December 2009

Aftellen...

met categorie:  

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1... 

Ik tel de tijd:
ergens van wég,
ergens naartoe...

Oproep

met categorie:  

Dat we de grootste horloge/wijzerplaat hadden van de wereld, dat weten de Mechelaars reeds voldoende.

(foto via Nick Vanhoute)

En waarschijnlijk weten jullie ook wel dat er vroeger in het pre-gat-in-grote-markt-tijdperk, een standbeeld van Margareta van Oostenrijk stond op de Grote Markt.

Rond Margareta was een stenen cirkel aangebracht, die nét even groot was als de wijzerplaat: een stenen uurplaat.

Blauwe Maan op Nieuwjaarsnacht

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Met wat milde arrogantie kunnen we in onze stad de maan wel claimen tot Mechels Patrimonium.  Of niet soms?   ;-)

En nu de stad 'de geilen bol' bij het groot huisvuil heeft gezet, en vervangen heeft door een 'gekroonde blauwe maan', stellen we vast dat onze vroede vaadren met een visionaire geest ,een op stapel staand natuurverschijnsel reeds ingecalculeerd hadden in het ontwerpen van de nieuwe huisstijl.  Da's pas getuigen van véél lef.  Mechelen is zijn tijd vooruit. 

Archeologie onder de St-Romboutstoren deel 4

Een laatste overzicht, voor dit jaar althans....Het volgende zal ook nog even op zich laten wachten, reken op zeker 2 maanden, dit door omstandigheden. Daarna nemen we in elk geval de draad weer op.

Erg interessant is wel dat je vanaf nu een kleine tentoonstelling kan bekijken in de, met prachtige graffeti bespoten, container vlak aan de werken. Zeker een bezoekje waard.

Hieronder in elk geval weer een poging om het verdere verloop even in de aandacht te brengen.

Foto van de dag

met categorie:  

Foto door ATMIKE

Deze prachtige foto -getrokken op het domein van Hofstade- leek me wel gepast op de laatste dagen van het jaar, net voor we de overgang maken.

van Visioenen, logo's, rammels en andere Flurken

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

Het was me wat dit jaar... : een Mechels jaar dat vonkte en spetterde, en...sputterde...   2009 : een jaar in beelden en woorden - een eigen-wijze bloemlezing van feiten en gebeurtenissen, mensen en dingen.  Vergeet ik wat?  allicht... 

NIEUWS van de week

met categorie:  

(Bron: GVA)
In 2010 zijn 18.000 Mechelaars ouder dan zestig
Mechelen krijgt volgend jaar te maken met een echte vergrijzingspiek. Maar liefst 18.000 Mechelaars zullen in 2010 ouder zijn dan zestig jaar.

Kerstwens - 'een verhaal van lang geleden'

met categorie:  

       

(foto: Jan Smets)

Ontroering en weemoed troef in de Balzaal der Gebroken Harten...

Guido Belcanto - foto (c) Bart Schelkens

Zaterdagavond 19 december 2009. Na een lange wandeling door de barre koude  via besneeuwde  en soms gevaarlijk gladde Mechelse wegen eindelijk aangekomen op de bestemming: de Oude Stadsfeestzaal. Eens binnengekomen, vallen de lange rijen tafels op: hmm, Deutsche gemütlichkeit? Een gigantisch Decaporgel staart je aan. Het leek plots 1933 of was het toch vroeger? Wat zou volgen was een avond vol weemoed,  ontroering en schoonheid. En je belandde in de ‘Balzaal der gebroken harten’ waar Guido Belcanto, Vitalski, Lady Angelina en Martinus Wolfs op zoek gingen naar romantiek met Johnny, Eddy en zijn twintig lieven, Carla, ... met plastic rozen bij  de rode lampen en havenvampen...

Wit Mechelen

met categorie:  

    

(foto's : Jan Smets)