Maart 2009

Kathedraal tussen Licht en Donker

                    

                    (foto's: Jan Smets)

Art deco badhuis begint aan tweede leven

met categorie:  

Een artikel dat ik schreef voor StampMedia. Volgens mij is dit wat met onze "Ouden Dok" moet gebeuren en vermeld dat dan ook op het einde.

Voor een frisse duik kunnen Antwerpenaren vanaf 30 maart weer terecht in het gerenoveerde zwembad in de Veldstraat. Naast een zwembad zal het gebouw vanaf nu ook een hammam en een luxueus badhuis gaan huisvesten. 

 Foto: Gil Plaquet

Openbaar badhuis

Een badkamer in huis: het lijkt een evidentie. Wanneer het zwembad/badhuis in de Veldstraat echter oorspronkelijk werd neergezet was het allesbehalve dat en ondanks het feit dat in de laatste jaren veel huizen in Antwerpen-Noord gerenoveerd en van sanitaire installaties voorzien werden, zijn nog niet alle huizen ermee uitgerust. Daarom is er nog steeds nood aan het klassieke openbare badhuis en zullen er op vrijdag en zaterdag 4 baden en 4 douches, gerenoveerd in de oorspronkelijke stijl van de jaren ’30, ter beschikking staan.

Improv

met categorie:  


Foto Gimyko

Kent U hem nog : Mark Uytterhoeven ?
Of zegt hetvolgende U nog iets : Onvoorziene Omstandigheden ?

Wel...

Nachtelijke Torenbestijging met gids!

Nachtelijke torenbestijging in het kader van de Nacht van de Duisternis!


Foto: Toerisme Mechelen

Wie heeft centen voor straatkapel Keizerstraat?

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets: details van de straatkapellen in Keizerstraat (links) en in de Leegheid (rechts) - De OLV op de hoek van Gerechtstraat en Augustijnenstraat is prachtig gerenoveerd...  De Madonna van de Keizerstraat schreeuwt om 'eerherstel'...)

De gedreven Mechelse historicus, Patrick De Greef, heeft weer ergens zijn tanden in gezet.  En het is geweten: als deze energieke man met de stem als een klok, zich ergens in vastbijt - dan mag je er zéker van zijn, dat het ooit wordt gerealiseerd.  Een daar ... kan Mechelen alleen maar blij om zijn...

Drie eigen-zinnige Mechelaars op Speakers'Corner

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets: Pat Donnez en Rudi De Mets  /  Marc Aerts: Mark Tourlouse)

CARTOON

met categorie:  

 

Oud MechelenDeze tekening wilde ik jullie niet onthouden.  Een beetje klein voor Flickr, maar groot genoeg voor deze Blog.

'Magandi' krijgt facelift die 10 jaar zal duren

met categorie:  

                                 

                               

(foto's: Jan Smets)

In de Mahatma Gandhistraat (in de Mechelse volksmond vaak verbasterd tot 'Magandiwijk') staan de volgende tien jaar grote veranderingen te gebeuren.  Deze grootste sociale woonwijk van de stad, krijgt een grondige opknapbeurt, en tweeduizend daar wonende Maneblussers krijgen perspectief voor een 'nieuwe' woning.   Werkelijk, het is een ambitieus renovatieplan - en dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren...