuur, vandaar.

Nieuw boekje over Mechelen

Op 25 augustus werd aan de pers en een aantal genodigden een nieuw kleinood over Mechelen voorgesteld.

Jo Leemans, René Jonckeer, Dieter en Frank Vaganée vertellen over een stukje muzikaal verleden en heden in onze stad. "Jazz in Mechelen" vertelt over:

Fest de Sjarabang

met categorie:  

    

Maanrock is weer opgedoekt... Maar dit weekend gaat er in onze bruisende stad nog een klein (hoewel...) eigen-zinnig festivalletje door op de Kerkhoflei: Fest de Sjarabang!  De naam klink alvast leuk, niet?  En het festival is dat ook.  Het een een kleurrijk en gezellig zomerfeest dat je niet mag missen.  En weet je: als de regen spelbreker is, dan gaat alles netjes onder dak door.  Dus...

Wandelzoektocht

met categorie:  

Nu de stilte en de rust wederom over Mechelen is neergedaald, is het tijd om weer iets anders te gaan doen. Daarom hebben bewoners van de Lamotsite een wandelzoektocht in elkaar geknutseld met als thema: De brouwerijen van Mechelen. De zoektocht geniet de medewerking van het Novotel, de stad en andere sponsors die voor mooie prijzen gaan zorgen. De zoektocht loopt de ganse maand september. Op zaterdag 2 oktober om 15:00uur is er de prijsuitreiking in Novotel.Het parkoers start en eindigt in de van Beethovenstraat.

Hier was dat feestje

met categorie:  

Ondertussen zijn we weer enkele dagen verder en heb ik even tijd om nog even terug te blikken naar dag 2 van Maanrock. Voor muzikale impressies verwijs ik graag naar de blogpost van Mark, ik beperk me even tot leuke sfeerbeelden.

Maanrock 2010

Margriet zingt...

(tekeningen: Jan Smets)

Maanrock - dag 2: feest van (h)erkenning, variatie, verrassing en sfeer!

met categorie:  

Laura, die jongen met zijn gitaar, Mama’s (even toch) regenjasje, een bizar huwelijk tussen rock en klassiek, sfeervolle trip-hop, funky soul, oerdegelijke meezingrock van niet meer zo jonge honden en een Ierse bard die, ook enkel met zijn gitaar, op zijn ‘acoustic motorbike’ sprong en voor een hoge kippenvelfactor zorgde. Maanrock 2010 in een notendop, of toch bijna. Dag 2 van de vijftiende editie van het gratis Mechelse stadsfestival was weerom een feest van herkenning, erkenning, verrassingen en vooral veel variatie en sfeer.

Maanrock 2010 Panorama

met categorie:  

 
De Grote Markt zoals ze er daarnet uitzag tussen de optredens van de Kreuners en Clouseau. Het was zoals ze zeggen "Vollen Bak".

foto ©christophe netels