September 2009

Brief aan Dirk Verbruggen

(Dirk Verbruggen is een Mechels auteur is die onlangs overleed)

Lieve Dirk, goede Kamiel, 

Het begon aan een tapkast in Schuppezot, een café annex ontmoetingshuis dat ik met enkele jeugdvrienden in Hofstade uit de grond had gestampt en waar  jij kwansuis passeerde. Ik tapte, enfin ik deed alsof ik tapte en jij bestelde een Palm. 

Kroniek van een aangekondigde wedstrijd

met categorie:  

Wat vooraf ging: In het jaar des heeren 2008, net na de zomervakantie: een 40-jarige man -met een BMI die flirt met de bovengrens en die sinds zijn humanoira-dagen geen sportactiviteit meer beoefende- heeft een bescheiden doel. Zijn conditie verbeteren om zonder puffen en hijgen een trap te kunnen oplopen.

Indietronica: Ansatz der Maschine

Ansatz der Maschine - foto (c) Joren Van Utterbeeck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezing restauratie torenuurwerk

(Foto Jan Smets)
 

Op zaterdag 3 oktober om 19.30 uur houden torenuurwerkmaker Luc Michiels en torenwachter Nick Vanhaute een lezing in Lamot (Van Beethovenstraat 8/10, ingang Haverwerf).

inkom gratis !  

Foto van de dag

met categorie:  

(Foto emmapatsie)

Wettelijke witte strepen, in plaats klinkernagels om het fietspad aan te duiden aan het station.

Nieuws van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Wie foutief parkeert zonder ticket riskeert twee boetes

Wildparkeren zonder te betalen, wordt sinds kort in Mechelen streng aangepakt. De stad heeft Vinci Park toelating gegeven om zelfs dan parkeerbonnen uit te schrijven, bovenop een mogelijke verkeersboete.

Cultureel Nador in Mechelen

met categorie:  

Van 26 september tot en met 3 oktober ontvangt de Stad Mechelen een delegatie uit Nador, Marokko. Het zijn zowel artiesten als mensen die actief zijn in het culturele verenigingsleven. Dit bezoek kadert in de samenwerking tussen de Stad Mechelen en de Stad Nador en maakt deel uit van het culturele kennismakingsproject Route Saroet, gesteund door de Vlaamse Gemeenschap.

De delegatie uit Nador legt gedurende deze week contacten met verschillende culturele organisaties en instellingen om in de toekomst samen projecten uit te bouwen.

Ontbijt met bubbels

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Onlangs kreeg ik zo'n waanzinnig populaire 'Bongo-bon' cadeau:  'Ontbijt met bubbels'. ..  En dat klonk aanlokkelijk!  Bladerend in het bijgevoegde boekje, ontdekten we dat we ook in Mechelen aan tafel konden gaan voor een parelend dagbegin...  Dus...

Mechelen in het stripverhaal

met categorie:  

Gezichten op een stad met aanzien. Onze vroegere residentiestad van landvoogdes Margaretha van Oostenrijk werd al een paar keer dankbaar als decor gebruikt in één of ander stripverhaal. Hec Leemans (Bakelandt) en Paul Geerts (Suske en Wiske) verwerkten enkele Mechelse hoekjes in hun verhaal.  

 
Suske en Wiske
De kleine Postruiter (1990)

Dorst

met categorie:  

x