Februari 2009

Bloedmooi!

met categorie:  

(foto: Eddy Coremans)

Mechelen in de ban van de prutser, de schele Jesus, bakkerijhumor en...

Wim Helsen! Of hoe het "Uur van de Prutser' ongeveer twee uur duurde. Twee uur lang speelde Helsen  - twee opeenvolgende avonden (25 en 26 februari) - de pannen van het dak van de Mechelse stadsschouwburg. En het publiek? Dat genoot, lachtte, schaterde, "oooh'de", applaudiseerde...

Het wrak is weg

met categorie:  

Ken je dat grijze en ontmantelde fietswrak dat al een paar jaar op de Haverwerf aan de fietsenrekken van de Match hing? Awel, 't is weg!

Ondergetekende heeft deze keer het meldingsformulier van mechelen.be gebruikt. Maar voor andere dingen belde ik eerder al wel eens 0800 20 800. Of ik stuurde een mailtje naar de wijkmanager.

We hebben in Mechelen centrum een wijkonderhoudsteam dat kleine ongemakken aanpakt. En mijn ervaring leert me dat die gasten goed werk leveren! Appaus!! Appaus!!

Mechelse BlogQuotes voor de EeuwigheidHoek Tervuursesteenweg – Poedermolenstraat (Foto Gimycko)

De Mechelse Blog bestaat nu ondertussen al een aantal jaren en buiten verheven discussies en politiek heen-en-weergezwets herinneren we ook de billenkletsers à la “Moord in den Hanswijkenhoek” en grappen en grollen à la Mosquito in Mechelen .

Uitbater gezocht

met categorie:  

(Bron GVA)

Het Mechelse stadsbestuur herneemt binnenkort zijn zoektocht naar een concessiehouder voor het molenhuis bij de ingang van de Kruidtuin.

(foto Nelly)

Na een periode van drie maanden had zich (...) geen enkele kandidaat gemeld die het (...) pand een nieuwe invulling wou geven. Voorlopig denkt Mechelen er niet aan om de voorwaarden voor een concessie bij te sturen. (...) 

Civil Servant

met categorie:  Foto Gimycko

Het Nieuws op TV schreeuwt het uit : het ABL (Armée Belge / Belgisch Leger) is weer hip als Werkgever en zelfs de Hoogopgeleiden willen de rangen van Moeder Post graag versterken.

de geboorte van een bier

(foto's: Jan Smets)

Elk jaar, op de verjaardag van Karel V, het onder de Mechelse vleugels van tante Margriet, opgevoede Keizerlijk neefje, wordt in 't Anker naar goede traditie de 'Cuvée van de Keizer' gebrouwen...  Bierliefhebbers kruisen die datum likkebaardend aan in hun agenda's.

Deze morgen was mijn wekkerradio onverbiddelijk: want om 5u45 startte het proces in onze vermaarde Mechelse b

Dialect

met categorie:  Een Mechelse Conversatie ? - Foto Gimycko

De grijze stad van Hélène Swarth

(foto: Jan Smets - vanop torenspits OLV-over-de-Dijlekerk)

Ik wéét het: de dagen zijn grauw en miezerig, en dan...dan kom ik hier aanzetten met een oud gedicht van ene Hélène Swarth, een bekende Nederlandse dichteres, die lang geleden in deze stad verbleef, en dat...een grote tristesse uitademt...

Sorry lieve mensen - Ik ben niet gedeprimeerd (al ben ik wel wat wintermoe...), maar het past toch wel zo'n heel klein beetje in de 'vale sfeer' van deze dagen...

Verplaats je nu naar het Mechelen van 1890...

Kan jij ons 20 EURO lenen ?

met categorie:  

 

Sinds kort is er  ook een Mechelse groep !

http://www.kiva.org